LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Şikayetlerin Sonuçlandırılırken Politikalarla Yorumlanıp Desteklenmesi(yeni)

Başlatan KS41, 27 Aralık 2025, 17:05:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 31 Ocak 2026, 20:07
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)
Şikayetler sonuçlandırılırken, yapılan açıklamaların oyunculara yarar sağlamadığını ve sadece oyuncularda soru işaretleri bıraktığı yönünde fikirlere sahibim. Konuyu tam olarak açıklayamadığım için bir şikayet sonucu örneği bırakacağım;

"Merhaba, ben LSPD OOC şikayet yetkilisi XXX

İtiraz ettiğiniz konuyu değerlendirdiğimde, dur ihtarından ceza yazıldığını gördüm. Dur ihtarına uymamak gibi cezalar için, polis memuru yüz taratma rolü yapabilir. Buna izin verildiği için herhangi bir sorun görülmemiştir. Polis memuru suça karşılık olan bu cezalandırma için, yüz taratma rolü yapmış kabul edilebilir. Memurlar kontrol gerektirmeyen durumlar için, çevirme rolüne girmeden, ceza yazma yöntemine başvurabilir.

Memurun yaptığı işlemde hata görülmemiştir."

Bahsi geçen olayda verilen kararın, hangi politikanın hangi maddesine dayanarak karar verildiği yazmamakta.
Bu da kararlara verilen yüzdelik itiraz oranını kesinlikle arttırıyordur ve yetkiliye ek yükler bindiriyordur. Bir şikayeti sonuçlandırıyorsunuz, diğeriyle uğraşırken bir de itiraz ticketine bakmak zorunda kalıyorsunuz.
Ekstra bir uğraş ve mecburi tekrar gözden geçirme durumuna düşüyorsunuz.

Bu durumu düzeltmek için, yukarıdaki şikayet sonucu örneğini şöyle olarak düzenleyelim hadi;

"Merhaba, ben LSPD OOC şikayet yetkilisi XXX

İtiraz ettiğiniz konuyu değerlendirdiğimde, dur ihtarından ceza yazıldığını gördüm. Dur ihtarına uymamak gibi cezalar için, polis memuru yüz taratma rolü yapabilir.(bknz: X Kuralı, X'inci madde.) Yapılan işlemin, politikalara göre yorumlanması durumunda bir soruna rastlanmamıştır. Polis memuru suça karşılık olan bu cezalandırma için, yüz taratma rolü yapmış kabul edilebilir.(bknz: X Kuralı, X'inci madde.)
 Memurlar kontrol gerektirmeyen durumlar için, çevirme rolüne girmeden, ceza yazma yöntemine başvurabilir.(bknz: X Kuralı, X'inci madde.)

Memurun yaptığı işlemde hata görülmemiştir."

Bu sayede, oyuncu kuralları daha iyi inceleyebilir çünkü bu önceki şikayet sonucunda hangi kurala göre yorumlandığını bilemiyoruz. Eğer kararda bir hata var ise, daha net bir şekilde itiraz edebiliyoruz.

Oyuncu
Kadın

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 14 Mart 2026, 22:31
Toplam Oynama: 759 gün, 13 saat
Birlik: ****** Inc
Sunucuda yazılı olmayan o kadar çok kural var ki. Bundan önce yazılı olmayan tüm kuralların yazıya dökülmesi lazım.

Oyuncu
Kadın

Alıntı yapılan: MacbetH - 27 Aralık 2025, 17:36:15Sunucuda yazılı olmayan o kadar çok kural var ki. Bundan önce yazılı olmayan tüm kuralların yazıya dökülmesi lazım.
Kesinlikle böyle olmalı, yazmayan kuralları kuralmış gibi nitelendirmek de yasak olmalı. Oyuncunun elinde olan bir şey yok çünkü.

Erkek

Son Giriş: 31 Mayıs 2026, 14:24
Toplam Oynama: 224 gün, 8 saat
Alıntı yapılan: MacbetH - 27 Aralık 2025, 17:36:15Sunucuda yazılı olmayan o kadar çok kural var ki. Bundan önce yazılı olmayan tüm kuralların yazıya dökülmesi lazım.

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 05 Mayıs 2026, 23:55
Toplam Oynama: 88 gün, 23 saat

Oyuncu
Kadın

Alıntı yapılan: Dejavu. - 27 Aralık 2025, 19:02:58Halihazırda politika neyse o uygulanıyor zaten.
Tam olarak öyle olmuyor, ek olarak ben şunu demek istiyorum zaten;
Bir kuralın bir maddesine göre işlem yapılırken, o kuralın hangi maddesine göre işlem yaptığını parantez içinde belirtmesi gerek. Yani admin kuralı yorumlayıp işlem yapmış gibi görünüyor bazen bu bana olmaması gereken bir şey gibi geliyor ve bazen ilgili politikaya baksam da şikayet sonucundaki şey ile eşleşen bir şey bulamıyorum.

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 05 Mayıs 2026, 23:55
Toplam Oynama: 88 gün, 23 saat
Alıntı yapılan: KS41 - 27 Aralık 2025, 19:19:33
Alıntı yapılan: Dejavu. - 27 Aralık 2025, 19:02:58Halihazırda politika neyse o uygulanıyor zaten.
Tam olarak öyle olmuyor, ek olarak ben şunu demek istiyorum zaten;
Bir kuralın bir maddesine göre işlem yapılırken, o kuralın hangi maddesine göre işlem yaptığını parantez içinde belirtmesi gerek. Yani admin kuralı yorumlayıp işlem yapmış gibi görünüyor bazen bu bana olmaması gereken bir şey gibi geliyor ve bazen ilgili politikaya baksam da şikayet sonucundaki şey ile eşleşen bir şey bulamıyorum.

Politika yorumlanabilir, yorumlanamayacak olsa oradaki her maddenin altına roman gibi açıklamasını hiçbir eksik bırakmadan yazmak gerekir ki bu da imkansız. Hem okunmaz bir hal alır hem de gereksiz. Örnek veremek gerekirse politikada "Sistem tarafından tahsis edilmiş ortak rol alanları listede yer almaksızın güvenli bölge kapsamına girebilmektedir." yazıyorsa sunucuya yeni sosyal rol alanı olarak eklenen bir bahçe mapinin güvenli bölge olacağını bilmek yorum gerektirir.

Şikayet sonuçlarında açıklama yetersiz kalabiliyor bazen, onun için de sonucun yetersizliğini şikayet edebilir veya itiraz açabilirsiniz. Eğer gerçekten sonuç metni baştan savma, yetersiz bir açıklamaysa bunun da cezası var.

Oyuncu
Kadın

Alıntı yapılan: Dejavu. - 27 Aralık 2025, 19:34:57Şikayet sonuçlarında açıklama yetersiz kalabiliyor bazen, onun için de sonucun yetersizliğini şikayet edebilir veya itiraz açabilirsiniz. Eğer gerçekten sonuç metni baştan savma, yetersiz bir açıklamaysa bunun da cezası var.

Şikayet kanıtları incelendiğinde şikayetçi taraf olan X'ın savunmacı taraf Y tarafından vurulduğuna dair kanıtlar net. Bu durumda, Y'nin sıkmak için geçerli bir sebebi olmalı. Y'nin savunması incelendiğinde ise, rol içerisinde manevi kardeşi olan gasp rolleri üzerine sıktığını belirtiyor. X ile Y'nın(savunmacı taraf) manevi kardeşi Z arasında gasp rolü dönmesi üzerine bir düşmanlık rolü başladığı net ancak Y'nın bu dolaylı düşmanlık üzerine X'ı gördüğü yerde ateş açamaz. Doğrudan düşmanlığınız bulunmayan kişileri, gördüğünüz yerde ateş açamazsınız. Y, DM kapsamında işlem görecektir.

Politikalar incelendiğinde, doğrudan düşmanlık bulunmayan kişilere ateş açılamayacağı açıklanmamış.
Geçerli bir nedeniniz olmadığı sürece ateş edemezsiniz denmiş, bu nedenlere örnek olarak; Cana kast ve diğer açıklamalar gösterebiliriz fakat politikada yazmayan bir durum yaşanıyor burada. Yetkili de politikalarda olmayan bir şeyi, varmış gibi yorumlayarak işlem yapıyor.

Bu yüzden politikalar uygulanırken, hangi politikanın hangi maddesine göre işlem yapıldığının belirtilmesinin zorunlu olması; Hem yetkilinin kararlarının daha net, hem de savunmacı veya şikayetçi tarafın itiraz etmeyi istemesi halinde daha net itirazlar yapabilmesini sağlayacaktır.

Bunlara ek olarak, eğer politikada bir açık var ise; Fark edilmesi daha kolay olacaktır, çünkü yetkili bir olayla herhangi bir maddeyi bağdaştıramıyorsa bunu yönetime bildirecektir. Yönetim de aksiyon alacaktır.

Oyuncu
Kadın

Nasıl ki, mahkemelerde sonuç açıklanırken; TCK Y'in X maddesi uyarınca: şu şu suçtur gibi açıklanıyor ve kanunlara göre yorum yapılıyor işlem yapılıyorsa aynısı şikayetlerde uygulanmalıdır.