LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Oyunda her yer Güvenli Bölge

Başlatan Rei-, 03 Temmuz 2024, 17:36:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Erkek

Son Giriş: 07 Ocak 2025, 18:02
Toplam Oynama: 47 gün, 20 saat
Birlik: **** ******* ********** *lub
Attığın veride bir hata olabilir, okunma metodu farklı olabilir, benim demek istediğim sadece düşüş olduğu değil oran olarak %2-7 civarlarında olması suçların, sunucuda ise bu oran %70 civarlarında, o yüzden GB'lerin kalması gerekli.

kaynak*

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 06 Mart 2026, 01:04
Toplam Oynama: 46 gün, 7 saat
Birlik: (Yok)
Erkek

Son Giriş: 04 Temmuz 2024, 17:47
Toplam Oynama: 0 gün, 3 saat
Erkek

Son Giriş: 02 Mayıs 2024, 22:19
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat
Bu attığın şey de hırsızlık raporu sevgili arkadaşım. İkimiz de güvenli bölgelerin kalkması konusunda hemfikiriz. Ben direkt olarak Los Angeles'in genel suç oranını attım. Los Angeles (Los Santos) gibi görebilirsin

Bana neyi ispatlamaya çalıştığını da anlamadım

RP Quality Moderator
Erkek

Son Giriş: 23 Mayıs 2026, 02:53
Toplam Oynama: 5 gün, 6 saat
Attıklarınızı görünce ciddiyetimi kaybettim

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 06 Mart 2026, 01:04
Toplam Oynama: 46 gün, 7 saat
Erkek

Son Giriş: 04 Temmuz 2024, 17:47
Toplam Oynama: 0 gün, 3 saat
Erkek

Son Giriş: 02 Mayıs 2024, 22:19
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat

Alıntı yapılan: lordsatir - 05 Temmuz 2024, 12:58:15
Alıntı yapılan: Laxess- - 05 Temmuz 2024, 12:36:46
Alıntı yapılan: 911 does police - 05 Temmuz 2024, 12:25:50
Alıntı yapılan: Laxess- - 05 Temmuz 2024, 12:14:00
Alıntı yapılan: 911 does police - 04 Temmuz 2024, 13:02:47Meslek bölgeleri, Belediye ve önemli mekanlar, işlek caddeler tamamen güvenli bölge kapsamında tutulur. Her an gasp rp döndüğünü varsayarsak legal oyuncular olarak bırakın nefes alalım.
Adamlar Mission Row İstasyonu önündeki  arabama çarparak itmeye çalışıyor, bir de Güvenli Bölge alanını mı azaltalım?
Misrow zaten gta v evreninde çete şubesinin olduğu bölgedir buradaki gb lafım yok ama ikinci elin gbsi davisin ve grovenin içine kadar giriyor hikayesel olarak 1981 yazindan beri ballas ve grove street famillies hikayesi crips and bloods aillerini temsil eder bu aileler los santosun doğu yakasısında savaşır LA'in doğu bölgesine es olacak şekilde. Ama grove street olarak geçen davis şu an ikinci elin gbsi içinde kalıyor ve ben bunu doğru bulmuyorum. Döndüğüm yere göre de gb map içerisinde sorun çıkarıyor bir miktar dönerseniz kendi etrafınızda ikinci el gbsi grovein içine doğru giriyor

Günümüzü konuşalım.

Crips bloods halen devam ediyor bunda bir sorun yok günümüz bu zaten aksine illegal aktiviteler hız kesmeden LA devam ediyor

CRIPS v BLOODS devam ediyor baya tutarsız bir önerme olmuş, günümüzde artık seksenlerdeki gibi çeteler birbirini görünce sokakta vurmuyor. Daha politik, planlı ve akıllıca dönüyor organize suç örgütlerinin eylemleri. Teknolojiyle birlikte PD çok güçlü, çeteler radara yakalanmamak için göz önünde bir şey yapmıyor. Evet LA'de suç oranı yüksek ama bunlar çetecilik faaliyetleri değil daha çok bireysel suçlar nedeniyle.

Arge'nin önermesine dönersekte GB alanları büyük evet ama çokta kısıtlayıcı değil, sunucuda sokakta, sahilde vb. yerlerde insanlar rol yapamıyor ben evimde otururken gasp edilebiliyorsam hala yetersiz olduğu noktalar var.

Evinde gasp edilme durumu gb kapsamına girmez o zaman tüm gasp rolünü kaldırmak istiyorsunuz gibi bir algı oluşuyor kanka evde rol yapacaksanız alarm sistemleri çelik kapı gibi bir sürü sistemin yanına ek olarak obje kapıları da kırma sistemi geldi gasp rollerinden rahatsız olmakta haklısınız ama gasp edicek insan bulmak bazen saatleri buluyor ve çoğu kişide cidden eddicek para çıkmıyor bunu bir de gb ile sonuna kadar engellemek illegale vurulabilecek en büyük darbe olur

Oyuncu

Lv.21

Erkek

Son Giriş: 27 Mart 2025, 20:51
Toplam Oynama: 15 gün, 13 saat
Erkek

Son Giriş: 20 Nisan 2025, 14:39
Toplam Oynama: 4 gün, 21 saat
Erkek

Son Giriş: 19 Nisan 2025, 11:13
Toplam Oynama: 47 gün, 4 saat
Alıntı yapılan: lordsatir - 05 Temmuz 2024, 16:24:04
Alıntı yapılan: vuslat - 05 Temmuz 2024, 14:06:04Amerika'da şu an inanılmaz bir suç yükseliş oranı var, öyle ki Chicago çoğu eyaletin suç oranını tek başına geçiyor, hatta ikiye katlıyor. Suç işleyen adam her yerde suç işler, sonra ya öldürülür ya da hapise girer, ilk seçenek olağan olmadığı için ikinci seçeneğin en ağırlaştırılmış halini bu sunucuda uygulatabilirsiniz. AR-GE oldukça mantıklı. Yeşil bölge varlığı sunucudaki rolleri kısıtlıyor. Rol yapmak istediğiniz birisini takip ettiğinizde adam yeşil bölgeden çıkmadığı için rol yapamıyorsunuz.

Arkadaşlar suç oranı arıyor diyorsunuz evet ama ilk verilen örneklerdeki gibi 90'lara göre inanılmaz azalma var. Artış son 5 yıla baktığımızda görülüyor ama yinede oranlar %2 civarlarından çok uzakta değil. Sunucuda 500 kişi oynuyorsa 300ü silahlı ve illegale yatkın rol yapıyor. Keşke dediğiniz gibi %2 olsa tüm şehirdeki GB'leri kaldırsak.

kaynak*

Bu mülki suçlar tablosu. Birçok kişinin evinde bir silah olduğunu düşünürsek bu soygunların az olmasını muhtemeldir. Bu tabloların atanın çoğunluğu ingilizce bilmiyor galiba

Alıntı yapılan: vuslat - 05 Temmuz 2024, 16:45:55Bu attığın şey de hırsızlık raporu sevgili arkadaşım. İkimiz de güvenli bölgelerin kalkması konusunda hemfikiriz. Ben direkt olarak Los Angeles'in genel suç oranını attım. Los Angeles (Los Santos) gibi görebilirsin

Bana neyi ispatlamaya çalıştığını da anlamadım
kesinlikle sana katılıyorum winewood rockford davies gibi çete mahallesine göre daha güvensiz bunun tam tersi olması lazım hiç daviste çatışma gasp rollerine denk geliyor musunuz millet gasp için ilk winewooda çıkıyor

Alıntı yapılan: Patron Bebek - 05 Temmuz 2024, 19:49:51
Alıntı yapılan: vuslat - 05 Temmuz 2024, 14:06:04Amerika'da şu an inanılmaz bir suç yükseliş oranı var, öyle ki Chicago çoğu eyaletin suç oranını tek başına geçiyor, hatta ikiye katlıyor. Suç işleyen adam her yerde suç işler, sonra ya öldürülür ya da hapise girer, ilk seçenek olağan olmadığı için ikinci seçeneğin en ağırlaştırılmış halini bu sunucuda uygulatabilirsiniz. AR-GE oldukça mantıklı. Yeşil bölge varlığı sunucudaki rolleri kısıtlıyor. Rol yapmak istediğiniz birisini takip ettiğinizde adam yeşil bölgeden çıkmadığı için rol yapamıyorsunuz.

Arkadaşlar suç oranı arıyor diyorsunuz evet ama ilk verilen örneklerdeki gibi 90'lara göre inanılmaz azalma var. Artış son 5 yıla baktığımızda görülüyor ama yinede oranlar %2 civarlarından çok uzakta değil. Sunucuda 500 kişi oynuyorsa 300ü silahlı ve illegale yatkın rol yapıyor. Keşke dediğiniz gibi %2 olsa tüm şehirdeki GB'leri kaldırsak.

kaynak*

Bu mülki suçlar tablosu. Birçok kişinin evinde bir silah olduğunu düşünürsek bu soygunların az olmasını muhtemeldir. Bu tabloların atanın çoğunluğu ingilizce bilmiyor galiba
Yanlışım varsa düzeltin ama bunlar ek olarak fbi verileri PD verileri değil çete şubesinin değerlerine göre yorum yapılması lazım çünkü yukarıda bloods and cripsten bahsettik bireysel suç grafikleri yanında konut grafikleri ve son olarak bunlar pd tutanağı değil fbi tutanağı bunların pd tutarını sunman daha doğru olur bunu atan arkadaş

Erkek

Son Giriş: 07 Ocak 2025, 18:02
Toplam Oynama: 47 gün, 20 saat
Birlik: **** ******* ********** *lub

kaynak*

Son kez yazıyorum, İngilizce seviyemi eleştirmeden önce okumayı öğrenmek gerekiyor. "Violent" and "Property" Crimes tablosu iki farklı şekilde verilmiş. "In a violent crime, a victim is harmed by or threatened with violence. Violent crimes include rape and sexual assault, robbery, assault and murder."

Ben ilk mesajımda örneğimi evimde gasp edilmek üzerinden verdiğim için bu kaynağı kullandım. Paylaştığım kaynakları okursan bilgilenirsin, takıldığın noktalarda yardımcı olurum.

Ek olarak veriler sadece FBI değil "Bureau of Justice Statistics" ile ortak veriler.

Oyuncu

Lv.21

Erkek

Son Giriş: 27 Mart 2025, 20:51
Toplam Oynama: 15 gün, 13 saat
Erkek

Son Giriş: 20 Nisan 2025, 14:39
Toplam Oynama: 4 gün, 21 saat
Erkek

Son Giriş: 19 Nisan 2025, 11:13
Toplam Oynama: 47 gün, 4 saat
Alıntı yapılan: lordsatir - 05 Temmuz 2024, 21:03:39

kaynak*

Son kez yazıyorum, İngilizce seviyemi eleştirmeden önce okumayı öğrenmek gerekiyor. "Violent" and "Property" Crimes tablosu iki farklı şekilde verilmiş. "In a violent crime, a victim is harmed by or threatened with violence. Violent crimes include rape and sexual assault, robbery, assault and murder."

Ben ilk mesajımda örneğimi evimde gasp edilmek üzerinden verdiğim için bu kaynağı kullandım. Paylaştığım kaynakları okursan bilgilenirsin, takıldığın noktalarda yardımcı olurum.

Ek olarak veriler sadece FBI değil "Bureau of Justice Statistics" ile ortak veriler.
Bunun hakkında bir rapor daha var.

ABD'de ne kadar suç var?
Kesin olarak söylemek zor. Hükümetin suç istatistiklerinin iki ana kaynağı olan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Adalet İstatistikleri Bürosu (BJS) eksik bir tablo çiziyor.

FBI, kolluk kuvvetlerine bildirilen suçlarla ilgili yıllık verileri yayınlıyor, ancak rapor edilmeyen suçları yayınlamıyor. Tarihsel olarak FBI, yalnızca bir avuç spesifik şiddet ve mülkiyet suçları hakkında istatistik yayınladı, ancak uyuşturucu suçları gibi diğer pek çok suç türü hakkında istatistik yayınlamadı. FBI'ın verileri binlerce federal, eyalet, ilçe, şehir ve diğer polis departmanlarından alınan bilgilere dayansa da, kolluk kuvvetlerinin tamamı her yıl katılmıyor. Mevcut istatistiklere sahip en son tam yıl olan 2022'de FBI, katılımcı kurumların %83'ünden veri aldı.

BJS ise 12 yaş ve üzeri Amerikalılarla yıllık geniş bir anket düzenleyerek ve onlara son altı ay içinde belirli suç türlerinin kurbanı olup olmadıklarını sorarak suçları takip ediyor. Bu yaklaşımın bir avantajı hem rapor edilen hem de rapor edilmeyen suçları kapsamasıdır. Ancak BJS araştırmasının kendine has sınırlamaları var. FBI gibi o da esas olarak bir avuç şiddet ve mülkiyet suçuna odaklanıyor. Ve BJS verileri suç mağdurlarıyla sonradan yapılan görüşmelere dayandığından, özellikle dikkat çeken bir suç türü hakkında bilgi sağlayamıyor: cinayet.

Tüm bu uyarılar bir yana, FBI ve BJS istatistiklerine yan yana bakmak, araştırmacılara ABD'deki şiddet ve mala yönelik suç oranları ve bunların zaman içinde nasıl değiştiğine dair iyi bir resim sunuyor. Buna ek olarak FBI, Ulusal Olaya Dayalı Raporlama Sistemi olarak bilinen yeni bir veri toplama sistemine geçiş yapıyor; bu sistem, sonunda çok daha geniş bir dizi suç hakkında ulusal bilgilerin yanı sıra, bunların meydana geldiği zaman ve yer gibi ayrıntıları da sağlayacak. ve varsa ilgili silah türleri.

ABD'de mülkiyet suçları şiddet içeren suçlardan çok daha yaygındır. 2022'de FBI, 100.000 kişi başına toplam 1.954,4 mülk suçu rapor ederken, 100.000 kişi başına 380,7 şiddet suçu rapor etti. 

2022'de açık ara en yaygın mülk suçu türü hırsızlık/hırsızlıktı, bunu motorlu taşıt hırsızlığı ve hırsızlık izledi. Şiddet içeren suçlar arasında en sık görülen suç ağırlaştırılmış saldırı olurken, bunu soygun, tecavüz ve cinayet/taksirsiz adam öldürme takip etti.

BJS, FBI'dan biraz farklı suç dizilerini takip ediyor ancak genel olarak aynı kalıpları buluyor; hırsızlık 2022'deki en yaygın mülk suçu türü ve saldırı da şiddet içeren suçun en yaygın biçimi.

Ulusal düzeyde suçun arttığına dair algılar yaygın olsa da, daha az Amerikalı kendi topluluklarında suçun arttığına inanıyor. 1990'lardan bu yana yapılan tüm Gallup suç araştırmalarında, Amerikalıların kendi bölgelerinde suçun arttığını söyleme olasılıkları, ulusal düzeydeki suçlar için aynı şeyi söyleme olasılıklarından çok daha düşüktü.

Kamuoyunun suçla ilgili tutumları, Amerikalıların parti üyeliğine, ırkına, etnik kökenine ve diğer faktörlere göre büyük ölçüde farklılık göstermektedir. Örneğin Pew Araştırma Merkezi'nin yakın tarihli bir araştırmasına göre Cumhuriyetçiler ve Cumhuriyetçi eğilimli bağımsızlar, Demokratlara ve Demokrat eğilimli bağımsızlara göre bu yıl suçun azaltılmasının Başkan ve Kongre için en önemli öncelik olması gerektiğini söyleme olasılıkları çok daha yüksek (%68'e karşı %47). anket.

Bu konudan anlanılacak şeyler 100 bin kişi başına verilmiş rakamlardan ibaret. 100 bin kişi başına bu sayı biraz olsa azalsada belli suçların sabit kaldığı gözlemlenmiş. Bir rapora göre fbı belgelemediği şeyler geçersiz. Ama amerika halkı hala kendini tedirgin hissetmekte. Amarika birleşik devletlerinin tüm suç oranlarına baktığımızda sadece 1990 dan 2022 en yakın tarihli var.  Kaynağa göre birçok suç raporlandırılmıyor, ama fbı yeni sisteme geçiceğini duyurdu. Bazı eyaletlerde suç oranları düşerken, bazı eyalerlerde ya sabit kalıyor yada artıyor.