LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Genişletilmiş roller, gereksiz destek sağlanan legal oluşum

Başlatan rohat, 17 Ağustos 2025, 14:43:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 15 Ocak 2026, 13:05
Toplam Oynama: 4 gün, 6 saat
Birlik: (Yok)
Öncelikle herkese iyi günler dilerim, sunucuda yeni sayılırım 2018 yılında Rina Roleplay SA:MP serverına başladım.  GTA 5 geçmişim yok geleceğim bu sunucuda olacak. Gerek sistemler olsun her şey on numara ancak sunucuda rol eksikliği var. İllegal birliklere baktım rol yapmaya çalışan arkadaşlar gayet başarılı ama beni tatmin edecek ve rol seviyesinin arttığı rol ortamı Polis Departmanında var. Her neyse ana konuya geleyim bence serverda gereksiz legal gücü var. Rolsel olarakta saçma gelen olaylar var. Mesela en başlı sebep bana göre Şeriflerin şehir içinde aktift gezmesi. Rolsel olarakta saçma geliyor rol dışıda gereksiz legal güç oluşuyor. Benim şahsi fikrim kamoyunada oy sunularak şeriflerin Polis Departmanına geçmesi lazım. SA:MP ortamında yeteri kadar şehir dışı etkileşim olmadığı için şerifler bir kaç kez PD'ye transfer olmuştu. Aynı şeyi bu ortamda da görmek isteriz, şehir dışı yeteri kadar oyuncu topluluğu oluştuğunda tekrardan şerif departmanı açılabilir, PD'den Şerif departmanına geçmek isteyen oyuncular belli bir süreliğine rütbe kaybetmeden geçiş sağlayabilir. Ya da şerif departmanına ellemeden tamamen şehir dışına taşınmalı, oyuncuları şehir dışında toplanması için gerek etkinlikler, gerek toplu oyuncu gruplarına destek amaçlı şehir dışında ev/dükkan tehsis edilebilir. Böylece sunucunun her noktasında rol, etkileşim döner. Böylece sunucuda oyuncu sayısıda artar. İllegali bir az daha ön planda tutarsanız oyuncu sayısının artacağına inanıyorum. Hala SAMP'ta takılan oyuncular var (Bilgisayarı iyi olduğu halde samp ortamında takılan oyuncular) bu oyuncuların çoğunu analiz ettiğimde illegal,  devlet işleri dışı legal birlikleri tercih eden oyuncular oldukça fazla. İllegal olmadanda PD'nin çok bir vasfı olacağınada düşünmüyorum. Yanlış anlaşılmasın; Polislerden güçlü illegal birlikler olsun demiyorum, sadece illegale bir az daha ilgi verip oyuncuları illegale geçmesi için bir sebebi olsun diyorum.
Ayrıca bir süre Gnd Divizyonuda pasif kalabilir, illegal oluşumlar az. Bir süre illegal birlikler fazla olunca tekrardan bu divizyon aktift edilebilir.

Oyuncu
Erkek

Alıntı yapılan: yeterli - 17 Ağustos 2025, 14:56:26Şerifler şehre de girebilir, diyelim ki giremiyorlar. Şehir dışında çok bir imkanları olmayacağı için bir anlamı kalmaz. Şerif departmanının açık olması ya da GND'nin aktif olması illegal rollerine zarar veremez, ben böyle saçma bir şeyi ilk defa duydum. Illegal rollere destek verilmesi gerekiyor ama desteği bu şekilde veremezsiniz.
Şerif Departmanı pasife alınsın o zaman, SAMP döneminde de böyle bir şey oldu Şerifi PD ye taşıdılar olay kapandı. Yazdıklarımı tam okumamışsın bu yüzden okumaya çalıştığın şeyler sana saçma geldi. GnD konusna gelicek olursak. GnD'de zamanında pasifti çok geç açılmıştı. Belki GnD pasife almak saçma olur ama en azından FIB pasife alınılabilir. Kendimde PD girip GnD'de takılmak istiyorum. Rolleri daha eğlenceli ancak illegali bu kadar pasif bırakmak bana saçma geliyor. Hispanic, Zenci gibi çetesel rolleri görmek istiyorum. Mafya rolleri dönüyor ancak kültürsel mafya rolü yapana çok rastlamadım. Oyunda illegalin tek amacı para kazanmak olmuş bunun düzenlenmesi gerektiğini belirtmek istedim.

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 18 Mart 2026, 18:33
Toplam Oynama: 70 gün, 18 saat
Alıntı yapılan: rohat - 17 Ağustos 2025, 15:07:25
Alıntı yapılan: yeterli - 17 Ağustos 2025, 14:56:26Şerifler şehre de girebilir, diyelim ki giremiyorlar. Şehir dışında çok bir imkanları olmayacağı için bir anlamı kalmaz. Şerif departmanının açık olması ya da GND'nin aktif olması illegal rollerine zarar veremez, ben böyle saçma bir şeyi ilk defa duydum. Illegal rollere destek verilmesi gerekiyor ama desteği bu şekilde veremezsiniz.
Şerif Departmanı pasife alınsın o zaman, SAMP döneminde de böyle bir şey oldu Şerifi PD ye taşıdılar olay kapandı. Yazdıklarımı tam okumamışsın bu yüzden okumaya çalıştığın şeyler sana saçma geldi. GnD konusna gelicek olursak. GnD'de zamanında pasifti çok geç açılmıştı. Belki GnD pasife almak saçma olur ama en azından FIB pasife alınılabilir. Kendimde PD girip GnD'de takılmak istiyorum. Rolleri daha eğlenceli ancak illegali bu kadar pasif bırakmak bana saçma geliyor. Hispanic, Zenci gibi çetesel rolleri görmek istiyorum. Mafya rolleri dönüyor ancak kültürsel mafya rolü yapana çok rastlamadım. Oyunda illegalin tek amacı para kazanmak olmuş bunun düzenlenmesi gerektiğini belirtmek istedim.
Legal oluşumları ya da içindeki şeyleri kapatmak illegalin iyileşmesine katkı sağlamaz. Illegalin bu kadar kötü durumda olmasının sebebi legal oluşumlar değil.

VIP+
Kadın

Son Giriş: 04 Haziran 2026, 01:10
Toplam Oynama: 342 gün, 17 saat
Birlik: Lampadati
Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 00:49
Toplam Oynama: 16 gün, 16 saat
Erkek

Son Giriş: 21 Mart 2026, 22:01
Toplam Oynama: 0 gün, 21 saat

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 28 Ağustos 2025, 20:54
Toplam Oynama: 216 gün, 16 saat
Kadın

Son Giriş: 28 Ağustos 2025, 20:22
Toplam Oynama: 0 gün, 17 saat

Oyuncu
Erkek

Alıntı yapılan: yeterli - 17 Ağustos 2025, 16:32:10
Alıntı yapılan: rohat - 17 Ağustos 2025, 15:07:25
Legal oluşumları ya da içindeki şeyleri kapatmak illegalin iyileşmesine katkı sağlamaz. Illegalin bu kadar kötü durumda olmasının sebebi legal oluşumlar değil.
O zaman illegale destek nitelğinde güncelleme gelsin.

beni daha çok county şerif olmalarına ve kasabalara hiç gitmemelerine rağmen, her kasabada olan şerif departmanı güvenli bölgesi sebebiyle kimsenin bir kasabada hood alamama olayı derinden yaralıyor son 2-3 yıldır

ayrıca pd de o kadar rol olduğunu düşünmüyorum, çok klasik denilebilecek şeyler sürekli tekdüze devam ediyor
rol yapacak bir pd üyesi veya üye grubu olursa(bugüne kadar hiç görmedim TS3 KAPANSIN!) kendi aralarında güzel denilebilecek roller oluşturulabilir fakat bu yok gibi

kısaca pd o kadar da desteklenmiyor ki desteklenmesine gerek yok, sadece bir ihlal, sorun vs. olduğunda; sunucunun birliği olması sebebiyle normale göre daha çok üstünde duruluyor

bunun yanında illegaller baron birliğinden daha çok faydalanabiliyor, baron rollerinin daha farklı boyutta olması bir sorun varsa çözebilir

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 22:56
Toplam Oynama: 170 gün, 3 saat

Oyuncu
Erkek

Alıntı yapılan: Police Sergeant II Richard Hawkings - 17 Ağustos 2025, 20:53:34beni daha çok county şerif olmalarına ve kasabalara hiç gitmemelerine rağmen, her kasabada olan şerif departmanı güvenli bölgesi sebebiyle kimsenin bir kasabada hood alamama olayı derinden yaralıyor son 2-3 yıldır

ayrıca pd de o kadar rol olduğunu düşünmüyorum, çok klasik denilebilecek şeyler sürekli tekdüze devam ediyor
rol yapacak bir pd üyesi veya üye grubu olursa(bugüne kadar hiç görmedim TS3 KAPANSIN!) kendi aralarında güzel denilebilecek roller oluşturulabilir fakat bu yok gibi

kısaca pd o kadar da desteklenmiyor ki desteklenmesine gerek yok, sadece bir ihlal, sorun vs. olduğunda; sunucunun birliği olması sebebiyle normale göre daha çok üstünde duruluyor

bunun yanında illegaller baron birliğinden daha çok faydalanabiliyor, baron rollerinin daha farklı boyutta olması bir sorun varsa çözebilir

bu konuda da çok haklısın, pd de rol az dönüyor ts3 olayı rolü sıfırlıyor polisler için kolaylık sağlanıyor. PD'de rol değilde güç daha baskın bu yüzden illegali destekliyorum rol çok dönüyor ama illegal oluşumu ayakta tutacak destek sunucuda yeteri kadar bulunmandığını düşünüyorum kendimde pd rolünü daha çok seviyorum daha çok eğleniyorum ancak karşımda rol yapacak kitle olmayınca pd rolüde bir süre sonra heves atmaktan ötesi olmuyor benim için