LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Avcılık ve kasapçılık.

Başlatan Luna, 05 Eylül 2025, 17:17:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mapper
Merhabalar. Avcılık mesleği üzerinden konu açmak istiyorum. Avcılık mesleğini bitirip mallarını tüccara satıyordu ve istediği şekilde kazanıyordu. Tüccar kapatılıp kasaplar açıldıktan sonra oyuncular bir süre istediği parayı kazandı ama artık son zamanlarda ne kasapçılarda para kaldı ne de oyuncular avcılık mesleğinden istediği şekilde para kazanabiliyor. Kasap ihalesi açıldığında ve yeni kasapçılar geldiğinde çoğusu kendi çıkarını düşündüğü için düşük fiyattan satıyor ve dolu dolu mal satan bir oyuncu istediği parayı alamıyor. İki kasapçı varsa birisi atıyorum geyik etinin tanesini 1000$ satıyorsa pişmiş geyik etini aynı fiyata satıyor. Tüccarda pişmiş ile pişmemiş arasında fark var. Çoğu oyuncu bunu bilmiyor ve düşük bütçe kazanıyor. Tüccar günü birlik olarak mal fiyatları değişiyor ve çoğu zaman kasaplar en yüksek fiyata satabiliyor fakat en yüksek fiyata satarken oyuncudan düşük fiyattan alıyorlar. Kasapın işi zaten tüccarın o gün yüksek fiyatı vermesi ve satması. Kasap tüccarı bekleyecek. Tüccar çoğu zaman yüksek fiyat veriyor, bugün düşük, en yüksek nadir oluyor vb.. gibi kelimelerle sürekli olarak istenilen fiyattan veya oyuncunun gerçekten kazanabileceği fiyattan vermiyor. Kasapların kaldırılıp eskisi gibi oyuncuların tüccara satışının gelmesinin tekrar iyi olacağını düşünüyorum.

Partner
Erkek

Son Giriş: 29 Mayıs 2026, 18:44
Toplam Oynama: 0 gün, 1 saat
Birlik: (Yok)

Erkek

Son Giriş: 31 Mayıs 2026, 14:24
Toplam Oynama: 224 gün, 8 saat
Etler için çürüme sistemi gelmedikçe bu böyle ilerler. Kasaplar ellerinde tonlarca eti tüccardan iyi fiyat gelmesi için beklettiğinden nakite sıkışıyorlar, ortada oluşan kriz tek bir taraftan kaynaklanıyor.

Oyuncu
Tamamen katılıyorum. Sırf bu yüzden avcılık mesleğinden soğudum denebilir.

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 11 Ağustos 2025, 20:44
Toplam Oynama: 0 gün, 7 saat

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 04 Haziran 2026, 03:16
Toplam Oynama: 139 gün, 3 saat
Alıntı yapılan: Vacanses de 87 - 06 Eylül 2025, 23:58:32Etler için çürüme sistemi gelmedikçe bu böyle ilerler. Kasaplar ellerinde tonlarca eti tüccardan iyi fiyat gelmesi için beklettiğinden nakite sıkışıyorlar, ortada oluşan kriz tek bir taraftan kaynaklanıyor.

Partner
Kadın

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 10:13
Toplam Oynama: 238 gün, 6 saat
Birlik: SANVISTA

Lv.39

Erkek

Son Giriş: 28 Mayıs 2026, 05:01
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat
kasaplık kolay bir meslekmişçesine anlatılması açısını hoş bulmadım. Nakit bir birikim olmayan kasap zaten çok iş yapamıyor, kaldı ki "bugün düşük, en yüksek nadir oluyor vb." diye bir açıklamanız olmuş tamamen kendi alım-satım tercihi.
Etlerin çürüme sistemi gibi birşey getirilirse max fiyatında bir zamanı olması gerekir.
Extra etlerin çürüme sistemi getirilirse günlük fiyat üzerinden bir kâr koyarak satın alım gerçekleştir ve direkt olarak tüccara satışı yapılır.
Çürüme sistemi olması tamamen sizin zararınıza olacaktır tamamen fiyasko.

VIP+
Kadın

Son Giriş: 04 Haziran 2026, 01:10
Toplam Oynama: 342 gün, 17 saat
Birlik: Lampadati
Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 00:49
Toplam Oynama: 16 gün, 16 saat
Erkek

Son Giriş: 21 Mart 2026, 22:01
Toplam Oynama: 0 gün, 21 saat
Alıntı yapılan: ŞEKER - 07 Eylül 2025, 18:23:23
Alıntı yapılan: Vacanses de 87 - 06 Eylül 2025, 23:58:32Etler için çürüme sistemi gelmedikçe bu böyle ilerler. Kasaplar ellerinde tonlarca eti tüccardan iyi fiyat gelmesi için beklettiğinden nakite sıkışıyorlar, ortada oluşan kriz tek bir taraftan kaynaklanıyor.

Oyuncu
ben sunucunun ilk kasabıydım zamanında, ihaleler geldiğinde yine almıştım ve gayet güzel ilerliyorduk herkes memnundu. Oturttuğum sistem ile sınırsız et alabiliyor ve kimseyi mağdur etmiyordum. Ve 3. kasap ihalesi açlmasıyla şuanda ki 3 kasap ihalesini de alan ekip'in kasap olması ile birlikte bütün dengeleri bozdular. Zamanında yönetime de söyledim burda da söyledim böyle giderse kasapçılık ve avcılık çok kötü durumlara giricek dedim kimse umursamadı ve şuanda avcılık yapsanız bile "Meşhur kasap" etlerinizi almıyor. Böyle olmasını hem yönetim hem de oyuncular istedi zamanında çok uyardım ben, umarım mutlulardır. 

RP Quality Moderator
Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 17:00
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat

Lv.24

Kadın

Son Giriş: 31 Mayıs 2026, 19:57
Toplam Oynama: 15 gün, 6 saat
   Avcılık mesleğini bitiren şey zaten kasaplar oldu. Eskiden yine bir nebze iyiydi 2-3 kasap arasında bir rekabet vardı ve genelde fiyatı yükseğe yakın tutuyorlardı ama şuan durum değişti. 3ü anlaşıp birleşmişler ve tek isimde satışa başlamışlar. Üçü de aynı fiyattan ve düşük fiyattan satmaya başlamışlar. Ve bunu DC adreslerinde dile getirdiğimizde "siz de alın ihale siz de istediğinizi yapın, herkes kazanmak ister biz de kazanmak istiyoruz" gibi şeyler söylediler. O gün o adreste onları uyarıp yanlış yaptıklarını söylemeseydim bir kuruş zam bile yapmayacaklardı. Bunların bu yaptığı direkt mesleğin önünü kapatmaktır. O zaman tırcılığa da "lojistik" firması sistemi gelsin ve herkes lojistik firmasına satsın yaptığı seferleri. Balıkçılıkta, çiftçilikte nasıl NPC'ye satıyorsak onda da NPC'ye satılmalı.  Herhangi bir role katkıları yok. Rol yapmadan 2 dakikada hesap yapıp kamyonuna atıp seni postalıyor. Adamlardan "/me hayvanları kasaya atar." emotesi bile görmedik yani o mesleğin rol ile alakası yok.
   Zaten avcılık mesleği zor bir meslek. 3 saatte bir yenilenen hayvanı 15 dakikada sömürüyorlar.  Bunu yakalamak bile zor bir de üstüne 3 tane kasabın tribiyle, kendilerince koyduğu kazık fiyatlarla uğraşıyoruz.