LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Oyuncularla Etkileşimli Ticaret Sistemi

Başlatan fash, 01 Kasım 2025, 12:28:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu

Lv.24

Erkek

Son Giriş: 02 Nisan 2026, 10:38
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)
Sunucuda aktif olarak avcılık mesleğinde elde ettiğimiz ürünleri zaten kasaplara satıyoruz. Bu sistemin geliştirilip, aynı şart tarım sistemine(Tarım sisteminden üretilen alkoller likör mağazalarına satılabilir) ve balıkçılık sistemine de gelebilir fakat getirilen bu sistemle beraber işletme sahiplerinin sadece tüccara satım yapması engellenebilir. Restoran, kafe, bar, pub ve gece kulübü tarzı işletmeler de satacağı ürünleri bu işletmelerden temin edip, oyuncuların siparişlerine sistemsel bir eşya vermeleri zorunlu tutulabilir. Aynı zamanda bu satılan ürünlerin kullanılabilir bir eşya olması sağlanabilir. Bu durum işletmelere ek gelir kaynağı da sağlayacaktır.

Örneğin bir bara gittiğimizde, bira siparişi verdiğimizde sadece rolsel olarak değil, sistemsel olarak da bana bira ürünü verilmesi gerekir.

Bu sayede kasapların ve tarım işiyle uğraşanların sadece alıp, pişirip, tüccara satma sistemi engellenir. Araya ekstra bir rol olanağı çıkar, hızlı para kazanma olasılığı azalır. Daha gerçekçi bir ortam ortaya çıkar. Hatta belki toptancı rolleri görmeye başlayıp, insanların araçlarla işletmelere teslimat yaptığı rolleri de görebiliriz.

Oyuncu
Tarımdan elde edilen içkiler mekanlara satılsın diyorsun tohum sistemini biliyor musun bilmiyorum ama bir mekanın bir ayda satabileceği içki miktarını üretmek zaten basit ve maliyeti düşük bir şey, mekan sahibi isterse içkisini kendisi üretebilir ve tüccara satmak yerine tüccardan belirli bir miktar üzerine fiyat koyarak mekanında satabilir veya üreten kişilerle iletişime geçerek onlardan bu şekilde anlaşarak alabilir yani dediğin şey zaten yapılabilir bir de içkileri kullanabiliyorsun ama bir etkisi olmuyor envanterinden yok oluyor sadece, buna bir el atılabilir belki onun dışında tarım işine bu şekilde engel koyulması gereksiz olur :dislike:

Oyuncu

Lv.24

Erkek

Alıntı yapılan: Exclusive - 01 Kasım 2025, 14:23:56Tarımdan elde edilen içkiler mekanlara satılsın diyorsun tohum sistemini biliyor musun bilmiyorum ama bir mekanın bir ayda satabileceği içki miktarını üretmek zaten basit ve maliyeti düşük bir şey, mekan sahibi isterse içkisini kendisi üretebilir ve tüccara satmak yerine tüccardan belirli bir miktar üzerine fiyat koyarak mekanında satabilir veya üreten kişilerle iletişime geçerek onlardan bu şekilde anlaşarak alabilir yani dediğin şey zaten yapılabilir bir de içkileri kullanabiliyorsun ama bir etkisi olmuyor envanterinden yok oluyor sadece, buna bir el atılabilir belki onun dışında tarım işine bu şekilde engel koyulması gereksiz olur :dislike:
Aslında sadece alkol ürünleriyle ilgili bir öneri değil bu. Elbette işletme sahipleri kendi üretimini yapabilir ve satışı sağlayabilir. Ancak bununla uğraşmak yerine her şeyi rolsel yapıp, oyun içi bir sistemle desteklenmeden roller dönüyor. Bunun karşısına geçmek ve "üret, tüccara sat" mantığının değişmesi için yaptığım bir öneriydi. Bu sistem gelirse sunucuda mesleklere dayalı ticaret artacak ve rol çeşitliğini arttıran bir sistem gelişmiş olacak.

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 18 Mart 2026, 18:33
Toplam Oynama: 70 gün, 18 saat
"ekstra rol olanağı..." dediğin şey bu işletmelerin sahiplerinin sadece ekstradan kolay para kazanmasını sağlayacak. Satıcının da kazandığı parayı öldürecek. Biliyorsun değil mi?

Oyuncu
Alıntı yapılan: fash - 01 Kasım 2025, 14:35:38
Alıntı yapılan: Exclusive - 01 Kasım 2025, 14:23:56Tarımdan elde edilen içkiler mekanlara satılsın diyorsun tohum sistemini biliyor musun bilmiyorum ama bir mekanın bir ayda satabileceği içki miktarını üretmek zaten basit ve maliyeti düşük bir şey, mekan sahibi isterse içkisini kendisi üretebilir ve tüccara satmak yerine tüccardan belirli bir miktar üzerine fiyat koyarak mekanında satabilir veya üreten kişilerle iletişime geçerek onlardan bu şekilde anlaşarak alabilir yani dediğin şey zaten yapılabilir bir de içkileri kullanabiliyorsun ama bir etkisi olmuyor envanterinden yok oluyor sadece, buna bir el atılabilir belki onun dışında tarım işine bu şekilde engel koyulması gereksiz olur :dislike:
Aslında sadece alkol ürünleriyle ilgili bir öneri değil bu. Elbette işletme sahipleri kendi üretimini yapabilir ve satışı sağlayabilir. Ancak bununla uğraşmak yerine her şeyi rolsel yapıp, oyun içi bir sistemle desteklenmeden roller dönüyor. Bunun karşısına geçmek ve "üret, tüccara sat" mantığının değişmesi için yaptığım bir öneriydi. Bu sistem gelirse sunucuda mesleklere dayalı ticaret artacak ve rol çeşitliğini arttıran bir sistem gelişmiş olacak.

Düşününce güzel geliyor kulağa evet ama olumsuz etkisi de var mesela  otobüs mesleğinde otobüse oyuncular alınsın oyuncu olmadan meslek yapılamasın rolü teşvik edelim rol çeşitliliği artar güzel rol döner denilirse düşününce güzel olur evet ancak bunu yapan arkadaş 1 saat otobüs sürecek sunucuda o an 300 kişi varsa ve 10 kişide otobüs mesleği yapıyorsa sen herkesi otobüse mi dolduracaksın? Bu olmaz, otobüse ihtiyaç duyan kim var ki sunucuda bu mesleği yapan arkadaş para kazansın, aynı şey tohum sistemi ve buna benzerleri içinde geçerli ben sadece tohum üzerinden konuşuyorum örnek verelim haftalık toplam sunucuda 10 bin veya 20 bin içki üretiliyorsa bunu mekanlara nasıl satacaklar sürekli mekanını açıp dolduran bir mekanın aylık satabileceği içki miktarı zaten az olacak kaldı ki her mekan böyle olmayacak mekanın talep ettiği az miktardaki içki için kimse tohum ekip biçmez mesleği öldürürsünüz ben otobüs sürerken oyuncuları almak istiyorum diyen arkadaş yapmak istiyorsa yapsın ya da ben içkimi üretip mekanlara satacağım diyen arkadaş da yapmak istiyorsa yapsın buna bir engel yok diğer türlü senin dediğin şey mesleği öldürmek oluyor bahsettiğin ürünlerin sunucudaki işleyişini düşünmeden " üret, tüccara sat " mantığının değişmesini istiyorsun ben bunu desteklemiyorum.

Oyuncu

Lv.24

Erkek

Alıntı yapılan: yeterli - 01 Kasım 2025, 14:53:47"ekstra rol olanağı..." dediğin şey bu işletmelerin sahiplerinin sadece ekstradan kolay para kazanmasını sağlayacak. Satıcının da kazandığı parayı öldürecek. Biliyorsun değil mi?
Aksine kolaylaşmak yerine zorlaşacak. Tüccara satmak yerine işletmelere satacaklar.

Alıntı yapılan: Exclusive - 01 Kasım 2025, 15:22:25
Alıntı yapılan: fash - 01 Kasım 2025, 14:35:38

Düşününce güzel geliyor kulağa evet ama olumsuz etkisi de var mesela  otobüs mesleğinde otobüse oyuncular alınsın oyuncu olmadan meslek yapılamasın rolü teşvik edelim rol çeşitliliği artar güzel rol döner denilirse düşününce güzel olur evet ancak bunu yapan arkadaş 1 saat otobüs sürecek sunucuda o an 300 kişi varsa ve 10 kişide otobüs mesleği yapıyorsa sen herkesi otobüse mi dolduracaksın? Bu olmaz, otobüse ihtiyaç duyan kim var ki sunucuda bu mesleği yapan arkadaş para kazansın, aynı şey tohum sistemi ve buna benzerleri içinde geçerli ben sadece tohum üzerinden konuşuyorum örnek verelim haftalık toplam sunucuda 10 bin veya 20 bin içki üretiliyorsa bunu mekanlara nasıl satacaklar sürekli mekanını açıp dolduran bir mekanın aylık satabileceği içki miktarı zaten az olacak kaldı ki her mekan böyle olmayacak mekanın talep ettiği az miktardaki içki için kimse tohum ekip biçmez mesleği öldürürsünüz ben otobüs sürerken oyuncuları almak istiyorum diyen arkadaş yapmak istiyorsa yapsın ya da ben içkimi üretip mekanlara satacağım diyen arkadaş da yapmak istiyorsa yapsın buna bir engel yok diğer türlü senin dediğin şey mesleği öldürmek oluyor bahsettiğin ürünlerin sunucudaki işleyişini düşünmeden " üret, tüccara sat " mantığının değişmesini istiyorsun ben bunu desteklemiyorum.
Tamamen mekana satılmak zorunda olsun demiyorum. Kasap gibi likör dükkanlarına satılsın, likör dükkanları da tüccar ve işletmelere satabilsin. İşletmelerin ürün satarken bir ürünü vermesi zorunlu tutulsun. Likör dükkanları ve kasaplar da ürünlerini işletmelere daha pahalıya, tüccara da daha ucuza satsın, bu şekilde sistem teşvik edilsin.

Kısacası evet, bir ticaret sistemi oturtulsun, tüccara satışın önüne geçilmeye çalışılsın ve mesleklerle roller desteklensin diyorum.