LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

CR'yi ortadan kaldırıyoruz

Başlatan swagsoul, 02 Temmuz 2025, 23:48:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 29 Mayıs 2026, 22:31
Toplam Oynama: 0 gün, 3 saat
Birlik: (Yok)
Her arabanın kendi parça fiyatları olacak, araç hasar aldığında gizlenip tekrar spawnlandığında bile orası hasarlı olacak. Hasarlı kısımlar (tampon,kapı vb.) yerler tamir edilene kadar hasarlı ve kötü görünmesi sağlanacak. Tamir edilmesi gerektiğinde yine sistemle yapacağız ama pahalı olacak. Düzensiz vergiler yerine para buraya gider. Aynı zamanda kimse arabasına ve parasına kıyıp buga sokmamaya, kimseye ve çevreye çarpmamaya başlar. (not: apartman dairelerine 60-80 dolar vergi verirken şato gibi villalar 40 dolar vergi ödüyor, artık düzenlensin)

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 22:56
Toplam Oynama: 170 gün, 3 saat

Oyuncu

Lv.21

Erkek

Son Giriş: 31 Aralık 2025, 18:11
Toplam Oynama: 0 gün, 2 saat
Araçların durum kaydı saklanabilir ve değişen parçalar listelenebilir. Bir nevi Ekspertiz rolü doğmuş olur.

Yüzdelik hasar sistemine dayanılarak sistemsel ya da oyuncu taraflı mekaniğe görülmesi mecbur kılınabilir.

%40 - 51+ hasara sahip araçlar, sistemsel tamirhane üzerinden tamir ettirilemez.
%0-39- hasara sahip araçlar, sistemsel tamirhane üzerinden tamir ettirebilir.
Araç park edildiğinde ya da park halinden çıkartıldığında; Hasarın aynı kalması gerekir. ((applySavingDamage - damageData - vehicleDamageMap))

- Mekanik işletmelerine giden oyuncular, hasarlı olan bölgeler üzerinde kişisel tercih üzerine parça tamiri sağlatabilir. ((/repairpart parça araçID))

- Kolluk kuvveti taraflı "Aracın kapısı kırık, tamponu eksik" delili ya da trafik durdurması gibi etkenleri ortaya çıkartır.

- Araç Ticareti üzerinde etki bırakır ve Kaza rolleri üzerinde daha kalıcı etki bırakacaktır.

- Tamir işlemi ise şu örnek ile işleyebilir; ((/fixpart vehicleID bumper))
* Parça tamir edilir.

* Oyuncuya fatura kesilir.

* Belki animasyon oynar (tamir animasyonu).

* Tamir süresi olabilir (örnek: 10 saniye).

Polis ya da ekspertiz, /checkvehicle [vehicleID] komutuyla aşağıdaki durumları görebilir;

Araç Durum Raporu:
> Ön Tampon: Hasarlı
> Sol Kapı: Sağlam
> Camlar: Kırık
> Motor: %72

VIP+
Kadın

Son Giriş: 04 Haziran 2026, 14:29
Toplam Oynama: 145 gün, 13 saat
İnsanları düzgün bir şekilde araç sürmeye teşvik edebilir, bu doğru. Detaylandırılmış ve oyuncu etkileşimi sağlanan bir sistem de teoride güzel duruyor, ancak pratikte işleyişi maalesef o kadar ideal olmaz. Muayene ve sigorta gibi nispeten çok daha temel ve basit işlemler için bile insanlar açık işletme bulamamaktan şikayet ediyorken bir sistem daha eklemek tüy dikmek gibi olur, güncel durum göz önünde bulundurulduğu zaman en azından.

Başlangıç olarak araç tamirlerinin "/park"tan çıkarılıp "Cüzdan Yakan" bir hale sokulması caydırıcılık sağlar ve ve etkili olur diye düşünüyorum. İlerleyen süreçte bu sistem daha da detaylandırılabilir, yukarıda bahsedildiği gibi.  :onay:

Oyuncu

Lv.23

Erkek

Son Giriş: 13 Ocak 2026, 20:30
Toplam Oynama: 5 gün, 5 saat
Kadın

Son Giriş: 13 Ocak 2026, 20:23
Toplam Oynama: 0 gün, 6 saat

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 28 Ağustos 2025, 20:54
Toplam Oynama: 216 gün, 16 saat
Kadın

Son Giriş: 28 Ağustos 2025, 20:22
Toplam Oynama: 0 gün, 17 saat
desteklemedim, asla gereği yok bunun. gta online gibi araç sürenlere(mağduriyet olsun olmasın) işlem atılsa daha iyi. direkt ortadan kalkar, bir de malum ceza süreleri. 40 seviye bir adam cr ile oyunu zehir etse bile 210 dakika ceza alıyor, şikayet için söylüyorum.

Oyuncu
Desteklemedim. Oyuna yeni gelen bu araç kaplama, sigorta falan yapan ve yaptıran kişiler ''hadi faturayı kesde işimiz hemen bitsin'' kafasında. Bu tarz rolleri bende şahsen sıkıcı buluyorum. Ayrıca apartman evleri nerde 80 dolar vergisi var merak ettim, genelde sistemselleri 50-100k oluyor bu da 15 dolar vergi. Rockford veya Richman 500-850k arasında sistemselleri var ortalama 200 dolar vergisi oluyor bilgin olsun.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 27 Nisan 2026, 08:40
Toplam Oynama: 42 gün, 6 saat
Erkek

Son Giriş: 24 Nisan 2026, 20:14
Toplam Oynama: 0 gün, 13 saat