LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Uçuk Göçük Ev Fiyatları

Başlatan #McAllen, 08 Temmuz 2025, 11:33:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Erkek

Son Giriş: 08 Haziran 2025, 15:38
Toplam Oynama: 5 gün, 18 saat
Birlik: (Yok)
Kesinlikle destekliyorum. En kötü evin 150, 200 bin dolar bandında satılması daha mantıklı.

Oyuncu
ev alımı kesinlikle kolay olmamalı ama şuan bulunan piyasanın da insancıl olmadığı bariz. sunucumu yönetimi el atmalı diye düşünüyorum

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 14 Mart 2026, 22:31
Toplam Oynama: 759 gün, 13 saat
Birlik: ****** Inc
Alıntı yapılan: OnlyWord - 08 Temmuz 2025, 19:26:07kötü mahallelerde apartmanların açılıp 90-100k bandına falan satılması lazım.
O yapılıyor zaten. Yönetim bir tarih saat belirliyor. O an evler satışa çıkıyor. Tabi o anda evlerin etrafında 5-10 kişi nöbet bekliyor. Kime denk gelirse. Alan adam da anında 500k'ya ilana koyuyor.

Alıntı yapılan: #McAllen - 08 Temmuz 2025, 20:32:57
Alıntı yapılan: Rei- - 08 Temmuz 2025, 18:58:18Katılmıyorum oyunda para kasmak çok zor değil 1 hafta oturup meslek yapsan çok rahat 1m kasarsın. Oyuna yeni başlayan biride kasıversin bir zahmet.

Kimse 6-7 gün sadece meslek yapıp tüm parasını alacağı mülke verecek kadar hayatsız değil.

Gerçek hayatta da insanlar bir ömür harcayabiliyor bir ev alabilmek için. Sunucuda para kasmak dediği gibi aşırı kolay. 1 saatte 50 bin dolara yakın para kazandırıyor otobüs mesleği. Bir de neredeyse her hafta sonu gelen meslek bonusları işin içine giriyor. Gerçek hayatta da kimse Amerika'ya gelir gelmez ev sahibi olmuyor. Aşırı zengin birisi değilse. Ev fiyatlarına şöyle bir şey yapılabilir. Örneğin sistemsel fiyatı 100 bin doların altında olan evler maksimum 200 bin dolara satılabilsin. Ancak böyle bir yöntem iş görebilir. Dediğiniz gibi çok ucuz evler aşırı pahalı.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 20 Nisan 2026, 17:37
Toplam Oynama: 91 gün, 12 saat
Kadın

Son Giriş: 12 Nisan 2026, 00:20
Toplam Oynama: 10 gün, 21 saat

Lv.22

Erkek

Son Giriş: 20 Şubat 2026, 04:31
Toplam Oynama: 0 gün, 6 saat
Alıntı yapılan: #McAllen - 08 Temmuz 2025, 11:33:54Sunucuda aktif olarak oynayan birçok kişi gibi ben de mülk sistemindeki mevcut dengesizliklerin farkındayım. Şu anda en küçük, en basit evlerin dahi 500.000$ - 600.000$ gibi uçuk fiyatlara satılması, oyuna yeni başlayacak veya orta seviye birikimi olan oyuncuların ev ihtiyacını karşılamasını imkânsız hale getiriyor. Bu durum, doğrudan oyuncu kaybına ve ekonomide dengesizliklere yol açıyor.

Problemin Kaynağı: Örneğin sistemde değeri yalnızca 40.000$ - 50.000$ olan bir kulübe tipi ev, birkaç eşya yerleştirildiği bahanesiyle 10 katı fiyatla satılabiliyor. Oyuna yeni giren bir oyuncu bu fiyatları gördüğünde "başlangıçta ev sahibi olma ihtimali yok" düşüncesine kapılıyor ve sunucudan uzaklaşıyor.

Rina SA:MP sunucusunda geçmişte uygulanan maksimum satış fiyatı sınırı sistemi sayesinde, mülk fiyatları dengelenmiş ve yapay değer artışlarının önüne geçilmişti. Benim önerim 50.000$'a satılık bir evin maksimum 200.000$'a satılması ve bunun gibi evlerin de, 100.000$ - 200.000$'lık sistemsel evlerin de aynı şekilde maksimum koyulabilecek fiyat ile sınırlandırılması gerekiyor bundan bir ay önce adamın bir evini 30 milyona sattığını gördüm. Buna artık bir düzenleme gelmesi gerektiğini düşünüyorum.

İşin garip tarafı herkeste anlamadığım kadar fazla para var. Milyonlar dönüyor suncuda, artık nasıl kasılıyor bu kadar para orasını bilemiyorum ama dediklerine katılıyorum. Ev alamıyoz ev! Davis, El Burro gibi kenar mahallerlerde bile en ucuz evin dört yüz bin olduğu bir Los Santos hayal edemiyorum. Belediye seçimlerinde bu konu konuşulursa sevinirim.

Oyuncu

Lv.24

Kadın

Son Giriş: 23 Aralık 2025, 23:41
Toplam Oynama: 89 gün, 3 saat

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 04 Temmuz 2025, 04:00
Toplam Oynama: 0 gün, 18 saat
Erkek

Son Giriş: 08 Haziran 2025, 00:34
Toplam Oynama: 0 gün, 1 saat
Erkek

Son Giriş: 07 Haziran 2025, 23:48
Toplam Oynama: 0 gün, 1 saat
Genel gözlemlerim sonucu sunucuda belirli bir kitle evleri ucuz yolla alıp değerinin çok üstü fiyatlara satmaya çalıştığı için sunucudaki evlerin geneli de bundan etkilendi. Çözüm olarak bu emlak simsarlığının önüne geçilmek adına maksimum ev satış sınırı getirilmelidir. Ek olarak sunucuya yeni başlayacak oyuncular için daha çok apartman dairesi yapılıp başvuru sistemiyle bu daireler satılmalıdır. 1 aylık pasiflik sonucunda bu evler otomatik olarak oyuncunun elinden alınıp sistem değerinin belirli bir yüzdesi oyuncuya iade edilmeli.

Oyuncu
Alıntı yapılan: #McAllen - 08 Temmuz 2025, 20:32:57
Alıntı yapılan: Rei- - 08 Temmuz 2025, 18:58:18Katılmıyorum oyunda para kasmak çok zor değil 1 hafta oturup meslek yapsan çok rahat 1m kasarsın. Oyuna yeni başlayan biride kasıversin bir zahmet.

Kimse 6-7 gün sadece meslek yapıp tüm parasını alacağı mülke verecek kadar hayatsız değil.
Ev almak istiyorsan çalışman gerekiyor gerçek hayatta olduğu gibi. Hayatsız gibi para kasmak istemiyorsan motelde kalabilirsin, ev kiralayabilirsin veya günlük hediyeal ve maaşdan zaten 1 ayda hiç meslek yapmasan bile ev alırsın. Ne olsun istiyorsun evler bedava mı olsun? Bu meslekler falan niye var o zaman

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 07 Temmuz 2025, 21:22
Toplam Oynama: 1 gün, 4 saat
özellikle mesleklerin gerçek anlamda iğrenç fiyatlı olduğu dönemlerde

Community Advisor
Kadın

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 23:55
Toplam Oynama: 36 gün, 15 saat
Alıntı yapılan: OnlyWord - 08 Temmuz 2025, 19:26:07kötü mahallelerde apartmanların açılıp 90-100k bandına falan satılması lazım.
her sektörde varsın adamim ya