LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Terörizm Rolleri ve DM Sorunlarıyla ilgili Politika

Başlatan SARSILMAZ, 26 Aralık 2024, 04:37:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 17 Mayıs 2026, 23:55
Toplam Oynama: 111 gün, 9 saat
Birlik: (Yok)
Duty silahı, duty armoru. Bunu söylemem yeterli, desteklemiyorum. Silaha para verdiğin zaman konuş

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 16 Mart 2026, 22:43
Toplam Oynama: 76 gün, 12 saat
Kadın

Son Giriş: 27 Şubat 2026, 01:42
Toplam Oynama: 2 gün, 13 saat

Oyuncu
Kadın

Son Giriş: 18 Mart 2026, 18:33
Toplam Oynama: 70 gün, 18 saat
Alıntı yapılan: kentuszceskaa - 26 Aralık 2024, 14:11:00
Alıntı yapılan: DracDonix - 26 Aralık 2024, 13:38:06Destek. SA-MP'den alışmışlar Polis siren yakacak bunlar sıkacak. Bu amelelere güzel bir politika güncellemesi ile dur denilebilir..

Alıntı yapılan: RoxueN - 26 Aralık 2024, 09:31:41pd olarak desteklemedim, burası medium rp insanlarda ki gunrp'yi bastıramazsın ki.

gunrp de takıl ozmn. medium, hard bu tarz konsept kelime anlamlarını iyice bi gözden geçir

Aradığım AR&GE'lerden birisi. Bende buna benzer bir tane açacaktım, bunu gördüğüm iyi oldu. Yanlışım yoksa yaklaşık 5-6 aydır kolluk kuvvetlerinde rol yapıyorum farklı farklı karakterlerde. İllegal rol yapan oyuncular cidden can sıkmaya başladı, tehlikeli sürüşten çevirilen bir adam bile sanki terörizm'den aranıyor gibi kaçmaya başlıyor ve discorddan arkadaşlarına; pd siren yaktı gelin baraja çekiyom tarzı şeyler söylüyor. Açıkçası bende sunucunun iyice hırsız/polis'e döndüğünü düşünmeye başlamıyorum değil. DM ve IC Jail sürelerinin değişmesi gerekiyor kesinlikle. Şikayet açın diyen arkadaşlar anlamamış pek durumu yüksek ihtimalle. Açılan çoğu şikayet reddediliyor %90 ihtimalle, şikayet açmak çözüm değil artık.

Yüklediğim resimden şikayet olayının artık bir kenarıya bırakılıp cidden politikalarda değişikliğe gidilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Fazla polemik yaratmak istemiyorum fakat "PD/SD çok OP kanka, zaten bedava silah alıyorlar."
tarzı söylemleri aşırı çok duymaya başladım. Bence sözde "İllegal rol" yapan arkadaşların sadece copbait atarak esrar çekip combat rifle ile polise sıkmayı bırakmaları gerekiyor. Devlet her zaman üstündür, üstünde olmak zorundadır.

Ceza sürelerine gelirsek "Planlı saldırı, Memurun Canına Kast, Örgüt olarak Cana kast" gibi suçların ceza sürelerinin arttırılması gerekiyor kesinlikle. PD/SD çok üstün diye diye kolluk kuvvetleri rol yapamaz oldu. Ben şahsen son zamanlarda yaptığım rolden zevk almıyorum. Trafik çevirmesi yapacak olsam da vazgeçiyorum çünkü illa polisi bir yere çekip sıkma peşinde herkes. Suçu sadece memura direnmek olup aracı suya atıp ALT+F4 atan oyunculardan bahsetmek bile istemiyorum.

Biz en ufak şeylerden bile jail yerken açık açık DM atan sözde illegal oyuncular arada Hera falan oyuna girerse ceza alıyor sadece. Şu ana kadar açtığım şikayetleri yukarıda resim olarak zaten yükledim, 92 şikayetin 80'i reddedilmiştir. Bu tarz AR&GE'leri gereksiz bulan, desteklemeyen PD/SD arkadaşlar bana kalırsa legal DM için PD/SD katılıyor zaten.

Kiminle role girdiğinize dikkat edebilirsiniz, birisinin kendini kovalatmaya çalışması zaten yasak. Hadi amacının pd/sd yi peşine takmak olmayan birisini düşünelim, polisi gördüğü hâlde göre göre önünde suç işlemesi bir politika ihlali zaten. Gidip böyle tiplerin yanında vakit kaybederek, onlarla uğraşarak istediğini vermek veya vermemek sizin elinizde. Bir şikayetin kabul edilme ihtimali diye bir şey yok. Ortada bir ihlal varsa kabul edilecek, ihlal yoksa reddedilecek. Hatalı sonuçlandırmaların olması gibi durumlarda ne yapacağınızı biliyorsunuzdur herhalde.

SA:MP sunucusunu da bu söyleyeceğim şeye dahil ediyorum, eskiden SA:MP'ta durumlar daha iyiydi ancak yine de pek bir farkı yoktu, özellikle son zamanlar. Rina'da PD'ye ilk 2022'nin son ayında girdim yanlış hatırlamıyorsam. Uzun süredir de sürekli girer çıkarım, içinde bulunarak söylüyorum ki bu sorunu pd/sd kendi başına bela ediyor. İnsanların nasıl tiplemeler olduğu görülüyor, yaptıkları hâl ve hareketlerinden çok iyi bir şekilde görülüyor. Ve şüphelinin/şüphelilerin o an yakalanmak zorunda olmadıkları hâlde sürekli üstlerine gidiliyor. Şikayet açmak varken neden?

Bak mesela bugün, şüphelileri tutukluyoruz. Daha araca bindirmeden yanımızdaki birimler bizi yalnız bırakıp gitti. Niye? Cevabı çok basit, diğer tarafta yaralı olmayan ve karşılık veren şüpheliler var diye. Sonra gelip tek başına bırakılan bizi vurdular. Kimse de gelmedi. Bu şekilde 10 kişiden 9'u bunu yaparken gelip IC ceza sürelerinin artmasını istemeniz, kefalete de yasaklansın demeniz saçma. Bu sorunun devam etmesinin büyük bir sorumluluğu pd/sd üyelerinin elinde. Asıl düzeltilmesi gereken şey IC ceza süreleri falan değil, bu süreler zaten fazlasıyla yazılmış.

Bir de desteklemeyen pd/sd'leri kendince legal dmci ilan etmişsin. Normalde bu iletiye bir cevap yazmayacaktım ancak sonradan yazan bir arkadaşın attığı SS'i gördüm, sanırım sen bu AR-GE'yi desteklemeyen "legal dm"cilerin arasına daha çok uyuyorsun.

IC ceza sürelerinin artması spontane rol yapan suçsuz günahsız oyuncuların başına bela olmaktan başka hiçbir şeye yaramaz.

Oyuncu

Lv.21

Erkek

Son Giriş: 28 Ekim 2025, 17:06
Toplam Oynama: 53 gün, 15 saat
Erkek

Son Giriş: 25 Ağustos 2024, 22:02
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat
rahatsız olan cıksın pdden kardesim adminler zaten gerekli boruyu sokuyor illegale

Oyuncu

Lv.28

Erkek

Son Giriş: 07 Mart 2026, 18:48
Toplam Oynama: 1 gün, 20 saat
Birlik: ***rma
dm, terör rolleri okeyde milletin ic den aldığı hapse ic den kazandığı para ile çıkıyor bunun miktarını yükselterek kişileri ooc anlamda cezalandırmış olursunuz ve nc atması yine ooc bir durum, karakterini bırarak yeni bir başlangıç yapan birine yine ooc müdahale ediyorsunuz. Mantıksız

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 08 Ekim 2025, 23:00
Toplam Oynama: 0 gün, 2 saat
Kadın

Son Giriş: 09 Eylül 2025, 21:06
Toplam Oynama: 15 gün, 21 saat

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 08 Ekim 2025, 23:00
Toplam Oynama: 0 gün, 2 saat
Kadın

Son Giriş: 09 Eylül 2025, 21:06
Toplam Oynama: 15 gün, 21 saat
Bu roller azalınca artık donut yer frekansta birbirinizi kovalarsınız.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 23:08
Toplam Oynama: 174 gün, 5 saat
Çözüm belli, 12. Madde. Tekrardan sert bir şekilde uygulanırsa kimse eline silah bile alamaz.

Ya da bana bırakın..