LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Nefsi Müdafaa ve Ruhsatlı Silah Kullanımı

Başlatan kypeexingoo, 01 Eylül 2025, 02:48:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 18 Mart 2026, 18:33
Toplam Oynama: 70 gün, 18 saat
Birlik: (Yok)
Alıntı yapılan: BarBaRoS0 - 02 Eylül 2025, 12:42:34
Alıntı yapılan: yeterli - 02 Eylül 2025, 01:24:54
Alıntı yapılan: BarBaRoS0 - 02 Eylül 2025, 01:17:29Desteklemiyorum. Nefsi müdafaa durumlarında adli olarak verilen kararlar ancak saldırgan taraf sana hangi materyal ile saldırıyorsa onunla karşılık verebilirsin şeklinde, bence bu durum DM gibi ihlallerin artmasına sebebiyet verecektir. Yumruk atan birine silah çekmek ve ateş etmek pekte olası ve nefsi müdafaa durumu sayılmaz.
Güçlü ve kolaylıkla etkisiz hâle getirebilecek kişilerden bahsediliyor. Ve bu tarz durumlarda eğer saldırgan buna devam ediyor, geri çekilmenize rağmen bunu yapıyorsa. Artık bu bir yerden sonra hayati tehlikeye yöneliyor. Onun da ilerisine gidersen üstündeki ekipmanlara erişebilme ihtimali daha da büyük bir riski beraberinde getiriyor. Özellikle kolluk kuvvetleri için bu geçerli. Bu yüzden, bu tür durumlar meşru müdafaa oluyor. Bu durumun çözümü "siz de kas yapın" tarzında bir şey değil. Olay bu değil.

Vakit ayırıp kas yapmak zor değil, kas yapan kişiler kaslarını boşuna yapmadı. Kas sistemi gibi bir ayrıcalık varken böyle bir ayrıcalık gelirse eğer hiçkimse kas sisteminin yüzüne bakmadan belinde silah taşıyacak ve bunun önüne geçmek de çok zor olacak. İster ruhsatlı ister ruhsatsız, her türlü çatışma gibi senaryoların ve DM gibi ihlallerin artmasında baş rol olacak.
Ben sadece sana mantığını anlatıyorum, gelip gelmemesi çok da umurumda değil. Silahın kısıtlanması belki bir yerde rol çeşitliliği için iyi oluyor olabilir. Böyle bir şey gelse DM'in artmasına sebep olmaz.

Ayrıca keyfim öyle istiyor ki mesela bana göre kas yapmak zor ve gereksiz. Yapana da kimse laf etmiyor zaten. Sıskaysa brawl rolüne girmeyin zaten falan yazan var, dayı siz önce biraz düşünmeye başlayın. Legal adam brawla girmez zaten, kendi isteğiyle yapıyorsa bu meşru müdafaa olmaz. Kas puanları da her önünüze gelenle kavga edesiniz diye yok.

Lisanslı ya da lisanssız isteyen herkes zaten silah taşıyabiliyor, çok önemli bir şey olmasa bile böyle bir şeyin olması silahlanmayı veya DM'i artırmayacak. Ayrıca bu tür durumlarda ortada bir sebep oluyor, DM dediğimiz politika çok farklı bir şey. Tekrar okumanızı tavsiye ederim. Gidin okuyun kopyalayıp yapıştırmayacağım. Değişen bir şey yok yani. Dediğiniz şey şuna çok benziyor. "Şu hâle bakın, Türkiye'de bireysel silahlanma olsa daha beteri olurdu." gibi saçma bir çıkarım.

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 11 Ağustos 2025, 20:44
Toplam Oynama: 0 gün, 7 saat
Alıntı yapılan: kuna - 02 Eylül 2025, 15:16:36
Alıntı yapılan: kypeexingoo - 01 Eylül 2025, 15:29:45
Alıntı yapılan: kuna - 01 Eylül 2025, 14:51:32
Katılmıyorum, zayıf bir karakterin oluyorsa ona göre rol yapmalısın o karakterle kavgaya girmeyip kaçabilirsin. Eğer bu durumdan şikayetçi isen karakterini güçlendirip ona göre brawl'a girebilirsin. Eğer okumadıysanız ya da bilmiyorsanız politika ve genel oyun kurallarını okumanızı tavsiye ediyorum.

23. SİLAH KULLANIM İHLALİ (SKİ)
Tarafınıza edilen hakaretlerde, bir oyuncuyla yaptığınız sözel rol/tartışma, rolsel statünüzü gerekçe göstererek veya sadece tartıştığınız için silah kullanamazsınız.
Anlaşmalı olarak yapılan veya spontane olarak meydana gelen brawl/kavga rollerinde silah kullanmak SKI kapsamında yasaklanmıştır.

Ruhsatlı silahların ruhsat numarası kişiye özel olarak kaydedilir. Taşıma ruhsatlı silahım üzerimdeyken onu korumalıyım, eğer silahım başka birinin eline geçerse IC olarak yükümlülük altına girebilecek olan benim. Eğer karşı taraf üzerime yürüyor, bana saldırıyor ise ruhsatlı silahımı kullanmalıyım. Verilme amacı zaten karakteri korumak. Eğer aşırıya kaçırılır ise IC yollar ile devam edilmeli.

Ruhsatlı ya da ruhsatsız, brawl rolüne girmek istemiyorsanız ya da brawlda karakteriniz sıska diye silah çekecekseniz brawl rolüne karakterinizi sokmayın daha iyi.
Eğer sıska cılız bir karakter rolü yapıyor ve kendini brawl rolüne sokuyorsan bu zaten bir kural ihlali. Burada bahsettiğimiz şey istemsiz brawl rollerine girmek. Brawl rolünü sen başlatıp hemde sen silah çekersen zaten haksız olursun.

Oyuncu
Kadın

Alıntı yapılan: Bieronke - 02 Eylül 2025, 15:13:19Bir süre sonra nefsi müdafa ayağına sıktığın o kadar adam her gün sabah akşam vardiyalı şekilde sana oyun oynatacaklar mı sanıyorsun, güçsüzsen biat edeceksin insanlara.
Dava açabilir, suç duyurusunda bulunabilir yada online ihbar verebilirsin. Biat etmelik bir şey yok.

Bağışçı
Alıntı yapılan: kypeexingoo - 02 Eylül 2025, 21:17:24
Katılmıyorum, zayıf bir karakterin oluyorsa ona göre rol yapmalısın o karakterle kavgaya girmeyip kaçabilirsin. Eğer bu durumdan şikayetçi isen karakterini güçlendirip ona göre brawl'a girebilirsin. Eğer okumadıysanız ya da bilmiyorsanız politika ve genel oyun kurallarını okumanızı tavsiye ediyorum.

Tarafınıza edilen hakaretlerde, bir oyuncuyla yaptığınız sözel rol/tartışma, rolsel statünüzü gerekçe göstererek veya sadece tartıştığınız için silah kullanamazsınız.
Anlaşmalı olarak yapılan veya spontane olarak meydana gelen brawl/kavga rollerinde silah kullanmak SKI kapsamında yasaklanmıştır.

Ruhsatlı silahların ruhsat numarası kişiye özel olarak kaydedilir. Taşıma ruhsatlı silahım üzerimdeyken onu korumalıyım, eğer silahım başka birinin eline geçerse IC olarak yükümlülük altına girebilecek olan benim. Eğer karşı taraf üzerime yürüyor, bana saldırıyor ise ruhsatlı silahımı kullanmalıyım. Verilme amacı zaten karakteri korumak. Eğer aşırıya kaçırılır ise IC yollar ile devam edilmeli.

Ruhsatlı ya da ruhsatsız, brawl rolüne girmek istemiyorsanız ya da brawlda karakteriniz sıska diye silah çekecekseniz brawl rolüne karakterinizi sokmayın daha iyi.
Eğer sıska cılız bir karakter rolü yapıyor ve kendini brawl rolüne sokuyorsan bu zaten bir kural ihlali. Burada bahsettiğimiz şey istemsiz brawl rollerine girmek. Brawl rolünü sen başlatıp hemde sen silah çekersen zaten haksız olursun.

Tamam, zaten aynı şeyi konuşuyoruz. İstemsiz brawl rollerine girmekten kaçınmak zor olmamalı, en kötü ihtimalle dayak yediğini anladıysan kaçarsın düşmemek için mesela. Ben mi yanlış düşünüyorum?

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 20:50
Toplam Oynama: 244 gün, 13 saat
Birlik: *********ter
Erkek

Son Giriş: 29 Mayıs 2026, 20:34
Toplam Oynama: 1 gün, 9 saat
Erkek

Son Giriş: 29 Mayıs 2026, 15:31
Toplam Oynama: 0 gün, 2 saat
Kadın

Son Giriş: 29 Mayıs 2026, 15:11
Kadın

Son Giriş: 28 Mayıs 2026, 14:51
Toplam Oynama: 1 gün, 7 saat
Erkek

Son Giriş: 26 Mayıs 2026, 23:23
Toplam Oynama: 0 gün, 4 saat
Kadın

Son Giriş: 26 Mayıs 2026, 23:23
Toplam Oynama: 0 gün, 3 saat

Oyuncu
Kadın

Alıntı yapılan: kuna - 02 Eylül 2025, 21:45:11
Alıntı yapılan: kypeexingoo - 02 Eylül 2025, 21:17:24

Tamam, zaten aynı şeyi konuşuyoruz. İstemsiz brawl rollerine girmekten kaçınmak zor olmamalı, en kötü ihtimalle dayak yediğini anladıysan kaçarsın düşmemek için mesela. Ben mi yanlış düşünüyorum?
Yanlış düşünüyorsun çünkü istemsiz brawl rolüne girdin ve dayak yiyorsun ruhsatlı silah kendini korumak için veriliyor. Kendini böyle bir şeyde koruyamıyorsan neden ruhsatlı silahın var. Her brawl rolünde silah çekerek ateş etmek bencede yanlış. Eğer sayı farketmeksizin istemsiz bir brawl rolündeysen ve dayak yiyorsan silahını çekerek korku verirsin eğer rolü karşı taraf devam ettirirse (bıçak yada silah çekerse) sende elindeki silahı ona göre kullanırsın. Benim bahsettiğim şey her brawl rolünde sıkmak değil canını korumak.

Oyuncu
silah ruhsatı yanında taşımayı değil, yanında bulundurma hakkı verir saana, polis değilsin o yüzden yanında taşıyıp kavgada nefsi müdafaa diye millete sıkamazsın. İllegal bireyler hakkında konuşacak olursak kendileri silahının olduğunu söylediğinde karşı taraf ürkek rolü yapmazsa zaten ceza alıyor, bazı karakterler inanmayıp göster dediğinde bu ski ihalinden çıkmış oluyor silahı doğrultmama suretiyle elinize karşı tarafın talebi üzerine aldığınız için karşı tarafın korku rolüne girmesi veya kaçması zorunlu oluyor. birini gösterdiğiniz silah ile öldüreceğinizi söylerseniz karşıya düşmanlık vermiş oluyorsunuz

Oyuncu
Kadın

Alıntı yapılan: marti - 03 Eylül 2025, 06:05:44silah ruhsatı yanında taşımayı değil, yanında bulundurma hakkı verir saana, polis değilsin o yüzden yanında taşıyıp kavgada nefsi müdafaa diye millete sıkamazsın. İllegal bireyler hakkında konuşacak olursak kendileri silahının olduğunu söylediğinde karşı taraf ürkek rolü yapmazsa zaten ceza alıyor, bazı karakterler inanmayıp göster dediğinde bu ski ihalinden çıkmış oluyor silahı doğrultmama suretiyle elinize karşı tarafın talebi üzerine aldığınız için karşı tarafın korku rolüne girmesi veya kaçması zorunlu oluyor. birini gösterdiğiniz silah ile öldüreceğinizi söylerseniz karşıya düşmanlık vermiş oluyorsunuz
Avukatım ve silah taşıma ruhsatım var fakat göstererek kendimi koruyamıyorum bile.

Oyuncu
Alıntı yapılan: kypeexingoo - 03 Eylül 2025, 09:02:59
Alıntı yapılan: marti - 03 Eylül 2025, 06:05:44silah ruhsatı yanında taşımayı değil, yanında bulundurma hakkı verir saana, polis değilsin o yüzden yanında taşıyıp kavgada nefsi müdafaa diye millete sıkamazsın. İllegal bireyler hakkında konuşacak olursak kendileri silahının olduğunu söylediğinde karşı taraf ürkek rolü yapmazsa zaten ceza alıyor, bazı karakterler inanmayıp göster dediğinde bu ski ihalinden çıkmış oluyor silahı doğrultmama suretiyle elinize karşı tarafın talebi üzerine aldığınız için karşı tarafın korku rolüne girmesi veya kaçması zorunlu oluyor. birini gösterdiğiniz silah ile öldüreceğinizi söylerseniz karşıya düşmanlık vermiş oluyorsunuz
Avukatım ve silah taşıma ruhsatım var fakat göstererek kendimi koruyamıyorum bile.

herkes kendi adaletini sağlayacak sa SD PD kapatılsın, illegaller zaten bu riski alarak silahını kullanıyor cezasında paşalar gibi yatıyor

Oyuncu

Lv.21

Erkek

Son Giriş: 31 Aralık 2025, 18:11
Karakterinin canı ciddi bir hayati tehlike içerisinde değilse, kullanılmaması gerekiyor. Legal bazlı karakterler üzerinde silah kullanılmasını nedense doğru bulmuyorum.

Spesifik bir olay/durum belirtmediğiniz için şu veya bu diyemeyeceğim.

SİLAH RUHSATI için karakterinizin CAN GÜVENLİĞİ somut delil olarak sunulmalıdır. Ölüm tehdidi etc. durum mevcut değil iken veya bu kanıtlanamıyorsa, silah ruhsatı almanın ve verilmesinin bir anlamı yok.

Vigilante değil, avukat rolü yapıyorsunuz.