LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Değişken Mental Sağlık ve Mental Sağlığın Karakteri Etkilemesi

Başlatan KS41, 20 Aralık 2025, 15:26:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 31 Ocak 2026, 20:07
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)
Selamlar, konu başlığındaki gibi yeniliklerin olmasını istiyorum ve aşağıda bunlar hakkında detaylar kadar örnekler de vereceğim. Detaylar ve örnekler, hikayeleştirilmiş olacak.

Mental Sağlığın Yapılan Tedavilerin Geçmişine Göre veya Yaralanmalara, Yaşanan Olaylara Bağlı Değişmesi

18 yaşlarında, genel olarak pis işlerin içinde yaşayan bir öğrenciyi canlandıyorsunuz sadece öğrencisiniz, iş içinde değilsiniz. Sokağınızda, uyuşturucular ve olaylar sık sık göz önünde oluyor. Çatışma sırasında, evinizin camından içeri gelen kurşun göğüsünüzü yaralıyor. Bu yaralanma sırasında, bir süre yalnız kalıyorsunuz. "Ölecek miyim? Hastaneye yetiştirilecek miyim?" Sonra biri yardımınıza yetişiyor ve ambulans geliyor, fakat ambulans gelene kadar ve yardım yetişene kadar birçok şeyi düşünüyorsunuz, karamsarlaşıyorsunuz bir yandan kanamayı izliyorsunuz. Artık hiç aklınızdan çıkmıyor ve bunun sonucunda karakterinizin zihninde şunlar gerçekleşiyor:

Sokakta veya şehir içerisinde gezerken, yakınlarda silah sesleri duyduğunuzda kalbinizin atışlarını duyuyorsunuz. Ya tekrar olursa? Karakteriniz panikliyor, arkadan rahatsız edici ama sessiz bir kalp atışı duyduğunuz sırada ekranınız grileşiyor. Karakterinizin üzerinde, yeşil bir otomatik emote çıkıyor. (Dehşete düşmüş bir yüz ifadesi var, titriyor ve saklanacak yer arıyor.)

Bu ani flashbacklar, karakterinizin mental sağlığını daha da kötüye götürüyor, bunun sayesinde bir psikoloğa gitmek zorunda kalıyorsunuz ve doktorlara rol çıkıyor.

Geçirilen Geçmiş Tedaviler ve Mental Sağlığa Etkileri

Ağır hastalıklar geçirdikten sonra, mental sağlığa etkilerde bulunabilir. Bu karakterin mental sağlığını loglamanın bir yolu da olabilir, hem hasar hem de tedavilerden karaktere kayıtlar atanabilir.
Örneğin; kanser bir karakter, depresyon yaşaması yüzdelik olarak yüksek bir karakterdir.
Bu hastalıkla mücadele ederken, bir yandan depresyon yüzünden psikologlarla konuşmalı ve yardım almalı. Bu yardımlar, ana hastalığının iyileşmesine katkıda da bulunabilir çünkü yardım almak her zaman iyidir.

"İyi hoş da bunları nasıl sisteme dökecekler, ek olarak bir oyun oynuyoruz bu kadar kasmaya gerek yok."

Basitleştirerek, örneğin; Bir çatışma sırasında veya saldırıda yaralanırsanız, bu karakterinize kaydediliyor. Mental sağlık yüzdeniz düşüyor, bir seviyeden sonra bu yukarıda belirttiğim durumlar kendini göstermeye başlıyor, yavaş yavaş ve siz fark etmeden her şey karakterinizin bilinç altında.

Mental sağlığı bir yüzde altına düştüğünde, yaşanan olaya bağlı durumlarda karakterde olumsuz hareketler gözlenebilsin, bu karakter bir yerden sonra psikoloğa gitmek zorunda kalsın veya pahalı olmak şartıyla, ilaçlar kullansın. Eğer ilaç kullanmak istemiyorsa, uyuşturucuya başvursun. Bu da uyuşturucu kullanımına biraz daha anlam katar.

Gecenin belirli saatlerinde, eğer karakter uygunsa mesela belirli bölgelerde veya onaylı hood alanlarında yayan yürürken, otomatik bir emote çıksın tedirgin olsun karakter yani. O duyguyu yansıtsın.

Eklemek istedikleriniz var ise, AR-GE'ye ekliyormuş gibi öneride bulunabilirsiniz. Teşekkürler.

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 18 Mart 2026, 18:33
Toplam Oynama: 70 gün, 18 saat
Roleplaye hoşgeldiniz. Bunları yapmak için sisteme ihtiyacınız yok. Madem çok istiyorsunuz o zaman rolünü yapın. Karakterinizi bu olaylara göre şekillendirin ve kendiniz yansıtın. Roleplayi oynamaya sistem değil, oyuncular geliyor.

Erkek

Son Giriş: 31 Mayıs 2026, 14:24
Toplam Oynama: 224 gün, 8 saat
Bunlar sistem değil kullanıcı bazlı sağlanması gereken şeyler, sistemle yapılamaz.

Erkek

Son Giriş: 04 Haziran 2026, 03:31
Toplam Oynama: 0 gün, 1 saat

Partner
Erkek

Son Giriş: 29 Mayıs 2026, 18:44
Toplam Oynama: 0 gün, 1 saat
Alıntı yapılan: Vacanses de 87 - 20 Aralık 2025, 17:21:22Bunlar sistem değil kullanıcı bazlı sağlanması gereken şeyler, sistemle yapılamaz.
+ olarak yap arkadaş ben yapıyorum mesela karakterin geçmişinden kaynaklı düzenli U kullanımı oluştu, karakteri farklı şekillendi bunlar oyuncuların elinde olan şeyler genel olarak.