LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Kolluk Kuvvetleri Yönetmelikleri Çok Kötü

Başlatan esquire4416, 28 Haziran 2025, 16:28:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 12 Mart 2026, 19:19
Toplam Oynama: 4 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)
Öncelikle merhaba bu bir eleştiri değildir.

Her ne kadar sunucu pek fazla hard olmasada görseldeki gibi uygun olmayan kıyafetler, açık şekilde silah taşımak uygun değildir. Sunucunun gerçekliğini bozuyor. Bunun dışında LA'de ne zaman rozetsiz, açık şekilde silah taşıyan birisi görüldü? Rozetini takar, sahaya çıkarsın mesai dışı acil bir şey olduğunda. Affedersiniz ama google'da yer alan görsellerden bakarak kıyafet yönetmeliği hazırlamak uygun değil. 3. görselde neden memur kot pantalon giyiyor, nerede resmiyet? Sunucu her ne kadar San Andreas olsada, belediyede hangi rütbede olursanda ol nasıl açık şekilde silah taşıyorsun, bunu geçtim rozet ve herhangi bir şey olmadan neden sistemsel olarak rozet açık. Bütün bunları bir kenara bırakıyorum, simsiyah araba ile dolaşıp gri tişörtün üzerine trafik yeleği giymekde bir hayli garip olmuş. Bunuda geçtim CHP'e bakarak LAPD'e ghost araç uyarlamaya mı çalıştınız bunuda anlamadım, bu yüzden siyah galiba. Sunucu evet çok hard değil ama bu tarz saçma şeyleri görmek gerçekten hoş değil. Kıyafetlere, araçlara ve genel olarak güç zehirlenmesi yaşayan üst rütbeli personellere düzenleme gelmeli. Bunun dışında görsellerde yer almasada devriye üniformasının üzerine askeri yelek giyen şerifler, bunuda uygun görmüyorum ve kesinlikle yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. 911 çağrısına gelip kanıtlarınızla beraber istasyona gelin demek nasıl bir şey. Diyorum ki adamlar arabamı çalmaya çalışıyor, şerif bana kanıtlarınla istasyona gel diyor. O adam oradan gittikten sonra istasyona gelip şikayet etmenin ne anlamı kalıyor. Zaten ortada acil bir durum var. Genede siz daha iyi bilirsiniz elbet ama adamı gözaltına alıp delilleri ve tanıkları sorgulamak çok zor olmamalıydı. İstasyona geliyoruz, defalarca memur çağırıyorum gelen giden yok. Karakterim illegal değil fakat adam vuruncada haftalarca gözaltında kalınıyor. Resmi bir şikayet asla yürütülmüyor. 911 çağrılarına zaten yüzde 50 oranında gelinmiyor.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 25 Mayıs 2026, 18:22
Toplam Oynama: 42 gün, 15 saat
Kadın

Son Giriş: 28 Şubat 2026, 15:09
Toplam Oynama: 47 gün, 14 saat
Evet buna açık bir şekilde katılıyorum, sunucuda bulunan pd/sd kolluk kuvvetlerinin yönetim üyeleri dahil herkes artık bu lowca geçiştirmeli rollerden vazgeçerek daha detaya girmeleri gerekiyor. Kıyafet yönetmelikleri, araç yönetmelikleri çok kötü ve çirkin duruyor. Sunucuda hırsız polis oynanıyor gibi hissettiriyor. Bunların düzelmesi İnanıyorum ki sunucuyu fazlasıyla etkisi olacağını düşünüyorum.

RP Quality Moderator
Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 14:49
Toplam Oynama: 94 gün, 16 saat
Erkek

Son Giriş: 01 Haziran 2026, 00:44
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat
Spoiler:
Alıntı yapılan: esquire4416 - 28 Haziran 2025, 16:28:31Öncelikle merhaba bu bir eleştiri değildir.

Her ne kadar sunucu pek fazla hard olmasada görseldeki gibi uygun olmayan kıyafetler, açık şekilde silah taşımak uygun değildir. Sunucunun gerçekliğini bozuyor. Bunun dışında LA'de ne zaman rozetsiz, açık şekilde silah taşıyan birisi görüldü? Rozetini takar, sahaya çıkarsın mesai dışı acil bir şey olduğunda. Affedersiniz ama google'da yer alan görsellerden bakarak kıyafet yönetmeliği hazırlamak uygun değil. 3. görselde neden memur kot pantalon giyiyor, nerede resmiyet? Sunucu her ne kadar San Andreas olsada, belediyede hangi rütbede olursanda ol nasıl açık şekilde silah taşıyorsun, bunu geçtim rozet ve herhangi bir şey olmadan neden sistemsel olarak rozet açık. Bütün bunları bir kenara bırakıyorum, simsiyah araba ile dolaşıp gri tişörtün üzerine trafik yeleği giymekde bir hayli garip olmuş. Bunuda geçtim CHP'e bakarak LAPD'e ghost araç uyarlamaya mı çalıştınız bunuda anlamadım, bu yüzden siyah galiba. Sunucu evet çok hard değil ama bu tarz saçma şeyleri görmek gerçekten hoş değil. Kıyafetlere, araçlara ve genel olarak güç zehirlenmesi yaşayan üst rütbeli personellere düzenleme gelmeli. Bunun dışında görsellerde yer almasada devriye üniformasının üzerine askeri yelek giyen şerifler, bunuda uygun görmüyorum ve kesinlikle yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. 911 çağrısına gelip kanıtlarınızla beraber istasyona gelin demek nasıl bir şey. Diyorum ki adamlar arabamı çalmaya çalışıyor, şerif bana kanıtlarınla istasyona gel diyor. O adam oradan gittikten sonra istasyona gelip şikayet etmenin ne anlamı kalıyor. Zaten ortada acil bir durum var. Genede siz daha iyi bilirsiniz elbet ama adamı gözaltına alıp delilleri ve tanıkları sorgulamak çok zor olmamalıydı. İstasyona geliyoruz, defalarca memur çağırıyorum gelen giden yok. Karakterim illegal değil fakat adam vuruncada haftalarca gözaltında kalınıyor. Resmi bir şikayet asla yürütülmüyor. 911 çağrılarına zaten yüzde 50 oranında gelinmiyor.

Selam,

Öncelikle, Gang & Narcotic Division ya da özel görev birimlerinde görev yapan personellerin zaman zaman kot kapri pantolon ya da sivil giysilerle görülmesi bazı oyunculara garip gelebilir. Ancak unutmamak gerekir ki, bu tür birimler genellikle sivil görev yürüttükleri ve kimliklerini ifşa etmemenin onlar için hayati olduğu görevlerde rol almaktadır. Dolayısıyla dışarıdan sivil görünmek, bu birimler için bir zorunluluktur. Fakat bunun da belirli bir standardı olması gerektiğini düşünüyorum; yani sivil giyim adı altında tamamen rastgele ve uygunsuz kıyafetlerin tercih edilmesi, hem sunucu gerçekçiliğini, hem de oyuncu deneyimini zedelemektedir. O nedenle bu konuda rehber niteliğinde örnekler ya da yönergeler oluşturulması faydalı olacaktır.

Diğer yandan, bazı personellerin karakterlerine gün boyunca plakalı çelik yelek giydirerek devriye atması gerçekçilik açısından düşündürücüdür. Eğer bir oyuncu, 3-4 saatlik vardiyasında çelik yelek ile aktif olarak sahada bulunuyorsa, bu durumun karakter üzerinde fiziksel ve psikolojik bir etkisi olmalıdır. En azından zaman zaman bu durumun yorgunluk, terleme, hatta tıbbi anlamda kangrene varabilecek rahatsızlıklarla role dökülmesi gerekir. Aksi takdirde, bu tarz rollere "güç zehirlenmesi" ya da "sürekli taktik aksiyon arayışı" izlenimi hâkim olmakta, bu da hem birlik hakkında hem de sivil-kolluk arasındaki ilişkiye yönelik negatif bir algı oluşturabilmektedir.

Sunucu ultra-hard olmasa bile, belirli bir gerçekçilik çizgisi hepimizin oyun zevki açısından korunmalıdır. Kolluk kuvvetleri bu çizginin en net görüldüğü yerdir. Daha derli toplu, tutarlı ve role hizmet eden bir disiplin anlayışıyla ilerlenirse, sunucuya olan güven ve tutarlılık da o derece artacaktır.

sunucudaki eup paketinde yeterli kıyafet olmadığından zaten kombinler bu tarz sürekli birbirine benziyor, elden bir şey gelmez. memurun sizi departmana ya da online şikayete yönlendirmeside gayet normal. sadece bir kişinin ifadesi ile işlem yapılamaz. eğer elinde  IC bir kanıt varsa bu kanıt ile online ihbar oluşturabilir ya da süpervizör talep edip onun aracılığı ile şikayetini dile getirebilirsin. askeri yelek dediğin sadece taktiksel ekipmanların kullandığı gerekli ekipmanlar var. taktiksel ekipler dışı zaten bu yelekleri giymen yasak. kot konusuna gelirsek, çete birimleri diğer birimlerden daha fazla aktif olduğu için daha serbestlik taşıyan kıyafetler ile geziyor, bunun gerçek hayatta örneğini görebilirsin ((https://imgur.com/a/KjATqbo)) araç kısmına gelecek olursam da, eup gibi sunucuda yeteri kadar araç modu bulunmadığı için böyle. her birim hayalet araba ile gezmiyor. birim içinde belirli bir düzeye gelen birim içerisinde yetkili olan şahıslar bu tarz araçları kullanıyor. 20 tane polis arabası gördüysen 19 tanesini normal işareti araç 1 tanesi bu tarz oluyor.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 20 Nisan 2026, 17:37
Toplam Oynama: 91 gün, 12 saat
Kadın

Son Giriş: 12 Nisan 2026, 00:20
Toplam Oynama: 10 gün, 21 saat

Lv.22

Erkek

Son Giriş: 20 Şubat 2026, 04:31
Toplam Oynama: 0 gün, 6 saat

Oyuncu

VIP+
Kadın

Son Giriş: 04 Haziran 2026, 01:10
Toplam Oynama: 342 gün, 17 saat
Birlik: Lampadati
Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 00:49
Toplam Oynama: 16 gün, 16 saat
Erkek

Son Giriş: 21 Mart 2026, 22:01
Toplam Oynama: 0 gün, 21 saat

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 12 Mart 2026, 19:19
Toplam Oynama: 4 gün, 0 saat
Kanka senin attığın fotoğrafta polis tişörtün üzerine yelek giymiş, muhtemelen LA bile değil, LA olsa bile LAPD falan hiç değil. Benim saçma bulduğum şey üniforma, rozet ve yeleğin altına kot pantolon giymesi.

Oyuncu

Lv.21

Erkek

Son Giriş: 31 Aralık 2025, 18:11
Toplam Oynama: 0 gün, 2 saat
LSCH üyesinin ve özellikle "Inspector" yani bir işletmenin denetimini sürdüren bir ekip üyesinin silah taşıması büyük bir yanlış. DAI üyelerine dâhi silah temin edilemiyor iken, belediye çalışanına silah taşıtmaya izin vermek uygun gözükmüyor.
Spoiler:

Bir üstte gizlemiş bulunduğum utanç verici durum dâhil.

Bahsettiğiniz diğer üniforma ve yüksek rütbeli düşüncelerinizle aynı fikir içerisinde olsam da, olmadığım yerler de mevcut. Genellikle her divizyonun kendine has üniformaları bulunuyor, sunucu içerisinde bulunan kıyafet paketleri & eklenmiş olan assetler üzerinden gidiliyor.

Yüksek rütbeye sahip karakterlerin ise off-duty yani sivil durum içerisinde dâhi olaya müdahale etme yetkisi mevcuttur. Rozetini gösterebilir, silah bulundurabilir, aciliyetli durumlarda öncülük eder, telsiz taşımaz ancak telefonu üzerinden dispatch çağrısı verebilir. Kendisini tanıtması ve destek çağırması önceliklidir elbette.

Salaş bir döner dükkanı hissiyatı veriyor.

Belirttiklerim dışında, evet... Düzenlemeler yapılması gerektiği fikrini savunuyorum, birkaç AR&GE öncesi benzer bir konu üzerinde kendi fikrimi daha açıkça beyan ettim. Bu da ayrı olarak duruversin.

Asıl önemli olan; Neler üzerinde düzenlemeler yapılması gerektiği?

Esenlikler.

Oyuncu

Lv.21

Erkek

Son Giriş: 31 Aralık 2025, 18:11
Toplam Oynama: 0 gün, 2 saat
Alıntı yapılan: esquire4416 - 28 Haziran 2025, 18:27:04Kanka senin attığın fotoğrafta polis tişörtün üzerine yelek giymiş, muhtemelen LA bile değil, LA olsa bile LAPD falan hiç değil. Benim saçma bulduğum şey üniforma, rozet ve yeleğin altına kot pantolon giymesi.
Pantolon LAPD bünyesinde serbest kılınan bir şeydir, tabii genellikle eşleşen renkler tercih edilir. Bunun harici plainclothes, undercover üzerinde ekstra olarak normal. Taktik birimlerinde ise, daha elverişli ve kapsamlı pantolonlar tercih edilir. Hafif zırhlı, cepli, hareket kabiliyetlerini arttıracak ancak yavaşlatmayacak şekilde.

Pantolon'dan kastınız renkse eğer, renk olarak belirtmelisiniz. Fotoğraflar üzerinde sadece "pantolon" yer alıyor. Kot pantolon yok bile.