LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Badcop hk.

Başlatan OnlyWord, 05 Kasım 2025, 01:00:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 22:56
Toplam Oynama: 170 gün, 3 saat
Son zamanlarda oluşumları düzeltmek adına birçok kural yürürlüğe giriyor ve bu durum oldukça hoş. Bu düzenlemelerin bir benzeri de BADCOP politikası için gelmeli. Police Brutality olarak değerlendirilebilecek bazı roller, direkt olarak BADCOP kapsamında değerlendiriliyor ve bu tarz rolleri yapmak yasak. Bu tarz rollere örnekleri aşağıda paylaşıyorum.

1- Polis memuru, zanlıyı araca bindirirken bilinçli olarak kafasını tavana çarptırır ve yanlışlıkla olmuş gibi davranır.
2- Polis memuru, zanlıyı etkisiz hale getirirken veya getirdikten sonra, dışarıya belli etmeyecek şekilde dizine tekme atar, ufak düzeyde darp uygular.
3- Küfür.

Bu tarz roller epey çeşitlendirilebilir ve bu rolleri yapmak SAMP'ta yasak değildi. Aşırıya kaçan bazı oyuncular oldu, o oyuncular da gereken cezaları aldılar. Yukarıda örneklerini verdiğim gibi Police Brutality kapsamında değerlendirilebilecek olaylar IC olarak değerlendirilmelidir. Bu durumlara rüşvet, yetkinin kötüye kullanımı, haraç almak, adam dövmek gibi durumlar dahil değildir. Bu gibi durumlar hala daha BADCOP olarak nitelendirilmelidir. Ama kolluk kuvveti oyuncularına daha fazla rol imkanı tanımak adına, örneğini verdiğim basit düzeydeki hareketler OOC olarak yasaklanıp kısıtlanmamalıdır.

VIP+
Bodycam kamerasını sağa/sola çevirip, suçluya hafif düzeyde tekme atmak ya da araca bindirirken kafasını çarptırmak gibi durumlar rol gereği yapılabilir. Karşımızdaki kişi "ailevi değerlerimize" küfür ediyor, biz ise hiçbir şey yapamıyoruz — neredeyse "eyvallah, adamsın" diyeceğiz. Karşılık veremeden öylece duruyoruz. Adama en ufak şekilde fısıldayıp tepki versek bile hemen gidip bizi şikayet ediyor. Denetlemeler "IC" olursa çoğu sorun kendiliğinden çözülür. Zaten araçlarda "dashcam" var; mağdur olan kişi personel şikayeti açar, kayıtlar incelenir ve kanıtlara göre yaptırım uygulanır. Adam dört memuru vuruyor, sonra pişkin pişkin dolaşıyor. Bu yüzden destekliyorum.

LSSD
Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 23:13
Toplam Oynama: 65 gün, 21 saat
Erkek

Son Giriş: 21 Mayıs 2026, 21:06
Toplam Oynama: 0 gün, 12 saat
Birlik: (Yok)

Community Advisor
Kadın

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 36 gün, 14 saat

Oyuncu
kıdeme göre kademeli olarak badcop tüzlüğü tekrardan aktif edilmeli

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 28 Ağustos 2025, 20:54
Toplam Oynama: 216 gün, 16 saat
Kadın

Son Giriş: 28 Ağustos 2025, 20:22
Toplam Oynama: 0 gün, 17 saat
iyi birer polis olun :like:

kufur etmek badcop olmamali :anlas:

Partner
Erkek

Son Giriş: 29 Mayıs 2026, 18:44
Toplam Oynama: 0 gün, 1 saat

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 06 Nisan 2026, 21:02
Toplam Oynama: 129 gün, 22 saat
Kadın

Son Giriş: 04 Şubat 2026, 23:07
Toplam Oynama: 0 gün, 3 saat
samp zamani sebdeyken vurdugum adamlarda sulale birakmiyordum ve bunu cavusların yanında yapıyordum burada "mal" desem t2 verecekler nerdeyse, destekledim.

Oyuncu
sampta badcop seviyelere göre ayrılmıştı. bazı seviyeler izinsiz yapılabilirken, bazıları için yönetim izni gerekiyor ve birkaçı için hiçbir şekilde izin verilmiyordu. bence gayet iş görüyordu ve durumu dengeliyordu. rolleri renklendireceğini ve gelmesi gerektiğini düşünmekteyim.