LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

PD ve SD rollerinde CK (karakter öldürme) durumlarına ilişkin AR-GE

Başlatan Ondmes, 15 Temmuz 2025, 01:25:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu

Lv.19

Erkek

Son Giriş: 28 Mayıs 2026, 01:07
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)
Alıntı yapılan: Darach - 16 Temmuz 2025, 17:35:021polise sıkmayın

2polis fear-rp yapmadığı zaman zaten ck talebini oluşturabiliyorsun
Hiçbir aklı başında insan, keyfinden ya da içinden öyle geldiği için polise ateş açıp karşısına 15-20 silahlı polisi almak istemez. Bu ne mantıklı bir tercih ne de kişisel bir hevestir. Ancak olayın diğer yüzünü de görmezden gelmemek gerekir: Eğer karşımda 15-20 polis, LWRC gibi yüksek öldürücülüğe sahip uzun namlulu silahlarla beni hedef alıyor ve ateş açıyorsa, bu sahnenin sonunda karakterimi kalıcı olarak oyundan çıkarmam yani CK'lamam en doğal hakkımdır. Aksi takdirde bu tarz sahneler gerçekliğini ve ağırlığını yitirir, oyuncular sorumluluk almadan silah sıkmanın sonuçlarından kaçabilir. Ben bu gerçekliği önemsiyorum ve karakterimin maruz kaldığı ölümcül şiddetin, rolün doğası gereği kalıcı bir sonla neticelenmesini savunuyorum.

Game Moderator
Peki ne öneriyorsunuz? Ne olmalı? AR-GE içeriğiniz nedir? İçeriğinizdeki süreç nasıl yürütülmeli?

Hoşunuza gitmeyen bir konuyu dile getirmişsiniz. Şikayetiniz var ama bu konuyu nasıl çözümleriz noktasında bir öneriniz yok gibi.

Oyuncu
Suçlu ck kabul ediyorsa bunda bir sorun olmamalı ama  yorumumu düzelterek bu seferde ck talebi isteyerek ceza almaktan kaçmak isteyenler olacaktır buna kısıtlamalı olarak sadece hak tanınmalıdır bir veya iki çünkü polise sürekli olarak ateş açıp uzun süre beklememek için özellikle gözaltı gibi veya hapis yatıp kefalet ödemek yerine isim değiştirerek bundan kurtulmak gibi.

Oyuncu

Lv.19

Erkek

Alıntı yapılan: AlfaHost - 17 Temmuz 2025, 17:31:04Suçlu ck kabul ediyorsa bunda bir sorun olmamalı.
Anlatmak istediğim şey şu: Kendi yarattığım ve geliştirdiğim bir karakterin sonunu nasıl getireceğime karar vermek tamamen benim tasarrufumda olmalı. Ancak mevcut durumda, bazı polisler ve yetkililer bu sürece doğrudan müdahale ediyor ve CK atmamın önüne geçiyorlar. Oyuncuların kendi karakterleri üzerinde böylesine temel bir kararı alma hakkı dahi ellerinden alınıyorsa, bu durum hem yaratıcılığı hem de roleplay özgürlüğünü ciddi şekilde kısıtlıyor. Sonuç olarak, karakterimin kaderi üzerinde söz sahibi olamamak oldukça rahatsız edici.

Oyuncu
Alıntı yapılan: Ondmes - 17 Temmuz 2025, 06:39:52

Hiçbir aklı başında insan, keyfinden ya da içinden öyle geldiği için polise ateş açıp karşısına 15-20 silahlı polisi almak istemez. Bu ne mantıklı bir tercih ne de kişisel bir hevestir. Ancak olayın diğer yüzünü de görmezden gelmemek gerekir: Eğer karşımda 15-20 polis, LWRC gibi yüksek öldürücülüğe sahip uzun namlulu silahlarla beni hedef alıyor ve ateş açıyorsa, bu sahnenin sonunda karakterimi kalıcı olarak oyundan çıkarmam yani CK'lamam en doğal hakkımdır. Aksi takdirde bu tarz sahneler gerçekliğini ve ağırlığını yitirir, oyuncular sorumluluk almadan silah sıkmanın sonuçlarından kaçabilir. Ben bu gerçekliği önemsiyorum ve karakterimin maruz kaldığı ölümcül şiddetin, rolün doğası gereği kalıcı bir sonla neticelenmesini savunuyorum.

mantıksız, sizin illegal olarak yapmanız gereken hedefinizi öldürüp/kaçmak. siz bir çatışmayı bu kadar uzatırsanız polis tabii ki görevi icabı oraya gelip karşılığını verir, bir de bundan dolayı CK mı olsun adamlar?

Helper
Kadın

Son Giriş: 04 Haziran 2026, 20:19
Toplam Oynama: 6 gün, 20 saat
Kesinlikle katılıyorum. 
PD/SD çatışmalarında ağır yaralanan karakterlere CK hakkı tanınmaması gerçekten büyük bir problem. Karakter ölümcül şekilde yaralanmışken yapay bir şekilde hayatta tutulması hem hikâyeyi inanılmaz derecede zedeliyor hem de oyuncunun kendi karakterine olan bağlılığını yok ediyor.  Üstelik dediğin gibi; 7 gün boyunca pasif bekleyip sonunda müebbet almak, bir oyuncunun aylarca emek verdiği karakterinden zorla soğumasına sebep oluyor. Bu da sunucunun en önemli parçası olan oyuncu deneyimini ciddi anlamda baltalıyor. Bir rol yapma sunucusunda gerçekçilikten bu kadar uzaklaşmak, hem oyuncunun motivasyonunu hem de genel rol kalitesini aşağı çekiyor. AR-GE sürecinin başlatılması bence de yerinde bir adım olur. Böylece hem daha gerçekçi hem de daha tatmin edici bir süreç tasarlanabilir. 
Eline sağlık, çok önemli bir konuya değinmişsin. Destekliyorum.

Oyuncu

Lv.19

Erkek

Alıntı yapılan: Darach - 19 Temmuz 2025, 18:40:12
Alıntı yapılan: Ondmes - 17 Temmuz 2025, 06:39:52

mantıksız, sizin illegal olarak yapmanız gereken hedefinizi öldürüp/kaçmak. siz bir çatışmayı bu kadar uzatırsanız polis tabii ki görevi icabı oraya gelip karşılığını verir, bir de bundan dolayı CK mı olsun adamlar?
Arkadaşım polisi vurup araçla kaçarken başka bir polise denk geldi ve o da onun aracına ateş açtı. Böyle bir durumda ne yapılması bekleniyor? Elbette durup teslim olmayacaktı; inip çatışması gayet doğal bir tepkiydi. Nitekim öyle de yaptı. Ancak yaklaşık 10-15 polis tarafından uzun namlulu tüfeklerle aniden ateş altına alındı ve karakterine CK hakkı tanınmadı, Okuduğunu yanlış anlamışsın.

Oyuncu
Katılıyorum, sadece illegal taraf zarar görür; PD/SD bu sistemden etkilenmez.

Partner

Lv.27

Erkek

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 82 gün, 3 saat
Alıntı yapılan: Ondmes - 15 Temmuz 2025, 01:25:25Üstelik bu durum yalnızca role zarar vermekle kalmıyor; 7 gün gözaltı süresi boyunca pasif bir şekilde beklemek, ardından müebbet hapisle cezalandırılmak oyuncuyu tamamen oyundan uzaklaştırıyor. Bu sürecin sonunda elde kalan tek şey ise, karakterine emek vermiş bir oyuncunun, zorla oyundan soğutulması oluyor.

sadece bunu yazarak bile ARGE'nin sebebini gözler önüne seriyorsunuz.

Karakter ile gözaltına girecek şeyler yapmamak  :ret:
Gözaltından kaçmak için karakteri öldürmek  :onay:

:dislike: