LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

AGRESİF SÜRÜŞ YASAĞI

Başlatan rinyata, 20 Temmuz 2025, 23:33:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

VIP+
Kadın

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 342 gün, 17 saat
Birlik: Lampadati
Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 00:49
Toplam Oynama: 16 gün, 16 saat
Birlik: (Yok)
Erkek

Son Giriş: 21 Mart 2026, 22:01
Toplam Oynama: 0 gün, 21 saat

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 28 Mayıs 2026, 23:43
Toplam Oynama: 3 gün, 12 saat
Kadın

Son Giriş: 28 Mayıs 2026, 23:39
Toplam Oynama: 0 gün, 1 saat

Helper
Kadın

Son Giriş: 01 Haziran 2026, 18:27
Toplam Oynama: 6 gün, 20 saat
Araç Hız Sınırı Önerisi Hakkında Görüş

Neden desteklemiyorum? 
• Fikir iyi niyetli olsa da, hız sınırını kişi bazlı düşürmek bana mantıklı gelmiyor. Çünkü bu yöntem, rolün akışını çok fazla etkiler ve kişinin doğru düzgün rol yapmasını neredeyse imkânsız hale getirebilir. 
• Sunucuda hız, sadece ihlal için değil; birçok yasal, acil ve yaratıcı rol için de gerekli. Özellikle kovalamacalar veya senaryo gereği yapılan hızlı sürüşlerde bu kısıtlama tamamen ters tepebilir. 
• Üstelik böyle teknik bir kısıtlama, cezalandırılacak kişiyi daha da oyundan soğutabilir veya provoke edebilir; bu da sunucuya faydadan çok zarar verir. 

Daha mantıklı çözümler olabilir: 
• Davranışlarının düzelmesi için rehberlik verilmesi veya zorunlu eğitimler sunulması. 
• İhlalleri daha yakından takip eden bir denetim sistemi uygulanması. 

Sonuç olarak: 
Oyuncuları eğitmek ve rol bütünlüğünü korumak için daha yapıcı ve esnek çözümler bulunabileceğini düşünüyorum. Hız sınırını kişi bazlı kısıtlamak, amacına ulaşmak yerine daha büyük sorunlar yaratabilir. Bu yüzden desteklemiyorum.

Oyuncu
Alıntı yapılan: aistha - 21 Temmuz 2025, 00:56:10bunun yerine non-rp sürüş cezalarının arttırılması daha mantıklı ve kolay

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 26 Mayıs 2026, 14:52
Toplam Oynama: 3 gün, 21 saat
Birlik: CNT

Oyuncu
Bence bu çok mantıklı bir çözüm değil. CR atacak adam zaten 60'la da atar, hızla alakalı değil tamamen oyuncunun niyetiyle ilgili bir durum. Zaten PD olarak şehir içinde saçma sapan süren araçları sık sık çeviriyoruz, uyarı ya da ceza veriyoruz. Yetkili ekibi de bu tarz ihlallere genelde müdahale ediyor, belki biraz daha dikkat edilebilir ama sistemsel hız limiti koymak bence fazla yapay ve rol akışını bozabilir.
Bir de her kötü süren kişiye bu tarz bir ceza uygulandığında, yanlış anlaşılmalarla hak eden/etmeyen oyuncular arasında ayrım yapmak zor olabilir. Mevcut disiplin sistemi iyileştirilirse bence daha sağlıklı olur.

Mapper
Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 23:17
Toplam Oynama: 154 gün, 8 saat
Kadın

Son Giriş: 01 Haziran 2026, 16:37
Toplam Oynama: 28 gün, 10 saat

Oyuncu
Sunucu içerisinde Car Ramming ve Non-RP Driving gibi kuralları ihlal eden oyuncuların yalnızca 120-130 dakikalık cezalarla geçici olarak uzaklaştırılması, maalesef yeterli bir caydırıcılık sağlamıyor. Cezasını çektikten sonra aynı davranışları tekrar eden oyuncular görüyoruz.

Bu yüzden, araç kullanımıyla ilgili saatlik ya da 1-3-7-14-21 günlük sürelerle uygulanan kişi bazlı hız limiti veya tamamen geçici sürüş yasağı gibi yaptırımlar çok daha etkili olacaktır.  :?l:  :52:

her yaptığında şikayet açın ne kadar ceza alırlarsa o kadar karşılığını ödüyolar zaten gerek yok