LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Tohum Ekim Alanı, Arazi İşgali İle İlgili Yasa Eklenmesi

Başlatan rJåttevårgfenrir, 17 Ekim 2025, 02:37:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 04 Haziran 2026, 03:31
Toplam Oynama: 0 gün, 1 saat
Birlik: (Yok)
Tohum sistemini kullanmak için bir çiftlik satın aldık. Buraya bir milyona yakın para harcadık ve ekimlere başladık. Arazimizin belli bir kesiminde elbette söz sahibiyiz. Bir başkası ekim yapamıyor ancak işin üzücü kısmı, tohumlar ve gerekli malzemeler dışında insanların para vermeden rastgele boş gördüğü alanlara ekim yapabilmesi. Normal şartlar altında Amerika'da bu durum  ekimin yapıldığı  yere göre arazi ihlali, özel mülk ihlali vb. gibi yasalarla koruma altına alınmış. Hatta devletin arazisini korumak adına Bureau of Land Management (BLM) adı altında birim bile açmışlar.

Çiftlik satın almadan ekim yapan arkadaşlar kusura bakmasın ancak bu durum çiftliğe para harcayıp arazisi dışında bir  yere ekim yapmayanlar için sinir bozucu. Ancak araştırdığımda şunu öğrendim.

Bureau of Land Management (BLM);
Bu birim, devlete ait bazı arazileri çiftçilere kiralayabiliyormuş. Ve bu alan sınırlı oluyormuş,  yani tüm dağı ve alanı bir kişi kiralayamaz. Bence başvuru mantığı şeklinde yapılabilir. Çiftliği olmayan kişi tarım yapmak  adına kiralamak istediği alanı belirterek başvuruda bulunabilir. Yetkili kişi inceledikten sonra onayı verirse kişi ekimini yapabilir.  (Süreli veya 2 ekimlik hak gibi.)

Böylece hem daha mantıklı bir sistem oturur hem kimsenin hakkı yenmemiş olur hem de çiftlik alamayan kişiler, kiralama mantığıyla ekimlerini yapabilir. Ayrıca insanlar rastgele boş gördükleri yerlere ekim yaptıkları zaman dağ yollarını da kapayabiliyorlar maalesef, bu da engellenmiş olur.

VIP+
Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 157 gün, 3 saat



Bağışçı

Lv.30

Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 21 Mart 2026, 03:14
Toplam Oynama: 80 gün, 7 saat
Birlik: ***** ****any
Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 25 Şubat 2026, 15:24
Toplam Oynama: 1 gün, 15 saat
Birlik: ***** ****any

Oyuncu
Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 27 Nisan 2026, 08:40
Toplam Oynama: 42 gün, 6 saat
Birlik: (Yok)
Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 24 Nisan 2026, 20:14
Toplam Oynama: 0 gün, 13 saat
Birlik: (Yok)



VIP+
İŞTE BU ADAMIM, BU ADAMI DESTEKLİYORUM SONUNA KADAR. ÇOK BAŞARILI BİR DÜŞÜNCE :like:  :like:  :like:  :like:  :like:  :like:  :like:  :like:

Oyuncu

Lv.21

Cinsiyet:

Erkek

Son Giriş: 31 Aralık 2025, 18:11
Toplam Oynama: 0 gün, 2 saat
Birlik: (Yok)
Ev veya iş yeri aldığınızda sadece o yeri satın alıyorsunuz.

Eğer çiftçilik için bu tarz bir ilerleme sürdürülecek ise, ekim sağlayabilmeleri adına arsa kiralama süreci getirilebilir. Buna da elbette ki GOV bakmalıdır, esenlikler.