LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Avcılık Mesleği Tüm Durumlar ve Olması Gerekenler

Başlatan Liebee43, 09 Aralık 2025, 22:41:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

VIP
Erkek

Son Giriş: 31 Mayıs 2026, 21:01
Toplam Oynama: 1 gün, 0 saat
Birlik: ******* ***** ****any
Kadın

Son Giriş: 29 Mayıs 2026, 15:37
Toplam Oynama: 0 gün, 2 saat
Birlik: (Yok)
Avcılık mesleğini yapan herkesin de söyleyebileceği üzere elde tutulması çok zor olan bir mesleğe dönüştürülmüştür.
 Etlerin belirli bir süre sonra bozulması durumu her ne kadar gerçekçilik olarak bakılsa da etleri buzdolabı gibi saklayamayacağımız bir yöntem olmazsa bunun pek gerçekçiliği de kalmamaktadır. Bu yüzden etlerin saklanıp daha uzun ömürlü olabileceği bir güncelleme getirilebilir.
 Tüccar her Allah'ın günü etler üzerinde farklı bir fiyat vereceğine haftada bir ve ölü olmayan bir fiyat üzerinden alımlar yapabilir. Bu sayede kasaplar da her gün fiyatları hesaplamaz ve iki taraf için de ideal bir fiyat olmuş olur.
 Hayvanlardan random item düşmesi yerine hayvanların üzerinde hasta veya sağlıklı gibi betimlemeler bulunabilir ve bu sayede hem daha gerçekçi olur hem de kesilen hayvanın vakit kaybı olup olmayacağı erkenden anlaşılarak ona göre hareket edilir yoksa bir hayvandan 3-4 tane geyik boynuzu çıkması gerçekçi değildir çünkü normalde kaç tane geyiğin ikiden fazla boynuzu olabilir? Kırık boynuz, inekten çıkan sütün tam dolu süt yerine belirli bir miktara kadar dolu süt olması gibi durumlar da daha gerçekçi ve role açık bir hale getirecektir.
 Hayvanların büyüklüğüne göre alma süremizin 30s ile 5s arasında değişmesi her ne kadar mantıklı gibi gözükse de bu durum kişinin avcılıkta ne kadar yetenekli olacağı ve hayvanın sağlıklı olup olmamasına göre değişecektir çünkü hayvanda alınacak bir yer yoksa 30s beklemenin de anlamı yoktur. Saçma gelebilir ama diğer mesleklerde olduğu gibi avcılıkta da el alışkanlığı gibi bir durum düşünülerek hayvanları daha hızlı toplama getirilebilir.
 Hayvanlar sadece Paleto'da değil başka yerlerde de bulunabilir ve bu sayede avcılık mesleği daha da çeşitlendirilmiş olabilir. O farklı bölgelerde paleto'daki kadar olmasa da yine de belirli bir miktar hayvanın olması gerçekçiliği arttıracaktır.
 Avcılık için ruhsat alınabilen tek silahın musket olması bana göre olumsuz ve gerçekçiliğe aykırı bir durumdur çünkü küçücük tavşana musket ile ateş ettiğin zaman normalde hayvanın toplanılabilecek bir yeri kalmayacaktır ama bıçak gibi kesici aletler kullanarak küçük hayvanları öldürdüğümüz zaman da polisler bunun il-legal olduğunu belirtip bize ceza keseceklerdir. Halktan insanların avcılık için alabileceği ruhsatlı silah sayısı arttırılmalıdır.
 Suya giren araçların direkt spawn olma süresi arttırılabilir mi bilmiyorum ama arabanın sudan kurtulabilmesi için bu sürenin uzatılması fikrindeyim. Sadece gerçekten kurtarılamayacak durumda olduğu zaman helper'ların yardım sağlaması daha uygun olacaktır. Arabanın dereye girip bir anda kaybolması mantıklı olmadığı için bu sayede böyle bir durumun önüne geçilebilir.
 Rol arkadaşlarımızla beraber avcılık mesleğinde rol seçeneğinin arttırılması için hayvanı toplarken iki kişinin birden hayvanı kesip daha kısa sürede alması hoş olabilir ama bu aktivite yapılırken karşı tarafa istek atmanın daha uygun olacağını düşünüyorum. Böyle bir sistem getirilirse birden fazla kişinin yaptığı avcılık daha eğlenceli ve rollü gerçekleşebilecektir.
 Sadece aslan ve panter bize saldırıyor ama onun haricinde domuzun da saldırması gerektiğini düşünüyorum. Her hayvan olmasa da bazı hayvanlara ateş ettiğimiz zaman karşılık olarak bize saldırabilir. Bir nevi kaç ya da saldır hareketi olarak algılanabilir.
 Avlanılan hayvan sayısı arttırılabilir, farklı kuş türleri getirilebilir ama kuş türüne göre bu hayvanın avlanması yasaklı olabilir. Bu hayvanların fiyatları da yüksek olabilir bu sayede kasaplar il-legal bir işe karışabilecektir ve bu da rol çeşitliliği olabilir.
 Kasap seti kullanıldıkça kırılacağına kullanılan et bıçağı körelebilir ve sivrileştirmek için pawnshoplara veya kasaplara verilebilir. Bu sayede 65k bayılmamış oluruz ve rol çeşitliliği artmış olur.
 Daha söyleyecek çok düşüncem olabilir ama aklıma geldikçe bu yazımı düzenleyebilirim. Yorumlarınızı esirgemeyiniz.
 (Silah mermilerinin il-legal insanları biraz olsun bastırmak üzere bu fiyatlara getirildiği varsayımındayım ama 50 tabanca mermisinin 7500 dolar olması ekonominin yerlerde olduğunun belirtisidir diye düşünüyorum. Bu durum sadece il-legalleri değil legal olarak av yapanları ve bu mesleğin yapılma oranını da bir hayli etkileyecektir. Ekonomide her mesleğin kazancı azaltılırken fiyatların artması ekonomik durumu dengelemez sadece vakti yeterli olmayan insanların artık meslek yapmayıp malvarlığının yavaş yavaş silinmesine sebep olur. Avcılık mesleğinden gelen kazancı azaltmak için bir sürü güncelleme getirilmiştir ama bu durum sadece ekonomik olarak değil rolsel olarak da mantıklı olmalıdır.)

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 14 Mart 2026, 22:31
Toplam Oynama: 759 gün, 13 saat
Birlik: ****** Inc

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 14 Mart 2026, 22:31
Toplam Oynama: 759 gün, 13 saat
Birlik: ****** Inc
ChatGPT'ye düzelttirdim okumak isteyen buradan okuyabilir.

-Avcılık mesleğini yapan herkesin de söyleyebileceği üzere elde tutulması çok zor olan bir mesleğe dönüştürülmüştür. Etlerin belirli bir süre sonra bozulması durumu her ne kadar gerçekçilik olarak bakılsa da etleri buzdolabı gibi saklayamayacağımız bir yöntem olmazsa bunun pek gerçekçiliği de kalmamaktadır. Bu yüzden etlerin saklanıp daha uzun ömürlü olabileceği bir güncelleme getirilebilir.

-Tüccar her Allah'ın günü etler üzerinde farklı bir fiyat vereceğine haftada bir ve ölü olmayan bir fiyat üzerinden alımlar yapabilir. Bu sayede kasaplar da her gün fiyatları hesaplamaz ve iki taraf için de ideal bir fiyat olmuş olur.

-Hayvanlardan random item düşmesi yerine hayvanların üzerinde hasta veya sağlıklı gibi betimlemeler bulunabilir ve bu sayede hem daha gerçekçi olur hem de kesilen hayvanın vakit kaybı olup olmayacağı erkenden anlaşılarak ona göre hareket edilir. Yoksa bir hayvandan 3-4 tane geyik boynuzu çıkması gerçekçi değildir çünkü normalde kaç tane geyiğin ikiden fazla boynuzu olabilir? Kırık boynuz, inekten çıkan sütün tam dolu süt yerine belirli bir miktara kadar dolu süt olması gibi durumlar da daha gerçekçi ve role açık bir hale getirecektir.

-Hayvanların büyüklüğüne göre alma süremizin 30s ile 5s arasında değişmesi her ne kadar mantıklı gibi gözükse de bu durum kişinin avcılıkta ne kadar yetenekli olacağı ve hayvanın sağlıklı olup olmamasına göre değişecektir çünkü hayvanda alınacak bir yer yoksa 30s beklemenin de anlamı yoktur. Saçma gelebilir ama diğer mesleklerde olduğu gibi avcılıkta da el alışkanlığı gibi bir durum düşünülerek hayvanları daha hızlı toplama getirilebilir.

-Hayvanlar sadece Paleto'da değil başka yerlerde de bulunabilir ve bu sayede avcılık mesleği daha da çeşitlendirilmiş olabilir. O farklı bölgelerde Paleto'daki kadar olmasa da yine de belirli bir miktar hayvanın olması gerçekçiliği arttıracaktır.

-Avcılık için ruhsat alınabilen tek silahın musket olması bana göre olumsuz ve gerçekçiliğe aykırı bir durumdur çünkü küçücük tavşana musket ile ateş ettiğin zaman normalde hayvanın toplanılabilecek bir yeri kalmayacaktır. Ama bıçak gibi kesici aletler kullanarak küçük hayvanları öldürdüğümüz zaman da polisler bunun il-legal olduğunu belirtip bize ceza keseceklerdir. Halktan insanların avcılık için alabileceği ruhsatlı silah sayısı arttırılmalıdır.

-Suya giren araçların direkt spawn olma süresi arttırılabilir mi bilmiyorum ama arabanın sudan kurtulabilmesi için bu sürenin uzatılması fikrindeyim. Sadece gerçekten kurtarılamayacak durumda olduğu zaman helper'ların yardım sağlaması daha uygun olacaktır. Arabanın dereye girip bir anda kaybolması mantıklı olmadığı için bu sayede böyle bir durumun önüne geçilebilir.

-Rol arkadaşlarımızla beraber avcılık mesleğinde rol seçeneğinin arttırılması için hayvanı toplarken iki kişinin birden hayvanı kesip daha kısa sürede alması hoş olabilir ama bu aktivite yapılırken karşı tarafa istek atmanın daha uygun olacağını düşünüyorum. Böyle bir sistem getirilirse birden fazla kişinin yaptığı avcılık daha eğlenceli ve rollü gerçekleşebilecektir.

-Sadece aslan ve panter bize saldırıyor ama onun haricinde domuzun da saldırması gerektiğini düşünüyorum. Her hayvan olmasa da bazı hayvanlara ateş ettiğimiz zaman karşılık olarak bize saldırabilir. Bir nevi kaç ya da saldır hareketi olarak algılanabilir.

-Avlanılan hayvan sayısı arttırılabilir, farklı kuş türleri getirilebilir ama kuş türüne göre bu hayvanın avlanması yasaklı olabilir. Bu hayvanların fiyatları da yüksek olabilir bu sayede kasaplar il-legal bir işe karışabilecektir ve bu da rol çeşitliliği olabilir.

-Kasap seti kullanıldıkça kırılacağına kullanılan et bıçağı körelebilir ve sivrileştirmek için pawnshoplara veya kasaplara verilebilir. Bu sayede 65k bayılmamış oluruz ve rol çeşitliliği artmış olur.

Daha söyleyecek çok düşüncem olabilir ama aklıma geldikçe bu yazımı düzenleyebilirim. Yorumlarınızı esirgemeyiniz.

(Silah mermilerinin il-legal insanları biraz olsun bastırmak üzere bu fiyatlara getirildiği varsayımındayım ama 50 tabanca mermisinin 7500 dolar olması ekonominin yerlerde olduğunun belirtisidir diye düşünüyorum. Bu durum sadece il-legalleri değil legal olarak av yapanları ve bu mesleğin yapılma oranını da bir hayli etkileyecektir. Ekonomide her mesleğin kazancı azaltılırken fiyatların artması ekonomik durumu dengelemez; sadece vakti yeterli olmayan insanların artık meslek yapmayıp malvarlığının yavaş yavaş silinmesine sebep olur. Avcılık mesleğinden gelen kazancı azaltmak için bir sürü güncelleme getirilmiştir ama bu durum sadece ekonomik olarak değil rolsel olarak da mantıklı olmalıdır.)

Partner
Erkek

Son Giriş: 29 Mayıs 2026, 18:44
Toplam Oynama: 0 gün, 1 saat

Mapper
Kadın

Son Giriş: 02 Haziran 2026, 16:26
Toplam Oynama: 0 gün, 3 saat
Kadın

Son Giriş: 30 Mayıs 2026, 00:08
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat
boş yapmış ya zaten zor dahada zorlaştırmak için ar-ge açmış adam :D

VIP
Erkek

Kadın

Alıntı yapılan: Anliyorum - 10 Aralık 2025, 17:33:25boş yapmış ya zaten zor dahada zorlaştırmak için ar-ge açmış adam :D

Ne konuda zorlaştırmayı düşünmüşüm onu da belirtir misin :D

RP Quality Moderator
Sadece mermi fiyatları için yorum yapacağım. Diğerleri kişiden kişiye ihtiyaç haline göre değişiyor. Yeni avcılık düzenlemelerinden sonra en gereksiz gördüğüm şey mermi fiyatları. 50 adet mermiye musket için $10.000 para harcıyoruz. Gerçekçilik dışı, eski fiyatların 2 belki 3 katı olması yeterliydi.

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 31 Mayıs 2026, 13:18
Toplam Oynama: 73 gün, 17 saat
doğrama süreleri yarıya çekilse ve musketa özel mermi olsa daha ucuza on numara meslek fazlasına gerek yok. Milleti lisanslı avcılık yapmaya teşvik eder.

Musket mermisi şuan 10k ise 2-3k olur.

Lisanslı avcılığı olanlar sadece 3k'ya falan mermi alır.

Lisanssız musket kullanan kişiler yine aynı paradan satın alabilir.

Bağışçı
Ar ge mantıklı ama bu dediklerini yapmanın getireceği avantaj çok az oyunculara değil sunucuya o yüzden yapılmaz, ufak ufak gerçekçi deyatlar için çok büyük bir uğraş, yapanın yemeden içmeden saatlerce uyumadan bunun üzerinde çalışsın sebep? "e daha gerçekçi ve mantıklı olacak" adam /me /do koymuş yazarak yap işte istediğin rolü bu bir şeylerin bozulmasından bir çok kişi rahatsız ve derin dondurucu gibi bir şey istendi ama red edildi yapmıyor adam zorla güzellik olmaz oyna böyle, farklı meslek yapmayı dene.

VIP
Erkek

Kadın

Yapılması gerçekten emek isteyen bir durum; ancak ben bu AR-GE'yi sadece "yenilik getirilsin" düşüncesiyle oluşturmadım. Burada önceliğim, avcılık mesleğine gelen abartılı fiyat düzeylerini ele almak. Elbette söylediklerimi uygulamak epey uğraştırıcı olacaktır fakat bir işe başlamazsan, o iş her zaman eskisi gibi kalmaya mahkûm olur.
Avcılık, yapılması en "non-RP" mesleklerden biridir ama sırf meslek olduğu için taviz verilmektedir. Bir off-road aracının dağın tepesinden uçması, hayvanların saçma sapan yerlerde spawn olması, gözünün önündeki hayvanın kaybolması veya hayvanlar reset yediğinde lag oluşması, bu konuda müdahale edilmesi gerektiğini gösterir. Önerilerim uygulanırsa hoş bir aktivite ortaya çıkacaktır; ancak sadece mesleğin kazancı düzenlenecek diye mesleği bu hâle getirmek doğru değildir.
Zaten bu mesleği herkes bilmiyor ve gerçekten uğraş verenler bu işten para kazanıyor. Ben de önceden hiç kazanamazdım ama artık bir avcılık yapsam, diğer mesleklere oranla çok daha fazla kazanıyorum. "Diğer meslekleri yap" demek kolay; fakat bir saat boyunca aynı yerde dönüp toplamda zorla 30k kazanmak ve bu 30k'nın sadece bir ceza parasına denk geldiğini unutmamak gerekir.
Eğer mesleklerin kazancı düşürülecekse, cezaların fiyatları, silah mermisi fiyatları, kıyafet fiyatları, kasap setinin kırılması ve daha birçok maddi yükün de oyuncuyu zorlamaması gerekir. "Başka meslek yap" demek uzaktan kolay gelebilir; ancak karakterlerin hikâyelerini işin içine kattığında neredeyse herkesin serbest meslekçi olduğunu söyleyebiliriz.
Her mesleğin saatlik kazancını 30k dolarda sabitlemek yerine, mesleğin zorluğuna göre bu miktarın artıp azalmasında bir sakınca görmüyorum. Şahsen, günlerimi verip öğrendiğim avcılıkta sırf çok kazanıyorum diye bu kazancın düşürülmesini doğru bulmuyorum.