LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

İl-legallere yapılan ayrımcılık.

Başlatan LiteJenxi, 25 Temmuz 2024, 20:39:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

PD SD araçları olması gerektiği gibi, Amerika burası. Sizi Egea ya da Doblo ile kovalamıyoruz. V8 Dodge Charger, V6 Ford Explorer ile kovalıyoruz. 

Üstte yazıldığı gibi dağdan uçarak kaçıyorsunuz, ters şeritten kaldırımdan ya da iskele gibi kalabalık yerlerde süratli ve tehlikeli sürüyorsunuz. 10 dakika kuralı diye bir şeyde yok. Ölümcül güç ihtarına frekansı yöneten memurun kararına bağlı. Discord üzerinden mix yapıyorsunuz. Bizim TS3 kullanmanıza laf ediyorsunuz, tek taraflı düşünmeyin. Amerika burası, devlete baş tutamazsınız. Ya da şehrin göbeğinde araç çalarken o kadar birim geldi şikayet edemezsiniz.

RP Quality Moderator
Erkek

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 94 gün, 20 saat
Erkek

Son Giriş: 01 Haziran 2026, 00:44
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)
Alıntı yapılan: caucasiaismyhometown - 26 Temmuz 2024, 20:10:39İllegal tarafı polisten kaçarken dağdan uçuyor, taklalar atıyor, köprüden uçuyor. Bunun rolü yok, kaza rolü yok. Sunucuda OOC araç denen bir kavram var, ayrıca 1.seviye HIGH SPEED UNIT 200 falan yapıyor anca, gerçekten garip geldi bu yazılan.

Siz taklalar atıp uçarsanız, rolün içinden geçerseniz polis tarafı mecbur olarak ölümcül güç ihtarı verir, kaldı ki ters şeritten gitmek, kazaya sebebiyet vermek, bir sivil araca çarpmanız bile ölümcül güç ihtarı almanız için yeterli, caselaws öğrenip ne demek istediğimizi gayet iyi anlayabilirsiniz.

Onun dışında TeamSpeak3 olayına gelirsek, on kişi chatlocktan mesajlaşmak ile iki departmandaki onlarca kişiyi kontrolde tutmak text ile olacak bir şey değil, bu kadar büyük çaplı bir sunucuda.

Ayrıca HSU dışında bir iyi kaliteli araca yetişebilen PD SD ben daha görmedim, AR-GE'de diğer yazılanlar argeye dahil olmadığı için yorumlamıyorum, ama araçların hızı düşürülmeli falan mantıksız, araçlar gayet yerinde. On beş bin dolar ceza yememek için polisten kaçmaya çalışmak yerine insanlara TRAFFIC STOP rolünü sağlayın, onlar da sizi kovalamasın, değil mi?

İyi de, sana biz TS olmasın demiyoruz. TS'de dönen geyiklere birinci dereceden şahit olduğum için kısıtlama getirilmesi hakkında yazı yazdım.  LSPD veya LSSD oluşumları TS kullanmasın tarzında bir yazı yazmamışım. Dikkatli okumanın faydalarını gözlemlemek gerek.

Ek olarak çelik yelek konusu, night shift dışında dış yelek giyilmiyor. Irak mı burası demişsiniz, oradan bile beter. KOD9E durumları genelde gece saatlerinde oluyor, 10 kişi size AK, MP5 ile ateş açıyor. Bu durumda çelik yelek giymek zorundasın. Kendi can güvenliğin için.

RP Quality Moderator
Erkek

Erkek

Alıntı yapılan: farazi. - 26 Temmuz 2024, 21:13:03Ek olarak çelik yelek konusu, night shift dışında dış yelek giyilmiyor. Irak mı burası demişsiniz, oradan bile beter. KOD9E durumları genelde gece saatlerinde oluyor, 10 kişi size AK, MP5 ile ateş açıyor. Bu durumda çelik yelek giymek zorundasın. Kendi can güvenliğin için.

Kimse bu söylediğine uymuyor, gece vardiyalarında giyilmesi bile sıkıntı. LSPD Manual kitapçığında bile çelik yeleğin doğru kullanımı hakkında bir çok makale/yazılara erişim sağlayabiliyorsunuz.
Sıradan bir Patrol ekibi, saha içerisindeyken çelik yelek kullanmaz.  Üstüne üstlük LSSD & LSPD'in  ana envanterinde çelik yelek bulunmuyor. Ana envanter diyorum, birim envanterlerinden söz etmiyorum.

Onlar da çelik yeleği sadece operasyonlarda giyiyor. Metro & SEB personelleri dışında herkeste çelik yeleğin bulunması hoş bir görüntü değil.

Gelelim diğer konuya: birini yakalamak için çaba göstermek zorunda değilsiniz. Sizden kaçan bir oyuncuya APB açtığınız zaman bile yakalanması olası.
Özellikle,  APB açılmış bir karakterin CCTV üzerindeki koordinatları, LSPD & LSSD oyuncularına her an chat log üzerinden bildiri olarak düşmesi durumu zaten devletten kaçılamayacağını gösteriyor. Oyuncuya kaçış imkanı verilmiyor maalesef.

Yine ek olarak: ben sunucuda illegal rol yapmıyorum. Şu zamana kadar gördüğüm/şahit olduğum her olayı buraya teker teker yazabilirim. LSSD & LSPD oyuncularına her zaman da saygım var. Kimseyi kötülemek amacıyla bir yazı da yazmıyorum. Affola.

Alıntı yapılan: 911 does police - 26 Temmuz 2024, 21:21:24
Alıntı yapılan: farazi. - 26 Temmuz 2024, 21:13:03Ek olarak çelik yelek konusu, night shift dışında dış yelek giyilmiyor. Irak mı burası demişsiniz, oradan bile beter. KOD9E durumları genelde gece saatlerinde oluyor, 10 kişi size AK, MP5 ile ateş açıyor. Bu durumda çelik yelek giymek zorundasın. Kendi can güvenliğin için.

Kimse bu söylediğine uymuyor, gece vardiyalarında giyilmesi bile sıkıntı. LSPD Manual kitapçığında bile çelik yeleğin doğru kullanımı hakkında bir çok makale/yazılara erişim sağlayabiliyorsunuz.
Sıradan bir Patrol ekibi, saha içerisindeyken çelik yelek kullanmaz.  Üstüne üstlük LSSD & LSPD'in  ana envanterinde çelik yelek bulunmuyor. Ana envanter diyorum, birim envanterlerinden söz etmiyorum.

Onlar da çelik yeleği sadece operasyonlarda giyiyor. Metro & SEB personelleri dışında herkeste çelik yeleğin bulunması hoş bir görüntü değil.

Gelelim diğer konuya: birini yakalamak için çaba göstermek zorunda değilsiniz. Sizden kaçan bir oyuncuya APB açtığınız zaman bile yakalanması olası.
Özellikle,  APB açılmış bir karakterin CCTV üzerindeki koordinatları, LSPD & LSSD oyuncularına her an chat log üzerinden bildiri olarak düşmesi durumu zaten devletten kaçılamayacağını gösteriyor. Oyuncuya kaçış imkanı verilmiyor maalesef.

Yine ek olarak: ben sunucuda illegal rol yapmıyorum. Şu zamana kadar gördüğüm/şahit olduğum her olayı buraya teker teker yazabilirim. LSSD & LSPD oyuncularına her zaman da saygım var. Kimseyi kötülemek amacıyla bir yazı da yazmıyorum. Affola.

Kişiye APB açılsa bile bi' kere kovalandığı zaman telefonunu kapatıyor, maske takıyor. Kişiye hiç bir şekilde ulaşılmıyor. Bu söylediğini yaparsak adamlar sürekli maskeli, telefonu kapalı bir şekilde gezecek. Rahat bir şekilde rol yapamayacaklar. Zaten çelik yelek gece vardiyasında giyiyorsun, taktikseller hariç üstünde şarjör ve ağır yelekler zaten giyilmesi yasak. Zaten sıradan ADAM ekipleri yelek giyemez. Gece vardiyalarında şerif tarafı ince ve hafif dış yelekler giyiyor, polis tarafını bilmiyorum.

Bu kadar gerçekçiliğe takmayın, oyun bu sonuçta. O mantıkla memura sıkan birisinin en az elli yıl içeride yatması lazım. Adam bir gün yatıyor, dışarı çıkıyor. Yine üstüne memura sıkıyor, bu döngü sürekli böyle devam ediyor.

RP Quality Moderator
Erkek

Erkek

Alıntı yapılan: farazi. - 26 Temmuz 2024, 22:25:16
Alıntı yapılan: 911 does police - 26 Temmuz 2024, 21:21:24

Kişiye APB açılsa bile bi' kere kovalandığı zaman telefonunu kapatıyor, maske takıyor. Kişiye hiç bir şekilde ulaşılmıyor. Bu söylediğini yaparsak adamlar sürekli maskeli, telefonu kapalı bir şekilde gezecek. Rahat bir şekilde rol yapamayacaklar. Zaten çelik yelek gece vardiyasında giyiyorsun, taktikseller hariç üstünde şarjör ve ağır yelekler zaten giyilmesi yasak. Zaten sıradan ADAM ekipleri yelek giyemez. Gece vardiyalarında şerif tarafı ince ve hafif dış yelekler giyiyor, polis tarafını bilmiyorum.

Bu kadar gerçekçiliğe takmayın, oyun bu sonuçta. O mantıkla memura sıkan birisinin en az elli yıl içeride yatması lazım. Adam bir gün yatıyor, dışarı çıkıyor. Yine üstüne memura sıkıyor, bu döngü sürekli böyle devam ediyor.

Spoiler:

Amacım ekran görüntüsündeki oyuncuları rencide etmek olmadığı için nametaglarını sansürledim. LSSD tarafında neler dönüyor bilmiyorum ama LSPD tarafında bunları görüyorum. Düz bir PO2 bile gündüz sahaya çelik yelekli çıkabiliyor. Üstelik gece vardiyası bile değil.
 GED biriminin de gereksiz sebeplerle çelik yelekle sahada olduğunu görüyorum.  Konunun dışına çok fazla çıktığımız için daha fazla ileti atmayacağım. Güzel dille tartıştığın için teşekkür ederim ahbabım.

Alıntı yapılan: 911 does police - 26 Temmuz 2024, 21:10:42
Alıntı yapılan: caucasiaismyhometown - 26 Temmuz 2024, 20:10:39İllegal tarafı polisten kaçarken dağdan uçuyor, taklalar atıyor, köprüden uçuyor. Bunun rolü yok, kaza rolü yok. Sunucuda OOC araç denen bir kavram var, ayrıca 1.seviye HIGH SPEED UNIT 200 falan yapıyor anca, gerçekten garip geldi bu yazılan.

Siz taklalar atıp uçarsanız, rolün içinden geçerseniz polis tarafı mecbur olarak ölümcül güç ihtarı verir, kaldı ki ters şeritten gitmek, kazaya sebebiyet vermek, bir sivil araca çarpmanız bile ölümcül güç ihtarı almanız için yeterli, caselaws öğrenip ne demek istediğimizi gayet iyi anlayabilirsiniz.

Onun dışında TeamSpeak3 olayına gelirsek, on kişi chatlocktan mesajlaşmak ile iki departmandaki onlarca kişiyi kontrolde tutmak text ile olacak bir şey değil, bu kadar büyük çaplı bir sunucuda.

Ayrıca HSU dışında bir iyi kaliteli araca yetişebilen PD SD ben daha görmedim, AR-GE'de diğer yazılanlar argeye dahil olmadığı için yorumlamıyorum, ama araçların hızı düşürülmeli falan mantıksız, araçlar gayet yerinde. On beş bin dolar ceza yememek için polisten kaçmaya çalışmak yerine insanlara TRAFFIC STOP rolünü sağlayın, onlar da sizi kovalamasın, değil mi?

İyi de, sana biz TS olmasın demiyoruz. TS'de dönen geyiklere birinci dereceden şahit olduğum için kısıtlama getirilmesi hakkında yazı yazdım.  LSPD veya LSSD oluşumları TS kullanmasın tarzında bir yazı yazmamışım. Dikkatli okumanın faydalarını gözlemlemek gerek.

Siz de "tsde konuşmasınlar o zaman." yazan tiplere cevap verdiğimi tüm ticketı okuyarak anlayabilirdiniz, zira size bir yorum yapmamıştım. Aynı şeyi size tavsiye ediyorum avukat hanım.

Erkek

Son Giriş: 06 Ekim 2024, 20:31
Toplam Oynama: 47 gün, 21 saat
Kadın

Son Giriş: 04 Ağustos 2024, 15:47
Toplam Oynama: 1 gün, 3 saat

Lv.24

Erkek

Son Giriş: 21 Haziran 2024, 02:25
Toplam Oynama: 1 gün, 9 saat

Lv.24

Erkek

Son Giriş: 20 Haziran 2024, 23:35
Toplam Oynama: 22 gün, 5 saat

Lv.24

Erkek

Son Giriş: 19 Mayıs 2024, 22:54
Toplam Oynama: 0 gün, 3 saat
Yaklaşık 4 aydır sunucuda illegal rol yapıyorum, bir çok silahlı olaya, brawla, hırsızlığa karıştım, bir kere ne yakalandım ne de kovalandım. PD ve SD muhtemelen herkes dağ bayır araba kullanıp cop bait yaptığı için traffic stop rolüne bile girmiyor.

PD kazanır, PD her zaman kazanır, siz hiç gerçek hayatta yakalanmayan suçlu gördünüz mü? Escobar bile kolluk kuvvetleri tarafından bir çatının üstünde vurularak öldürüldü.  İllegal rolcüler olarak bir suçu işlerken zaten polisten korkulmalı, polise karşı FEAR-RP en üst seviyede olmalı. Bir suçlu ben suçluyum diye ortalıkta gezmez, ulu orta iş yapmaktan kaçınır. İçinde 50 kişi olan mekan önünden araba patlatmaya çalışan ve alarm çalınca polis geldi diye İllegal Rolün Ayrımcılığa uğradığını savunan hiç bir fikri desteklemiyorum. Önce illegal rol düzgünce yapılır daha sonra bunlar konuşulur.

PD'yi eleştirmek gerekirse olaylarda çok hızlı ateş açma yetkisine sahipler aynı zamanda konuya yazan bir arkadaşın dediği gibi Irak'da polis memuru gibi dolaşıyorlar ve sivil iletişim konusunda çok zayıf rol yapıyorlar, sorgu, alt üst, vatandaşa tavır konusunda çok esnekler. Elbette PD'nin de zayıf kalan, düzenlenmesi gereken yönleri var ama önce İllegal Rolcü, illegal rol yaparken polisle nasıl diyalog kuracak, nelere dikkat edecek bunu düşünmeli. Sunucunun şu halinde PD eksik bile kalıyor, her mekanın önünde araba çalan, kavga eden, silah çeken tipler var, ben çete üyesiyim, ben mafyayım diye dolaşıyor.

Oyuncu
Alıntı yapılan: 911 does police - 26 Temmuz 2024, 21:10:42

iki eglenelim diyoruz onu da kaldirin diyosun yani kajskkajskaj komedisiniz valla isinize gelmeyince basliyorsunuz laf etmeye

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 28 Ağustos 2024, 12:23
Toplam Oynama: 102 gün, 21 saat