LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

11. POLİSE KARŞI UYULMASI GEREKEN KURALLAR Maddesinin Güncellenmesi hk.

Başlatan hissizlestim, 08 Temmuz 2025, 13:28:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu

Lv.21

Erkek

Son Giriş: 31 Aralık 2025, 18:11
Toplam Oynama: 0 gün, 2 saat
Birlik: (Yok)

RP Quality Moderator
Erkek

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 94 gün, 22 saat
Erkek

Son Giriş: 01 Haziran 2026, 00:44
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat
Spoiler:
Alıntı yapılan: Ariesz - 08 Temmuz 2025, 20:16:03manueli yalanlamadım, kendi gördüklerimi söyledim fakat ya sende bir sorun var anlamıyorsun yada ben anlatamadım diyeceğimde anlayanlar anladı daha laf anlatamam sana ben tüfekden bahsediyorum sen halen manuel diyorsun

Lahavle vela Kuvvete illa Billahil Aliyyil azim.

Amerika'daki polis memurları görevdeyken sadece kemerlerinde taşıdıkları silahlarla sınırlı değildir. Evet, sivil biri genelde kemerdeki tabancayı görür, ama bu polis memurunun sadece onunla sınırlı olduğu anlamına gelmez. Her standart polis aracı yani devriye kruvazörü, "gunrack" adı verilen özel bir bölmede fazladan silah ve ekipman taşır. Bunların arasında genellikle bir pompalı tüfek, bir AR-15 türevi yarı otomatik tüfek ve bazen de beanbag shotgun gibi ölümcül olmayan müdahale silahları bulunur.

Bu ekipmanlar olağan bir durdurma sırasında kullanılmaz ama özellikle felony stop gibi yüksek riskli durumlarda erişilebilir durumdadır.

Sen tüfekten bahsediyorsun ama ben "manual" diyerek sana laf yetiştirmiyorum. LAPD veya diğer büyük polis departmanları bu ekipmanları sadece taşımıyor, kullanma şartlarını da net şekilde belirliyor. "Memurda tüfek olmaz" demek, ya Amerikan polis sistemini hiç gözlemlememek ya da sadece dizilerde görülen sahnelerle yetinmek olur. Polis memurunun ölümcül güç kullanımı, yalnızca silah taşımasına değil, durumun tehdit derecesine ve prosedüre uygunluğa bağlıdır.

Bu konu artık açıklandıysa, AR-GE konusu ile alakalı ileti gönder lütfen. Bahsettiklerin ARGE konumdan fazlasıyla alakasız.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 11 Nisan 2026, 15:06
Toplam Oynama: 144 gün, 18 saat
Birlik: ***dem
Alıntı yapılan: hissizlestim - 08 Temmuz 2025, 20:32:29
Spoiler:
Alıntı yapılan: Ariesz - 08 Temmuz 2025, 20:16:03manueli yalanlamadım, kendi gördüklerimi söyledim fakat ya sende bir sorun var anlamıyorsun yada ben anlatamadım diyeceğimde anlayanlar anladı daha laf anlatamam sana ben tüfekden bahsediyorum sen halen manuel diyorsun

Lahavle vela Kuvvete illa Billahil Aliyyil azim.

Amerika'daki polis memurları görevdeyken sadece kemerlerinde taşıdıkları silahlarla sınırlı değildir. Evet, sivil biri genelde kemerdeki tabancayı görür, ama bu polis memurunun sadece onunla sınırlı olduğu anlamına gelmez. Her standart polis aracı yani devriye kruvazörü, "gunrack" adı verilen özel bir bölmede fazladan silah ve ekipman taşır. Bunların arasında genellikle bir pompalı tüfek, bir AR-15 türevi yarı otomatik tüfek ve bazen de beanbag shotgun gibi ölümcül olmayan müdahale silahları bulunur.

Bu ekipmanlar olağan bir durdurma sırasında kullanılmaz ama özellikle felony stop gibi yüksek riskli durumlarda erişilebilir durumdadır.

Sen tüfekten bahsediyorsun ama ben "manual" diyerek sana laf yetiştirmiyorum. LAPD veya diğer büyük polis departmanları bu ekipmanları sadece taşımıyor, kullanma şartlarını da net şekilde belirliyor. "Memurda tüfek olmaz" demek, ya Amerikan polis sistemini hiç gözlemlememek ya da sadece dizilerde görülen sahnelerle yetinmek olur. Polis memurunun ölümcül güç kullanımı, yalnızca silah taşımasına değil, durumun tehdit derecesine ve prosedüre uygunluğa bağlıdır.

Bu konu artık açıklandıysa, AR-GE konusu ile alakalı ileti gönder lütfen. Bahsettiklerin ARGE konumdan fazlasıyla alakasız.

Memurda tüfek olmaz dediğim tam işte bu, bu adam olsa bir durumda bunu zaten alıyor. Dün Darp'dan aranıyorum memur indi ve LWRC çekti, silah kullanımının azaltılması lazım. Argene gelecek olursak fear rp yapmak zorunluluğu yok böyle bir durumda, üstünde illegal madde olan birisi kaçmayı denemeli. Siz legallere kalırsa sağa çek anonsuna da fear rp yapılıp sağa çekilmeli.

Oyuncu
Erkek

hera gördüğü zaman boş arge olduğunu anlayıp kitleyecektir iyi forumlar

Oyuncu

Lv.21

Erkek

Silah kullanımı için şikayet açabilirsin, bunda bir problem yok. Şikayet ile çözülür.

Illegal madde taşıyan (silah değil ise, ya da silah taşıdığı bilinmiyor ise) birisine felony-stop uygulanmaz, çok karıştırdın durumu. Daha fazla yanıt yazmaya gerek yok, iyi akşamlar.

Oyuncu
Erkek

Alıntı yapılan: rinyata - 08 Temmuz 2025, 20:41:04Silah kullanımı için şikayet açabilirsin, bunda bir problem yok. Şikayet ile çözülür.

Illegal madde taşıyan (silah değil ise, ya da silah taşıdığı bilinmiyor ise) birisine felony-stop uygulanmaz, çok karıştırdın durumu. Daha fazla yanıt yazmaya gerek yok, iyi akşamlar.

Kankam dediğini net anladım, bir insan kaçmak istiyorsa kaçmalı zaten kaçınca ona göre cezası artıyor bu tarz zevk si*cek şeylere gerek yok. Arkadaşın bu argeyi açmaktaki amacını biliyorum ben

Oyuncu
Erkek

Altımda yüksek hızlı bir araba var ise o pozisyon almış araçları deler geçerim, zaten hemen hemen çoğu şeye ateş açılıyor ekstradan bunun bir ihlale bağlanmasına gerek yok.

Oyuncu

Lv.21

Erkek

Felony Stop üzerinden düşünüldüğünde mantıklı, ateş edilmesi zorunlu değil. Tamamen suç derecesine bağlı, bundan bahsediyorduk zaten. İki kişilik Felony durdurmasından kaçan kişiler de mevcut, oyun dışı. Suç derecesi yüksek ise, ateş edilir.

Fear-rp göreceli bir kavram, bir bakımdan kaçmasını ve kovalamayı isterim. Asıl amaç, bir önceki konu üzerinde lanse edilen, maskeli bir şekilde şerif memuruna bağırmalarından örnek verelim; Benzer durumu felony-stop üzerinde olduğunu düşün, absürt gelir.

Son yanıtım bu idi, anlaşabildiysek ne mutlu.

Son yanıtınız ise ihlal içeriyor, saçmalaştırılmış örnekler ile uzatmanın anlamı yok, iyi akşamlar.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 24 Ocak 2026, 02:01
Toplam Oynama: 14 gün, 14 saat
Alıntı yapılan: Ariesz - 08 Temmuz 2025, 19:48:55
Alıntı yapılan: 2easy - 08 Temmuz 2025, 19:26:45
Alıntı yapılan: Ariesz - 08 Temmuz 2025, 18:21:23
Alıntı yapılan: hissizlestim - 08 Temmuz 2025, 17:51:11
Spoiler:
Alıntı yapılan: Ariesz - 08 Temmuz 2025, 13:54:55dünyanın hiç bir ülkesinde polis seni tüfekle durdurmaz yurt dışında birçok ülkede bulunduğum için daha iyi biliyorum, tek sorun bu değil.

Selam,

Videoyu yorumlamamı istersen seve seve yorumlarım. Videodaki memurların tamamı Fort Arkinson Polis Departmanı'nda görev alıyor.  Videoyu çeken kişi ise sıradan bir vatandaş.

Videoyu detaylı incelediğin zaman sen de göreceksin ki memurlarımızın elinde tabanca var ve teyakkuzdalar. Felony Stop'ın yüksek potansiyelli bir çevirme olduğunu düşünürsek, bir vatandaşın orada hakaret edip çevirmeden kaçması neredeyse imkansız.
Amerika Birleşik Devletleri üzerinde suçu ne olursa olsun, Felony çevirmesinde korkusuz gibi hareket eden kimse bulamazsın.

Çevirmeden kaçtığın an o memurların seni mermi yığını yapması için bir sebep veriyorsun. Bu da onların temel hakları.

Felony prosedürlerinin detayı hakkında bağlantı linkinden öğrenebilirsin.
LAPD Use-of-Force Policy Directive No. 1.3 (2022) — "Use of Force – Deadly" bölümü sayfa 4'te yer alıyor. Aşağıda da video var zaten.

FELONY STOP PROSEDÜRÜ

Amerikada felony stop uygulamasından kaçarsan sana ateş açılmaz nereden duydun bu bilgiyi, hadi diyelim sunucuda bu esnetildi problem yok hangi ülkenin polisi ağır makineli tüfeklerle veyahut makineli tüfekle geziyor. İzle bodycam kayıtlarını tabanca yasal müdahale silahıdır, o zaman sen diyorsan ki illegalde tüfek var o zaman illegale blackmarket açılmayacak silah bulunması zorlaşacak. Telefondan sipariş vereyim pd de lwrc alsın birbirimize sıkalım diye bir olay yok, o zaman iki tarafında silah hakkı kısıtlanacak.

bu adamların aklındaki amerikayı merak ediyorum ya, bu kadar bilgisiz olunmaz

Kime dedin bilmiyorum ama ben 2 kere gitmiş ve kalmış birisi olarak söylüyorum, felony stop konusuna gelirsek ben güç konusundan bahsetmedim ama konuyu çarptırdın, ben diyorum ki ameriada ki tüm tüfekler polis mi geziyor diyorum sen bana el kitapçığında güç uygulanır diyorsun. Aynı konudan bahsetmiyoruz anlaşılan kolay gelsin. Felony stop ise yüksek suçlular için oluşan bir durum amerikada 3 insandan 2 si felony stopdan kaçıyor bu adam mal mı altında araba ile tutuklamayı beklesin he malsa teslim olabilir.
sana demedim

Kadın

Son Giriş: 26 Mayıs 2026, 15:10
Toplam Oynama: 158 gün, 22 saat
Kadın

Son Giriş: 20 Mayıs 2026, 23:44
Toplam Oynama: 1 gün, 4 saat

Lv.29

Kadın

Son Giriş: 29 Ekim 2025, 22:34
Toplam Oynama: 0 gün, 17 saat
Amerika'da polis kanunlarını ve davranışlarını değiştiren olayları birkaç dakikalık google aramasıyla araştırabilirsiniz.

Polisler neden uzun namlulu silah bulundurmaya başladılar:
https://www.youtube.com/watch?v=irazIMhHpgA&ab_channel=LifeofAGangster