LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Reklam Spam Kaosu

Başlatan Vacanses de 87, 22 Temmuz 2025, 12:19:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

VIP+
Kadın

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 342 gün, 18 saat
Birlik: Lampadati
Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 00:49
Toplam Oynama: 16 gün, 16 saat
Birlik: (Yok)
Erkek

Son Giriş: 21 Mart 2026, 22:01
Toplam Oynama: 0 gün, 21 saat

destek onaylıyorum

Erkek

Son Giriş: 31 Mayıs 2026, 14:24
Toplam Oynama: 224 gün, 8 saat
Alıntı yapılan: rinyata - 22 Temmuz 2025, 16:46:01Reklam türü ve benzeri fark etmeksizin, ben kapatmak istemiyorum diye; Bir anda bütün reklamlar chat veya bildirim olarak yığılmasına gerek yok. SA:MP tarafındaki gibi rastgele veya belirli bir reklam yayımlanma süresi oldukça uzatılmalı ya da reklam onaylama kuralları daha da sıkılaştırılmalı.  Partner veya VIP olmaları fark etmeksizin.
Kesinlikle. Ben de aktif rol ortamlarından haberdar olmak adına kapatmak istemiyorum, bunu kapatmadım diye chatime 10-20 saniyede bir aynı reklamın spamlanması gerekmiyor. J menüden kapat yorumlarını görmezden gelin, büyük ihtimalle neye cevap verdiklerinden bile bihaberler. Burada bir şeyi düzeltmek yerine görmezden gelmek bazı oyuncuların alışkanlığı olmuş.

Alıntı yapılan: kuna - 22 Temmuz 2025, 21:52:16katiliyorum, 100$ olan fiyat arttırılabilir belki?
Söz konusu olabilir. Sunucuda çoğu şeyin fiyatı artmışken işyeri reklamları ucuz kalıyor, fiyat artırımı ne kadar olur bilemem ama caydırıcı bir faktör olacaktır. Benim en öncelikli önerim bir işyerinin bir reklam verdikten sonra üç ile beş dakika arası tekrar reklam atamaması üzerine.

Oyuncu
iş yeri menüsüne reklam verme limitli koyulabilir.

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 31 Mayıs 2026, 13:18
Toplam Oynama: 73 gün, 17 saat
Alıntı yapılan: notime2cry - 22 Temmuz 2025, 16:38:45
Alıntı yapılan: mustaine - 22 Temmuz 2025, 13:43:52Evet kesinlikle gelmeli. Ayrıca işyeri reklamları da direkt olarak ayarlar menüsünden kapatılabilir.
reklamı kapatınca kapanıyo zaten

Alıntı yapılan: Sizophrens - 22 Temmuz 2025, 17:02:16Ben kapalı kullanıyorum

Alıntı yapılan: Laurant - 22 Temmuz 2025, 23:59:43j menüden kapat.

Alıntı yapılan: lorc.1 - 23 Temmuz 2025, 01:10:30
Alıntı yapılan: Laurant - 22 Temmuz 2025, 23:59:43j menüden kapat.

J menüden kapatmayı bizde biliyoruz, olay spam reklamlara engel olmak. Spam reklam atılıyor diye normal reklamları göremiyoruz. Sunucunun kalitesine etkisi var atılan reklamların. Eskiden araç satılık, FULL + FULL görüyorduk ve rahatsız ediyordu. Bu da o tarz irite edici bir sorun. İşyeri paneline 60-120 saniye arası bekleme süresi eklense hoş olabilir gerçekten.

Partner
Kadın

Son Giriş: 04 Haziran 2026, 17:54
Toplam Oynama: 238 gün, 6 saat
Birlik: SANVISTA

Lv.39

Erkek

Son Giriş: 28 Mayıs 2026, 05:01
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat
Alıntı yapılan: LastStar - 22 Temmuz 2025, 13:40:22Tamamen helperlerin hatası olduğunu düşünüyorum. Mekanı olan yetkisi olan helper abanıyor reklamı. (en azından ben böyle düşünüyorum.) Bu olay tamamen helperlerin yetkilerini kendi lehlerine kullanarak yaptığını düşünüyorum. Bu olay yıllardır devam ediyor ve bana göre fazlasıyla rahatsız edici bir durum. Çünkü reklamı onaylayan helperi zaten biz göremiyoruz. İstesek şikayet açamayız, sunucunun göz zevkini bozmaktan başka bir işe yaramıyor bu tarz reklam spamlar. Şahsi fikrim reklam spam yapan helperların uyarı alması yönünde.
Bunu genelleme olarak yazmanız oldukça saçma, bu onaylanan reklamların tümünün logu tutulmakta. Reklamları kapatmanızı öneriyorum, /aktifisyerleri komutu ile işyerlerini görebilmektesiniz.

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 31 Mayıs 2026, 13:18
Toplam Oynama: 73 gün, 17 saat
Alıntı yapılan: Abujamula - 23 Temmuz 2025, 11:12:15
Alıntı yapılan: LastStar - 22 Temmuz 2025, 13:40:22Tamamen helperlerin hatası olduğunu düşünüyorum. Mekanı olan yetkisi olan helper abanıyor reklamı. (en azından ben böyle düşünüyorum.) Bu olay tamamen helperlerin yetkilerini kendi lehlerine kullanarak yaptığını düşünüyorum. Bu olay yıllardır devam ediyor ve bana göre fazlasıyla rahatsız edici bir durum. Çünkü reklamı onaylayan helperi zaten biz göremiyoruz. İstesek şikayet açamayız, sunucunun göz zevkini bozmaktan başka bir işe yaramıyor bu tarz reklam spamlar. Şahsi fikrim reklam spam yapan helperların uyarı alması yönünde.
Bunu genelleme olarak yazmanız oldukça saçma, bu onaylanan reklamların tümünün logu tutulmakta. Reklamları kapatmanızı öneriyorum, /aktifisyerleri komutu ile işyerlerini görebilmektesiniz.

Genelleme olarak yazma sebebim tamamen bu tarz işlerle helperlerin ilgilenmesi. Helperlerin yaptığı işe tabi ki saygım var fakat, helperlar sunucuda gönüllü olarak iş yapan insanlar. Bu tarz şeyleri kendi çıkarları için kullanılan helperlerin uyarı alması gerekmesi bana göre gayet doğal. Diğer oyunculara göre bir üstünlük sağlamış oluyorlar. Alıntıladığın metinde de gördüğün gibi spam yapan helperların uyarı almasının doğru olduğunu düşünüyorum. Bu tarz bir şeyde alınacak bir şey yok.

/Aktifisyerleri konusuna gelecek olursak aynı şekilde reklam spam atmaya da gerek olmadığını düşünüyorum zaten /aktifisyerleri komutuna bakarak işletmeleri görebilirler, insanın gözüne zorla bir reklamı dayatmanın anlamı yok. Diğer insanların reklam atmasının bir anlamı kalmıyor çünkü o zaman. Düzgün bir şekilde arada bir reklam gönderen işletme spam reklamlar arasında kaynayıp yok oluyor.

Reklamın amacı adı üstünde reklam yapmak, spam reklamlar yüzünden işletmenin kendini tanıtmasına fırsat verilmediğinden müşteri çekemiyor olabilir. Sizde biliyorsunuz ki bazı reklamlar 3-4 satır kaplıyor, 3-4 satır uzunluğunda olması bana göre güzel bir şey çünkü kendini tanıtıyor fakat kötü yanı da var, spam şekilde atıldıklarında chati tamamen kaplıyor ve diğer reklamları görmemizi engelliyor. Çoğu oyuncu pagesize 10-20 arasında oynadığını düşünürsek 3-4 spam reklamda o diğer işletmenin reklamı çöp oluyor.

Bu yüzden işletmelerin reklam gönderme bekleme süresinin olmasını ve  60-120 saniye arasında olmasını savunuyorum. Bu şekilde hem helperlara bu tarz söylemlerde ve suçlamalarda bulunulmaz hem de reklam sorunu bir nebze çözülmüş olur.

Erkek

Son Giriş: 31 Mayıs 2026, 14:24
Toplam Oynama: 224 gün, 8 saat
Alıntı yapılan: Abujamula - 23 Temmuz 2025, 11:12:15
Aktif rol alanları işyerleriyle sınırlı değil. /aktifisyerleri üzerinde görünmeyen rol alanları da var ve reklamları kapatmak geçici bir çözüm. Aynı metnin 10-20 saniyede bir chatime düşmesi de benim değil aynı reklamı kontrol etmeden onaylayanın hatasıdır. Keşke biraz dikkatli okusaydın yazılanları.

Alıntı yapılan: rinyata - 22 Temmuz 2025, 16:46:01Reklam türü ve benzeri fark etmeksizin, ben kapatmak istemiyorum diye; Bir anda bütün reklamlar chat veya bildirim olarak yığılmasına gerek yok. SA:MP tarafındaki gibi rastgele veya belirli bir reklam yayımlanma süresi oldukça uzatılmalı ya da reklam onaylama kuralları daha da sıkılaştırılmalı.  Partner veya VIP olmaları fark etmeksizin.

Management

Lv.34

Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 23:57
Toplam Oynama: 29 gün, 22 saat

Lv.34

Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 23:12
Toplam Oynama: 0 gün, 1 saat
Kadın

Son Giriş: 04 Mayıs 2026, 17:38
Toplam Oynama: 7 gün, 5 saat
İşyeri reklamlarının suistimal edildiğinin farkındayım, cooldown yerine $100'lık iyimser olarak belirlediğimiz rakam ile ilgili güncelleme getireceğiz.