LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Vespucci Bölgesi – Performans, Rol Kalitesi ve Denetim Sorunu..

Başlatan alwaysthebest, 24 Mayıs 2025, 21:54:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 28 Ocak 2026, 12:28
Toplam Oynama: 17 gün, 2 saat
Birlik: (Yok)
Kadın

Son Giriş: 28 Ocak 2026, 18:54
Toplam Oynama: 1 gün, 22 saat
Vespucci Bölgesindeki Yoğunluk ve Araç Parkı Sorunu Hakkında

Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki bu yazıyı kimseyi hedef almak ya da birilerini eleştirmek için değil, tamamen sunucu genelinde yaşanan ortak bir soruna dikkat çekmek için yazıyorum. Bahsettiğim durum sadece benim değil, birçok oyuncunun deneyimini olumsuz etkileyen bir mesele.

Vespucci bölgesine her uğradığımda, sağa sola gelişigüzel ve plansızca park edilmiş araçlar, farklı araçlardan gelen yüksek sesli müzikler, kaldırıma sandalye atıp müzik dinleyen gruplar, hatta araçların üstüne çıkıp dans eden kişilerle karşılaşıyorum. Bu manzara bir yandan rol gerçekçiliğini zedeliyor, diğer yandan performans açısından ciddi sıkıntılar yaratıyor.

Benim sistemim güçlü olmasına rağmen bu bölgede FPS düşüşleri, ses kaymaları, drop ve kasmalar gibi sorunlar yaşıyorum. Bu yalnızca benim değil, birçok oyuncunun deneyimini baltalayan bir durum. Ayrıca sunucu genelinde de stabilite sorunlarına yol açabilecek bir yük oluşturduğunu düşünüyorum.

Daha önce bu konuda bir öneri paylaşmıştım ve güzel de bir destek almıştı. Ancak aradan geçen zamana rağmen hâlâ aynı duyarsızlık devam ediyor. İnsanlar kendi eğlenceleri için başkalarının oyun keyfini hiçe sayıyor gibi bir tablo oluşuyor. Bu da ne yazık ki hem rol kalitesini düşürüyor hem de oyun deneyimini sekteye uğratıyor.

Bu noktada artık bu bölgenin bir şekilde bir kural ile kısıtlanması gerektiğini düşünüyorum. Gelişigüzel park edilmiş araçlar, içeriği olmayan göstermelik roller, yüksek sesli müzik ve benzeri rol dışı davranışların yetkililer tarafından denetlenmesi gerektiğine inanıyorum. Vespucci gibi yoğun bölgelerin kontrolsüz şekilde rol dışı aktivitelerle dolması, maalesef sunucunun genel kalitesine zarar veriyor.

Açık konuşmak gerekirse, bu durum benim nezdimde Rina Roleplay gibi kaliteli ve seviyeli bir sunucunun beka meselesidir. Eğer bu gibi noktalar sıkı denetlenmez ve gerekli önlemler alınmazsa, sunucunun sahip olduğu yüksek rol standardı zamanla erozyona uğrayabilir. Bu nedenle Vespucci bölgesi özelinde titiz bir denetim, gerekli kural ve yaptırımlarla desteklenmeli; herkesin ortak oyun kalitesi gözetilerek hareket edilmelidir.

Kimseden fazlasını istemiyoruz; sadece biraz daha duyarlı ve saygılı olunmasını rica ediyorum. Hep birlikte daha kaliteli, daha akıcı ve daha gerçekçi bir ortam yaratmak hepimizin elinde. Lütfen bu konuya biraz daha özen gösterelim.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 02 Mayıs 2026, 19:15
Toplam Oynama: 19 gün, 17 saat
Kadın

Son Giriş: 12 Mayıs 2026, 23:03
Toplam Oynama: 35 gün, 21 saat

Bağışçı
Kadın

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 10:18
Toplam Oynama: 94 gün, 19 saat

VIP+
Kadın

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 145 gün, 10 saat
Destek  :onay: . SAMP'taki pizzacı önünü anımsatıyor burası, hatta orası bile bu kadar kötü değildi. Düzeltmek için ne yapılabilir bilmiyorum ama bir el atılması lazım.

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 18 Mart 2026, 18:33
Toplam Oynama: 70 gün, 18 saat
Yetkililerin bölgede yapılan absürt hareketleri ve rolleri inceleyip işlem yapmaları ve bunun sıklıkla yapılması hoş olabilir. Onun dışında çok fazla fps problemi yaratsa da oyuncular orada toplanmak istiyorsa bunu yapabilmeliler. Son olarak da o bölgenin, araçların düzenini sağlamak rol içinde kolluk kuvvetlerine düşüyor. PD/SD'nin de niye bunu düzeltemediklerinin basit bir sebebi var maalesef.

Game Moderator
Bence, bunu önlemenin pek bir yolu yok. Topluluğa, 'X alanında toplanmayın' demek pek de sağlıklı bir yaklaşım olmayacaktır. Yeni oyuncuların da başlangıç noktasının burası olması sebebiyle herkes için ortak bir nokta haline gelmiş gibi görünüyor.

Burası olmazsa başka bir yerde bu durum olacak, bu kaçınılmaz.

Belki, konuyu biraz daha IC bir noktaya taşıyarak şunu söyleyebiliriz; buradaki yasal denetimler arttırılabilir, ilgili bölgeye otomobil giriş-çıkışları yasaklanabilir, gibi...

Ancak, unutmamak lazım ki Vespucci'ye bağlanan ilk dönüş ve burada yapılacak kısıtlamalar direkt olarak şehrin akışını etkileme potansiyeline de sahip.

Yorumumu bir kenara bırakırsam, kesinlikle desteklediğim bir öneri. Ancak, üstüne çok iyi düşünmeli ve optimal sonuçları bulacak doğru analizler yapabilmeliyiz.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 11 Haziran 2025, 22:43
Toplam Oynama: 1 gün, 3 saat
Bu bölgede bulunan sorun neyse düzeltilmeli, yanından bile geçerken sorun yaşatıyor. Destek.

Partner
Erkek

Son Giriş: 29 Mayıs 2026, 18:44
Toplam Oynama: 0 gün, 1 saat
Ortada herhangi bir sorun yok, insanlar nerede takılmak istiyorsa orada takılıyor sadece. Kimseye buraya girme, burada rol yapamazsın diyemezsin.

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 28 Ağustos 2025, 20:54
Toplam Oynama: 216 gün, 16 saat
Kadın

Son Giriş: 28 Ağustos 2025, 20:22
Toplam Oynama: 0 gün, 17 saat
Alıntı yapılan: Sizophrens - 26 Mayıs 2025, 09:46:02Ortada herhangi bir sorun yok, insanlar nerede takılmak istiyorsa orada takılıyor sadece. Kimseye buraya girme, burada rol yapamazsın diyemezsin.