LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Polislerin aşırı derecede kollanması ve güçlenmesi

Başlatan 2easy, 08 Temmuz 2025, 12:59:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 24 Ocak 2026, 02:01
Toplam Oynama: 14 gün, 14 saat
Birlik: (Yok)
Alıntı yapılan: OnlyWord - 08 Temmuz 2025, 15:30:32
Alıntı yapılan: Lama56 - 08 Temmuz 2025, 15:23:27Bir arkadaşımın geçen yaz söylediği çok güzel bir söz var, fg + pd olsam daha sırtım yere gelmez burda dedi ve cidden de öyle olmuştu...

o nası oluyo olm ben pd alt yonetım + senıor admınken sırtım yere geliodu valla
nası uglm benım sa arkadas zırhımı fulluyodu isteyince vallah

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 24 Ocak 2026, 02:01
Toplam Oynama: 14 gün, 14 saat
Alıntı yapılan: 2easy - 08 Temmuz 2025, 13:47:04
Alıntı yapılan: OnlyWord - 08 Temmuz 2025, 13:43:12
Alıntı yapılan: 2easy - 08 Temmuz 2025, 13:40:48
Alıntı yapılan: OnlyWord - 08 Temmuz 2025, 13:38:19king önce bi politikaları mı okusan napsan. şu attığın videolarla birisi sana RQC ticket'ı açsa karakterin mühür yiyecek belki yasaklanacaksın bile
bu sunucuda rqc olması da ayriyeten komik, diğer sunuculardaki (isimlerini az çok tahmin ediyorsunuz) arkadaşlarıma rol mu yapsam diyorum, nerede yapıyorsun diyorlar, rina diyince sadece guluyolar, üzgünüm ama 5 yıldır oynadığım bu oyunda son 2 yıldır rol sunucusu diyemiyorum, sistem ve mekanik anlamda diğer sunuculara bin basacak bu sunucu maalesef ki rol olarak weak
sunucunun böyle görülmemesi için her oyuncunun elini taşın altına koyması elzem. forum üzerinde tartışmalar durumu sadece daha da kötü gösterir. karşıyı eleştirmeden önce bir kendimize bakmamız lazım, sonrası gelir.

make rina great again

Bu durum nasıl çözülür; lgbt rolleri izinli hale getirilmeli, izin almadan yapılan rolleri ticket  yoluyla ihbar edilmeli
CR için daha iyi ve ağır düzenlemeler getirilmeli
İstisnasız her akşam etkinlik modları tarafından yeni roller yapılmalı ve inşa edilmeli
Polislerin orantısız ve üstün güçleri azaltılmalı, önüne gelen herkesin pd/sdye alınmaması (https://prnt.sc/lnt_KFe2h5rv / https://prnt.sc/tLx1fBXKbJfL)
Pd ve sdler kollanmamalı

önerimi yazdım zaten

VIP+
Kadın

Son Giriş: 04 Haziran 2026, 00:55
Toplam Oynama: 145 gün, 7 saat
Alıntı yapılan: 2easy - 08 Temmuz 2025, 15:44:43
Alıntı yapılan: 2easy - 08 Temmuz 2025, 13:47:04
Alıntı yapılan: OnlyWord - 08 Temmuz 2025, 13:43:12
Alıntı yapılan: 2easy - 08 Temmuz 2025, 13:40:48
Alıntı yapılan: OnlyWord - 08 Temmuz 2025, 13:38:19king önce bi politikaları mı okusan napsan. şu attığın videolarla birisi sana RQC ticket'ı açsa karakterin mühür yiyecek belki yasaklanacaksın bile
bu sunucuda rqc olması da ayriyeten komik, diğer sunuculardaki (isimlerini az çok tahmin ediyorsunuz) arkadaşlarıma rol mu yapsam diyorum, nerede yapıyorsun diyorlar, rina diyince sadece guluyolar, üzgünüm ama 5 yıldır oynadığım bu oyunda son 2 yıldır rol sunucusu diyemiyorum, sistem ve mekanik anlamda diğer sunuculara bin basacak bu sunucu maalesef ki rol olarak weak
sunucunun böyle görülmemesi için her oyuncunun elini taşın altına koyması elzem. forum üzerinde tartışmalar durumu sadece daha da kötü gösterir. karşıyı eleştirmeden önce bir kendimize bakmamız lazım, sonrası gelir.

make rina great again

Bu durum nasıl çözülür; lgbt rolleri izinli hale getirilmeli, izin almadan yapılan rolleri ticket  yoluyla ihbar edilmeli
CR için daha iyi ve ağır düzenlemeler getirilmeli
İstisnasız her akşam etkinlik modları tarafından yeni roller yapılmalı ve inşa edilmeli
Polislerin orantısız ve üstün güçleri azaltılmalı, önüne gelen herkesin pd/sdye alınmaması (https://prnt.sc/lnt_KFe2h5rv / https://prnt.sc/tLx1fBXKbJfL)
Pd ve sdler kollanmamalı

önerimi yazdım zaten

LGBT rollerinin illegal roller için katkısı yok.
CR'den herkes şikayetçi, sadece illegalleri kapsayan bir şey yok.
"Etkinlik"ten kasıt halka açık partiler vs. ise yine aynı durum.
"Polislerin Güçleri Azaltılmalı" yine genel ifade ve daha çok şikayet, "nasıl azalmalı-ne kadar azalmalı" yok.
PD-SD kollanmamalı öneri değil, öznel yargı. Yine bir öneri değil.

Gelişi güzel öneriler için 10 sayfa tartışmaya gerek var mıydı? Zaten çoğu öneri için AR-GE'ler açılmıştı.

Oyuncu

Lv.21

Erkek

Son Giriş: 31 Aralık 2025, 18:11
Toplam Oynama: 0 gün, 2 saat
Daha sağlıklı AR&GE oluşturmanızı tavsiye ediyorum o hâlde. Dağınık şekilde sunduğunuz AR&GE konu veya yorumlarınızı göze çarpmıyor.

- Karakterlerin cinsel yönelimlerini engellenmesi zor, RQC'ye şikayet edebilirsiniz- hakkınızdır.
- CR için düzenleme getirilmesini elbette ki isteriz, konusu mevcut.
- Etkinlik moderatörlerini ve karakterlerini, varlığını görmeyi daha çok isteriz. (Her akşam bunun sağlanması güç olur, hayat diye bir şey var.)
- Polisler güçlü bile değil, bahsettiğiniz diğer durum şikayet. Ticket / Şikayet eşliğinde çözümlendirin.
- Torpil durumu da kanıt ve şikayet içerir. Elbette ki sessiz denetimler sürüyordur, bilemeyiz.

ULSA
Alıntı yapılan: FireShine - 08 Temmuz 2025, 15:42:11
Alıntı yapılan: Lama56 - 08 Temmuz 2025, 15:37:51
Alıntı yapılan: rinyata - 08 Temmuz 2025, 15:35:56
Alıntı YapBize sallamaktan ziyade mantıklı bir açıklama yapsalar ona göre haklısın veya haksızsın diyeceğiz ama arkadaşların yapabilecek açıklaması yok kanka, kaosu yaratan onları bize sallayarak onlar başlattı bu ortamı cevaplarını da alırlar.

Konu sahibi arkadaşın sadece bu "Bu durumun düzeltilmesi, kollanmaların azalması ve illegallere rol imkanı verilmesi gerektiğini düşünüyorum" kısmını okudum, diğerleri şikayet. AR&GE konusu değil ve konusunun bu olmaması doğrultusunda yine de kişiler kendilerince cevaplar & öneriler sundu.

İllegallere nasıl bir rol imkanı verilmesini talep edersiniz?
"Torpil"in azalmasını ve ya böyle bir durumun olduğunu kanıtladığınız süreç sonrasınca, nasıl çözümlenmesini istersiniz? Şikayet oldukça mâkul bir seçenek. (kanıtınız mevcut ise)
kendilerince cevap veya öneri sunan göremiyorum açıkcası kanka, genelde rolümüz sorgulanmış, hatalısın denmiş... Mantıklı bir açıklaması veya cidden açıklaması olan bir tane yorum göremiyorum. Argenin bu kadar uzama sebebi de verecek cevabı olamayıp gülücük atan veya cevap vermek için veren kendini oocde pd sanan arkadaslar  :?l:

AR-GE'yi açan sizssiniz, öneri sunması gereken taraf sizsiniz yani. "İllegallere nasıl bir rol imkanı verilmesini talep edersiniz?" sorusunu es geçip yine şikayet etmişsin mesela.
İllegallerin gelir kaynağı yok misal, gasp yapmak yasaktı en azından o geldi onaylı birliği olanlar iyi para alıyor fakat onun haricinde otobüs, tır veya balıkçılık yapmak bir çete üyesi için ne kadar mantıklı? Diyeceksin ki uyuşturucu alıp satsın, u onayı herkese verilmiyor hadi 1400 e aldı satsın 1700 e 100 gramda 30k para yapar 100 gramı gundelik olarak sattığı senaryoda bile yeterli olacağını asla düşünmüyorum. Vipin yoksa eğer ve illegalsen meslek yapmaya mahkumsun. Onun haricinde pd/sd'nin elbette biraz üstün olması gerekiyor fakat güncel üstünlük ve verilen taraflı kararlar da illegal kesimin oyundan soğumasına neden oluyor.

Community Advisor
Erkek

Son Giriş: 30 Mayıs 2026, 04:21
Toplam Oynama: 105 gün, 10 saat
haksızlığa uğradığınızı düşünmeniz haklı olduğunuzu göstermez. rolde kendi hatanız yok gibi görüyorsunuz ama hatanız varmış ve işlem almışsınız. kolluk kuvvetlerindeki baskı illegalden çok daha fazla ayrıca ne bekliyorsunuz? bir avuç çetenin devletten daha baskın olmasını mı?

Oyuncu
Alıntı yapılan: 2easy - 08 Temmuz 2025, 12:59:09(https://www.youtube.com/watch?v=LQ3DNLYWXHM)
Pagani model arabayla memuru kovalayıp "annesini siktiğim" diye bağırıp baitlemek, siren açmak için onu zorlamak çok gerçekçi bir rol ama memurların yaptığı müdaheleler gerçekçi değil mi?  :like:

Oyuncu

Lv.21

Erkek

Son Giriş: 31 Aralık 2025, 18:11
Toplam Oynama: 0 gün, 2 saat
Alıntı Yapİllegallerin gelir kaynağı yok misal, gasp yapmak yasaktı en azından o geldi onaylı birliği olanlar iyi para alıyor fakat onun haricinde otobüs, tır veya balıkçılık yapmak bir çete üyesi için ne kadar mantıklı? Diyeceksin ki uyuşturucu alıp satsın, u onayı herkese verilmiyor hadi 1400 e aldı satsın 1700 e 100 gramda 30k para yapar 100 gramı gundelik olarak sattığı senaryoda bile yeterli olacağını asla düşünmüyorum. Vipin yoksa eğer ve illegalsen meslek yapmaya mahkumsun. Onun haricinde pd/sd'nin elbette biraz üstün olması gerekiyor fakat güncel üstünlük ve verilen taraflı kararlar da illegal kesimin oyundan soğumasına neden oluyor.

Amaç rol sağlamak değil mi? Gelir kaynağı elbette ki olmalı. Rol ile çözümlenmesi daha kaliteli olacaktır.
Buna; Oluşumlar arası koalisyon kurmak, pazar paylaşımı ve hiyerarşi, anlaşmalı roller ile para kazanımı: Market soygunları, depo soygunları, ATM veya benzeri soygunlar... Yine anlaşmalı ve rol akışında, rüşvet sağlamak- bilgileri pazarlamak...

Yasadışı bir demokrasi yaratmanız gerekiyor. Her şeyi sistemsel meslekler veya VIP bahanesine sığdırmak mantıksız kalır.

Tabiri caizse;

Diger yasadışı oluşumlar ile koordinasyon,
Legal yapılar ile örtülü pazarlıklar,
Baskınlık kuracak politik tabanlı roller,
İş yerleri?

Rol yapmak isteyen bir kişi ya da topluma her şey açık. Ne kadar istekli olduğunuz önemli. Yaptığınız role özen ve yaratıcılık katın. Karakteriniz konuşuyor, siz değil. Buna göre ilerleyin, bakış açınızı genişletin.

VIP+
Kadın

Son Giriş: 04 Haziran 2026, 00:55
Toplam Oynama: 145 gün, 7 saat
Alıntı yapılan: Lama56 - 08 Temmuz 2025, 15:54:59
Alıntı yapılan: FireShine - 08 Temmuz 2025, 15:42:11
Alıntı yapılan: Lama56 - 08 Temmuz 2025, 15:37:51
Alıntı yapılan: rinyata - 08 Temmuz 2025, 15:35:56
Alıntı YapBize sallamaktan ziyade mantıklı bir açıklama yapsalar ona göre haklısın veya haksızsın diyeceğiz ama arkadaşların yapabilecek açıklaması yok kanka, kaosu yaratan onları bize sallayarak onlar başlattı bu ortamı cevaplarını da alırlar.

Konu sahibi arkadaşın sadece bu "Bu durumun düzeltilmesi, kollanmaların azalması ve illegallere rol imkanı verilmesi gerektiğini düşünüyorum" kısmını okudum, diğerleri şikayet. AR&GE konusu değil ve konusunun bu olmaması doğrultusunda yine de kişiler kendilerince cevaplar & öneriler sundu.

İllegallere nasıl bir rol imkanı verilmesini talep edersiniz?
"Torpil"in azalmasını ve ya böyle bir durumun olduğunu kanıtladığınız süreç sonrasınca, nasıl çözümlenmesini istersiniz? Şikayet oldukça mâkul bir seçenek. (kanıtınız mevcut ise)
kendilerince cevap veya öneri sunan göremiyorum açıkcası kanka, genelde rolümüz sorgulanmış, hatalısın denmiş... Mantıklı bir açıklaması veya cidden açıklaması olan bir tane yorum göremiyorum. Argenin bu kadar uzama sebebi de verecek cevabı olamayıp gülücük atan veya cevap vermek için veren kendini oocde pd sanan arkadaslar  :?l:

AR-GE'yi açan sizssiniz, öneri sunması gereken taraf sizsiniz yani. "İllegallere nasıl bir rol imkanı verilmesini talep edersiniz?" sorusunu es geçip yine şikayet etmişsin mesela.
İllegallerin gelir kaynağı yok misal, gasp yapmak yasaktı en azından o geldi onaylı birliği olanlar iyi para alıyor fakat onun haricinde otobüs, tır veya balıkçılık yapmak bir çete üyesi için ne kadar mantıklı? Diyeceksin ki uyuşturucu alıp satsın, u onayı herkese verilmiyor hadi 1400 e aldı satsın 1700 e 100 gramda 30k para yapar 100 gramı gundelik olarak sattığı senaryoda bile yeterli olacağını asla düşünmüyorum. Vipin yoksa eğer ve illegalsen meslek yapmaya mahkumsun. Onun haricinde pd/sd'nin elbette biraz üstün olması gerekiyor fakat güncel üstünlük ve verilen taraflı kararlar da illegal kesimin oyundan soğumasına neden oluyor.

İşte bunların hepsi önerilerle beraber sunulabilecek AR-GE konuları. 300 sayfa kasmış cart curt illegale hakim birisi olarak en makul önerilerin zaten senden çıkması lazım. "Nasıl bir sistem getirilebilir? Ne entegre edilebilir?" vb. soruların cevapları AR-GE'de öneri oluşturur, sadece "Şöyle bir problem var, çözülsün." demekle bitmiyor maalesef. En azından AR-GE'nin amacı bu değil.

ULSA
Alıntı yapılan: qu1et - 08 Temmuz 2025, 16:02:34
Alıntı yapılan: 2easy - 08 Temmuz 2025, 12:59:09(https://www.youtube.com/watch?v=LQ3DNLYWXHM)
Pagani model arabayla memuru kovalayıp "annesini siktiğim" diye bağırıp baitlemek, siren açmak için onu zorlamak çok gerçekçi bir rol ama memurların yaptığı müdaheleler gerçekçi değil mi?  :like:
memurların müdahalesine bir şey demiyoruz, devamında hakkı olduğu için siren yakıp bizi durduruyor. Karakterimin silahtan 10 sicili var, maskemi çıkartsam kimlik alsa üstümü arayacak ve silahlıyım. Karakter kendini baskı altında hissetmesi oldukça olağan, ayrıca siren yakmış ve dur ihtarı vermiş sıkma hakkım var değil mi? Sıktığımda dmden jail yiyorum, itiraz ettiğimiz konu bu zaten. Ayrıca baitleme falan yok, ceza yazdığı için küfür ettik çünkü cezayı ödeyecek param yoktu o an ve farlarım kapalı olduğu için ceza yazmak için ceza yazdı...