LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

/do Silah nerde?

Başlatan SimeciX, 27 Eylül 2025, 06:55:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 08 Ekim 2025, 23:00
Toplam Oynama: 0 gün, 2 saat
Birlik: (Yok)
Kadın

Son Giriş: 09 Eylül 2025, 21:06
Toplam Oynama: 15 gün, 21 saat
Alıntı yapılan: notime2cry - 27 Eylül 2025, 11:43:45leonun divizyon devriye saati kasip, legal dm atip, 0 rol yapilan bir ortam oldugu yerde bunu sorgulamaya pek gerek yok

./me adamı kelepçeler.
./meadamı friskler.
/do Kimliği, silahları ve mermileri nerede buldum?

Sessiz kalma hakkına sahipsin, söyleyeceğin her şey delil olarak kullanılabilir. Avukat tutma hakkına sahipsin, yeterli bütçen yoksa devlet sana atar.
Sessiz kalma hakkına sahipsin, söyleyeceğin her şey delil olarak kullanılabilir. Avukat tutma hakkına sahipsin, yeterli bütçen yoksa devlet sana atar.

bunlar gozardi edildiginde dediklerin iyi olur ama olay yerinde bir delile el koymak yasak ondan yapmiyolardir muhtemelen

kral normalde hak veririm ama sende bi ban yiyince kotulemeye basladin gibi

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 18 Mart 2026, 18:33
Toplam Oynama: 70 gün, 18 saat
Alıntı yapılan: SimeciX - 27 Eylül 2025, 20:14:52
Alıntı yapılan: ŞEKER - 27 Eylül 2025, 10:25:04
Alıntı yapılan: yeterli - 27 Eylül 2025, 08:51:45Ekstra bir şeye gerek yok, rol yaparsanız diğer rol yapan oyuncular da size zaman tanıyacaktır. Zaten böyle bir durumda normal şartlarda üstünüzün aranması için hastaneye ya da departmana gitmek beklenmez. Ama insanlar CR yiyip üstüne de tatlı niyetine DM yememek için olay bölgesini kovalayan varmış gibi hızla terk etmeye alışık maalesef.

Ve yeni gelen cezaların ağırlığıyla birlikte bu rolü yapan insanlara rol yapacak vakit kalırsa bu sorunun da düzeldiğini zamanla görebiliriz belki.

Bence sorunumuz bu. Rol sunucusundayız, sakin roller olmuyor memurlar ile giridiğimiz roller. Biran önce tutuklayıp, hapis veya gözaltına atmak için elinden gelenleri yapıyorlar. Ya bunun sebebi LEGAL DM atma isteğidir, ya da birlik içersinde biran önce rütbe atlayıp emirler yağdırmak olabilir. Sanki kolluk kuvvetleri bazı divizyonlar dışında hepsi robot gibiler.
Ateş edildi, adamı düşür, kelepeçele ve hapis yollar. Rol kısmı fazla yok açıkcası.

Bu türde tipler de çok maalesef. Bu arada ben de leo rolü yaparken olay yerinde eğer sakinse bir şeylere el koyuyordum, yasak olduğunu da ilk defa bu konuda duydum. Kim ne diye böyle bir şey yaptıysa artık.

İnsanlar ne yapacağını bilmiyor, buna çoğu kişi de dahil. Görüyorum adam çavuş olmuş dünyadan haberi yok, soran eden olursa "sınavı geçmiş". Özellikle bu rolleri yeni yapan insanlar bu tiplere maruz kaldığı için bunları doğru sanıyor, bilen de ceza almamak için söylenenleri yapıyor. Polislerin, şeriflerin amacının ne olduğunu kavrayamamış çok kişi var. Saçma sapan olaylar görüyoruz.

En başta iletiyi üst araması için yazmıştım ama sen öyle yazınca bunu da yazasım geldi. Çünkü genel olarak olayların neredeyse tamamında rol çıkartılmıyor.

RP Quality Moderator
Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 14:49
Toplam Oynama: 94 gün, 16 saat
Erkek

Son Giriş: 01 Haziran 2026, 00:44
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat
Arkadaşlar, kollukların Frisk & Search prosedürü var.

Bir suçlu olay yerinde aranır, kruvazöre bindirirken aranır, gerekirse de kruvazör içerisinde aranır. Bu onlar için bir prosedürdür, ihlal edemezler.

Yaralandınız, hastaneye sevk edildiniz. Bu sefer üstünüz rolsel olarak hastane polisi tarafından aranıp ne varsa el koyulur, Polis/şerif ekiplerine teslim edilir.

O silahı siz her türlü kaptıracaksınız illegal ahali. Olay yerinde kaldı rolü maalesef işe yaramıyor. Öyle rol yaparsanız bile olay yerinde el konulma rolü yapılıp yine üzerinizden sistemsel alınır.

O yüzden backdoor aramak yerine rolün keyfine odaklanın.

Alıntı yapılan: mustaine - 27 Eylül 2025, 19:00:58normalde olay yerinde /do üzerinden silahın nereye düştüğünü sorup, bölgede el koyma taraftarıydım ama pd tarafından yetkili biri bunun yasak olduğunu ve garajda el koyulmasının zorunlu olduğunu söyledikten sonra bıraktım. bu politika değiştirilip belirli durumlarda olay yerinde materyale el koyulabilmesinin önü açılırsa güzel olur.

en azından ABD'de üzerinde silah, bıçak, vb. gibi ölümcül materyal olduğu bilinen kişiler hiçbir şekilde üzerlerindeki materyalle birlikte devriye aracına konmaz. kişinin üzeri etraflıca bölgede aranıp, bulunan yasa dışı eşyalara orada el konulur ve sonrasında departmanda detaylı arama gerçekleştirilir. rolün gerçekçiliği için burada da bunun prosedür haline gelmesini düşünüyorum. tabii kod9e gibi aciliyetli durumlarda bu politika esgeçilebilir olur yüksek ihtimalle.

üzerinde taarruz tüfeği olan bir suçluyu hiçbi mantıkla polis aracına bindirip de *silahı garajda almalıyım çünkü yasak* diyip tutuklama işlemlerine başlayamazsınız, ne bir mantığı var ne de gerçek hayatta karşılığı var

ar&ge sebebi muhtemelen *silahım olay bölgesinde kaldı arkadaşlarım kaçırdı* gibi bir mantıkla açıldı ama silahınız bölgede düşse bile illa ki bulunur

Oyuncu
Alıntı yapılan: aka kanengchen - 27 Eylül 2025, 21:35:31
Alıntı yapılan: mustaine - 27 Eylül 2025, 19:00:58normalde olay yerinde /do üzerinden silahın nereye düştüğünü sorup, bölgede el koyma taraftarıydım ama pd tarafından yetkili biri bunun yasak olduğunu ve garajda el koyulmasının zorunlu olduğunu söyledikten sonra bıraktım. bu politika değiştirilip belirli durumlarda olay yerinde materyale el koyulabilmesinin önü açılırsa güzel olur.

en azından ABD'de üzerinde silah, bıçak, vb. gibi ölümcül materyal olduğu bilinen kişiler hiçbir şekilde üzerlerindeki materyalle birlikte devriye aracına konmaz. kişinin üzeri etraflıca bölgede aranıp, bulunan yasa dışı eşyalara orada el konulur ve sonrasında departmanda detaylı arama gerçekleştirilir. rolün gerçekçiliği için burada da bunun prosedür haline gelmesini düşünüyorum. tabii kod9e gibi aciliyetli durumlarda bu politika esgeçilebilir olur yüksek ihtimalle.

üzerinde taarruz tüfeği olan bir suçluyu hiçbi mantıkla polis aracına bindirip de *silahı garajda almalıyım çünkü yasak* diyip tutuklama işlemlerine başlayamazsınız, ne bir mantığı var ne de gerçek hayatta karşılığı var

ar&ge sebebi muhtemelen *silahım olay bölgesinde kaldı arkadaşlarım kaçırdı* gibi bir mantıkla açıldı ama silahınız bölgede düşse bile illa ki bulunur

tamam onu diyorum işte değişmeli

Bağışçı

Oyuncu
Destekliyorum bravo kardescan iyi akıl etmişsin

Bağışçı
Kadın

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 10:18
Toplam Oynama: 94 gün, 19 saat
Alıntı yapılan: notime2cry - 27 Eylül 2025, 11:43:45leonun divizyon devriye saati kasip, legal dm atip, 0 rol yapilan bir ortam oldugu yerde bunu sorgulamaya pek gerek yok

./me adamı kelepçeler.
./meadamı friskler.
/do Kimliği, silahları ve mermileri nerede buldum?

bunlar gozardi edildiginde dediklerin iyi olur ama olay yerinde bir delile el koymak yasak ondan yapmiyolardir muhtemelen

KFJDSKJFDSKFSD ÇOK İYİYDİ

VIP+
Kadın

Son Giriş: 04 Haziran 2026, 01:10
Toplam Oynama: 342 gün, 17 saat
Birlik: Lampadati
Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 00:49
Toplam Oynama: 16 gün, 16 saat
Erkek

Son Giriş: 21 Mart 2026, 22:01