LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

İllegal-Legal Rol Dengesinin Geliştirilmesine Yönelik AR-GE Talebi

Başlatan gizlıadam, 05 Ağustos 2025, 01:28:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu
Alıntı yapılan: notime2cry - 07 Ağustos 2025, 21:49:17
Alıntı yapılan: gizlıadam - 07 Ağustos 2025, 18:05:06
Alıntı yapılan: EGO BUT TWO - 07 Ağustos 2025, 17:03:36polisler tahmin ettiğinizden çok daha fazla ceza alıyor, sadece dışardan görünmüyor.
ben pdlerin ceza alması veya almamasından bahsetmiyorum eşitsizlikten ve pdnin rolsel olarak gereksiz üstünlüğünden bahsediyorum tsde eğitim sürecimdeyken rapor yazdırmak için girdiğim birim odamda polisin dm arayalım dediğini biliyorum. örneğin silah kaybettiğinde bir miktar silah parası kesilmeli pdlerden her ne kadar devletin bir kolluk kuvveti olsa bile devletin malını kaybettiği için para cezası kesilmeli. Adam pd girmiş çünkü legal dm arıyor mesela rol olarak felan girmiyor bazı kişiler illegalde silahları bitiyor pdde dm atmaya giriyor üstelik kişi de hala polis departmanında bulunuyor. tekrar belirtiyorum elbette illegale karşı mutlaka yüksek olmalı illegalin karşısındaki devlet sonuç olarak ama bu kadar üstün olması anlamlı gelmiyor.
kanka her polis vurulduğunda görev silahı mı alınıyor üzerinden? rk sistemini gerçek hayat ile bağdaştıramazsın, olmayan bir şey çünkü. ayrıca polisler her zaman üstündür, los angeles gibi bir yerde polislerin 15 üyesi olan zenci çetesine diz çökmesini kimse bekleyemez.

Amaç zaten pdlerin silahı alınması veya alınmaması değil, çatışma kovalıyorsunuz genel birlik olarak bu açık ve görülebilir bir gerçek pd'ye çatışma için giren kişilerin sayısı çoğunlukta olduğunu düşünüyorum bu sadece pd için değil şerif için de geçerli. Sorsanız tabi söylemezler veya yanınızda konuşmazlar yüksek rütbeliyseniz veya samimiyetinize güvenmiyorlarsa.  Asıl konuya geleyim silah alınması veya alınmaması değil orada çatışmaya girerken pd canını ortaya koymuş oluyor canı tehlikede oluyor bunun için SAFE politikası var dersiniz ancak çok önemsenen bir politika olmadığını gördüm 1.5-2 aylık pd serüvenimde amaç kısacası pdnin çatışmaya girerken 2 kere düşünmesini sağlamak rk gerçekçi değil bunun farkındayım ama rk sistemine güvenerek ck yemeyeceğini bilerek çok rahat bir şekilde çatışmaya girmemeli rk olduğunda bir ceza kesilmeli. hastane masrafını zaten verilmiyor bu sisteme tabi lafım yok görev başında vurulmuş bir polis memuru sonuç olarak.

Alıntı yapılan: aistha - 07 Ağustos 2025, 17:53:18
Alıntı yapılan: EGO BUT TWO - 07 Ağustos 2025, 17:03:36polisler tahmin ettiğinizden çok daha fazla ceza alıyor, sadece dışardan görünmüyor.
buna da katılıyorum.
[/quote]

Oyuncu
Marshalları da dahil edeyim, şöyle bir konu var gereksiz ağır teçhizat ile geziyorlar, yöneldikleri olaylar diğer kolluk kuvvetleri ile aynı. aynı ihbarları alıyorlar aynı frekanslara yöneliyorlar ama tank kovalar gibi teçhizatları var. maske ile gezmeleri de mantıklı gelmiyor onlar dedektif değil kendi içinde alt sınıflar açabilirsiniz diye düşünüyorum ama uğraşmak istemiyorsanız sizin kararınız.

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 18 Mart 2026, 18:33
Toplam Oynama: 70 gün, 18 saat
Birlik: (Yok)
Ölümcül gücün abartısı genelde kaçan araca, karşı ateş olmamasına rağmen yarını yokmuş gibi sıkılması falan abartı kaçıyor. Ancak oyun oynuyoruz ve çoğu araç PIT veya kapan gibi şeylerle etkisiz hâle gelmiyor. Bu yüzden bu tarz durumlarda en son yapılması gereken şeyin ölümcül güç olması normal oluyor.

Her RK olunduğunda silah için para kesilmesi saçma bir durum. Ts de DM arayalım diyen birisini kanıtlarıyla birlikte şikayet ederseniz illaki bir müdahale olur diye düşünüyorum. Fakat birisi bunu kuralları çiğnemeden yapıyorsa ortada buna müdahale edebilecek bir durum da olmuyor. Ne de olsa "Sen DM ciye benziyorsun sana ceza verelim." gibi bir şey olamaz.

PIT ayağına CR atanlar var biraz, doğru.

Illegallerin, hem para kazanıp hem de spontane roller gerçekleştirme ihtimalleri çok düşük. Şu anki mesleklerine bakarsak gerçekten para kazanıyorlar diyebileceğimiz bana göre araç hırsızlığı, uyuşturucu ve silah ticareti. Lakin bunları da herkes yapamıyor, yapamaz. Diğer yapılabilecek mesleklerin de durumu pek mantıklı değil. Yani organize suç işleyenlerin bile illegalden pek bir çıkarı olmuyor. Anca vergi öder, tabii vergisini ödeyeceği dandik evi ve arabayı birkaç kişi baya bir sürede alır. Ayrıca bunların arasına çeşitli bir iki şey daha eklenip bütün fiyatların düzenlenmesi ve aslında illegal olan siyahi kalçanın otobüsle hata çıkması engellenmeli. Zaten VIP+ ve üstüne sahip değilseniz illegal kazanç hak getire.

Gözaltı sistemi normalde desteklemeyeceğim kadar abartılı fakat gerçekten büyük bir DM ve saçma "rol" kalabalığını genel olarak ortadan kaldırdığı için desteklediğim bir şey.

Partner
Erkek

Son Giriş: 29 Mayıs 2026, 18:44
Toplam Oynama: 0 gün, 1 saat
PD arkasını admine dayamış gidiyor, illegali sadece annesi seviyor.

Oyuncu

Lv.25

Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 19:32
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat
Destekliyorum, Pd'nin alanına bir sınır gelsin. Kimse rahat rol çeviremiyor herhangi bir durumda kolluk kuvvetleri ne var ne yok geliyor. Çatışmadan çıkan polisin hastaneden kalkıp tekrar gelmesi olsun. Vurduğumuz adamın bizden önce polisin kapması gibi. Bir sürü örnek verilebilir bu konuda, polisin rollere olan müdahalesi azalması gerekiyor şehrin tam ortası değilse ortalama 3-5 dakika gecikme yaşaması gerekiyor ki hızlı olan İl-legal kesim işini bitirsin. Geri kalan durumlarda kaçma rolleri, ortamda sıvışma vb. durumlarla rolün gerçekliği artsın, gerçekçi roleplay anlayışı istiyorsanız mermi atıldıktan bir dakika geçmeden polisin gelmesi çok OP. Memurların bu konuda yazdıklarımıza itiraz edeceği belli, ama böyle giderse kimsede İl-legal yapacak heves kalmaz. Biz demiyoruz pd ile kapışalım sürekli düşürelim. Rollerimizde çıkan savaş durumları, yaralama rollerinde polisin korkusuzca beş altı kişiye aynı anda ateş açması bence çok saçma geliyor. Bu yüzden sonuna kadar destekliyorum Arge'yi.  :like:  :like:  :like:

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 28 Ağustos 2025, 20:54
Toplam Oynama: 216 gün, 16 saat
Kadın

Son Giriş: 28 Ağustos 2025, 20:22
Toplam Oynama: 0 gün, 17 saat
Alıntı yapılan: KaraDelik_45 - 08 Ağustos 2025, 11:16:47polisin rollere olan müdahalesi azalması gerekiyor şehrin tam ortası değilse ortalama 3-5 dakika gecikme yaşaması gerekiyor ki hızlı olan İl-legal kesim işini bitirsin.
Bu dediğin asla olmaz ve gerçeklik dışı tamamen. Adam yakındaysa hızlı gelir, uzaktaysa gelmesi sürer. Ben bu ARGE'de PD/SD'ye ne olsun istiyorsunuz anlamadım. Combat Rifle alıp 10gr eroin bastığınız zaman da pd op diye laf ediyordunuz, hala ediyorsunuz. Bir şeylerin değişmesini istiyorsanız bana kalırsa mantıklı öneriler sunun. PD çağrıya 3-5 dk geciksin hiç mantıklı bir öneri değil, bu IC bir işleyiş.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 17 Ekim 2025, 10:34
Toplam Oynama: 0 gün, 4 saat
silaha erişim yeterince kolay zaten, sadece blackmarketten geliş fiyatı düşürülebilir ve gözaltı konusunda da esnekliğe gidilebilir. Gözaltı için ya dinamik bir sistem oluşturulmalı veya direkt olarak kaldırılmalı.

Oyuncu
Hak veriyorum güzel ar-ge polisler çok güçlü sunucunun sahibi gibi ne yaparsak yapalım bi şekilde buluyorlar bunun önüne geçilmeli illegal çok zor oldu gerketiğinde zor çatışmaya bile giremiyorz düşman aileler ile birşey yapamıyoruz ve bu kadar zor bir illegalin çok para kazanması lazımken az kazanıyoruz

LSPD
Erkek

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 56 gün, 7 saat
Alıntı yapılan: gizlıadam - 05 Ağustos 2025, 01:28:59Sunucu içerisinde legal ve illegal roller arasında belirgin bir dengesizlik olduğunu gözlemliyorum. Özellikle para kazanma, yetki kullanımı ve ekipman açısından legal tarafın çok daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. Bu durum, sunucuda illegal rol oynamayı oldukça zorlaştırıyor ve çoğu oyuncunun yalnızca legal rollere yönelmesine neden oluyor.

İllegal tarafın rol alanı oldukça dar; bu da karşılıklı rol ortamını zayıflatıyor. Bir PD olarak kendi deneyimime dayanarak söyleyebilirim ki, illegal rollerin desteklenmemesi bizim de etkili rol yapmamızı zorlaştırıyor. Karşılıklı etkileşim olmazsa kaliteli rol de ortaya çıkmıyor.

Bu konuda bazı önerilerim var:

Tırcılık mesleğinde illegal yüklerin geliri daha yüksek olabilir.

Silah getirme sisteminin erişimi biraz daha kolaylaştırılabilir.

Kolluk kuvvetlerinin ölümcül güç kullanabileceği alanlar daha sınırlı olmalı.

Polislerin, oyunculara sürekli şekilde müdahale etmesinin önüne geçilmeli, polis politikaları daha net bir şekilde belirlenmeli.

Sürekli müebbet verilmemeli; oyuncuların illegal rol yapabilmesi için belirli esneklik sağlanmalı.

Gözaltı işlemleri daha hızlı ilerlemeli. Ayrıca, gözaltında CK veya NC atmak zorunlu olmamalı; bu durum oyuncuya bırakılmalı. Gözaltı rolleri her oyuncuya dayatılmamalı.

Bu düzenlemelerin yapılması, sadece illegal oyuncuların değil, tüm sunucunun rol kalitesini artıracaktır. Elbette legal tarafın bir miktar daha avantajlı olması normaldir, fakat bu fark çok açıldığında diğer oyuncuların motivasyonu kırılıyor. Özellikle bazı durumlarda kolluk kuvvetlerine tanınan ayrıcalıkların da yeniden değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

örneğin bir çatışma rolünde illegal legali araç ile ezdiğinde cr kapsamında işlem görüyor, veya memur canına kasttan dolayı müebbet yiyor ama bir kolluk kuvveti illegali ezdiği zaman bazı nedenlerden dolayı göz ardı edilebiliyor sadece uyarı alıp geçiyor ama bakarsanız orada ikisi de birbirinin canına kast etmiş oluyor aynı ihlaller yapılıyor tek fark birisi illegali birisi legali eziyor.

Sonuç olarak, bu fikirler sunucunun genel işleyişine zarar vermek için değil; aksine daha dengeli, keyifli ve kaliteli bir rol ortamı oluşturmak için dile getirilmiştir. Gerçekçi ve tarafsız bir değerlendirme yapılırsa çoğu oyuncunun da bu düşünceleri paylaşacağını düşünüyorum.

Katılıyorum, pd tarafından Meta ve Dm yediğimde kişiye ceza bile verilmedi. Aracın içinde verilen silahı chatten görüp silah verdi diyip taramak, gerçekten çok akıllıca. Bu karşı şikayet açtığımda ise red edildi. Tekrar incelenmesi bile red yedi. SAFE Politikasına uyan kimse yok, yumruk atan adama silah çekiyorlar. Beanbag,Taser kullanan kimseyi görmedim daha. 2 hafta gözaltında kaldıktan sonra müebbet yedim, gözaltı sistemi esnetilmeli. Savcılar suça göre kişi alıyorlar.