LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Meslek, evler ve sigorta, hastalık belirtileri

Başlatan yeterli, 10 Haziran 2025, 16:54:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 18 Mart 2026, 18:33
Toplam Oynama: 70 gün, 18 saat
Birlik: (Yok)
Mesleklerin çok fazla tekdüze bir yolda olduğunu düşünüyorum. Ek olarak da oyuncuların belirlediği bu piyasada para kazanmak çok uğraştırıcıyken meslek yapmak insanı çok bunaltıyor ve oyundan soğutuyor.

Nadir olsa da meslek fiyatları azalabiliyor, artış da gösterebiliyor. Bu neye göre oluyor bilmiyorum. Ufak bir isteğim/önerim var ki belli bir süre aralığında sürekli olarak birbirine denk levele sahip mesleklerin kendi aralarında fiyat artışına gitmesi. Aman aman bir fiyat artışından bahsetmiyorum, ufacık bir artışla o mesleğin elde tutulması ve oyuncuyu kendine çekmesi adına bir artış.

Farklılık istesek her zaman balık veya avcılık yapacak durum olmuyor da. İnsan oyuna ayırabildiği vaktin çoğunluğunda bu mesleklerin iyi hâlini denk getiremeyebiliyor. Onun dışındaki sabit mesleklerin de en iyisi genel olarak belli ve yerini sabit koruyor. Bence bu çok sıkıcı bir duruma getiriyor işi. Çünkü SA:MP'ı da dahil edersek birçok oyuncu yıllardır tır kamyon süre süre para kasıyor. Şu durumda da inanıyorum ki en ufak değişiklik bile oyuncuları az da olsa sıkıntıdan çıkarabilir. Biraz tırla, biraz otobüsle bile sıkkınlığın gideceğine inanıyorum. Görünüşle, güzergah değişiklikleriyle falan filan.

Mesleklerde yoğunluk artarsa şahsi meslek araçlarının da daha fazla bir değer kazanacağını düşünüyorum. Bu şekilde meslek araçlarının piyasada hareketliliği olur. SA:MP'ta bu olay güzeldi, fazlasıyla faydalı oluyordu şahsi olarak bir meslek aracı almak. Bunun yanında bir de kendi tırıyla meslek yapanların benzinle ilgili bir sorunu vardı galiba, fiyatından dolayı kârlı olmuyor gibisinden. Ona da göz atılabilir.

--------------

Yeni gelen, ev maddi hasara düştüğünde tadilat edilene kadar evin vergisi iki katına çıkıyor olayı. Bunun mantıksız ve gerek olmayan bir şey olduğunu düşünüyorum. Benim bildiğim maddi hasarlı ev kullanılamıyor. Bu ev sahibine gayet yeterli bir engel diye düşünüyorum. Bence bu vergi cezası bundan kalkmalı.

Bunun yanında da şöyle bir önerim var. Eğer tabii bu söylediklerim yoksa, yok diye biliyorum. Bildiğime göre bakarsak bence güvenlik sistemi çok da işlevli değil. Evlere sigorta da yaptırabilmemiz hoş olur. Eğer yaptıramıyorsak, hali hazırda böyle bir şey yoksa.

Bununla birlikte eve bir hırsız girdiğinde hırsızın muhtemel olarak temasa geçebileceği rastgele yerlerde uyarıların çıkması. Label tarzında bir şey sistem tarafından oluşturulacak.

Örnek

"Kapı kilidinde ve kapının belli yerlerinde zorlanarak oluşmuş hasarlar bulunuyor."

Şimdi bu tarzda durum belirtileri olursa birkaç tane, ev sahibi polis çağırır. Polis de rolünü yaparak bu olay için basit bir rapor hazırlar. -Detaylı raporunun rolünü yine forumdan yapabilirler bence. Oyun içi karışıklılığa yol açmasın diye oyun içinde basit bir rapor.- Aksaklıklar yaşanmaması için de bu raporu aynı medikal departmandakilerin sağlık raporu verdiği gibi verebilirler. Ev sahipleri de bu polis raporuyla birlikte sigortadan masrafların belli bir kısmını talep edebilmeli diye düşündüm.

Şimdi ben bu muhabbetlerin cahiliyim, böyle şeyler yapılabiliyor mu yapılamıyor mu bilmiyorum. Ona göre yorum yaparsanız çok hoş olur.

----------------

Şu AR-GE'yi de bir daha alıntılayayım da açalı baya oldu ama bakan olmadı. Bu da dursun aşağıda.

Alıntı yapılan: yeterli - 10 Ağustos 2024, 18:28:00Hastalandığımızda doktora görünmeden hastalığın ne olduğunu bilemiyoruz. Bildiğim kadarıyla da başımıza gelen şeyler sadece rastgele chate emote olarak düşüyor ve bunun dışında karakterin yer yer nasıl problemler yaşayacağını tümüyle göremiyoruz. Bu durumda hastaneye gidince chate ne düştüyse onunla ilgili rol yapılıyor ve bu biraz sıkıntı çıkarıyor.

Bunun var olup olmadığını destek atarak sormak istedim ama soruyu tam nasıl açıklayacağımı bilemedim ki yetkili de yanlış anladı. O yüzden söylediğim şey zaten varsa özür dilerim. Yaşadığım şeyi örnek olarak gösterip, öneriye geçeceğim.

Karakter hastalandı, yanlış hatırlamıyorsam karakterin yersiz yersiz yutkunduğu ve dengesinin bozulduğu yazıyordu. Bir süre boyunca sadece bu belirtilerle karşılaştım. E tabii ki bu belirtilerin ne ifade ettiği hakkında bir bilgim olmamasıyla birlikte sağlık görevlisinin sorduğu "Baş ağrısı yaşıyor musunuz?" gibi sorulara olumsuz cevap verdim. İşin sonunda da "Şiddetli Baş Ağrısı" adı altında bir hastalıkla karşı karşıya kaldım. Ve yine yanlış anlamadıysam sağlık görevlisinin rolde söylediği hastalığın bununla bir ilgisi yoktu ve ona göre reçete yazdı.

Önerim ise hastalandığımızda, yaşadığımız hastalığın bize nasıl belirtiler yaşatabileceğinin hepsini ayrı olarak bir yerde görebilmemiz. Bu bir komutla chate düşebilir ya da bir menüye eklenebilir. En sonunda da buna göre rol yapmamız hoş olur. Yanlış anlamayın, hastalığın ne olduğunu yine bilmeyeceğiz, önerim o yönde değil. Bu sayede daha mantıklı ve net roller yapılarak sağlık görevlisinin sorularına daha çeşitli cevaplar verilebilir.

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 28 Ağustos 2025, 20:54
Toplam Oynama: 216 gün, 16 saat
Kadın

Son Giriş: 28 Ağustos 2025, 20:22
Toplam Oynama: 0 gün, 17 saat

Oyuncu
Meslek konusunda katılıyorum ek olarak ev için güvenlik gerçekten yetersiz, her şeyi tam yapsak bile evi soymak isteyen her türlü soyabiliyor çelik kapı dediğimiz şey evin kilidini kırmaya çalışan kişiyi sadece fazladan 20-30 saniye uğraştırıyor alarm ise hem ev sahibine hem de kolluk kuvvetlerine bildirim gönderiyor özellikle gece geç saatlerde alarmın işlevsizliği ön plana çıkıyor çünkü o saatlerde sunucuda aktiflik az ve aktif polis bulması zor bu da soygun yapmaya çalışan kişileri gecenin beşinde ya da altısında soygun yapmaya teşvik ediyor kişi o saate oyunda olup soygun yapıyorsa hakkıdır mantığından çıkalım herkesin yaşam düzeni aynı değil o saate oyunda olmak bazıları için mümkün değilken bazılarının da rutinidir ev için her türlü güvenliğini yapmış birisinin evinin belirli saatlerde kolayca soyulması güvenliğin işlevsizliğinden kaynaklanıyor ayrıca sigorta işi mantıklı geldi, destekliyorum.

Partner
Erkek

Son Giriş: 29 Mayıs 2026, 18:44
Toplam Oynama: 0 gün, 1 saat

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 31 Mayıs 2026, 11:49
Toplam Oynama: 0 gün, 18 saat
Birlik: ****** ****** **** *one
meslek konusunda katılıyorum benzine düzenleme gelmesi gerekiyor tırcılığı kendi tırınla yapmanın karlı olması için