LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Park Ranger Rolleri Gelmeli.

Başlatan ayydinemre, 03 Temmuz 2025, 00:46:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu
Bence sunucuya eklenmesi gereken güzel rollerden biri de Park Ranger. Çünkü şu anda avcılık aktif şekilde yapılıyor, hem legal şekilde yapan var hem de tamamen illegal takılanlar. Eğer Park Ranger rolü gelirse, bu kişiler ormanlık alanlarda devriye atar, oyunculardan silah ve avcılık ruhsatı kontrol eder. Bu da hem illegal avcılığı azaltır hem de oyunculara yeni rol kapısı açar.

Ayrıca sunucuya avcılık ruhsatı sistemi de eklenebilir. Oyuncuların avlanabilmek için ruhsat alması gerekir ve böylece daha düzenli, gerçekçi bir ortam oluşur.

Bu rol için çok kalabalık bir ekibe de gerek yok bu arada, 5-6 kişi bile yeterli olur diye düşünüyorum.

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 28 Ağustos 2025, 20:54
Toplam Oynama: 216 gün, 16 saat
Birlik: (Yok)
Kadın

Son Giriş: 28 Ağustos 2025, 20:22
Toplam Oynama: 0 gün, 17 saat
olsa da olur, olmasa da. ne kadar aktif olur bilinmez.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 17 Ekim 2025, 10:34
Toplam Oynama: 0 gün, 4 saat
hiç gerek yok. Uygulanan sistem gayet güzel kasap sahiplerinin ve avcıların da tekerleği dönüyor.

Oyuncu

Lv.21

Erkek

Son Giriş: 31 Aralık 2025, 18:11
Toplam Oynama: 0 gün, 2 saat
Park Ranger mevcut ancak akıllara "Belediye bekçisi" gibi gösteriliyor.

Oyuncu
tek görevi oyuncuların oldukça nadiren gittiği kırsal alanlarda devriye atmak olan bir oluşumun hayatta kalma imkanı yok. gereksiz olduğunu düşünüyorum

Oyuncu
Zaten polisler yapıyor bunu cruiser arabalar ile geziyorlar avcılık bölgesinde.

RP Quality Moderator
Erkek

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 94 gün, 17 saat
Erkek

Son Giriş: 01 Haziran 2026, 00:44
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat
Spoiler:
Alıntı yapılan: ayydinemre - 03 Temmuz 2025, 00:46:05Bence sunucuya eklenmesi gereken güzel rollerden biri de Park Ranger. Çünkü şu anda avcılık aktif şekilde yapılıyor, hem legal şekilde yapan var hem de tamamen illegal takılanlar. Eğer Park Ranger rolü gelirse, bu kişiler ormanlık alanlarda devriye atar, oyunculardan silah ve avcılık ruhsatı kontrol eder. Bu da hem illegal avcılığı azaltır hem de oyunculara yeni rol kapısı açar.

Ayrıca sunucuya avcılık ruhsatı sistemi de eklenebilir. Oyuncuların avlanabilmek için ruhsat alması gerekir ve böylece daha düzenli, gerçekçi bir ortam oluşur.

Bu rol için çok kalabalık bir ekibe de gerek yok bu arada, 5-6 kişi bile yeterli olur diye düşünüyorum.

Selam, AR-GE başlığı çok hoşuma gitti.

Şu anda sunucuda avcılık aktif şekilde yapılıyor ve bunu hem yasal olarak gerçekleştirenler hem de tamamen kuralsız hareket edenler var. Park Ranger rollerinin tamamen faal olması durumunda, doğa alanlarında devriye atan, oyunculardan musket ve avcılık ruhsatı kontrol eden bir yapı kurulmasını sağlar. Bu da hem illegal avcılığı azaltır hem de oyunculara yeni ve kaliteli bir rol imkânı sunar.

Ben LSCH oluşumunda yer almıyorum, ancak dışarıdan baktığımda bu tür yapıcı önerilerin City Hall'un daha aktif ve işlevsel bir hale gelmesine katkı sağlayacağını düşünüyorum. Zaten hali hazırda sunucuda musket lisansı olmayan karakterlerin avlanamaması gerektiğine dair bir düzen mevcut. Bu öneriyle birlikte, bu kural daha görünür ve uygulanabilir olur.
Bu rol çok kalabalık bir ekip gerektirmiyor; 5-6 kişilik aktif bir ekip yeterli olacaktır. Yetki ve sınırlar net şekilde belirlenirse, Park Ranger sadece doğa alanlarında ve avcılıkla sınırlı bir görev alanına sahip olur. Böylece mevcut kolluk kuvvetleriyle görev çatışması yaşanmaz.

Aslında LSCH, geçmişte bu ve benzeri rolleri kendi çatısı altında denemeye çalıştı. Fakat gerek yapı eksikliği gerekse yeterince destek görememesi nedeniyle bu tür görevlerde uzun vadeli başarı sağlanamadı. Eğer yönetim, bu tarz yarı-kamusal rolleri daha ön planda tutma yönünde kararlı bir adım atarsa; hem City Hall'un işlevselliği artar, hem de sunucuya katma değer sağlayacak roller kurumsallaşmış olur.

Destekliyorum.

Oyuncu

Lv.18

Erkek

Son Giriş: 23 Ocak 2026, 20:16
Toplam Oynama: 0 gün, 9 saat