LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Callsign

Başlatan zria, 11 Kasım 2025, 15:33:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Partner

Lv.27

Erkek

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 81 gün, 23 saat
Selam, bu ARGE yönetime fikir sunmanın yanı sıra oyuncu ve kolluk kuvveti rolü yapan arkadaşlarımın fikrini almak adına var.

Sorundan bahsetmeden önce, Callsign nedir, nereden gelmiştir, neden kullanırız bunlardan bahsedeyim.

Callsign, kolluk kuvveti birimlerinin birim koduna verilen genel bir isimdir. Gerçekte bu Kolluk Kuvveti ajanslarındaki birim fonetiklerine karşılık gelebilir.

RP'de Callsign, SAMP Roleplay'ın kült icatlarından birisidir, şu anda Rina:V'nin altyapısı Rina SAMP altyapısına, Rina'nın SAMP altyapısı da Türk ilk SAMP RPG sunucularına, Türk ilk SAMP RPG sunucularının da altyapısının yabancı sunuculara dayandığını düşünürsek, Callsign ve benzer kültleşmiş sistemler en az 15-20 yıl eskiye dayanıyor.

Callsign, SAMP'da, kolluk kuvveti araçlarının benzer kaplamalara ve tek bir modele sahip olması sebebiyle birimler araçlarını karıştırmasın, başka bir birim başkasının aracını alıp gidemesin, bir memur, yanında duran bir birimin hangi birimden olduğunu görerek role dökebilsin diye kullanılıyordu. Ek olarak Callsignlar, birim sistemleri olmadığı durumlarda Minimaplerde birimlerin Callsign koduyla görünmesini de sağlıyordu.

Şimdi neden kullanılıyor? Bir düşünelim. Birim kodunda araç kurduğumuzda araç plakası birime işleniyor, haritada hangi aracın hangi birim koduna ait olduğunu görebiliyoruz, araçların modelleri birbirinden farklı, en azından seçenek çok.

Kendi soruma cevap veremiyorum, görüldüğü gibi. Callsignlar neden var?

Özetle;
Callsignlar 20 sene öncesine dayanan, şu anda yavaş yavaş kaldırılan eski SAMP sistemlerinden bir tanesi. Neredeyse hiçbir amacı yok, aracın arkasında havada uçan kötü bir görüntü olmak dışında. Callsignların tamamen kaldırılması ya da sadece "Polis" türü birlikler için görünür olarak değiştirilmesinin mantıklı ve rol kalitesini artıracak bir güncelleme olacağını düşünüyorum.

MDC'de birim bir aracın içinde oluşturulduğunda birim aracı otomatik olarak güncelleniyor, birim aracı belirle tarzında bir seçenek eklenebilir Birimler kısmına, hem oradan da birim aracı görülebilir hale gelir. Binilen bir kolluk aracı bir birime aitse, chate araca binince düşen "Bu araç LSSD kurumuna aittir (40A)" tarzında bir düzenleme de olabilir.

ARGE'yi gören herkesin fikirlerini ve düşüncelerini merak ediyorum, fikrimin gelişmesi ya da tartışmak için yanıt bırakabilirsiniz.

Oyuncu

Lv.24

Kadın

Son Giriş: 23 Aralık 2025, 23:41
Toplam Oynama: 89 gün, 3 saat
Birlik: (Yok)
kaldırılması şart, callsign kötü bir görünüm katıyor ve rol gidişatını etkileyeceğini düşünmüyorum. ya da tog menüye callsign için bir seçenek getirilebilir kapatılıp kapatılamayacağına dair.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 15 Mayıs 2026, 00:29
Toplam Oynama: 174 gün, 19 saat
Kadın

Son Giriş: 13 Nisan 2026, 23:37
Toplam Oynama: 0 gün, 14 saat
Erkek

Son Giriş: 14 Ocak 2026, 20:17
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat
Sadece LEO oluşumlarına görünür hale gelebilir.

Oyuncu
lssd özelde argeye sunduğumu buraya açmanız sevindirici ve callsign olayı tamamen kaldırılmalı diye düşünüyorum. araç içerisinde olan her birimin harita üzerinde zaten sağda çıkan birim kodu görünebiliyor.

LSSD
kalksa iyi olur, destek

VIP+
Alıntı yapılan: batucan - 11 Kasım 2025, 15:46:45lssd özelde argeye sunduğumu buraya açmanız sevindirici ve callsign olayı tamamen kaldırılmalı diye düşünüyorum. araç içerisinde olan her birimin harita üzerinde zaten sağda çıkan birim kodu görünebiliyor.

LSPD
Erkek

Son Giriş: 04 Haziran 2026, 12:25
Toplam Oynama: 37 gün, 1 saat
Alıntı yapılan: mhmt34y - 11 Kasım 2025, 15:38:24kaldırılması şart, callsign kötü bir görünüm katıyor ve rol gidişatını etkileyeceğini düşünmüyorum. ya da tog menüye callsign için bir seçenek getirilebilir kapatılıp kapatılamayacağına dair.

Partner
Erkek

Son Giriş: 29 Mayıs 2026, 18:44
Toplam Oynama: 0 gün, 1 saat

LSSD
kalkması gerekli kötü görüntü veriyor destek