LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

LSFMD Hk.

Başlatan Nativitas, 03 Haziran 2024, 17:09:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

VIP+
Yazımı yazıyor olduğum platform, bir rol yapma sunucusu. Şartlar gereği ve oyuncu topluluğunun gidişatına göre roller bazen gerçekten gerçekçi olabilir, bazen gerçekçilikten tamamen uzaklaşabilir veya bunlar kitleye göre değişkenlik gösterebilir.

İşin aslı; aslında low rp, hard rp olayını kastetmeye çalıştım. Ben bir sunucunun bu kalıba girdiğini düşünmüyorum, daha doğrusu girmemesi gerektiğini savunanlardanım. Türkiye'de text roleplay tabanlı tüm sunucularda şu an Türk rolü yapmak yasaktır, karakterlerin Birleşik Devletler'de yaşıyor olduğu varsayılır ve Continuity'ye göre Los Santos, San Andreas Eyaletine bağlı şehirlerden biridir.

Bu durumda ben, bir rol evreninin -yani rol sunucusunun- tüm kurumlarıyla ve işleyişiyle gerçekçiliğe en yakın şekilde dizayn edilmesi gerektiğini savunuyorum. Oyuncular kendileri rollerindeki kaliteden ödün vermeyi tercih edebilir fakat kurumlar, birlikler ve sunucu işleyişi bu konuda taviz vermemelidir. İşleyiş yerinde olsun, evren gerçekçiliğe uygun olsun da varsın, hatayı yapan oyuncular olsun. Sistem sorunlu olursa oyuncuların sorunlu olma oranı daha fazla artar, isteyerek veya istemeden bu teşvik edilmiş olur.

Aslında yasal veya yasa dışı konsepte sahip çoğu oluşum hakkında yazabileceğim detaylar var fakat bu AR & GE'nin konusu LSFMD. LSFMD'ye giren bir karakter, sunucu şartları gereği medikal bir çalışan olmasının (EMT ve Paramedik rütbeleri) yanı sıra, aynı zamanda bir itfaiye personeli (Firefighter rütbeleri) olmuş oluyor. Bu, gerçekçiliğe uygun olmasa da bir rol sunucusunda kimi zaman bunun bir oyun olduğunu unutmadan detayların şartlara uyarlanması gerekebileceğinin farkındayım. Fakat bu durum abartılmamalı.

Sunucuda var olan LSFMD, Los Santos'un ilham aldığı Los Angeles'ta şu şekilde bulunur:
1) LSFD: Los Santos Fire Department
2) LSMD: Los Santos Medical Department
3) Pillbox Hill Medical Center
4) DMEC: Department of Medical Examiner & Coroner

Birinci departman kısaca itfaiye departmanıdır, ikincisi Türkiye'ye uyarlamayla acil tıp teknisyenlerinin yaptığını yapar; üçüncüsü hastanedir, içerisinde cerrahlar da yer alır, dördüncüsü ve son olanıysa cesetlerle ve yer yer faili meçhul cinayetlerle ilgilenir, soruşturur. Otopsi gibi detaylar da buna dahildir.

Görüldüğü üzere Rina Roleplay evreninde şu an var olan LSFMD, aslında dört ayrı kuruluşun birleşiminden meydana geliyor. Söylediğim üzere; belki oyun şartlarından dolayı iki departman (FD, MD) birleşiyor olabilir fakat dördünün de birleşmesi ortaya, gerçek anlamda hayalden ibaret yeni bir kurum çıkarıyor. Yangın rolleri -kabul edelim- bir rol sunucusunda fazla dönmez, kırk yılda bir değişiklik olsun diye olur ve biter. Yine Coroner için buna hazır bir kitlenin oluşması, kitlenin zamanla bilinçlenmesi gerekir. Genel olarak medikal roller ve hastane rollerine rağbet gösterilir, böyle olmasını da ayrıca kendi düşüncemle gerekli görüyorum. Hastanenin olmaması veya medikal birimlerin bulunmaması, oyuncuların Fast RP yapıp durmasına ve bu yolla bazen kuralları ihlal edebilmesine olanak tanır. Bundan dolayı sağlıkla ilgili başlıca kurumların var olması, bir rol sunucusu için önemli.

Önerim:

LSFMD, LSMD ve Pillbox Hill Medical Center olarak iki ayrı oluşuma ayrılmalı.
Alternatif > Sunucu şartları gereği LSFMD'nin varlığını koruması halinde oluşuma dahil olan oyuncular eğer medikal rol yapmak isterlerse onlara, ameliyatlara girmesi konusunda baskı yapılmamalı.

Bir oyuncu karakter hikayesi için iyi bir iş arayabilir, bunun sonucunda LSFMD'yi tercih edebilir. Bu durumda yalnızca paramedik rolü yapmak isteyen, karakterinin hayatını bu şekilde ilerletmeyi tercih eden bir oyuncuya, ameliyatlara girip bir polis memurunun bedeninden kurşun çıkarması konusunda baskı yapılmaması gerekir. Ya departmanlar ayrı olur, oyuncular buna göre hangi rolü yapmak istiyorsa o oluşuma girer ya da departmanlar bir olsa da her oyuncu kendi yolunu seçer.

Bir karakter hem itfaiyeci, hem medikal personel, hem cerrah hem de Coroner veya cankurtaran olmamış olur. Bu, gerçek anlamda çok tuhaf görünen bir durum.

RP Quality Moderator
Erkek

Son Giriş: 03 Haziran 2026, 14:49
Toplam Oynama: 94 gün, 16 saat
Erkek

Son Giriş: 01 Haziran 2026, 00:44
Toplam Oynama: 0 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)
Kesinlikle katılıyorum. Sunucunun medium düzeyde olması, oluşum düzey ve politikasını ciddi şekilde işlemeyeceğini asla göstermez.
LSFD tarafına gelen başvuruların tamamını inceliyorum. Şaka değil, boş bir zamanımda hepsini oturup ciddi ciddi okuyorum.

Bir karakter var; adam Howard Universitesi çıkışlı. Böyle bir adamın LSFD gibi bir meslekte ne işi var? karakter gelişimi dahi yanlış ve hatalı. LSFD oluşumuna girecek olan karakterlerin tamamı KED lisanslı olmak zorunda. Bu bir yasal hükümlülüktür. Los Angeles İtfaiyesi, personellerini her zaman gönüllü insanlardan alır. 6 aylık akademi sonrasında da KED lisanslarına Los Santos İtfaiye Akademisi eklenir.
Bu sunucuda bakıyorum, EMT'inden tut Paramedik oyuncular, hastane içerisinde doktor rolü yapıp hasta bakıyor. Buradan LSFMD oluşumlarına sesleniyorum, İtfaiye birimi çalışanının doktor sahasında ne işi var arkadaşlar?

Uzun saç & sakal yönetmeliğine zaten girmiyorum. Ona girdiğimde zaten çıkamam. Paramedik dediğimiz insanlar İtfaiye Akademisi çıkışlıdır, bu alandaki personeller birer doktor değil. Karakterleri bir doktor gibi müdahale yapamaz. Adamlar İtfaiye çıkışlı, sağlıkla edinebildiği tek sertifikalar ALS ve BLS. Siz böyle bir karaktere önlük verip Tıp Fakültesi mezunu  muamelesi yapamazsınız.
Aynı şekilde, Doktorlar. Sen bu doktorlara Paramedik müdahalesi yapamazsın. Onların İtfaiye Akademisi eğitimleri yok. Tıp Fakültesi üzerinde gördüğü eğitimle Paramedik personeli olamazlar. Bu yasal değil.

Ve en önemli konu da şu: Tıp Fakültesi'nden mezun olmuş bir birey, meslek kararını değiştirip Polis Akademisi'ne giremez. Bu yasal değil. Aynı şekilde bir polis, meslek kararını değiştirip doktor veya paramedik olamaz. Oyuncu birlik değiştirmek istiyorsa mevcut karakterine NC atmak zorunda.
Bugün denk geldim, oyuncunun bir tanesi LSPD & LSFMD birliğine gir çık yapıyor. Bu işi Engin Günaydın (Avrupa Yakası'ndaki Burhan Altıntop)'ın oynadığı aç kapa aç artema reklamlarına dökmüş.

Sunucunun illegal oluşumlara değil, asıl legal oluşumlara çeki düzen verip politikalarını değiştirmesi gerekiyor. Böyle bir konuda içimi dökmekti amacım. Hiçbir oluşum yöneticisine hakaret etmiyorum. Hepsi baş tacı. Burada hataları konuşuyoruz sadece. Umarım birlik yöneticilerinin okuyup feyz alacağı bir konu olur. İyi geceler diliyorum.