LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

11. POLİSE KARŞI UYULMASI GEREKEN KURALLAR Maddesinin Güncellenmesi hk.

Başlatan hissizlestim, 08 Temmuz 2025, 13:28:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

RP Quality Moderator
Erkek

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 94 gün, 21 saat
Erkek

Son Giriş: 01 Haziran 2026, 00:44
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)
Spoiler:
Alıntı yapılan: Ariesz - 08 Temmuz 2025, 18:21:23
Alıntı yapılan: hissizlestim - 08 Temmuz 2025, 17:51:11
Spoiler:
Alıntı yapılan: Ariesz - 08 Temmuz 2025, 13:54:55dünyanın hiç bir ülkesinde polis seni tüfekle durdurmaz yurt dışında birçok ülkede bulunduğum için daha iyi biliyorum, tek sorun bu değil.

Selam,

Videoyu yorumlamamı istersen seve seve yorumlarım. Videodaki memurların tamamı Fort Arkinson Polis Departmanı'nda görev alıyor.  Videoyu çeken kişi ise sıradan bir vatandaş.

Videoyu detaylı incelediğin zaman sen de göreceksin ki memurlarımızın elinde tabanca var ve teyakkuzdalar. Felony Stop'ın yüksek potansiyelli bir çevirme olduğunu düşünürsek, bir vatandaşın orada hakaret edip çevirmeden kaçması neredeyse imkansız.
Amerika Birleşik Devletleri üzerinde suçu ne olursa olsun, Felony çevirmesinde korkusuz gibi hareket eden kimse bulamazsın.

Çevirmeden kaçtığın an o memurların seni mermi yığını yapması için bir sebep veriyorsun. Bu da onların temel hakları.

Felony prosedürlerinin detayı hakkında bağlantı linkinden öğrenebilirsin.
LAPD Use-of-Force Policy Directive No. 1.3 (2022) — "Use of Force – Deadly" bölümü sayfa 4'te yer alıyor. Aşağıda da video var zaten.

FELONY STOP PROSEDÜRÜ

Amerikada felony stop uygulamasından kaçarsan sana ateş açılmaz nereden duydun bu bilgiyi, hadi diyelim sunucuda bu esnetildi problem yok hangi ülkenin polisi ağır makineli tüfeklerle veyahut makineli tüfekle geziyor. İzle bodycam kayıtlarını tabanca yasal müdahale silahıdır, o zaman sen diyorsan ki illegalde tüfek var o zaman illegale blackmarket açılmayacak silah bulunması zorlaşacak. Telefondan sipariş vereyim pd de lwrc alsın birbirimize sıkalım diye bir olay yok, o zaman iki tarafında silah hakkı kısıtlanacak.

Selam,

Yaklaşık olarak 6-7 yıla yakındır LAPD manual ile içli dışlı bir insanım. Amerika'nın yerel polis istasyonlarına ait manual kitapçıklarını okumaya ve kendimi geliştirmeye bayılırım. Şu anda JacksonWille Polis Departmanı'nın manualinin yarısını bitirdim ve NYPD tarafına başlayacağım. Bu bir genel kültür.

Senin için ChatGPT amcama sordum, daha önce de zaten sana bununla alakalı doğrudan resmi bir kaynak atmıştım ama okumamışsın. Hiç sorun değil. ChatGPT cevabını okursun.

LAPD "Use of Force – Deadly" metni içeren Directive 1.3 (PDF):
https://lapdonlinestrgeacc.blob.core.usgovcloudapi.net/lapdonlinemedia/2022/10/Use-of-Force-policy-directive-1.3.pdf

Yani kısacası, ben bunu gelişi-güzel şekilde savunmak yerine kaynaklarıma dayanarak söylüyorum. İlk yorumumdaki video zaten olayı genişinden özetliyor. Felony pozisyonuna alındığın zaman zaten karakterinin mantıken korkması lazım. Korkmayan insan olamaz.

Oyuncu

Oyuncu
Alıntı yapılan: FireShine - 08 Temmuz 2025, 13:39:15Eklensin, ama büyük oranda yazıda kalır gibi. Bağıracak olan yine bağırır, sıkacak olan yine sıkar. Kafa yapısı değişmedikçe eklenen/çıkarılan kurallar teorik zeminde kalır, pratiğe yansımaz kanımca.
özetlemiş, ki felony'den kaçan adama %90 direkt ateş açıldığından çoğunlukla kaçma gibi bir imkanı olmuyor.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 24 Ocak 2026, 02:01
Toplam Oynama: 14 gün, 14 saat
Spoiler:
Alıntı yapılan: Ariesz - 08 Temmuz 2025, 13:54:55dünyanın hiç bir ülkesinde polis seni tüfekle durdurmaz yurt dışında birçok ülkede bulunduğum için daha iyi biliyorum, tek sorun bu değil.

Selam,

Videoyu yorumlamamı istersen seve seve yorumlarım. Videodaki memurların tamamı Fort Arkinson Polis Departmanı'nda görev alıyor.  Videoyu çeken kişi ise sıradan bir vatandaş.

Videoyu detaylı incelediğin zaman sen de göreceksin ki memurlarımızın elinde tabanca var ve teyakkuzdalar. Felony Stop'ın yüksek potansiyelli bir çevirme olduğunu düşünürsek, bir vatandaşın orada hakaret edip çevirmeden kaçması neredeyse imkansız.
Amerika Birleşik Devletleri üzerinde suçu ne olursa olsun, Felony çevirmesinde korkusuz gibi hareket eden kimse bulamazsın.

Çevirmeden kaçtığın an o memurların seni mermi yığını yapması için bir sebep veriyorsun. Bu da onların temel hakları.

LAPD Use-of-Force Policy Directive No. 1.3 (2022) — "Use of Force – Deadly" bölümü sayfa 4'te yer alıyor. Aşağıda da video var zaten.

FELONY STOP PROSEDÜRÜ

Amerikada felony stop uygulamasından kaçarsan sana ateş açılmaz nereden duydun bu bilgiyi, hadi diyelim sunucuda bu esnetildi problem yok hangi ülkenin polisi ağır makineli tüfeklerle veyahut makineli tüfekle geziyor. İzle bodycam kayıtlarını tabanca yasal müdahale silahıdır, o zaman sen diyorsan ki illegalde tüfek var o zaman illegale blackmarket açılmayacak silah bulunması zorlaşacak. Telefondan sipariş vereyim pd de lwrc alsın birbirimize sıkalım diye bir olay yok, o zaman iki tarafında silah hakkı kısıtlanacak.

bu adamların aklındaki amerikayı merak ediyorum ya, bu kadar bilgisiz olunmaz

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 11 Nisan 2026, 15:06
Toplam Oynama: 144 gün, 18 saat
Birlik: ***dem
Alıntı yapılan: 2easy - 08 Temmuz 2025, 19:26:45
Spoiler:

Selam,

FELONY STOP PROSEDÜRÜ

Kime dedin bilmiyorum ama ben 2 kere gitmiş ve kalmış birisi olarak söylüyorum, felony stop konusuna gelirsek ben güç konusundan bahsetmedim ama konuyu çarptırdın, ben diyorum ki ameriada ki tüm tüfekler polis mi geziyor diyorum sen bana el kitapçığında güç uygulanır diyorsun. Aynı konudan bahsetmiyoruz anlaşılan kolay gelsin. Felony stop ise yüksek suçlular için oluşan bir durum amerikada 3 insandan 2 si felony stopdan kaçıyor bu adam mal mı altında araba ile tutuklamayı beklesin he malsa teslim olabilir.

Oyuncu
Erkek

başka amerika herhalde çünkü ben gittiğimde polisler ile birebir muhattapda oldum hiçbirinde tüfek yokdu yada yolda giderken sebepsiz yere çevrilmedim

RP Quality Moderator
Erkek

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 94 gün, 21 saat
Erkek

Son Giriş: 01 Haziran 2026, 00:44
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat
Spoiler:
Alıntı yapılan: Ariesz - 08 Temmuz 2025, 19:48:55
Alıntı yapılan: 2easy - 08 Temmuz 2025, 19:26:45
Spoiler:

Selam,

FELONY STOP PROSEDÜRÜ

Kime dedin bilmiyorum ama ben 2 kere gitmiş ve kalmış birisi olarak söylüyorum, felony stop konusuna gelirsek ben güç konusundan bahsetmedim ama konuyu çarptırdın, ben diyorum ki ameriada ki tüm tüfekler polis mi geziyor diyorum sen bana el kitapçığında güç uygulanır diyorsun. Aynı konudan bahsetmiyoruz anlaşılan kolay gelsin. Felony stop ise yüksek suçlular için oluşan bir durum amerikada 3 insandan 2 si felony stopdan kaçıyor bu adam mal mı altında araba ile tutuklamayı beklesin he malsa teslim olabilir.

Senin söylediklerinle benim açıkladıklarımın aslında farklı kulvarlarda olduğunu sen de fark etmişsin ama orada durmamış, konuyu yine kişisel ve genellemelere dayalı hale getirmişsin.

Bak, mesele şu: Amerika Birleşik Devletleri'nde felony stop, yani ağır riskli durdurma, polis birimlerinin potansiyel olarak silahlı ya da tehlikeli olabilecek kişilere karşı uyguladığı standart bir güvenlik prosedürüdür. Bu tür bir durdurma, yalnızca ağır suçlara karışmış kişiler için değil, bir ihbar, plaka eşleşmesi, suç geçmişi ya da tehdit değerlendirmesine dayanarak yapılabilir. Yani ortada doğrudan bir suçun işlenmesi gerekmez; makul şüphe ve memurun güvenlik önceliği esas alınır.

Bu tür durumlarda memurlar araçtan inip silahlarını çeker ve korunaklı pozisyondan araca sesli komutlar verir. Amaç, kontrolü tamamen ellerinde tutmak ve olası bir tehlikeyi en aza indirmektir. Şüphelinin bu noktada ani hareket yapması, kaçmaya çalışması ya da silahına yönelmesi, gerçek hayatta memurlar tarafından ölümcül tehdit olarak değerlendirilir. Bu durumda, memurların ateş etme yetkisi vardır ve bu tamamen yasal zemine oturur. Bu durum, LAPD dahil tüm büyük polis departmanlarının kullanım yetkisi kılavuzlarında açıkça belirtilmiştir.

"Amerika'da herkes silahlı, o zaman herkese felony mi yapılacak?" demek konuyu basitleştirmektir. Polis, herkese değil; duruma göre tehlike arz edenlere bu prosedürü uygular. "Kaçtı çünkü akıllıydı" demek de doğru değil. Gerçek hayatta polisle silah doğrultulmuşken kaçmaya çalışan biri çoğu zaman ya vurulur ya da ağır ceza alır. Teslim olmak her zaman hayatta kalmanın yoludur.

Bir kaç kez Amerika'ya gidip LAPD manuali yalanlayanı ilk defa gördüm, üzgünüm.

Oyuncu
Erkek

manueli yalanlamadım, kendi gördüklerimi söyledim fakat ya sende bir sorun var anlamıyorsun yada ben anlatamadım diyeceğimde anlayanlar anladı daha laf anlatamam sana ben tüfekden bahsediyorum sen halen manuel diyorsun

Oyuncu

Lv.21

Erkek

Son Giriş: 31 Aralık 2025, 18:11
Toplam Oynama: 0 gün, 2 saat
Alıntı yapılan: Ariesz - 08 Temmuz 2025, 20:16:03manueli yalanlamadım, kendi gördüklerimi söyledim fakat ya sende bir sorun var anlamıyorsun yada ben anlatamadım diyeceğimde anlayanlar anladı daha laf anlatamam sana ben tüfekden bahsediyorum sen halen manuel diyorsun

Tüfek örneğini vermiş zaten, yüksek risk bulunmayan bir bölge değil, tüfeği yanında taşımasına gerek yok. Ekstra yük?

Anlamakta güçlük çeken sizsiniz;

https://www.youtube.com/watch?v=5Ydk_syDFnc

Tüfek kullanma yetkisi mevcut ise, benzer durumlarda kullanabilir. Üzerinde tüfek taşısa dahi, Rina Roleplay taraflı manuel üzerinde, silah kullanım sınırları & güç kullanımlarında yer alır. Tüfek kullanımı gerekmedikçe, kullanamazsınız?

Oyuncu
Erkek

Alıntı yapılan: rinyata - 08 Temmuz 2025, 20:24:46
Alıntı yapılan: Ariesz - 08 Temmuz 2025, 20:16:03manueli yalanlamadım, kendi gördüklerimi söyledim fakat ya sende bir sorun var anlamıyorsun yada ben anlatamadım diyeceğimde anlayanlar anladı daha laf anlatamam sana ben tüfekden bahsediyorum sen halen manuel diyorsun

Tüfek örneğini vermiş zaten, yüksek risk bulunmayan bir bölge değil, tüfeği yanında taşımasına gerek yok. Ekstra yük?

Anlamakta güçlük çeken sizsiniz;

https://www.youtube.com/watch?v=5Ydk_syDFnc

Tüfek kullanma yetkisi mevcut ise, benzer durumlarda kullanabilir. Üzerinde tüfek taşısa dahi, Rina Roleplay taraflı manuel üzerinde, silah kullanım sınırları & güç kullanımlarında yer alır. Tüfek kullanımı gerekmedikçe, kullanamazsınız?

ama kullanılıyor o nasıl olacak