LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Eşcinsel rolleri hk.

Başlatan OnlyWord, 02 Temmuz 2025, 16:26:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 24 Ocak 2026, 02:01
Toplam Oynama: 14 gün, 14 saat
Birlik: (Yok)
Alıntı yapılan: bersheys - 02 Temmuz 2025, 18:39:11
Alıntı yapılan: 2easy - 02 Temmuz 2025, 18:32:54
Alıntı yapılan: OnlyWord - 02 Temmuz 2025, 16:26:15Selamlar, girişi fazla uzun tutmadan başlamak istiyorum. Biliyorsunuz ki GTA V Roleplay sunucularında, özellikle de Türk Community'sinde nedense eşcinsel rollerine epey fazla bir yönelim var. Bu durum da gerçekçiliği aşırı derecede bozuyor. OOC olarak eşcinsel kesim, heteroseksüel kesime oranla epey düşük bir kitle olarak kalıyor. Fakat ne yazık ki GTA V Roleplay platformlarında bu durum tam tersi şekilde işliyor. Her oyuncu karakterlerini ya eşcinsel, ya da biseksüel olarak ilerletiyor. Bu sebeple de heteroseksüel kesim azınlık olarak kalıyor. Bu durumun kesinlikle yönetim müdahalesi gerektirdiğini düşünüyorum. Bu konu hakkında bir çözüm önerim de var. Eşcinsel ve biseksüel rollerinin, yönetim izni olmadan yapılamaması gerektiği görüşündeyim. Yani bir oyuncu, eşcinsel ya da biseksüel bir karakter yönetmek istiyorsa; neden böyle bir yönelim seçtiğini, karakter hikayesini ve benzeri gibi detayları ticket yoluyla paylaşarak yönetim iznini almalı ve sadece bu sayede heteroseksüel olmayan bir karakter yönetebilmeli. Bu tarz roller yönetim onayı gerektirirse eminim ki ERP odaklı rol gelişimi sağlayan karakterler azalacak, gerçekçiliğe uygun olarak heteroseksüel karakterler daha büyük bir kesimi oluşturacaktır.

NOT: Homofobik değilim. OOC olarak kimin hangi cinsiyetten hoşlandığını, hangi cinsel yönelime sahip olduğunu yargılamak bana düşmüyor. Fakat bu tarz durumların rollere ve karakterlere yansıtılmasının, sunucu düzenini bozduğunu düşünüyorum. Teşekkürler.

haklı, nerede bir kadın karakteriyle rol yapmak istesem ya lezbiyen oluyor ya başka bişey, harbiden sıktı kanka yeter sjw hayranlığı mı, yoksa gerçek hayattaki baskıladığınız duyguları buraya mı vuruyorsunuz bilmiyorum ama yapmayın

Alakası yok aslında, kimin ne rolü yapacağına karışamazsın nihayetinde. İki kişi arasındaki rol her ne kadar kimseyi ilgilendirmese bile bazı dengelerin oluşması adına ticket izin sistemine geçilmesi daha sağlıklı sadece.

Bu yorumu yapacak biri daha gelmemiş ama senin yorumun dışarıdan bakıldığında "erp yapamadığın için destekliyorsun" denilen bir yorum olmuş. Herhangi birini yaptığı rolden ötürü ooc olarak sen eşcinselsin diye etiketlemek gereksiz bir davranış.

homofobikte değilim desteklemiyorum da, bana dokunmayan yılan bin yaşasın lakin bu arkadaşlar "kAnKa lEz rP yApAk iLgİ aLıRIz" kafasında oldukları için maalesef ki roller ilerlemiyor

RP Quality Moderator
Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 14:49
Toplam Oynama: 94 gün, 16 saat
Erkek

Son Giriş: 01 Haziran 2026, 00:44
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)
Spoiler:
Alıntı yapılan: Rei- - 02 Temmuz 2025, 18:19:51Bu rolü yapanların sana bir katkısı yoksa bile zararı da yok. Eşcinsel rolü yasaklandı diye bunu yapanlar ertesi günü Hetero rolüne başlamayacak kimseyi böyle rollere zorlayamazsın istek meselesi bu durum. Yasak geldi diyelim bu rol zaten 2 kişi arasında geçiyor bu yasağa uyacaklar mı, uygulaması yaptırımı nasıl olacak yatak odalarına kamera mı koyacaksın :d

Cevap yazmadan duramadım.

Öncelikle şunu netleştirelim: Bu konu kimsenin yatak odasını gözetlemekle ilgili değil; RP mantığının ve karakter kurgusunun nasıl yozlaştığını sorgulamakla ilgili. "İki kişi arasında geçiyor, kime ne?" bakış açısı zaten başlı başına roleplay'i oyun değil, fantezi tatmini aracı olarak görenlerin sığınağı haline gelmiş. Kusura bakma ama RP bu değil.

RP'nin temelinde gerçekçilik, süreklilik ve tutarlılık vardır. Sırf ERP rolüne yatkınlaşmak için, sabun köpüğü gibi hikayelerle yazılan "eşcinsel" veya "trans" karakterler sunucudaki bütün atmosferi çürütüyor. Herkes istediği gibi karakter yazamaz mı? Elbette yazar. Ama yazdığı karakter, tüm sunucunun oyun kalitesini etkiliyorsa, orada "bana ne" diyemezsin. Çünkü senin yazdığın kötü karakter, başkasının iyi yazdığı hikâyenin içine ediyor. Bu kadar net.

Kimseyi heteroseksüel olmaya zorlamak değil mesele. Ama RP'de yönelim farkını kullanarak sürekli ERP rollerine dayanmak, karakter değil avatar yaratmaktır. Bu da roleplay değil, karakter cosplayidir. Oynadığın şey insan değil, kendi fantezindir. Ve bu sunucunun kalitesini etkiliyorsa, eleştirilmesi en doğal haktır.

Oyuncu
desteklendi dostinyo  :like:

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 22:56
Toplam Oynama: 170 gün, 3 saat
Alıntı yapılan: Rei- - 02 Temmuz 2025, 18:19:51Bu rolü yapanların sana bir katkısı yoksa bile zararı da yok. Eşcinsel rolü yasaklandı diye bunu yapanlar ertesi günü Hetero rolüne başlamayacak kimseyi böyle rollere zorlayamazsın istek meselesi bu durum. Yasak geldi diyelim bu rol zaten 2 kişi arasında geçiyor bu yasağa uyacaklar mı, uygulaması yaptırımı nasıl olacak yatak odalarına kamera mı koyacaksın :d
nasıl bana zararı yok? etrafta mafya babası gibi gezip türk rolü yapan benim gözümde neyse sabah akşam lez erp kovalayan kişi de gözümde aynıdır. sunucunun düzenini bozuyorlar. eşcinsel rolleri yasaklandığında hetero rolüne başlamayacak olsalar bile aktif iş yerlerinde "kadının kokusunu içine çeker" tarzı emote veren garip kişilerle karşılaşmayacağım.

Oyuncu
Erkek

Alıntı yapılan: Arif Gayırnal - 02 Temmuz 2025, 19:06:50sunucuda gay sayısı çok az gay oyunbcular istiyoruz :smiling-face-with-heart-eyes:
dcden yaz  :cool:

Oyuncu
Alıntı yapılan: hissizlestim - 02 Temmuz 2025, 18:47:09
Spoiler:

Öncelikle şunu netleştirelim: Bu konu kimsenin yatak odasını gözetlemekle ilgili değil; RP mantığının ve karakter kurgusunun nasıl yozlaştığını sorgulamakla ilgili. "İki kişi arasında geçiyor, kime ne?" bakış açısı zaten başlı başına roleplay'i oyun değil, fantezi tatmini aracı olarak görenlerin sığınağı haline gelmiş. Kusura bakma ama RP bu değil.

RP'nin temelinde gerçekçilik, süreklilik ve tutarlılık vardır. Sırf ERP rolüne yatkınlaşmak için, sabun köpüğü gibi hikayelerle yazılan "eşcinsel" veya "trans" karakterler sunucudaki bütün atmosferi çürütüyor. Herkes istediği gibi karakter yazamaz mı? Elbette yazar. Ama yazdığı karakter, tüm sunucunun oyun kalitesini etkiliyorsa, orada "bana ne" diyemezsin. Çünkü senin yazdığın kötü karakter, başkasının iyi yazdığı hikâyenin içine ediyor. Bu kadar net.

Kimseyi heteroseksüel olmaya zorlamak değil mesele. Ama RP'de yönelim farkını kullanarak sürekli ERP rollerine dayanmak, karakter değil avatar yaratmaktır. Bu da roleplay değil, karakter cosplayidir. Oynadığın şey insan değil, kendi fantezindir. Ve bu sunucunun kalitesini etkiliyorsa, eleştirilmesi en doğal haktır.

Gerçek dışı, mantıksız rollerle ilgili bir kural ve ceza var zaten. Oyunu sadece ERP için oynayıp fantazi gerçekleştirmeye giren insanlardan bende şikayetçiyim. Demek istediğim bunlara engel olacak uygulama ve ceza sistemi düzenlenmesi mümkün değil. Eşcinsel rollerine yasak geldi diyelim sorun çözülecek mi? Konu başlığı ''Realist Roller'' tarzında bir Arge olması gerekiyor belki daha kalıcı çözümler üretilebilir bu konudan bir çözüm çıkacağını sanmam.

Oyuncu
Erkek

Alıntı yapılan: Rei- - 02 Temmuz 2025, 19:22:55
Alıntı yapılan: hissizlestim - 02 Temmuz 2025, 18:47:09
Spoiler:

Gerçek dışı, mantıksız rollerle ilgili bir kural ve ceza var zaten. Oyunu sadece ERP için oynayıp fantazi gerçekleştirmeye giren insanlardan bende şikayetçiyim. Demek istediğim bunlara engel olacak uygulama ve ceza sistemi düzenlenmesi mümkün değil. Eşcinsel rollerine yasak geldi diyelim sorun çözülecek mi? Konu başlığı ''Realist Roller'' tarzında bir Arge olması gerekiyor belki daha kalıcı çözümler üretilebilir bu konudan bir çözüm çıkacağını sanmam.

zannımca ya yazdığım argeyi tamamen okumadın, ya da okuduğunu anlama konusunda yardıma ihtiyacın var. eşcinsel rolleri tamamen yasaklansın demiyorum. düzgün bir karakter hikayesi yaratıp karakterini bu hikaye doğrultusunda şekillendirebilen, iyi bir karakter yönetebilen kişiler ticket yoluyla eşcinsel rollerini yapmak için izin alsın diyorum. müslüman/arap rollerinde nasıl işliyorsa, aynı şey eşcinsell rolleri için de sağlıklı bir şekilde işleyebilir

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 11 Nisan 2026, 15:06
Toplam Oynama: 144 gün, 18 saat
Birlik: ***dem
SONUNA KADAR DESTEK

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 11 Nisan 2026, 15:06
Toplam Oynama: 144 gün, 18 saat
Birlik: ***dem
Tarafsız bir şekilde destek!