LOS SANTOS

İnsanlarla tanışın, hikayenizi yaşayın.

Etkileşim, eğlence ve daha fazlası burada.

Menü

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır. Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz.

İletileri Göster Menü

Mesajlar - gizlıadam

#1
Marshalları da dahil edeyim, şöyle bir konu var gereksiz ağır teçhizat ile geziyorlar, yöneldikleri olaylar diğer kolluk kuvvetleri ile aynı. aynı ihbarları alıyorlar aynı frekanslara yöneliyorlar ama tank kovalar gibi teçhizatları var. maske ile gezmeleri de mantıklı gelmiyor onlar dedektif değil kendi içinde alt sınıflar açabilirsiniz diye düşünüyorum ama uğraşmak istemiyorsanız sizin kararınız.
#2
Alıntı yapılan: notime2cry - 07 Ağustos 2025, 21:49:17
Alıntı yapılan: gizlıadam - 07 Ağustos 2025, 18:05:06
Alıntı yapılan: EGO BUT TWO - 07 Ağustos 2025, 17:03:36polisler tahmin ettiğinizden çok daha fazla ceza alıyor, sadece dışardan görünmüyor.
ben pdlerin ceza alması veya almamasından bahsetmiyorum eşitsizlikten ve pdnin rolsel olarak gereksiz üstünlüğünden bahsediyorum tsde eğitim sürecimdeyken rapor yazdırmak için girdiğim birim odamda polisin dm arayalım dediğini biliyorum. örneğin silah kaybettiğinde bir miktar silah parası kesilmeli pdlerden her ne kadar devletin bir kolluk kuvveti olsa bile devletin malını kaybettiği için para cezası kesilmeli. Adam pd girmiş çünkü legal dm arıyor mesela rol olarak felan girmiyor bazı kişiler illegalde silahları bitiyor pdde dm atmaya giriyor üstelik kişi de hala polis departmanında bulunuyor. tekrar belirtiyorum elbette illegale karşı mutlaka yüksek olmalı illegalin karşısındaki devlet sonuç olarak ama bu kadar üstün olması anlamlı gelmiyor.
kanka her polis vurulduğunda görev silahı mı alınıyor üzerinden? rk sistemini gerçek hayat ile bağdaştıramazsın, olmayan bir şey çünkü. ayrıca polisler her zaman üstündür, los angeles gibi bir yerde polislerin 15 üyesi olan zenci çetesine diz çökmesini kimse bekleyemez.

Amaç zaten pdlerin silahı alınması veya alınmaması değil, çatışma kovalıyorsunuz genel birlik olarak bu açık ve görülebilir bir gerçek pd'ye çatışma için giren kişilerin sayısı çoğunlukta olduğunu düşünüyorum bu sadece pd için değil şerif için de geçerli. Sorsanız tabi söylemezler veya yanınızda konuşmazlar yüksek rütbeliyseniz veya samimiyetinize güvenmiyorlarsa.  Asıl konuya geleyim silah alınması veya alınmaması değil orada çatışmaya girerken pd canını ortaya koymuş oluyor canı tehlikede oluyor bunun için SAFE politikası var dersiniz ancak çok önemsenen bir politika olmadığını gördüm 1.5-2 aylık pd serüvenimde amaç kısacası pdnin çatışmaya girerken 2 kere düşünmesini sağlamak rk gerçekçi değil bunun farkındayım ama rk sistemine güvenerek ck yemeyeceğini bilerek çok rahat bir şekilde çatışmaya girmemeli rk olduğunda bir ceza kesilmeli. hastane masrafını zaten verilmiyor bu sisteme tabi lafım yok görev başında vurulmuş bir polis memuru sonuç olarak.

Alıntı yapılan: aistha - 07 Ağustos 2025, 17:53:18
Alıntı yapılan: EGO BUT TWO - 07 Ağustos 2025, 17:03:36polisler tahmin ettiğinizden çok daha fazla ceza alıyor, sadece dışardan görünmüyor.
buna da katılıyorum.
[/quote]
#3
Alıntı yapılan: notime2cry - 07 Ağustos 2025, 21:56:16
Alıntı yapılan: gizlıadam - 05 Ağustos 2025, 01:28:59Polislerin, oyunculara sürekli şekilde müdahale etmesinin önüne geçilmeli, polis politikaları daha net bir şekilde belirlenmeli.

Ayrıca bunu da anlamadım, oyunculara sürekli müdahale etmesinin önüne geçilmeli derken neyi kast ediyorsunuz? Suç işleyenlere polis rolü yapanlar göz mü yumsun? Başka bir anlam ifade etmedi.

-Hayır tabiki göz yummamalı ama bazi pdler bilerek açık arıyor kendim pdden çıktığım için biliyorum içinizdeydim mesela adam meslek yapıyor gidip meslek yapan adamı takip ediyor bilinçli olarak çünkü ufak bir ihlal yapacağını biliyor gitti o adam 30k ceza yazdı 1 saati gitti gerek yok böyle rollere bazı kişilerin amacı tamamıyla illegal rolü bitirmek ama bunun olmaması grekiyor sunucuda 3 çeşit temel rol bulunuyor, legal illegal ve sosyal rp yapan kesim. bu üç rol hakkından birisini alırsanız sunucu kalitesi bariz bir şekilde düşer.

Alıntı yapılan: gizlıadam - 05 Ağustos 2025, 01:28:59Kolluk kuvvetlerinin ölümcül güç kullanabileceği alanlar daha sınırlı olmalı.
Bunu da pek anladığımı söyleyemem. 10-57 sırasında 10 dakika sonra ateş açılmasından bahsediyorsanız, eyvallah bir şey diyemem. Doğru olduğunu savunmuyorum çünkü. Onun dışında da bir problem görmüyorum. Açıp biraz PoliceActivity izleyebilirsiniz.

-şunu demeliyim, pit manevraları doğru değil bariz olarak cr atılıyor kişinin rol hakkı kısıtlanıyor, pit manevrası pushbar ile aracın arka tamponuna yapılır diyorsunuz ama adama gidip bariz crler atıyorsunuz bunlar gerçekçi değil. pd yönetiminin biraz daha sıkı olması gerekiyor.

Alıntı YapSürekli müebbet verilmemeli; oyuncuların illegal rol yapabilmesi için belirli esneklik sağlanmalı.
Buna da şöyle bir cevap verebilirim, on tane memurun canına kast sicili olan adam bile müebbet yemiyorken bunu söylemeniz aşırı mantıksız geldi.

-bazı pdler kendine edilen hakareti kişiler olarak alıp müebbet atabiliyor memur canına kast etmemiş olsa bile kendim jaile attım böyle iki kişiyi lwrc silahını kaybetti ikisi de.
#4
Alıntı yapılan: EGO BUT TWO - 07 Ağustos 2025, 17:03:36polisler tahmin ettiğinizden çok daha fazla ceza alıyor, sadece dışardan görünmüyor.
ben pdlerin ceza alması veya almamasından bahsetmiyorum eşitsizlikten ve pdnin rolsel olarak gereksiz üstünlüğünden bahsediyorum tsde eğitim sürecimdeyken rapor yazdırmak için girdiğim birim odamda polisin dm arayalım dediğini biliyorum. örneğin silah kaybettiğinde bir miktar silah parası kesilmeli pdlerden her ne kadar devletin bir kolluk kuvveti olsa bile devletin malını kaybettiği için para cezası kesilmeli. Adam pd girmiş çünkü legal dm arıyor mesela rol olarak felan girmiyor bazı kişiler illegalde silahları bitiyor pdde dm atmaya giriyor üstelik kişi de hala polis departmanında bulunuyor. tekrar belirtiyorum elbette illegale karşı mutlaka yüksek olmalı illegalin karşısındaki devlet sonuç olarak ama bu kadar üstün olması anlamlı gelmiyor.
#5
Sunucu içerisinde legal ve illegal roller arasında belirgin bir dengesizlik olduğunu gözlemliyorum. Özellikle para kazanma, yetki kullanımı ve ekipman açısından legal tarafın çok daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. Bu durum, sunucuda illegal rol oynamayı oldukça zorlaştırıyor ve çoğu oyuncunun yalnızca legal rollere yönelmesine neden oluyor.

İllegal tarafın rol alanı oldukça dar; bu da karşılıklı rol ortamını zayıflatıyor. Bir PD olarak kendi deneyimime dayanarak söyleyebilirim ki, illegal rollerin desteklenmemesi bizim de etkili rol yapmamızı zorlaştırıyor. Karşılıklı etkileşim olmazsa kaliteli rol de ortaya çıkmıyor.

Bu konuda bazı önerilerim var:

Tırcılık mesleğinde illegal yüklerin geliri daha yüksek olabilir.

Silah getirme sisteminin erişimi biraz daha kolaylaştırılabilir.

Kolluk kuvvetlerinin ölümcül güç kullanabileceği alanlar daha sınırlı olmalı.

Polislerin, oyunculara sürekli şekilde müdahale etmesinin önüne geçilmeli, polis politikaları daha net bir şekilde belirlenmeli.

Sürekli müebbet verilmemeli; oyuncuların illegal rol yapabilmesi için belirli esneklik sağlanmalı.

Gözaltı işlemleri daha hızlı ilerlemeli. Ayrıca, gözaltında CK veya NC atmak zorunlu olmamalı; bu durum oyuncuya bırakılmalı. Gözaltı rolleri her oyuncuya dayatılmamalı.

Bu düzenlemelerin yapılması, sadece illegal oyuncuların değil, tüm sunucunun rol kalitesini artıracaktır. Elbette legal tarafın bir miktar daha avantajlı olması normaldir, fakat bu fark çok açıldığında diğer oyuncuların motivasyonu kırılıyor. Özellikle bazı durumlarda kolluk kuvvetlerine tanınan ayrıcalıkların da yeniden değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

örneğin bir çatışma rolünde illegal legali araç ile ezdiğinde cr kapsamında işlem görüyor, veya memur canına kasttan dolayı müebbet yiyor ama bir kolluk kuvveti illegali ezdiği zaman bazı nedenlerden dolayı göz ardı edilebiliyor sadece uyarı alıp geçiyor ama bakarsanız orada ikisi de birbirinin canına kast etmiş oluyor aynı ihlaller yapılıyor tek fark birisi illegali birisi legali eziyor.

Sonuç olarak, bu fikirler sunucunun genel işleyişine zarar vermek için değil; aksine daha dengeli, keyifli ve kaliteli bir rol ortamı oluşturmak için dile getirilmiştir. Gerçekçi ve tarafsız bir değerlendirme yapılırsa çoğu oyuncunun da bu düşünceleri paylaşacağını düşünüyorum.

#6
Okunmuş AR&GE / Ynt: U.S Marshal HK.
10 Temmuz 2025, 13:09:36
Destekliyorum gerek departmanlar arası görev dağılımı, müdahale edebileceği olaylar olarak bir düzenleme için gayet iyi olabilir. Yeteri kadar departman üyesi olduğunu düşünüyorum bu nedenle bir görev dağılımı/düzenleme yapılması rol kalitesinin artması ve gerek rol çeşitliliği gerek departmanlar arası iletişimi güçlendireceğini düşünüyorum.
#7
Kanka silinmesi çok kötü oldu ben tornacıda çalışıyordum paramı rinaya attım ama o da gitti.