LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

[SAN NEWS] "Toplumla Güveni Yeniden İnşa Etmek Görevimiz"

Başlatan kivirick, 07 Mayıs 2025, 22:46:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 22 Nisan 2026, 22:26
Toplam Oynama: 14 gün, 23 saat
Birlik: (Yok)

Tarih: 7 Mayıs 2025, Çarşamba - 22:30
Yazar: Freya Smith
Fotoğraf: Alisa Mind

Los Santos Polis Departmanı: "Toplumla Güveni Yeniden İnşa Etmek Görevimiz"

Los Santos Polis Departmanı'nın Medya ile İlişkiler Divizyonu yetkilileri, şehirde artan suç oranları ve toplum-polis ilişkileri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Çavuş Noah Vance ve Memur Michael Riveria, gazetemize verdikleri özel röportajda mesleki motivasyonlarını, karşılaştıkları zorlukları ve gençlere yönelik mesajlarını paylaştılar.

"Suçun İçinden, Güvenliğin Yanına"

Çocukluk yıllarında suçun kol gezdiği fakir mahallelerde büyüdüğünü anlatan Çavuş Noah Vance, polislik mesleğine nasıl yöneldiğini şu sözlerle anlattı:

"Başta polisleri kabul etmezdim, onların halka eziyet ettiğini düşünürdüm. Ancak araştırdıkça aslında onların toplumun yanında olduğunu anladım. Hayatımı sokakların değil, onların temizlendiği bir şehre adamaya karar verdim."

Vance, en büyük motivasyonunun ise, "Disiplinli, halka saygılı, etik değerlere bağlı personeller yetiştirmek" olduğunu vurguladı.

Zor Görevler, Soğukkanlı Memurlar

Departmanda görevli Memur Michael Riveria da günlük mesleki zorluklardan söz etti. Suçların çeşitliliğine göre karşılaştıkları sorunların değiştiğini belirten Riveria, "Stres anlarında soğukkanlı ve kararlı olmalıyız. Bunun için özel eğitimler alıyoruz" dedi.

Günlük olarak ihbarlara öncelik verdiklerini kaydeden Riveria, ekiplerin disiplin ve prosedürlere bağlı kalarak görev yaptığını belirtti.

Toplumla Güveni Güçlendirmek

Çavuş Vance, halkla polis arasındaki ilişkiyi "karşılıklı güven ve anlayış" olarak tanımladı. Geçmişte yaşanan olumsuz olayların algıyı zedeleyebileceğini kabul eden Vance, "Bizim görevimiz empati, şeffaf iletişim ve profesyonellikle halkın güvenini yeniden inşa etmek" diye konuştu.

Los Santos Polis Departmanı'nın görevinin, "Halkın canını ve malını korumak, daha huzurlu bir şehir sunmak" olduğunu vurguladı.

"Gençler Sorumluluk Almalı"

Gençlere polislik mesleğini önerip önermediği sorulduğunda Vance, "Polislik kolay değil ama anlamlı. Topluma hizmet etmek, sorumluluk almak istiyorlarsa doğru meslektir" yanıtını verdi. Kendisi de makine mühendisi olan Vance, "Ama bu meslek bana ve aileme çok şey kattı. Kendimi burada buldum" dedi.

Artan Suçlara Karşı Net Mesaj

Röportajda, kentte artan suç oranları ve özellikle gençler arasındaki suç eğilimi de gündeme geldi.
Memur Riveria, gençlerin çeteler tarafından kolayca manipüle edildiğine dikkat çekti:

"Çete üyeleri, gençleri suç işleyerek saygınlık kazanacaklarına inandırıyor. Ama gerçek saygınlık, suç işlemekle değil, doğru yolda yürümekle kazanılır. Ailelere büyük sorumluluk düşüyor."

Polis departmanının her zaman halkın yanında olduğunu belirten Riveria, "Amacımız suç oranlarını azaltmak, halkın yaşam kalitesini arttırmak. Herkesi doğru seçimler yapmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Röportaj sonunda her iki yetkili de Los Santos halkına hitap ederek, şehrin güvenliği ve huzuru için çalışmaya devam edeceklerinin sözünü verdi.

Riveria, "Size hizmet etmekten onur ve şeref duyuyorum" diyerek konuşmasını tamamladı.

© 2025 SAN NEWS. All Rights Reserved.