LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Politika Eksikliği/Açıklığı

Başlatan alfaizm, 07 Haziran 2024, 20:47:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 08 Haziran 2025, 01:28
Toplam Oynama: 120 gün, 20 saat
Birlik: (Yok)
Selamlar, öncelikle politikalarda fark ettiğim birkaç bariz eksiklikten bahsetmek istiyorum. Bunun için daha önce toplantılarda birkaç kere yönetimle konuştuğumuz oldu ya da TS3'ten sesli bir şekilde dile getirdik fakat herhangi bir şekilde değişiklik olmadığı için bu AR-GE'yi açma gereksinimi duydum. Vaktini çaldığım herkesten özür dilerim.

Aşama aşama gideceğim, yanıtlarda politikalarda eksik ya da açık olduğunu düşünen belirtebilir.

1- Arabayla ezme durumu;
Arabayla ezme durumu çok sıkça olmaya başladı son zamanlarda. Kişiler emotesini atıp her istediğini rahatça ezebiliyor ve bunun onlar için de yaptırımı çok olmuyor. Burası SAMP değil arabayla ezince sadece 10 HP eksilmiyor ya da sadece bir konum değişikliği mevcut değil. Burada tek ezmeyle tüm rolün gidişatını değiştirebiliyor ya da karşınızdaki kişiyi yaralı durumuna düşürüp onu mağdur konumuna alabiliyorsunuz. Bunu yapması çok zor değil. Eğer geçerli bir sebebi var ve  ufak emotesini atmışsa kişiyle düşmanlık durumu politikalarda belirtilmemiş. Herkes kafasınca bir şeyler söylüyor bu da kafa karışıklığına yol açıyor. Bunun politikalaştırılması gerekiyor.
Emote atmadan ezme durumu için CR süresinin yeterince caydırıcı olduğunu düşünmüyorum, kişi bizi emote atmadan eziyor ve yaralı durumuna düşürüp tüm rolün seyrini değiştirdikten sonra 100 dakika cezaya çarptırılması hiç caydırıcı değil.

Ya da kişinin gerekli emotesi yok ya da geçerli bir sebebi yoksa 100 dakika gibi bir işleme tabi tutuluyor ki bu hiç caydırıcı değil. Tüm oyun zevkimizi alıp baltalıyor.

Ek olarak arabayla ezip yaralıya düşürme durumunda RK süresi belirtilmemiş, bence çok büyük bir açık.
2- Gasp Kural İhlali durumu;
Sunucu başından beridir gasp sistemi sunucuda bulunuyor fakat son zamanlarda gaspa 3 kişiyle çıkılır, ağır silahlarla çıkılmaz diye bir söylenti var ki şikayetlerde de bu kabul görüyor fakat bunun politikalaştırılmış hali yok. Sadece bir söylentiden ibaret.

-Gaspta üç kişi durumu sadece eve girerken mi geçerli?
-Hangi silahlar kullanılmalı?
-Karşı saldırı gelirse üçten fazla kişi olaya dahil olabilir mi?
-Evde beşten fazla kişi var olduğu biliniyorsa üç kişi kuralı hala geçerli mi?

3- Güvenli Bölgelerin Belirsizliği
Paintball, ehliye gibi topluma açık bölgelerin güvenli bölge olup olmadığı belirsiz, kimi yetkili güvenli bölge diyor kimi yetkili ise güvenli değil diyor. Nedenini sorduğumuzda ise politikada belirtilmemiş deniyor, buna benzer iki üç yer daha var.

Bazı politikalara inisiyatif eklenmesi gerek. Birisi seni ezerek kavga veya başka bir rolünü baltalıyorsa eğer ateş açmak DM sayılmamalı. Adamın emotesi chatime düşmemiş olabilir o an, ihlale ihlalle karşılık vermek demek değil bence bu.

Bir kişi fear ihlalini cidden abartıyorsa eğer silah çekmek SKİ sayılmamalı. Fearı abartıyorsa silahını gösterirsin ve devam ediyorsa en doğrultursun. Yine devam ediyorsa eğer zaten doğrulttuğun için karşı tarafa sıkma hakkı da vermiş oluyorsun ve aynı zamanda vurulmayı göze alarak fear ihlalini sürdürüyorsa ateş açılabilmeli.

Bu konuların politikalara açık bir şekilde eklenmesi gerek, bazı şeyler yazmıyor ama şikayetlere bakarken değerlendirilebiliyor.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 08 Haziran 2025, 01:28
Toplam Oynama: 120 gün, 20 saat
Birlik: (Yok)
Politika Arge aktif olarak kullanılmadığı için buraya açtım, sorun teşkil edilecekse oraya taşınabilir.

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 20 Mart 2026, 14:26
Toplam Oynama: 208 gün, 21 saat
Birlik: ******* ** *** *ity
Destekliyorum, incelenmesi gereken bir AR&GE.

VIP+
Kadın

Son Giriş: Oyunda
Toplam Oynama: 382 gün, 3 saat
Haklı bir konu, incelenmesi gerek. :like:

Oyuncu
destekliyorum, gerçekten ilgilenilmeli bu konu ile  :like:

Oyuncu
Destekliyorum, çok önemli bir konu.  :like:

Oyuncu
Erkek

Son Giriş: 24 Mayıs 2025, 22:29