LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Uçuk Göçük Ev Fiyatları

Başlatan #McAllen, 08 Temmuz 2025, 11:33:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bağışçı
Kadın

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 10:18
Toplam Oynama: 94 gün, 19 saat
Sunucuda aktif olarak oynayan birçok kişi gibi ben de mülk sistemindeki mevcut dengesizliklerin farkındayım. Şu anda en küçük, en basit evlerin dahi 500.000$ - 600.000$ gibi uçuk fiyatlara satılması, oyuna yeni başlayacak veya orta seviye birikimi olan oyuncuların ev ihtiyacını karşılamasını imkânsız hale getiriyor. Bu durum, doğrudan oyuncu kaybına ve ekonomide dengesizliklere yol açıyor.

Problemin Kaynağı: Örneğin sistemde değeri yalnızca 40.000$ - 50.000$ olan bir kulübe tipi ev, birkaç eşya yerleştirildiği bahanesiyle 10 katı fiyatla satılabiliyor. Oyuna yeni giren bir oyuncu bu fiyatları gördüğünde "başlangıçta ev sahibi olma ihtimali yok" düşüncesine kapılıyor ve sunucudan uzaklaşıyor.

Rina SA:MP sunucusunda geçmişte uygulanan maksimum satış fiyatı sınırı sistemi sayesinde, mülk fiyatları dengelenmiş ve yapay değer artışlarının önüne geçilmişti. Benim önerim 50.000$'a satılık bir evin maksimum 200.000$'a satılması ve bunun gibi evlerin de, 100.000$ - 200.000$'lık sistemsel evlerin de aynı şekilde maksimum koyulabilecek fiyat ile sınırlandırılması gerekiyor bundan bir ay önce adamın bir evini 30 milyona sattığını gördüm. Buna artık bir düzenleme gelmesi gerektiğini düşünüyorum.

Oyuncu

Lv.21

Erkek

Son Giriş: 31 Aralık 2025, 18:11
Toplam Oynama: 0 gün, 2 saat
Birlik: (Yok)
Ev fiyatlarını realite'ye vurduğumuz sürece sorunsuz ilerliyormuş gibi gözüküyor ve çoğu kişi Amerika'da "kiracı" kapasitesinde. Her ne kadar bu bir oyun da olsa, gerçekçiliği göz önünde bulundurmak gerekir.

Ancak belirttiğiniz değer artışları, bölgesel fiyatlandırmalar oldukça can sıkıcı ve satın almak isteyen kişileri de darağacına sürüklüyor.

Bu sebep üzerine, kiralama ve mülk politikaları baştan hazırlanmalı ve günümüz şartları ile eşitlendirilmesi gerektiği kanaatindeyim.

RP Quality Moderator
Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 14:49
Toplam Oynama: 94 gün, 16 saat
Erkek

Son Giriş: 01 Haziran 2026, 00:44
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat
Spoiler:
Alıntı yapılan: #McAllen - 08 Temmuz 2025, 11:33:54Sunucuda aktif olarak oynayan birçok kişi gibi ben de mülk sistemindeki mevcut dengesizliklerin farkındayım. Şu anda en küçük, en basit evlerin dahi 500.000$ - 600.000$ gibi uçuk fiyatlara satılması, oyuna yeni başlayacak veya orta seviye birikimi olan oyuncuların ev ihtiyacını karşılamasını imkânsız hale getiriyor. Bu durum, doğrudan oyuncu kaybına ve ekonomide dengesizliklere yol açıyor.

Problemin Kaynağı: Örneğin sistemde değeri yalnızca 40.000$ - 50.000$ olan bir kulübe tipi ev, birkaç eşya yerleştirildiği bahanesiyle 10 katı fiyatla satılabiliyor. Oyuna yeni giren bir oyuncu bu fiyatları gördüğünde "başlangıçta ev sahibi olma ihtimali yok" düşüncesine kapılıyor ve sunucudan uzaklaşıyor.

Rina SA:MP sunucusunda geçmişte uygulanan maksimum satış fiyatı sınırı sistemi sayesinde, mülk fiyatları dengelenmiş ve yapay değer artışlarının önüne geçilmişti. Benim önerim 50.000$'a satılık bir evin maksimum 200.000$'a satılması ve bunun gibi evlerin de, 100.000$ - 200.000$'lık sistemsel evlerin de aynı şekilde maksimum koyulabilecek fiyat ile sınırlandırılması gerekiyor bundan bir ay önce adamın bir evini 30 milyona sattığını gördüm. Buna artık bir düzenleme gelmesi gerektiğini düşünüyorum.

Hop, keyifli öğlenler.

Mülk sistemindeki dengesizlikler, özellikle yeni başlayan ya da orta seviyede birikimi olan oyuncular için ciddi bir sorun haline gelmiş durumda. Oyunda basit bir evin 500.000$'dan başlayan fiyatlarla satılması, birçok oyuncunun mülk sahibi olma hayalini daha ilk haftalarda suya düşürüyor. Bu sadece bireysel keyfi değil, aynı zamanda sunucunun genel ekonomisini ve oyuncunun karakterini de doğrudan etkiliyor.

California eyaletiyle karşılaştıracak olursak: Gerçek hayatta bile bir mülkün fiyatı, konumuna, yapısına ve kullanım amacına göre belirleniyor. Örneğin Los Angeles'ta küçük bir stüdyo dairenin fiyatı $100.000 - $300.000 arası değişebiliyor ve bu rakamlar orada yaşayanların kazanç düzeyine kıyasla belli bir denge içerisinde. Ancak sunucuda, sistem değeri 50.000$ olan bir kulübenin, sadece içine birkaç eşya yerleştirildi diye 10 katı fiyata satılması, bu dengenin tamamen bozulduğunu gösteriyor. Gerçek dünyada bile böyle bir yapay değer artışı barınamazken, rol yapma evreninde bu kadar serbest bırakılması hem gerçekçilikten uzaklaşıyor hem de mal/mülk sahip olmamıza fena halde taş koyuyor.

Ben bunca zaman bir kere bile SA-MP sunucusunu oynamadım.  Ama bahsettiğin üzere SA:MP sunucusunun geçmişte uyguladığı maksimum satış fiyatı sınırlaması kesinlikle yerinde bir uygulamaymış. Bu tür sistemler sayesinde piyasa dengelenir, fırsat eşitliği sağlanır ve spekülasyonun önüne geçilir. Örneğin 50.000$'lık bir evin maksimum 200.000$'a satılabilmesi, hem ev sahibi olmak isteyen oyuncular için bir motivasyon sağlar hem de al-sat yapan oyuncuların daha makul kar marjlarıyla çalışmasını mümkün kılar.

Sunucu yönetiminin, mülk fiyatlarına net sınırlar koyması gerektiğine yürekten inanıyorum. Bu hem rol yapma kalitesini artırır, hem de sunucuya olan bağlılığı güçlendirir. Ekonomi kuralları olmayan bir sistem, kısa vadede birkaç kişinin işine yarasa da, uzun vadede oyuncu kaybı yaratır.

Bu AR-GE tamamen yerinde ve desteklenmesi gereken bir çağrı. Umarım yönetim bu konuda kısa sürede bir düzenleme getirir.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 11 Nisan 2026, 15:06
Toplam Oynama: 144 gün, 18 saat
Birlik: ***dem
Doğru sampta 60k ya depo ev alırdık burada 500k ya depo ev aldım binanın en ustunde allahın unuttugu yerde

Partner
Erkek

Son Giriş: 29 Mayıs 2026, 18:44
Toplam Oynama: 0 gün, 1 saat
Sorun satanda değil alanda... Bu bir ticaret ve tamamen arz-talep meselesi.

Partner
Erkek

Son Giriş: 29 Mayıs 2026, 18:44
Toplam Oynama: 0 gün, 1 saat
Alıntı yapılan: hissizlestim - 08 Temmuz 2025, 12:37:35Hop, keyifli öğlenler.

California eyaletiyle karşılaştıracak olursak: Gerçek hayatta bile bir mülkün fiyatı, konumuna, yapısına ve kullanım amacına göre belirleniyor. Örneğin Los Angeles'ta küçük bir stüdyo dairenin fiyatı $100.000 - $300.000 arası değişebiliyor ve bu rakamlar orada yaşayanların kazanç düzeyine kıyasla belli bir denge içerisinde. Ancak sunucuda, sistem değeri 50.000$ olan bir kulübenin, sadece içine birkaç eşya yerleştirildi diye 10 katı fiyata satılması, bu dengenin tamamen bozulduğunu gösteriyor. Gerçek dünyada bile böyle bir yapay değer artışı barınamazken, rol yapma evreninde bu kadar serbest bırakılması hem gerçekçilikten uzaklaşıyor hem de mal/mülk sahip olmamıza fena halde taş koyuyor.

Hop, keyifli akşamlar.
Eminim ki California eyaletinde bir balıkçı 1 saat çalışarak yada bir otobüs personeli 1 saat çalışarak 50.000$ kazanmıyordur...
Ek olarak oyuna yeni başlamış ve henüz oyunda 1-2 gün geçirmiş bir adam ev alamıyor diye gidiyorsa zaten o adama bu sunucuda gerek yok, gitsin FİVEM oynasın. Bizim emek edecek kardeşlere saygımız var.

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 28 Ağustos 2025, 20:54
Toplam Oynama: 216 gün, 16 saat
Kadın

Son Giriş: 28 Ağustos 2025, 20:22
Toplam Oynama: 0 gün, 17 saat
Çok sıkıcı muhabbet, umarım düzelme getirilir. Ciddi anlamda kulübelerin 300k gibi fiyatlara satıldığına şahit olabiliyoruz, dengelenmeli. Kıytırık(gerçekten öyle) bir apartman dairesi 750.000 gibi bir fiyattan aşağı bulunamıyor neredeyse. Hep en az 500.000 civarında, altına adam akıllı ev bile alınamıyor. Adam akıllıdan kastım bile, kıytırık dediğim muhabbet.

Oyuncu
Katılmıyorum oyunda para kasmak çok zor değil 1 hafta oturup meslek yapsan çok rahat 1m kasarsın. Oyuna yeni başlayan biride kasıversin bir zahmet.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 22:56
Toplam Oynama: 170 gün, 3 saat
kötü mahallelerde apartmanların açılıp 90-100k bandına falan satılması lazım.

Bağışçı
Kadın

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 10:18
Toplam Oynama: 94 gün, 19 saat
Alıntı yapılan: Rei- - 08 Temmuz 2025, 18:58:18Katılmıyorum oyunda para kasmak çok zor değil 1 hafta oturup meslek yapsan çok rahat 1m kasarsın. Oyuna yeni başlayan biride kasıversin bir zahmet.

Kimse 6-7 gün sadece meslek yapıp tüm parasını alacağı mülke verecek kadar hayatsız değil.