LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

IC Jail HK.

Başlatan aistha, 07 Temmuz 2025, 10:31:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu

Lv.20

Erkek

Son Giriş: 04 Haziran 2026, 00:32
Toplam Oynama: 64 gün, 5 saat
Birlik: (Yok)

Lv.20

Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 23:22
Toplam Oynama: 1 gün, 18 saat
Birlik: ***** *****ers
Erkek

Son Giriş: 24 Mayıs 2026, 19:46
Toplam Oynama: 6 gün, 14 saat
Birlik: ** ***** 13

Oyuncu
Buna bir ek getireyim, (yarım yamalak bilsem de) tutuklandığınız zaman bu süreç uzun ve yavaş bir şekilde arka plandaki soruşturmanız devam eder, gerekli olduğu sürece mahkemeler sürer. Savcı belli kararlar alır, siz avukatınızla görüşürsünüz, görüşme ve buluşma günleri olur. Yani hem kişisel bazda hem de arka plan bazında bu işlem uzun sürer.

Buna nasıl bir düzenleme getirilir pek emin değilim ama şu anki gözaltı evet, insanları cidden uzun süreler tutuyor. Sonrasında ise direkt olarak tutuklanıp gönderiliyor. Hapiste ise sadece zamanın geçilmesi bekleniyor.

Gerçek hayatta ise hapishanede; hapishane çeteleri, mafya uzantıları, farklı illegal grupların bulunduğu aşikar. Burada da illegallerin rol planı ortaya çıkıyor. Hapishanede kontak kuracağınız kişiler normal hayatta karşılaşacağınız insanlardan daha suça meyilli ve amaçları suça dayalı olma olasılığı daha yüksek. Belki çetenize adam çekersiniz, belki de başka bir çeteyle kontak kurarsınız ya da düşmanı olduğunuz çetenin liderine zarar verirsiniz.

Pet gibi bekletilme mevzusu, haklısınız. Kişiler sadece bekletiliyor ve uzun bir süre bekletiliyor. Gözaltı süreleri daha da kısaltılıp IC hapsin içeriğinin değiştirilmesi daha önemli. Daha caydırıcı ve gelişimi sağlayan şey olması gereken şey karakterlerin beklemesi değil, hapishanede yaşadıkları olaylar, ortam ve süreç olmalı.

Alıntı yapılan: ar.tun - 07 Temmuz 2025, 15:18:36Sunucuda daha önce illegal rol sergilememiş birinin böyle bir AR&GE oluşturması komik  :laugh2: . Olmamış bu

Alıntı yapılan: Ondmes - 09 Temmuz 2025, 20:46:12Dostum, sen zaten LSSD kadrosundasın. Illegal bir rol yapmadığın hâlde böyle bir A.R.G.E. açman açıkçası trajikomik olmuş. Gözaltı süreci zaten fazlasıyla yıpratıcı ve yeterince caydırıcı. Bu sebeple bu tarz gereksiz işlere destek vermem mümkün değil. :<:  :?:

Sunucuya başladığımdan beri illegal rollerde ve birliklerde bulundum, çoğu illegal birlikle de illegal rol de yapmışımdır/dahil olmuşumdur. Size göre pek söz hakkım olmasa da sadece fikirlerimi belirttim.

Oyuncu

Lv.19

Erkek

Son Giriş: 28 Mayıs 2026, 01:07
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat
Alıntı yapılan: aistha - 10 Temmuz 2025, 02:36:21Buna bir ek getireyim, (yarım yamalak bilsem de) tutuklandığınız zaman bu süreç uzun ve yavaş bir şekilde arka plandaki soruşturmanız devam eder, gerekli olduğu sürece mahkemeler sürer. Savcı belli kararlar alır, siz avukatınızla görüşürsünüz, görüşme ve buluşma günleri olur. Yani hem kişisel bazda hem de arka plan bazında bu işlem uzun sürer.

Buna nasıl bir düzenleme getirilir pek emin değilim ama şu anki gözaltı evet, insanları cidden uzun süreler tutuyor. Sonrasında ise direkt olarak tutuklanıp gönderiliyor. Hapiste ise sadece zamanın geçilmesi bekleniyor.

Gerçek hayatta ise hapishanede; hapishane çeteleri, mafya uzantıları, farklı illegal grupların bulunduğu aşikar. Burada da illegallerin rol planı ortaya çıkıyor. Hapishanede kontak kuracağınız kişiler normal hayatta karşılaşacağınız insanlardan daha suça meyilli ve amaçları suça dayalı olma olasılığı daha yüksek. Belki çetenize adam çekersiniz, belki de başka bir çeteyle kontak kurarsınız ya da düşmanı olduğunuz çetenin liderine zarar verirsiniz.

Pet gibi bekletilme mevzusu, haklısınız. Kişiler sadece bekletiliyor ve uzun bir süre bekletiliyor. Gözaltı süreleri daha da kısaltılıp IC hapsin içeriğinin değiştirilmesi daha önemli. Daha caydırıcı ve gelişimi sağlayan şey olması gereken şey karakterlerin beklemesi değil, hapishanede yaşadıkları olaylar, ortam ve süreç olmalı.

Alıntı yapılan: ar.tun - 07 Temmuz 2025, 15:18:36Sunucuda daha önce illegal rol sergilememiş birinin böyle bir AR&GE oluşturması komik  :laugh2: . Olmamış bu

Alıntı yapılan: Ondmes - 09 Temmuz 2025, 20:46:12Dostum, sen zaten LSSD kadrosundasın. Illegal bir rol yapmadığın hâlde böyle bir A.R.G.E. açman açıkçası trajikomik olmuş. Gözaltı süreci zaten fazlasıyla yıpratıcı ve yeterince caydırıcı. Bu sebeple bu tarz gereksiz işlere destek vermem mümkün değil. :<:  :?:

Sunucuya başladığımdan beri illegal rollerde ve birliklerde bulundum, çoğu illegal birlikle de illegal rol de yapmışımdır/dahil olmuşumdur. Size göre pek söz hakkım olmasa da sadece fikirlerimi belirttim.
Gözaltı sisteminde zaten yedi gün bekletilip, ilk sicilimiz olsa bile doğrudan müebbet hapis cezası veriliyor. Bu şartlarda hapishanede neyin rolü dönecek, gerçekten merak ediyorum. Yine herkes AFK bırakacak, tahmin etmek zor değil. Zaten ic jail'e girenlerin büyük kısmı sunucuda sadece silah satın alıp sağa sola ateş etmeye odaklı. Şimdi bu insanların kalkıp da içeride anlamlı bir hapishane rolü yapacağına inanmak, fazla romantik bir beklenti değil mi sence de?

Oyuncu

Lv.20

Erkek

Lv.20

Erkek

Erkek

Alıntı yapılan: Ondmes - 10 Temmuz 2025, 03:28:45
Alıntı yapılan: aistha - 10 Temmuz 2025, 02:36:21Buna bir ek getireyim, (yarım yamalak bilsem de) tutuklandığınız zaman bu süreç uzun ve yavaş bir şekilde arka plandaki soruşturmanız devam eder, gerekli olduğu sürece mahkemeler sürer. Savcı belli kararlar alır, siz avukatınızla görüşürsünüz, görüşme ve buluşma günleri olur. Yani hem kişisel bazda hem de arka plan bazında bu işlem uzun sürer.

Gözaltı sisteminde zaten yedi gün bekletilip, ilk sicilimiz olsa bile doğrudan müebbet hapis cezası veriliyor. Bu şartlarda hapishanede neyin rolü dönecek, gerçekten merak ediyorum. Yine herkes AFK bırakacak, tahmin etmek zor değil. Zaten ic jail'e girenlerin büyük kısmı sunucuda sadece silah satın alıp sağa sola ateş etmeye odaklı. Şimdi bu insanların kalkıp da içeride anlamlı bir hapishane rolü yapacağına inanmak, fazla romantik bir beklenti değil mi sence de?

Kanka oradaki adamlar rol yapmasını biliyor, heriflere düzgün rol ortamı sağlanmıyor. Sen rol ortamı sağlasan adam akıllı, sadece rol odaklı ilerlesen zaten adamlar rol yapar. Oynayan insanların huyunu değiştirebilirsin, bu tamamen sana kalmış bir şey.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 17 Ekim 2025, 10:34
Toplam Oynama: 0 gün, 4 saat
kanka siz illegallerden ne istiyonuz ya :D sürekli bir bekletme çabası, oyundan soğutma çabası, illegal oyuncular olmaz ise oynayacak bir lspd, lssd, us marshall, fib gibi oluşumlarınız olmaz. AR-GE'leri sunarken artık mantıklı düşünmelisiniz.

Oyuncu

Lv.20

Erkek

Lv.20

Erkek

Erkek

Alıntı yapılan: lixxsaers - 10 Temmuz 2025, 13:34:49kanka siz illegallerden ne istiyonuz ya :D sürekli bir bekletme çabası, oyundan soğutma çabası, illegal oyuncular olmaz ise oynayacak bir lspd, lssd, us marshall, fib gibi oluşumlarınız olmaz. AR-GE'leri sunarken artık mantıklı düşünmelisiniz.
Knk senin illegal rolün millete sıkmak mı sadece? İnsanları role teşvik etmeye çalışıyoruz, illegal rol yapmanın en büyük kısmı hapishanelerdir zaten.

ULSA
Alıntı yapılan: Bill_Twisted - 10 Temmuz 2025, 14:14:21
Alıntı yapılan: lixxsaers - 10 Temmuz 2025, 13:34:49kanka siz illegallerden ne istiyonuz ya :D sürekli bir bekletme çabası, oyundan soğutma çabası, illegal oyuncular olmaz ise oynayacak bir lspd, lssd, us marshall, fib gibi oluşumlarınız olmaz. AR-GE'leri sunarken artık mantıklı düşünmelisiniz.
Knk senin illegal rolün millete sıkmak mı sadece? İnsanları role teşvik etmeye çalışıyoruz, illegal rol yapmanın en büyük kısmı hapishanelerdir zaten.
Hapishanede rol yapacak adam 500 dakika yediğinde de yapar kanka, esktra olarak süreyi uzatmaya gerek var mı? 6 yıldır rina oynuyorum ve %90 süreçte illegal rolü yaptım bir kez olsun hapishanede rol döndüğünü görmedim. Birliğim varken arkadaşlarla çok rol döndürdük rol ss için orası ayrı konu ama demek istediğim yapacak insan 30 dakika jailde de yapar, 500 dakika jailde de yapar süreyi arttırmanın hiçbir mantıklı açıklaması yok sorun burda  :?:

Oyuncu

Lv.20

Erkek

Lv.20

Erkek

Erkek

Alıntı yapılan: Lama56 - 10 Temmuz 2025, 15:41:37
Hapishanede rol yapacak adam 500 dakika yediğinde de yapar kanka, esktra olarak süreyi uzatmaya gerek var mı? 6 yıldır rina oynuyorum ve %90 süreçte illegal rolü yaptım bir kez olsun hapishanede rol döndüğünü görmedim. Birliğim varken arkadaşlarla çok rol döndürdük rol ss için orası ayrı konu ama demek istediğim yapacak insan 30 dakika jailde de yapar, 500 dakika jailde de yapar süreyi arttırmanın hiçbir mantıklı açıklaması yok sorun burda  :?:
Hapishane de rol hiç mi dönmedi? Samp zamanında deli gibi dönüyordu kolpa atmana gerek yok.

RP Quality Moderator
Erkek

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 94 gün, 17 saat
Erkek

Son Giriş: 01 Haziran 2026, 00:44
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat
Spoiler:

Hop, güzel öğlenler.

Kesinlikle katılıyorum ahbabım, söylediğin her cümlede ciddi bir gerçeklik var. "Senin illegal rolün millete sıkmak mı sadece?" demen, aslında bu ortamda var olan en büyük sorunu çok net bir şekilde özetliyor. Bugün illegal rol dendiğinde akla sadece silah çekmek, çatışmaya girmek, kaçmak, kovalamaca yapmak geliyorsa; bunun tek sebebi bu tarz yüzeysel rolden ibaret bir anlayışın yaygınlaşmasıdır. Halbuki illegal yapı dediğimiz şey, kendi iç dinamiği olan bir organizmadır. Ve bu organizmanın en kritik damarlarından biri de hapishane ortamıdır.

Hapishane sadece beklenip çıkılan bir yer değil; karakterin dönüşüm geçirdiği, yeni temaslar kurduğu, bazen düşman, bazen dost edindiği, hatta içeriden dışarıya sarkan örgütlenmelere zemin hazırlayan bir ortamdır. Orada dönebilecek roller çok çeşitli: koğuş içi hiyerarşi, gardiyanlarla pazarlık, kaçış planları, içeride çeteleşme, dışarıyla haberleşme, sadakat testleri, tehditler, rüşvet, manipülasyon gibi daha sayamadığım rolün kapısını aralayan tek yerdir.

Bundan daha iyisi ne olabilirdi ki?  Hapishane rollerinin faal olması illegal birlikler için birer nimet gözüyle bakılması lazım. Bunu anlatamadığımı düşünürken senin iletini okumak mutlu etti.

ULSA
Alıntı yapılan: Bill_Twisted - 10 Temmuz 2025, 15:46:22
Alıntı yapılan: Lama56 - 10 Temmuz 2025, 15:41:37
Hapishane de rol hiç mi dönmedi? Samp zamanında deli gibi dönüyordu kolpa atmana gerek yok.
Neyin kolpasını atıcam kanka, var mı elinde rol döndüğüne dair kanıtın? Birbirimize vurmak dışında hiçbir zaman rol döndüğünü görmedim, brawl atıp canı az olan kafetaryaya kaçıyordu sadece  :laugh:  :laugh:  :laugh: