LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Vespucci Canals Sakinleri

Başlatan lollapalooza, 29 Kasım 2025, 18:30:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 18 Nisan 2026, 05:57
Toplam Oynama: 1 gün, 13 saat
Birlik: (Yok)

Vespucci Canals, sahile yakın yaşamak isteyen varlıklı sakinlerin tercih ettiği, ancak mimari açıdan Los Santos'un en lüks bölgelerinden biri sayılmayan bir mahalledir. Rockford Hills veya Vinewood Hills kadar gösterişli olmasa da, bölgenin cazibesi görkemli manzaralarından ve sakin su yollarından gelir.

Kanalların kendisi oldukça sığdır; bu nedenle insanlar suyun içinde rahatça yürüyebilir veya kenarlarda oturup gün batımını izleyebilir. Günün hem gündüz hem de gece saatlerinde Vespucci Canals genel olarak huzurlu ve sessizdir. Sessizliği bozan şeyler genellikle dar sokaklardan geçen birkaç aracın sesidir.

Bölgedeki tüm yapılar yalnızca konut amaçlıdır. Çoğu ev; düşük katlı apartmanlardan, küçük duplex yapılardan ve Vespucci Beach, Del Perro veya Hawick çevresinde görülen dingbat tarzı binalardan oluşur. Bu yapılarda çoğunlukla üstü açık garajlar veya basit araç park alanları bulunur. Binaların arka tarafında geniş merdivenler olması oldukça yaygın bir özelliktir.

Mahallenin şehir planlamasında belirgin bir düzen yoktur; aslında tüm bölge neredeyse tam bir kare şeklindedir. Bu kare düzenin içinde, kanalların ortasında yer alan iki dar ada bulunur. Bu adalar, iki tarafı suyla çevrili evlerin sıralandığı dar şeritler hâlindedir. Adalara ulaşım yalnızca yaya köprüleriyle sağlanır.

Kanalların kenarında birkaç dar yol yer alır. Bu yollar mahalleyi, Vespucci'nin diğer bölümlerine bağlar. Kanalların kuzey kısmında yer alan bir tünel, su yollarını doğrudan Pasifik Okyanusu'na açar. Böylece küçük tekneler, paddle-board kullanıcıları ve kano sahipleri kanallardan okyanusa geçiş yapabilir.

Genel olarak Vespucci Canals; Los Santos'un karmaşası içinde sakin, su odaklı bir yaşam sunan, sade mimarisi ve huzurlu atmosferiyle öne çıkan bir sahil mahallesidir.

AMAÇ: Her şeyden önce bu birlik tanıtımı değildir. Bu konu Vespucci Canals'ta rol yapan herkesi temsil eder. Bir topluluğa veya bir kişiye hizmet eden bir tanıtım değildir. Gerçekten bu bölgede bir eviniz olabilir, story rp yaparak eviniz varmış gibi davranıp bu civarda rol yapabilirsiniz, başka bir mahalleden gelerek bu bölgede rollerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu konuyu açmamızdaki amaç bir grup insan olarak bu bölgeyi temsil etmenin öncülüğünü gerçekleştirmektir. Bu bölgede her türden insan bulunabilir. Sıradan bir memur, gençler, emekliler veyahut suçlular bile. Bu bölgede aktiflik oluşturmak isteyen herkes dahil olabilir.

NEDEN VESPUCCI CANALS: Bunun birçok nedeni var. Genellikle burada bir aile ortamı oluşturmak istiyoruz ve bu bölgenin sorunsuz geçmesini istiyoruz. Bölgenin büyük bir kısmının güvenli bölge olarak geçmesi de insanların daha güvenli bir ortamda rollerini gerçekleştirebilmesini sağlamak istememiz.

KARAKTER PLANLAMAK, ROL MANTIĞI NEDİR?: Rol yaptığımız yer Amerika. Amerikan diye bir ırk yok. Amerika Birleşik Devletleri birçok kökeni bu ülkenin toprakları altında bir araya getirdi. Yani bir karakteri Alman, İspanyol, İngililiz soybağıyla bağdaştırmanız çok doğal; fakat burada karıştırılan bir nokta var. Karakterinizi direkt olarak kendi nesilinde Almanya'dan, Kore'den, İspanya'dan olağan hayatlarını bırakıp Los Santos'a yerleşmeleri çok mantıklı bir nedeniniz olmadığı sürece saçmadır. Amerika'da oturum almak, vatandaşlık almak düşündüğünüz kadar basit değil. Ayrıca bu karakterlerin çoğu bu konuya hiç değinmeden sanki Amerika'nın bir yerlisiymiş gibi role girmesi ekstra saçmalık. Bunun yerine Alman soybağı olup ikinci köken, üçüncü köken, dördüncü köken gibi rolleri tercih edebilirsiniz; çünkü Amerika'ya büyük göçler dünya savaşlarında, özellikle de ikinci dünya savaşında yaşanmıştır. Bu yüzden karakterinizin soybağının başka bir ülkeye dayanması saçma değil ama bunu nasıl sunduğunuz çok önemlidir.

STORY ROLEPLAY NEDİR? Aile rollerini kurmak bu rolü yapacak insan bulamadığımız için hepimiz için zor ama yine de karakterinizin bir ailesi olabilir. Los Santos içerisinde olmasına gerek yok. Bu rolü yapacak birisini bulamadığınızda "annem ve babam öldü" gibi kalıplara sığınmanıza gerek yok. Bu rolü gerçekleştirebilecek birisi olmadığında bu karakterlerin bir yaşamı olmadığı anlamına gelmiyor. Arada bir ailenizden bahsedersiniz, hatta telefonda görüşme rolü yapabilirsiniz, OOC olarak inaktif olacağınız zamanlarda rol yaptığınız kişilere ailemi ziyaret etmeye gidiyorum diyebilirsiniz. Bu bir rol yapma oyunu ve yapabileceğiniz şeyler asla sistemle, kişilerle veya animasyonlarla sınırlı değil. Aynı şekilde Vespucci Canals'ta bir rol yapacaksanız aileniz bu bölgenin bir yerlisi ve bir eviniz varmış gibi rol yapabilirsiniz. Bu kimse açısından bir engel değil.

BÖLGEDE YAPILABİLECEKLER ROLLER: Bölgede yaşayan bir devlet görevlisi; emekli rolü yapan yaşlı birisi; butik bir kafesi olan birisi; kaykay kayan, bisiklet süren bir liseli; üniversite okuyan, gitar çalan, partiler düzenleyen bir genç olabilirsiniz. Bu rol daha önce SAMP'ta birçok kez gerçekleştirdim. Rina'dan bağımsız bir sunucuda aslen şehirde geçen bir rol ortamı varken, biz kasabada gerçekten yüksek bir insan topluluğu oluşturup bir aile ortamı kurabilmiştik. Aynı şekilde Rina SAMP'da da Jefferson bölgesinde buna benzer roller gerçekleştirildi.

NASIL DAHİL OLABİLİRİM? Vespucci Canals'a gelerek bölgeden gördüğünüz birisiyle direkt rolleyebilirsiniz. Eğer bu konuya hizmet eden birisiyle emin ol sizi rollere davet edecektir. Bana OOC şekilde ulaşırsanız da sizi dahil etmek üzere bir rol planı çizebiliriz.

SİZDEN RİCAM: 2015 yılında ilk defa GTA San Andreas üzerinde rol yapmaya başladım. Bir ay sonra 11 senedir roleplayin içerinde olmuş olacağım. Bu zamana kadar çok farklı platformlarda, çok farklı oyunlarda ve neredeyse SAMP'ta açılan bütün sunucularda rol yapma fırsatım oldu. Roleplay tamamen çakralarla alâkalı bir durum. Bir insan bu süreci 1 haftada da yakalayabiliyor, başka bir insan beş sene bu oyunu oynasa da kavrayamayabiliyor. 2015'den bu yana rol yaptığım her sene boyunca kendimin geliştiğini hissettim, bir dönem çok iyi roller yaptığımı düşündüğüm zamanlar oldu; fakat geriye dönüp baktığımda o dönem bana çok mantıklı gelen rollerin şu an ne kadar saçma roller olduğunu fark ettim. Bu zamana kadar çok güzel insanlar tanıdığım. Çok insanı örnek aldım, çok insana örnek oldum. Her zaman gelişmeye açık olun. Şu an kendinizi çok iyi rol yapıyor olarak tanımlıyor olabilirsiniz ama bu öyle göründüğünüz anlamına gelmiyor. Çakralarınızı açın, etrafınıza bir bakın; insanlar ne yapıyor? İnsanları rollerinize dahil edin. Kafe gibi sosyal bir alanda bile robot gibi kahvenizi sipariş edip de tek başınıza masanıza çekilmeyin. İnsanlara köpek gibi davranmayın, devlet görevlilerine saygı duyun. Rol yapmak geniş bir perspektif işidir ve buna olabildiğince odaklanmaya çalışın. IC ve OOC'yi birbirine karıştırmayın. Her rol yaptığınızla OOC arkadaş olmayın. Bizim bu rol için kısıtlı sayıda bir kemik kadromuz var. Kendini yeterli veya yetersiz hisset önemli değil. Burada kimse seni yargılamayacak ve seninle rol yapacak. Sen de kendine bir şeyler katmaya bak!

SAMP'DA YAPILAN ÖRNEKLER:

Spoiler:

Oyuncu
Erkek

Oyuncu
Erkek