LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Sunucunun yeniden roleplay sunucusu olması isteği hakkında.

Başlatan Kaann, 16 Nisan 2025, 21:58:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 08 Ağustos 2025, 19:06
Toplam Oynama: 4 gün, 7 saat
Birlik: (Yok)
Öncelikle herkese merhaba. Rina Roleplay'i 2017'den beri severek oynayan ve son 2 yıldır çeşitli sebeplerce oyundan tiksindirildiğim için buraya bir sitem etmeye özellikle Doğukan abiye sitem etmeye geldim. Yıllardır bu oyunu severek oynamıştım ve çocukluğumun belirli bir kısmını bu oyunu oynayarak geçirdim diyebilirim ama artık hiç zevk vermiyor ve bunun sebebi benim oyundan sıkılmış olmam değil, oyunu aşırı derecede "pay to win" bir hal almasıdır. Öyle bir p2w düşünün ki oyunun konsepti roleplay ve siz il-legal roleplay yapmak isteyen bir kişiyseniz oyuna belirli bir süreler halinde maske parası vermeniz gerekiyor ve bu maskenin zamanında insanlara süre şartı konmadan satıldığını daha sonra ellerinden haksız yere alındığını düşünün. İşin acıklı tarafı OOC market şuana kadar canımı sıkmıyordu çünkü ben oyun içi satın alma sistemlerin oynanma amacına yönelik satış yapmadığı müddetçe şikayetçi olmam ama burada bir roleplay türü yapabilmen için oyuna para yatırman gerek. Rina Roleplay ilk başlarda da maske satıyordu tabi ki ama tek seferlik ve baya az bir paraya yaptığı için bunu bir sorundan ziyade seçilim olarak görüp troll kitleyi ve küçük yaştaki insanları oyundan uzak tutuyor olarak düşünüyordum. Maske bir metafordur bunu markete bakarak roleplaye yönelik satış yapılan her şeye yorabilirsiniz. Maddi anlamda ise oyun içerisinde artık  para kasmanın IC yollarla verimli bir tarafı kalmadı, insanlar para kazanmak için aylık VIP abonelik satın alıp zaman zaman VDS ve kendi cihazları üzerinden oyunda AFK bırakarak para ve level kasmaya çalışıyor ve en verimli yöntem bu olduğu için oyunda diğer yaptığınız hiçbir şeyin bir önemi kalmamıştır. Tabi ki bunun böyle olması aktif Rina Roleplay oyuncu kitlesinin ve yönetiminin zoruna gitmiyor çünkü oyunu oynayan insanlar bundan razı ve Doğukan abinin de maddi olarak işine geldiği için bunu asla değiştirmeyecek. Burada kaybolan ve kaybedilen tek şey gerçekten oyunun eski ve Roleplay için oynayan oyuncularıdır ve Rina'nın teoride bir Roleplay suncusu ama De factoda tamamiyle para kasmaya dayalı (OOC para sayesinde) ve ekonomi sisteminin olduğu bir freeroam sunucuya dönüşmesidir. Bir sitem olması için bunu yazdım, kötü bir niyetim yok Rina hariç hiçbir roleplay sunucusunda bulunmuyorum. Her şeye rağmen zamanında bize güzel bir oyun zevki verdiğin için teşekür ederim Doğukan Abi.

Oyuncu

Lv.22

Erkek

Son Giriş: 09 Aralık 2025, 21:28
Toplam Oynama: 1 gün, 13 saat
Birlik: ***** *ARM

Lv.22

Erkek

Son Giriş: 07 Aralık 2025, 19:54
Toplam Oynama: 36 gün, 10 saat

Oyuncu
Yarı yarıya hak veriyorum, biraz daha düzeltme yapılabilir.

VIP+
Kadın

Son Giriş: 04 Haziran 2026, 00:55
Toplam Oynama: 145 gün, 7 saat
Fazla dramatik bir yazı olmuş. Şikayetlerini ve fikirlerini daha rasyonel bir düzleme döksen hem okuması hem de üzerine düşünüp tartışması daha kolay olur.

Bağışçı
Çok boş yapmışsın kardeş, yüzüne maskeni geçir sen gene karşındaki sende maske varmış gibi rol yapmak zorunda zaten illaki sistemsel takmak zorunda değilsin, illaki zengin rolü yapmak zorunda değilsin, sadece illegal yapmak zorunda değilsin sadece ilegal yapıyorum ama onun içinde para yatırmak gerekiyor diye bir şey de yok sunucuda para yatırmadan da illegal rol yapabiliyorsun.

Oyuncu

Lv.20

Erkek

Son Giriş: 25 Mayıs 2026, 16:23
Toplam Oynama: 35 gün, 8 saat

Lv.20

Erkek

Son Giriş: 24 Mayıs 2026, 11:31
Toplam Oynama: 11 gün, 20 saat
Kadın

Son Giriş: 23 Mayıs 2026, 18:07
Toplam Oynama: 2 gün, 23 saat
Alıntı yapılan: TakaReis - 20 Nisan 2025, 16:28:58Çok boş yapmışsın kardeş, yüzüne maskeni geçir sen gene karşındaki sende maske varmış gibi rol yapmak zorunda zaten illaki sistemsel takmak zorunda değilsin, illaki zengin rolü yapmak zorunda değilsin, sadece illegal yapmak zorunda değilsin sadece ilegal yapıyorum ama onun içinde para yatırmak gerekiyor diye bir şey de yok sunucuda para yatırmadan da illegal rol yapabiliyorsun.
Sen gel birde bunu ıllegal rol yapanlara anlat.Maske sistemı var değilmi /maske yazdınmı nametag gizlenir yaptığın rolde ismin görünmez karşındakı kişi senin kim olduğunu bilemez.Birde maske takmadan kıyafetçiden aldığını düşün /maske hakkın yok nametagın açık senin kim olduğunu görüyor mixing veya meta yapıp seni bulup yakalıyor veya silahla vuruyor aynı şekilde pd den kaçıyorsun maske hakkın yok adam nametagına bakıyor seni buluyor hapise atıyor.Burda senın yaptığın yorum olmamış gibi.