LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Oyunda her yer Güvenli Bölge

Başlatan Rei-, 03 Temmuz 2024, 17:36:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: 911 does police - 04 Temmuz 2024, 13:02:47Meslek bölgeleri, Belediye ve önemli mekanlar, işlek caddeler tamamen güvenli bölge kapsamında tutulur. Her an gasp rp döndüğünü varsayarsak legal oyuncular olarak bırakın nefes alalım.
Adamlar Mission Row İstasyonu önündeki  arabama çarparak itmeye çalışıyor, bir de Güvenli Bölge alanını mı azaltalım?
Misrow zaten gta v evreninde çete şubesinin olduğu bölgedir buradaki gb lafım yok ama ikinci elin gbsi davisin ve grovenin içine kadar giriyor hikayesel olarak 1981 yazindan beri ballas ve grove street famillies hikayesi crips and bloods aillerini temsil eder bu aileler los santosun doğu yakasısında savaşır LA'in doğu bölgesine es olacak şekilde. Ama grove street olarak geçen davis şu an ikinci elin gbsi içinde kalıyor ve ben bunu doğru bulmuyorum. Döndüğüm yere göre de gb map içerisinde sorun çıkarıyor bir miktar dönerseniz kendi etrafınızda ikinci el gbsi grovein içine doğru giriyor

Alıntı yapılan: Lama56 - 05 Temmuz 2024, 12:12:26
Alıntı yapılan: Zibdis - 05 Temmuz 2024, 11:27:15
Alıntı yapılan: Lama56 - 05 Temmuz 2024, 08:53:07
Alıntı yapılan: walkar - 05 Temmuz 2024, 04:28:47Şehir içerisindeki çoğu yer zaten gbi olmalı, sonuçta sunucuda olan 300-500 kişi dışında bir şehir içerisinde roleplay sunucusu oldugu icin her mahalle, sokak yollar falan insan dolu olur ve illegal davranmak mantıklı olmaz, reddedildi

İllegal davranmak mantıklı olmaz derken dostum? Arkadaşlar yukarıda örnek verdi, çetelerden, mafyalardan haberin yok sanırım? Bloodlar ile cripler sokak ortası birbiriyle çatışıyo, sabah sabah göz göre göre apple mağazası patlatıyor adamlar

GB dışı bölgelerde hala bunu yapabilirsiniz, Vinewood gibi bir cadde üzerinde çatışıyorsunuz zaten, bence orası gibi popüler bir cadde gb ye dahil edilmeli. Herhangi illegal faaliyetlerinizi GB dışındaki bölgelerde sürdürebilirsiniz ama iki birliğin canı çatışmak istedi diye rolünü yapmaya çalışan "sivil" yani "illegal olmayan" kişilerin rol zevki bölünmek zorunda değil. Sonuçta bu bir oyun ve ben her oyuna girdiğimde yanımda iki birliğin çatışmasını istemem.
Gb dışı bölgelerde hala bunu yapabilirsiniz derken? Dostum çok fazla gb var, gidip terörist gibi dağda mı çatışalım onu mu istiyorsun? Ayrıca iki birliğin canı çatışmak istersede rol yapmaya çalışan sivile bir şey olmaz dostum, eğer ateş alırsada dmden şikayet açar, bunu nasıl bir mantıkla söyledin ki? İllegallik çatışmak değil ayrıca, ben sana basit bir örnek verdim.
böyle gidersek bloods cripss ya da alcaope rplelerindense dağda çalışıp adına illegal koymak mantıklı değil. İllegal legal ve sosyal rp her şey bir arada olmalı illegal sevilmiyor diye onu istememesi doğru bulmuyorum

RP Quality Moderator
Erkek

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 94 gün, 18 saat
Erkek

Son Giriş: 01 Haziran 2026, 00:44
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)
Alıntı yapılan: Laxess- - 05 Temmuz 2024, 12:14:00
Alıntı yapılan: 911 does police - 04 Temmuz 2024, 13:02:47Meslek bölgeleri, Belediye ve önemli mekanlar, işlek caddeler tamamen güvenli bölge kapsamında tutulur. Her an gasp rp döndüğünü varsayarsak legal oyuncular olarak bırakın nefes alalım.
Adamlar Mission Row İstasyonu önündeki  arabama çarparak itmeye çalışıyor, bir de Güvenli Bölge alanını mı azaltalım?
Misrow zaten gta v evreninde çete şubesinin olduğu bölgedir buradaki gb lafım yok ama ikinci elin gbsi davisin ve grovenin içine kadar giriyor hikayesel olarak 1981 yazindan beri ballas ve grove street famillies hikayesi crips and bloods aillerini temsil eder bu aileler los santosun doğu yakasısında savaşır LA'in doğu bölgesine es olacak şekilde. Ama grove street olarak geçen davis şu an ikinci elin gbsi içinde kalıyor ve ben bunu doğru bulmuyorum. Döndüğüm yere göre de gb map içerisinde sorun çıkarıyor bir miktar dönerseniz kendi etrafınızda ikinci el gbsi grovein içine doğru giriyor

Günümüzü konuşalım.

Alıntı yapılan: 911 does police - 05 Temmuz 2024, 12:25:50

Günümüzü konuşalım.

Crips bloods halen devam ediyor bunda bir sorun yok günümüz bu zaten aksine illegal aktiviteler hız kesmeden LA devam ediyor

ULSA

Günümüzü konuşalım.

1981 den beri diyor dostum doğru oku artk şu yazılanları ya

Erkek

Son Giriş: 07 Ocak 2025, 18:02
Toplam Oynama: 47 gün, 20 saat
Birlik: **** ******* ********** *lub
Alıntı yapılan: Laxess- - 05 Temmuz 2024, 12:36:46

Günümüzü konuşalım.

Crips bloods halen devam ediyor bunda bir sorun yok günümüz bu zaten aksine illegal aktiviteler hız kesmeden LA devam ediyor

CRIPS v BLOODS devam ediyor baya tutarsız bir önerme olmuş, günümüzde artık seksenlerdeki gibi çeteler birbirini görünce sokakta vurmuyor. Daha politik, planlı ve akıllıca dönüyor organize suç örgütlerinin eylemleri. Teknolojiyle birlikte PD çok güçlü, çeteler radara yakalanmamak için göz önünde bir şey yapmıyor. Evet LA'de suç oranı yüksek ama bunlar çetecilik faaliyetleri değil daha çok bireysel suçlar nedeniyle.

Arge'nin önermesine dönersekte GB alanları büyük evet ama çokta kısıtlayıcı değil, sunucuda sokakta, sahilde vb. yerlerde insanlar rol yapamıyor ben evimde otururken gasp edilebiliyorsam hala yetersiz olduğu noktalar var.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 06 Mart 2026, 01:04
Toplam Oynama: 46 gün, 7 saat
Erkek

Son Giriş: 04 Temmuz 2024, 17:47
Toplam Oynama: 0 gün, 3 saat
Erkek

Son Giriş: 02 Mayıs 2024, 22:19
Amerika'da şu an inanılmaz bir suç yükseliş oranı var, öyle ki Chicago çoğu eyaletin suç oranını tek başına geçiyor, hatta ikiye katlıyor. Suç işleyen adam her yerde suç işler, sonra ya öldürülür ya da hapise girer, ilk seçenek olağan olmadığı için ikinci seçeneğin en ağırlaştırılmış halini bu sunucuda uygulatabilirsiniz. AR-GE oldukça mantıklı. Yeşil bölge varlığı sunucudaki rolleri kısıtlıyor. Rol yapmak istediğiniz birisini takip ettiğinizde adam yeşil bölgeden çıkmadığı için rol yapamıyorsunuz.

Erkek

Son Giriş: 07 Ocak 2025, 18:02
Toplam Oynama: 47 gün, 20 saat
Birlik: **** ******* ********** *lub
Alıntı yapılan: vuslat - 05 Temmuz 2024, 14:06:04Amerika'da şu an inanılmaz bir suç yükseliş oranı var, öyle ki Chicago çoğu eyaletin suç oranını tek başına geçiyor, hatta ikiye katlıyor. Suç işleyen adam her yerde suç işler, sonra ya öldürülür ya da hapise girer, ilk seçenek olağan olmadığı için ikinci seçeneğin en ağırlaştırılmış halini bu sunucuda uygulatabilirsiniz. AR-GE oldukça mantıklı. Yeşil bölge varlığı sunucudaki rolleri kısıtlıyor. Rol yapmak istediğiniz birisini takip ettiğinizde adam yeşil bölgeden çıkmadığı için rol yapamıyorsunuz.

Arkadaşlar suç oranı arıyor diyorsunuz evet ama ilk verilen örneklerdeki gibi 90'lara göre inanılmaz azalma var. Artış son 5 yıla baktığımızda görülüyor ama yinede oranlar %2 civarlarından çok uzakta değil. Sunucuda 500 kişi oynuyorsa 300ü silahlı ve illegale yatkın rol yapıyor. Keşke dediğiniz gibi %2 olsa tüm şehirdeki GB'leri kaldırsak.

kaynak*

Oyuncu
Erkek

Erkek

Erkek

Attığın verilerde mülkiyet suçu ve şiddet suçu verileri gösterilmiş. Amerika genelinde tabii ki bazı dönemlerde suç oranları düşüş yaşamış, bunun başlıca sebepleri politik, ekonomik ve sosyal faktörler. Bazı bölgelerde düşüş yaşansa bile bazı bölgelerde de ona oranla yükseliş görülmüş. Özellikle büyük şehirlerin suç grafiğine bakarsan yükseldiğini görebilirsin, Los Angeles yani Los Santos gibi.

Los Angeles suç grafiği, bir grafik daha vardı onu atamadım ama. Orada da grafik 2023 yılında düşüşe geçiyor mesela. Ki bu grafikte de 2023'e doğru inişe geçtiğini görebilirsin.

Oyuncu
Erkek

Erkek

Erkek

Eğer grafiklerle ilgileniyorsan Chicago'nun suç grafiğine bir bakmanı öneririm, Trump dönemi sonrası günde 50 cinayet işleniyordu sanırım. Bu konu hakkında belgesel bile çekildi.