LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Kolluk Kuvvetleri Kötü Rol Yapıyor

Başlatan esquire4416, 28 Haziran 2025, 14:54:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 12 Mart 2026, 19:19
Toplam Oynama: 4 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)
Öncelikle merhaba bu bir eleştiri değildir.

Her ne kadar sunucu pek fazla hard olmasada görseldeki gibi uygun olmayan kıyafetler, açık şekilde silah taşımak uygun değildir. Sunucunun gerçekliğini bozuyor. Bunun dışında LA'de ne zaman rozetsiz, açık şekilde silah taşıyan birisi görüldü? Rozetini takar, sahaya çıkarsın mesai dışı acil bir şey olduğunda. Affedersiniz ama google'da yer alan görsellerden bakarak kıyafet yönetmeliği hazırlamak uygun değil. 3. görselde neden memur kot pantalon giyiyor, nerede resmiyet? Sunucu her ne kadar San Andreas olsada, belediyede hangi rütbede olursanda ol nasıl açık şekilde silah taşıyorsun, bunu geçtim rozet ve herhangi bir şey olmadan neden sistemsel olarak rozet açık. Bütün bunları bir kenara bırakıyorum, simsiyah araba ile dolaşıp gri tişörtün üzerine trafik yeleği giymekde bir hayli garip olmuş. Bunuda geçtim CHP'e bakarak LAPD'e ghost araç uyarlamaya mı çalıştınız bunuda anlamadım, bu yüzden siyah galiba. Sunucu evet çok hard değil ama bu tarz saçma şeyleri görmek gerçekten hoş değil. Kıyafetlere, araçlara ve genel olarak güç zehirlenmesi yaşayan üst rütbeli personellere düzenleme gelmeli. Bunun dışında görsellerde yer almasada devriye üniformasının üzerine askeri yelek giyen şerifler, bunuda uygun görmüyorum ve kesinlikle yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. 911 çağrısına gelip kanıtlarınızla beraber istasyona gelin demek nasıl bir şey. Diyorum ki adamlar arabamı çalmaya çalışıyor, şerif bana kanıtlarınla istasyona gel diyor. O adam oradan gittikten sonra istasyona gelip şikayet etmenin ne anlamı kalıyor. Zaten ortada acil bir durum var. Genede siz daha iyi bilirsiniz elbet ama adamı gözaltına alıp delilleri ve tanıkları sorgulamak çok zor olmamalıydı. İstasyona geliyoruz, defalarca memur çağırıyorum gelen giden yok. Karakterim illegal değil fakat adam vuruncada haftalarca gözaltında kalınıyor. Resmi bir şikayet asla yürütülmüyor. 911 çağrılarına zaten yüzde 50 oranında gelinmiyor.

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 28 Ağustos 2025, 20:54
Toplam Oynama: 216 gün, 16 saat
Kadın

Son Giriş: 28 Ağustos 2025, 20:22
Toplam Oynama: 0 gün, 17 saat

Partner
Erkek

Son Giriş: 29 Mayıs 2026, 18:44
Toplam Oynama: 0 gün, 1 saat

Helper
Kadın

Son Giriş: 01 Haziran 2026, 18:27
Toplam Oynama: 6 gün, 20 saat
Yazdıklarının çoğuna katılmamak elde değil.
Sunucuda gerçekçilikten uzak bazı uygulamaların normalleştirilmesi, genel roleplay kalitesini ister istemez etkiliyor. Özellikle memurların sahada uygun olmayan kıyafetlerle dolaşması ya da silah ve rozet kurallarının es geçilmesi hem ciddiyeti hem de saygıyı zedeliyor.
Simsiyah araçlar, rastgele trafik yelekleri, devriye üniforması üstüne takılan askeri yelekler... Bunlar roleplay ortamında bir "otorite havası" vermek yerine, dışarıdan bakıldığında karikatürize bir görüntü oluşturuyor.Şikayet prosedürleri ve 911 çağrılarına verilen tepkilerde de ciddi tutarsızlıklar yaşanıyor.Kimin ne zaman görevde olduğu, olay yerine nasıl müdahale edildiği belli değil. Memur çağırmak ayrı dert, geldiğinde "delille istasyona gel" denmesi ayrı dert. Bu tarz durumlar, insanın roleplay iştahını da kaçırıyor açıkçası. Dediğin gibi, bu eleştiriler yermek için değil; sunucuyu daha iyi hale getirmek için değerli adımlar olabilir.
Umarım yetkili ekip bu gibi geri bildirimlere kulak verir.

Oyuncu
Sahada yaşadığım bir roleplay durumunu paylaşmak ve bazı yapıcı geri bildirimlerde bulunmak istiyorum. Olay yerinde yerde yaralı bir sivil vatandaş vardı. Bu esnada gelen polis memuru, role aktif olarak dahil olmak yerine telefonla konuşuyor ve "senin için yurt dışından araç getirebilirim" gibi konuyla alakasız bir rol gerçekleşiyordu.

Gerçek hayatta, bir polis memurunun önceliği; olay yerinde güvenliği sağlamak, sivil vatandaşın durumunu değerlendirmek ve acil yardım birimlerine bilgi vermek olmalıdır. Roleplay ortamında da bu mantık çerçevesinde hareket edilmesi, hem gerçekçiliği artırır hem de diğer oyuncuların RP kalitesini destekleyeceğini düşünüyorum.

Partner
Erkek

Son Giriş: 29 Mayıs 2026, 18:44
Toplam Oynama: 0 gün, 1 saat

Oyuncu
Gerçek hayatta bir polisin yapacağı şey, arabanı çalan birisi var ise ve topuklamış ise muhtemelen karakola gelip ifade vermeni istemek olacaktır. Benzer durumlar yaşayacaksın. Normal bir trafik memurundan, arabanın üzerinden parmak izi alarak dedektif gibi kişiye ulaşmasını bekleyemezsin. Ek olarak, LSSD ve LSPD'deki işleyiş kanıt alma üzerinedir; yani sen bir adama gerçekten suçlama atıyorsan elinde görüntü ve video kaydı olmadan bunu yapamazsın. Örnek olarak, bir kişiye araba çalma suçunu isnat ediyor isen üzerinde kırmızı şekilde kilidi kırmaya çalıştığına dair görüntü alabilirsin veya olay yerinde yakaladığın kişiden itiraf almaya çalışman gerekebilir. Bir sivilin aa bu arabamı çaldı müdahale edin veya aa bu bana küfür etti müdahale edin dediği senaryolarda bir polis memurundan yargıç gibi bir hüküm vermesini beklemek mantıksızdır.

Eğer ki CCTV veya video kaydı rolü yapmak istiyorsan bunu emotelerle önceden belirtmiş olmalı ve karşı rolü yapan tarafın da bunu görmüş olması lazım ki geçerli olsun. Bazı durumlar istisna olmakla beraber çoğu durumda bunu değerlendirme yetkisi o gördüğün masum trafik memuruna değil, supervisorlara aittir. Merkeze gelmeni çoğu memur bu yüzden istiyor. Ayrıca, AR-GE açabilirsin; araba kilidi kıran birisi var ise o yazı kafasından 5 dakika silinmesin mesela. Polis taraflı empati yaparsan, araç hırsızlığı, darp ve ev hırsızlığı gibi durumlarda kanıt almanın epeyce zor olduğunu görebilirsin. Üzerinde sopa bulmak veya maymuncuk bulmak o suçlamayı yöneltmek için yeterli değildir. Bu konuda ben de bir AR-GE açacağım.

Kot pantolon için neden buna takıldığını anlayamadım. Resmiyet sadece kumaş pantolon üzerinden mi oluyor, tek problem bu mu? Çok şekilciliğe takılan biriysen internete yaz; 3. görselde gördüğün personel çete personelidir ve gerçek hayatta birçok sheriffin kot pantolon ile gezdiğini de görebilirsin. Veya dedektif personellerinin görevi gizlilik gerektirdiğinden çoğu zaman rozet olmadan ve üniforma olmadan da gezdiklerine şahit olabilirsin. Ayrıca, askeri yelek dediğin şeyler polis yelekleridir ve zaten gece vardiyası dışında genelde zaruri bir operasyon olmadıkça takılmaz. Bunlar gerçek hayatta da olağan şeylerdir. Bir sheriff veya polis memurunu simüle ediyor isen onlara ayak uydurmak zorundasın.

Ancak bunlara ek olarak sunucuya "vaka" denen bir sistem geldi. Bu sebeple belki ileride LSPD ve LSSD kuralları genişletilebilir. Mesela, bir trafik memuru bir OSS veya GND birimine ihtiyaç duymadan çalınan veya kilidi zorlanılan araç üzerinden parmak izi alarak soruşturmayı bu şekilde yönetme ve suçlama hakkı getirilirse veyahut da o delilleri topladıktan sonra topu OSS veya GND birimlerine atıp soruşturmanın onlarca yürütülmesini sağlamak gibi çeşitli alternatifler gelebilir. Bu konuda AR-GE açmanı önerebilirim. Ancak her durumda bir roleplay sunucusunda olduğumuzu unutmamalısın, gerçek hayattaki gibi sahada binlerce memur yok bu sebeple çoğu zaman çevrimiçi olan bir OSS veya GND personeli de bulamaman çok olası.