LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Dodge Challenger SRT Demon Overall Rework H.K.

Başlatan balotelli, 02 Mart 2025, 19:02:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 02:34
Toplam Oynama: 0 gün, 1 saat
Birlik: (Yok)

VIP+
Kadın

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 145 gün, 8 saat
Araçlar ve modifiyelerle içli dışlı olan ve mümkün olduğunca gerçekçiliği önemseyen, sistemsel ve rolsel denge üzerine de bolca düşünmüş biri olarak maalesef herhangi bir OOC aracın bu raddeden sonra yeniden ele alınarak nerf veya buff yemesini doğru bulmuyorum. OOC araçlara hali hazırda sıcak bakmıyorum, tercih de etmiyorum. O yüzden rework atılması benim için hiçbir şey değiştirmiyor ancak her yerde bu araçları görüyoruz artık, herkeste var neredeyse. Bu araçları alan insanların pek çoğu da şu anki performanslarına göre karşılaştırarak tercih ediyor. Bolca para akıttığı aracının nerflenmesini kimse istemez, keza performansını beğenmediğinden tercih etmediği aracın bir süre sonra buff'lanmasını görmek ve parasını yanlış yere yatırdığını görmek de istemez muhtemelen. Kısaca insanların haklı olarak gösterecekleri tepkilerden dolayı OOC araç rework'üne şuan pek sıcak bakamadım. Ancak gerçekçilik babından rework atılması mantıklı, orası ayrı konu. Bu bağlamda neredeyse her araca rework atılması gerekir, orası daha da ayrı konu.

Oyuncu
Alıntı yapılan: FireShine - 09 Mayıs 2025, 14:35:39Araçlar ve modifiyelerle içli dışlı olan ve mümkün olduğunca gerçekçiliği önemseyen, sistemsel ve rolsel denge üzerine de bolca düşünmüş biri olarak maalesef herhangi bir OOC aracın bu raddeden sonra yeniden ele alınarak nerf veya buff yemesini doğru bulmuyorum. OOC araçlara hali hazırda sıcak bakmıyorum, tercih de etmiyorum. O yüzden rework atılması benim için hiçbir şey değiştirmiyor ancak her yerde bu araçları görüyoruz artık, herkeste var neredeyse. Bu araçları alan insanların pek çoğu da şu anki performanslarına göre karşılaştırarak tercih ediyor. Bolca para akıttığı aracının nerflenmesini kimse istemez, keza performansını beğenmediğinden tercih etmediği aracın bir süre sonra buff'lanmasını görmek ve parasını yanlış yere yatırdığını görmek de istemez muhtemelen. Kısaca insanların haklı olarak gösterecekleri tepkilerden dolayı OOC araç rework'üne şuan pek sıcak bakamadım. Ancak gerçekçilik babından rework atılması mantıklı, orası ayrı konu. Bu bağlamda neredeyse her araca rework atılması gerekir, orası daha da ayrı konu.

OOC araçların mevcut durumlarına dair dile getirilen kaygıları anlıyorum; özellikle araçlara yüksek meblağlar harcayan oyuncular açısından performans değişimlerinin endişe yaratması son derece doğal. Ancak sistemsel denge ve gerçekçiliği önemseyen bir bakış açısından bakıldığında, tam da bu nedenlerle rework'lerin kaçınılmaz ve gerekli olduğunu düşünüyorum. Mevcut sistemde bazı OOC araçlar, kendi segmentlerinin çok üzerinde veya altında performans gösteriyor. Bu da hem oyun içi ekonomi hem de araç çeşitliliği açısından ciddi bir dengesizlik yaratıyor. Performans-fiyat dengesi bozulduğunda, oyuncular gerçekçilikten saparak yalnızca "meta" olan araçlara yöneliyor. Sonuç olarak, tüm sunucuda birbirinin aynısı araçları görmek kaçınılmaz hale geliyor. Gerçekçiliğe önem veriyorsak, araçların teknik verilerine, sürüş karakteristiklerine ve segmentlerine uygun şekilde davranması gerekir. Bu bağlamda OOC araçlar, genellikle gerçek dünyadaki muadilleriyle kıyaslandığında abartılı hızlanma, yol tutuş veya fren değerlerine sahip olabiliyor. Bu sadece simülasyon tutarlılığına değil, aynı zamanda rol yapma kalitesine de zarar veriyor. Bir karakterin bütçesi, mesleği veya yaşam tarzına uygun olmayan araçlarla performans nedeniyle yönelmesi, rol içi mantığı da zedeliyor. Elbette ki, bu rework süreci şeffaf, dengeli ve kademeli şekilde yürütülmelidir. Amaç kimsenin yatırımını değersizleştirmek değil, genel deneyimi daha adil ve sürdürülebilir hale getirmektir. Rework'lerin oyunculara açık biçimde duyurulması, test süreçlerine topluluk katılımının sağlanması gibi adımlar bu süreci daha kabul edilebilir kılabilir. Unutulmamalıdır ki; adaletli ve gerçekçi bir sistem, kısa vadeli tepkilerden ziyade uzun vadeli oyuncu memnuniyetini ve sunucu kalitesini artırır. Bu da hepimizin ortak çıkarıdır. Gerçekçiliğe önem veren bir topluluğun, araçların performanslarını da gerçekçi verilerle örtüşecek şekilde dengelemesi gerekir. Ne yazık ki birçok OOC araç, gerçek dünyadaki muadilleriyle kıyaslandığında abartılı hızlanma, frenleme, yol tutuş gibi değerlere sahip. Bu da oyunun simülasyon tarafında büyük bir boşluk yaratıyor. Aracın sınıfı, ağırlığı, gücü ya da üretim amacı gözetilmeksizin yüksek performans vermesi, hem sürüş dinamiklerini yapaylaştırıyor hem de araçlar arası doğal farklılıkları silikleştiriyor. Sunucularda araçlar yalnızca ulaşım aracı değil, aynı zamanda prestij göstergesi, karakter anlatım aracı ve ekonomi dinamiğidir. Ancak dengesiz OOC araçlar bu sistemlerin tamamını etkiliyor. Gerçek dünyada milyon liralık bir araçla 100-150 binlik bir aracın aynı performansı vermesi mümkün değilken, bu fark sunucu içinde Rework sayesinde bu denge yeniden kurulabilir. Her segmentin bir yeri olur; spor arabalar hızlı, SUV'lar dengeli ama ağır, düşük bütçeli araçlar ise temel ihtiyaçları karşılayacak düzeyde olur. Bu da her araca özgün bir yer kazandırır ve çeşitliliği artırır. Şu anda birçok oyuncunun araç tercihi, rol gerekliliğinden ziyade performans odaklı yapılmakta. Bunun sonucunda sunucunun her köşesinde aynı birkaç aracı görmek olağan hale geldi. Rework bu monotonluğu kırabilir. Performans açısından denge sağlandığında oyuncular yalnızca hızlı olanı değil, karakterine, bütçesine, tarzına uygun aracı seçmeye başlar. Bu da rol çeşitliliğini ve görsel farklılığı büyük oranda artırır. Rework kelimesi oyuncuların gözünde bir tehdit gibi algılanabiliyor çünkü ani ve bilinçsiz değişiklikler daha önce olumsuz sonuçlar doğurmuş olabilir. Ancak bu sefer süreç planlı ve toplulukla iç içe yürütülebilir. Her aracın rework dosyası, gerekçesiyle birlikte şeffaf şekilde duyurulur. Gerekirse test sunucusunda toplulukla birlikte denenir. Araç sahiplerine, rework sonrası iade ya da araç değişim opsiyonları tanınır. Rework süreci segment bazlı yürür, yani tüm araçlar aynı anda değil, sınıflarına göre sırayla değerlendirilir. Kısa vadede bazı oyuncular rework'lerden hoşnut olmayabilir. Bu çok normal. Ancak uzun vadede daha adil, daha gerçekçi, daha çeşitli ve dengeli bir araç sistemine kavuşmak, tüm oyuncuların deneyimini iyileştirir. Yeni gelen oyuncular için de daha öğrenilebilir ve sürdürülebilir bir ekonomi ortamı oluşur. OOC araçlara rework atmak; keyfi bir müdahale değil, sistemsel bir iyileştirme adımıdır. Amaç, kimsenin emeğini ya da yatırımını boşa çıkarmak değil, bu yatırımların daha anlamlı hale geldiği, tutarlı ve dengeli bir sistem inşa etmektir. Gerçekçiliği, rol derinliğini ve sistem bütünlüğünü önemseyen herkesin uzun vadede bu sürece destek vereceğine inanıyorum.

Oyuncu

Lv.21

Erkek

Son Giriş: 31 Aralık 2025, 18:11
Toplam Oynama: 0 gün, 2 saat
Video üzerinde örnek verdiğiniz araç stok değil, mevcut modifiye upgradeleri de stockluktan daha ziyade ufak bir artış sağlar. Çok ekstra ve canavar bir araç ortaya çıkartmak uygun değil.

Bana kalırsa bütün araçların hızları azaltılmalı.

Oyuncu
Alıntı yapılan: rinyata - 10 Mayıs 2025, 17:52:20Video üzerinde örnek verdiğiniz araç stok değil, mevcut modifiye upgradeleri de stockluktan daha ziyade ufak bir artış sağlar. Çok ekstra ve canavar bir araç ortaya çıkartmak uygun değil.

Bana kalırsa bütün araçların hızları azaltılmalı.

oyundakiler de stok değil ki

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 18 Mart 2026, 18:33
Toplam Oynama: 70 gün, 18 saat
Bir şeyin değişmesi gerekiyorsa sadece bu aracın değil çoğunun yenilenmesi gerekiyor bence. Bu araba hızlanınca diğer araçlar da mantığına oturmuyor. Onun dışında da çok gereksiz bir detaya girilmiş, buna gerek yok.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 22 Mayıs 2026, 12:10
Toplam Oynama: 6 gün, 11 saat
Erkek

Son Giriş: 05 Mayıs 2026, 17:55
Toplam Oynama: 1 gün, 16 saat

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 26 Nisan 2026, 21:25
Toplam Oynama: 80 gün, 17 saat
Sunucudaki araç hızları gerçek hayata endeksli olduğundan emin değilim, öyle olsa bile tek bir araç bazında güncelleme geleceğini sanmıyorum. Çünkü bu araç haricinde düzenlenmesi gereken farklı araçlar da elbette var.