“Bir zamanlar beş adam vardı, bunlardan biri öldürüldü. Geri kalan dört kişiden biri katildi, bu nedenle kovuldu. Üç tane kaldı, biri yolculuğa çıkarak kendisi için araştırma yapmaya karar verdi. Böylece biri kendi işini yapmaya gidince iki kişi kaldı. İkincisi, Bloods çetesine karşı büyük bir nefrete sahip olduğunu fark etti. Bir gün göklere baktı ve ekledi: "Gökyüzü mavi ... bu doğru ..." ve mücadelesinde kan döken tüm erkekler ve kadınlar için bir düşüncesi oluştu. Bu yüzden dördüncüyü arayıp ona sadece "Her şey yolunda" dedi. Ve bu nedenle üçüncüsü birinciyle tanıştı ve sevgi, yaşam ve sadakatin daha önce olduğu gibi yerinde olabileceğini keşfetti, bilgi, bilgelik ve anlayış olmadan her şeyin hızla biteceğini keşfetti. Daha sonra ikincisini, ikisi arasında bir ittifak kurmayı memnuniyetle karşıladılar. Yeni bir ulus doğdu, bir kral tarafından yönetilen Milletler Milleti! " "Dinlenmek için uzanıyorum. Lütfen, Kral David, elimden gelenin en iyisini yaptığımı fark et. Altı köşeye yemin ederim. Bu benim için onurdu. Tüm G.'nin sevilen kralı Kanınız ve gözyaşlarınız döküldü. Bunu ve söylediklerinizi hatırlıyorum: "Bir G. her zaman bir G.'dir". Seni sonsuza dek onurlandırıyorum,kralların kralı,kralım. Sonsuza dek G. "
(https://i.hizliresim.com/AR6gWV.jpg)
KURULUŞ
____________________________________________
Chicago tarihindeki en büyük mafya hikayesini anlatmak için doğru çeteleri ve müritlerin tarihini ele almak gerekir. Gangster Disciples sayıca en az 40.000 kişi olduğu tahmin edilen bir örgüttür. Ergenlik çağındaki gençleri ve 70 yaşından küçük yaşlıları bünyesine katarak büyümeye devam ettiği söyleniyor. Gangster Disciples Nation genişleme, güç ve hakimiyet mirasına sahiptir. Gangster Disciples bir çete olmanın ötesine geçmiş, büyüme ve gelişme politikası ile ilerlemiştir. Gangster Disciples Nation tarihi insan hakları ve toplumu rahatsız eden sorunlarla uğraşan köklere sahiptir. Hyde Park'ın iğrenç kısımlarından, Englewood'un hücra köşelerinden çıkan fakir ve güçsüz topluluk zamanla sayı ve organizasyon açısından gerçek gücünü göstermek için evrimleşti.
Hikayeye 1958 yılında Hyde Park mahallesinin yoksul kuzey yarısına, fakir Kenwood bölgesine ve EngleWood'dan başlayacağız. Hyde Park her zaman kısıtlayıcı ırksal sebeplerden siyahilerin yaşaması zor bir yer olmuştur. 40'ların sonunda siyahi haksızlığı anayasaya aykırı sayıldı. Bu nedenle siyah aileler Hyde Park'ın eski kuzey bölümüne, 50'li yılların sonlarına doğru Güney Kenwood'a doluşmaya başladı. Englewood siyah ailelerin yanı sıra bir çok italyan aileye ev sahipliği yapıyordu. Bu nedenle çevrede yaşanan zorbalık, ırkçılık olayları fazlasıyla arttı. Kenwood, Hyde Park ve Englewood'un zorba gençlerinden bazıları arkadaş olarak bir araya gelerek sahip oldukları tüm bu düşmanlara karşı savaşacak bir kulüp kurmaya karar verdiler.Bu çocuklar sadece 11-13 yaşındaydı ve hepsi bu yeni örgütün adını bulmak için oturdular. Dindar bir bölgede yaşayan çocuklar isim konusunda fikir alma kaynağını kutsal incilden yana kullandılar, başlarda Disciples adını kullanmak için deliye döndüler. Daha sonra çocuklar korkutma amacı ile Şeytan ön ekini ekledier. Karar verildi kulübün adı Devil's Disciples olacaktı. Çocukların anlaşmasına göre 49,53,56. sokaklar arasında birbirini kollayacak, zorbalık kurbanı olmayacaklardı. Bazı kurucu üyeler Richard "Champ" Strong, David Barksdale(Kralların kralı), Mingo Shread, Prince Old Timer, Kilroy, Leonard Longstreet, Night Walker ve diğerleriydi. Disciples'lerin ilk günlerde merkezi bir lideri yoktu, işlerini basının dışında tuttular. Disciples'ler 53. sokak ve Hyde Park'ın kesiştiği noktayı ilk kaleleri yaptı. Disciples'ler 1958'de kurulduklarında Davut yıldızı, Şeytan boynuzları, Şeytan kuyrukları, Kanatlı kalp simgelerini benimsemiş sembol haline getirmiştir.
(https://i.hizliresim.com/wjaDiu.jpg)
"Kanatlarını aç ve onları yükselt, G.'ler ve D.'ler asla ölmeyecek."
" Tanrı'ya ve en iyisine dua ederken, öldüğümde ve gittiğimde Milletime beni dinlendirmelerini söyle. Bu dünyayı terk edeceğim, bu yüzden her şey yolunda olsun, ben cennette ya da cehennemde sadık bir halkım. Bu dünyadaki hayat benim için kötüydü, bu yüzden uzandığımda beni bir Altı Nokta Yıldızı ve göğsüme yerleştirilen iki av tüfeği ile dinlendirin. PATRON"
"Eğer ölürsem, acıma gösterme, beni "GANGSTER ŞEHİRİNE" göm. 6 noktalı yıldızı göğsüme yerleştirin, Kral Hoover'a elimden geleni yaptığımı söyle. 3 noktalı tacı kafama yerleştirin, Kral David'a başka bir öğrencinin öldüğünü söyleyin." Disciples'lerin ilk fiziksel düşmanları Englewood, Batı Englewood ve Gage park civarında takılan beyaz bir gresör çeteci olan " Rebels " idi. 2000'den fazla Rebels vardı ve siyahlara karşı çok ırkçıydılar. Disciplesler 1958'de Chicago'nun batı yakasına taşınan Egyptian Cobras ve Garfield Bulvarına yerleşen Blackstone Rangers(İleride Black P Stone)'e karşı savaştı. 1959 yılında Disciples'ler ilk genişleme hareketini Woodlawn Caddesi'nin batısında bulunan mahallelerin 2/3'ünü ele geçirdiler. Diğer 1/3, oraya yerleşen Egyptian Cobras ve Blackstone Rangers bölgesiydi. 1958-1961 yılları arasında Disciples gittikçe Kuzey Englewood'da nüfuz sahibi oldu ve oranın siyah halkının desteğini kazandılar. 1961 yılında İtalyan Greaser çeteleri ile yaptıkları savaşı kaybeden Disciples üyeleri kazandıkları nüfuzu kaybettiler. 1961 yılında 14 yaşındaki David Barksdale(Kralların kralı) Devil's Disciples'in liderliğini devraldı. Disciples'in Englewood şubesini doğrudan denetledi. Barksdale, Mingo'yu Hyde Park ve Kenwood'daki "East Side Disciples" olarak bilinen Disciples'lerin başına başkan olarak atadı. Setler orjinal adlarını koruyacak fakat kökleri Disciples olacaktı. Englewood dışındaki diğer tüm Disciples setlerinin kendi başkanları vardı. Hyde Park / Kenwood bölümü, Barksdale iki mahalle arasında zirveye çıktı 1960 yılında çeteye yeni setler bağlandı, bunların kaleleri 63. sokak 53. Kimbark sokak ve Kimbark alışveriş merkezi oldu. Aynı yıl David Barksdale(Kralların kralı) Disciples Richard Strong'un topluluğunu devraldı. Çoğunlukla çeşitli küçük çeteler ve Egyptian Cobras tarafından yürütülen Cabrini Green toplu konut projesine yerleşti.
GD'ler 1968 spesifik olarak 1964 yılında kuruldu. Englewood'un Green sokağında takılan bir grup gencin Larry Hoover(Yeni Kral)'ın evinde sürekli takılması, kavşakta varolan The Guys ve Gal gece kulüplerinin otoparkında takılan gangsterler ve pezevenkleri sürekli gördükleri için etkilenmiş ve onlar gibi olmak istemişlerdi. Ancak yaşadıkları yer Ranger ve Disciples bölgesiydi. Larry Hoover(Yeni Kral) gangsterlerin lideri olmak için ilham aldı ve rolüne uyacak şekilde giyinmeye başladı. Sonunda Larry Hoover(Yeni Kral)'ın fikri olan "Supreme Gangster" adlı kulübü kurdular. Hoover ilk başlarda resmi lider değil, arka planda takılan liderlerden biriydi. Hoover, Andrew" Dee Dee" Howard ve Ike " King Ike" Taylor ile bir araya geldi ve King Ike'yi sağ kolu yaptı. Supreme Gangster'ler siyah rengi giyiyorladı. Sempolleri kanatlı bir kalp ve içinden kılıç geçen yuvarlak bir taçtı. Başlangıçta Supreme'ler Blackstone Rangers ve Egyptian Cobras ile savaştılar, ancak Discipleslere karşı hisleri yoktu. Supreme'ler Englewood'daki yeni organizasyondu ve bu durum Blackstone Rangers'ın onları hemen temizleme hedefi haline gelmişti. 1965 yılında Supreme'lerin lideri artık sorumlu kişiler değil Hoover'di, sahne arkası lider olmak yerine Supreme'lerin resmi lideri oldu. Hoover örgütü devraldıktan sonra Supreme'ler Englewood'da büyümeye başladı ve Rangers'ın onları ciddiye almasına sebep oldu. Devil's Disciples 1965'e kadar güneydeki en büyük çeteydi. Rangerler yalnızca basına karşı açık sözlü oldukları için büyük gözüküyorlardı. Bu sırada Supreme'ler büyümüş, tanınmış ve daha fazla saygı, korku görmeye başlamışlardı.
(https://i.hizliresim.com/SB1J66.jpg)
"Gökyüzüne bakıyorum ve dolunay görüyorum, etrafına bakıyorum 24 tuğlalı bir piramidin yandığını görüyorum. Sahte allahın gözüne kılıcını sokan bir "G." görüyorum. Gözlerimi kapatıyorum ve 3. dünyanın döndüğünü görüyorum. Kör olduğum için beni yönetmesi için David'in elini tutuyorum. Beni yılan çukuruna götürdü. Bilgi konuştu, bana işaretler gösterdi. Konuştuğumda yanan bir göl gördüm. Kalbim öldü, şimdi aklım başıma geliyor. Gangster Stroll yolunun arkasında yürüyen gerçek "G."nin ayak izlerini takip ettim. 700 ve 20 derece yürüyüş!" 1966 tarihinde Disciples, Rangerların agresif olayları ve hızlı büyümesi nedeniyle bir tehdit olarak algıladı. David bu tehdite karşı koymak için güney yakasında Ranger'lardan nefret eden bir kaç çete arasında birlik kurma fikrine kapıldı. Bu çeteleri "Disciples Nation" adı altında tutacak bir koalisyon olacaktı. Bu yeni koalisyon "Black Disciples Nation" olarak bilindi. Koalisyon Englewood, Hyde park ve Kenwood bölgelerinin dışına çıkmış, sınırlarını genişletmişti. Qoodlawn, Washington park gibi daha güneydeki mahallelere yerleşmelerini sağladı. Koalisyona yeni katılan küçük çetelerin hepsi "Disciples" adını benimsemişti. Bu sırada Ranger'ler, şuan olan adıyla bilinen Black Peace Stone(Black P. Stone) adını aldı ve o bölgede bulunan küçük çeteler ile birleşti. Hoover Black P. Stone'nin büyümesinden dolayı onlara karşı yeni önlemler almaya karar verdi ve Black P. Stone'den nefret eden. "Black Disciple Nation" koalisyonuna katıldı. Disciples adını benimsemesi, onlarla aynı inançta yürüdü. 1966 yılında Disciples gücünü iyi kullanıyor, çok fazla para kazanıyordu, hatta savaşın iki tarafata zararlı olduğunu düşündü ve Ranger'lar ile (Sadece Ranger'lar, Black P. Stone'nin kalanı ile değil) bir barış anlaşması denedi, ancak başarılı olamadı.
1967 yılının Eylül ayında Ike Taylor setini, Chicago'nun Batı Yakası'nın West Garfield park ve Gladys, Keeler'in yanına taşıdı ve Supreme tarihinin ilk şubesini kurdu. Burada ileride Vice Lords olarak bilinen Lords ve Cobras hakimiyet sürüyordu. Supreme'ler "Black Pimps" ve "Jive 5" çetelerini kendi himayesine aldıktan sonra batı yakasında hızlı bir popülerlik kazandı. Özellikle West Garfield park bölgesinde büyüdü. Bu popülerliği onlara Henry Horner bölgesini ele geçirme fırsatı sundu. Bu bölgede hüküm süren hiç bir Disciples ve Black P. Stone yoktu, bu yüzden burası önemli bir fırsattı. Burada karşılarına çıkacak tek büyük rakip Lord'lar oldu.
1968 yılında ikisi de koalisyon üyesi olan Black Disciples ile Gangster Nation arasında savaş başladı. Hoover'a suikast girişiminin hedefi oldu, sonra 4 eylülde 2. suikast gerçekleşti ve vuruldu. 1968'in sonbaharında, Disciples, Gangsterler ve Stones üyeleri çok kayıp verdi ve uzun sürmeyen bir ateşkes yaptılar. Ocak 1969'da Hoover, David ve Jeff Fort tarafından büyük ölçüde tanınmaya başladı, iki çete lideri de Hoover'i kendi altına almak istiyordu. Hoover Ocak ayında Jeff Fort'un yanına bir ittifak görüşmesi için gitti, ancak sadece bir ateşkes oldu. İttifakın olmamasının sebebi Jeff'in kimseyle eşit olmadığını düşünmesiydi. Bir süre sonra Hoover'in üyelerinden bir kaçının vurulduğu video bu ateşkese son verdi.
Haziran 1969'da Hoover, David ile görüştü ve ikisininde eşit hakka sahip olacağı yeni bir örgüt kurdular. Birliğin adı "Black Gangster Disciples" olacaktı, inanç ve amaç açısından David'in izlediği yönde gidilecekti.
Grove çıkmazında meydana gelen, yasa dışı faaliyetlerin tam merkezi, haydutların ve serserilerin yuvası, bunun yanında paraya aç gençlerin bulunduğu bu çıkmazda takılanlar büyük setin öncüleriydi. Bu set zamanla kendini silah ve uyuşturucu ticareti ağlarıyla geliştirdi. Çete faaliyetlerini yani uyuşturucu, silah, kadın ticaretleri, fuhuş, gasp, haraç ve cinayet olayları dönüyordu bu çete içerisinde. Çete kendi işleriyle yetinmekten çıkıp dışarıyla bağlantılarını sağlamlaştırdı. Bundan öncesinde mahalle ağabeyleri olarak bilinen “Fire & Jamal” çeteye öncülük etti. Onları kontrol almak bu ikili için kolaydı. Çok geçmeden çete içerisinde yönetim bu iki kişi tarafından sağlanıp çete ile alakalı olan işler bittikten sonra Peep’in yardımı ile dış bağlantılar güçlendi. Peep çetenin uyuşturucuyla bağlantılı olmasını önerdi, bu zaten oluyordu fakat diğerlerine bu iş için içli dışlı olmayı, bu uyuşturucu faaliyetini tamamen kontrol etmek istediğinden bahsetti. Jamal ve Fire bunu onayladı çünkü Peep bundan çok kazanacaklarını söyledi, onları büyülemişti resmen. Günümüzde halen daha bu çete uyuşturucu işleriyle ilgilenirken bir yandan diğer faaliyetlerini yürütmekte. Aradan geçen 1 yıl içerisinde çete bu sayede kendisine tonlarca para kâr etmişti. İşler yolundaydı ve böyle olmaya devam edecekti.
Büyük Dalgalar
Peep, Zehir ve Fire işleri yürütmeyi başarmışlardı, paraya doymayan domuzlar gibiydiler. Mahallede elde ettikleri ayakçıları ve yardımcılarıyla mahallede hüküm sürmeye devam eden çete yakında dalgaya vuracaktı. Bu dalga öyle bir dalgaydı ki çete bunu tahmin edemeyecek ve adada kalan yamyamlara benzetilecekti. Sabah güneşli bir havada evden ağır kokular geliyordu. Kokuyu fark eden mahalle yerlileri içeriye girip çürümüş eti dışarıya çıkaracaklarını umuyorlardı. İçeride Fire cansız olarak yatıyordu. Mahalle yerlilerinin mahalle ağabeylerine haber salmalarıyla birlikte bu olay tamamen mahalle çapına yayılmış oldu. Fire’ın cansız bedeninin üstünde olan not şoka uğratmıştı. Bu olayın sorumlusunun Peep olduğunu kim bilebilirdi? Peep bunu herkesten saklamayı başarmıştı, bu olayı sadece Peep biliyordu. İyi ama Peep kuzenini, birlikte yönettiği çete liderliğini neden onu öldürerek kendisine toplamaya çalışmıştı? Peep onu neden öldürmüştü? Peep cebine para girmesini uyuşturucu neticesinde sevdi, para ve uyuşturucu onun gözlerini boyadı, insan bir şeyin daha fazla olmasını eski dönemlerden bu yana istemişti. Bu insanın doğasında vardır ve Peep bu akıma o istese ya da istemese bile katılmıştır. Zehir olayın intihar olduğunu söyleyip Fire anısına gömme töreninde bütün çetenin yerlilerini mezarın başına topladı, çeteye ait dualarını söylemeye başladı. Fire ölmüştü ve bu dalga ilk dalgaydı. Bu dalganın devamı ileride devam etmişti ve dalga bu çetenin üstünden Fire’ın ölümü ile sonsuz olarak geçmeye devam edecekti.
(https://i.hizliresim.com/PVbSGl.jpg)
"Gerçek serseri hoover yeraltında.Ben bir Crip değilim, ben G'yim, ve sikeyim bana karşı çıkanları. 6 yukarıda ve asla değişmez. GD Folk ile gün boyunca beraber sürüyorum. 6 devam ediyor 5 ölüyor." Hınç
Peep ve Zehir çeteyi yönetmeye dalgadan sonra devam etmişlerdi. Sokaklarında rutin takılıyorlarken mahallelerine gelen o kurşunlar herkesi kinlendirmişti. GD içerisinde büyük bir hınç başlamıştı, yerliler ve ortamcılar iyice sinirlenmişti. Elde edilen uyuşturucu paraları ile silahlanmaya karar vermişlerdi. GD ile irtibat halinde kalan set yeşil ışığı almasıyla birlikte kısa sürede GD için harekete geçecekti. Set ikinci devreye girmişti, atak olması şüphesizdi. Hiddet
Bir ay içerisinde sayısını ve silahlarının miktarını yükselten set atağa geçmişti. Kendilerine karşı duran rakip çete People Nation üyeleri (Almighty Vice Lord Nation, Almighty Black P. Stone Nation) önce onlara saldırdığı için misilleme yapacaklardı. GD silahlandıktan sonra hem mahalle içinde savunma yapıyorlardı hem de atak fazına geçmek için yol kat ediyorlardı. İki rakip çete birlikte saldırdığından birkaç ay öncesinde kalan hınç sonucuyla birlikte doğan hiddet etkisini arttırıyordu. GD üyeleri onların mahallesini basmaktan çekinmedi ve tek araçta dolu 4 kişi araç içinden araç dışarısına yani rakip çetenin mahallesine ateş ederek oradan kaçtı. Bunun sonucunda mahallelerinden yaraladıkları 5 kişi ile intikamlarını almışlardı. Hiddet halen dinmemişti, GD yepyeni bir döneme giriyordu. Kendilerini kutlamak için o akşam R&B müzikler, Hip-Hop ve Rap dinlemeye koyuldular. Kızlar, alkoller, uyuşturucular partiyi birlikte getirdi. Çete bu partiden sonra kendini mükafatlandırdığını anladı, durumdan memnun olan GD üyeleri çetenin geleceği için çetesi için yaşamaya, ölmeye, öldürmeye, ticaret sağlamaya, fedai olmaya hazırlanmışlardı.
(https://i.hizliresim.com/RRjaxk.jpg)
"Aşk, Yaşam, Sadakat, Bilgi, Bilgelik ve Anlayış." "Ekonomik, Eğitimsel, Siyasal, Sosyal Gelişme, Birim ve Organizasyon"
1. Cennete ya da milletimizin herhangi bir üyesine asla saygısızlık etmeyeceğime yemin ederim. 2. Milletimizin adını skandal eden kimseye tahammül etmeyeceğim. 3. Ulusların sebepleri için hayatımı feda edeceğim. 4. Kendimi sevdiğim, saygı gösterdiğim ve onurlandırdığım için milletin her üyesini seveceğim, saygı duyacağım ve onurlandıracağım. (JIVE). Fiziksel ya da zihinsel olarak herhangi bir sorun ya da zorlukta milletin herhangi bir üyesine yardım edeceğim. 6. Kraldan veya ulusa atıfta bulunandan başka öğretiyi kabul etmeyeceğim 7. Değerlendirme amblemimizi veya bayrağımızı yanlış tanıtan veya saygısızlık eden kimseye, hatta kendi üyelerime bile tahammül etmeyeceğim. 8. Ruhumu, kalbimi, sevgimi ve ruhumu ülkeme taahhüt ediyorum ve ölümde bile bunun bir parçası olacağım. 9. Muhalefetimize kendim katılmayacağım. 10. Kral tarafından verilen tüm emirlere ve atanan tüm şeflere uyacağım. 11. Gangster Disciples ya da milleti olmayanların eleştirel ya da küfürlü sözlerine tahammül etmeyeceğim 12. Kralı veya Gangster Disciples veya Folks'in herhangi bir dürüst üyesini eleştiren kimseye tahammül etmeyeceğim. 13. Herhangi bir üyeye ulus yasalarına aykırı davranmam için verilen cezayı isteyip kabul edeceğim. 14. Üst düzey görevliler tarafından aksi belirtilmedikçe hiçbir ulus üyesi ile kavga etmeyecek veya kötü muamele etmeyeceğim. 15. Gangster Öğrenci Ülkesi veya Millet milletinin hiçbir üyesine karşı savaşmayacağım ve ulusun hiçbir üyesinin kendi aralarında savaştığını görmeyeceğim 16. Milletin herhangi bir üyesini sıkışık yumruğun kesişmesiyle selamlayacağım ve selamlayacağım, savaşçılar tanıdık bir halk gördüğümde ve her yerde imzalıyor. 17. Herhangi bir ulus üyemiz arasında bir yanlış anlaşılma olursa, lidere gitmeli ve savaşabilmek için farklılıklarını açıklamalılar. savaşmadan çözülecek. 18. Bütün Askerler, millet içindeki arkadaşlara bir Sessizlik, Sadakat kuralını paylaşmalı ve saygı göstermelidir. 19. Aile saygısızlığı, birbirlerine veya ulus içindeki aileye karşı hoş görülemez ve hoş görülmeyecektir. 20. Hiçbir asker, diğer askerlerinin askerlerine veya aile üyelerine uyuşturucu kullanımını teşvik edemez 21. Hiçbir asker bağımlılık yapıcı ilaç kullanamaz. 22. Hiçbir asker ailelerindeki veya diğer asker ailelerindeki kadınlardan fahişeliği teşvik edemez 23. Hiçbir asker, ilk önce o dışarıdaki kişinin arka planını taramadan herhangi bir üyeyi yabancıya işaret etmeyecek, yönlendirmeyecek veya tanıtamayacaktır. 24. Bir asker hiçbir zaman uygun komuta zincirinden izin almadan krala veya kralın olabileceği yerlere herhangi bir kişiyi işaret etmeyecek, yönlendirmeyecek 25. Sıradan veya pozisyondan bağımsız olarak tüm Askerler birbirlerine yardım etmek ve birbirleriyle rekabet etmemek için çaba göstermelidir.
Öncelikle birliğin hooduna gelerek rol yapmanız gerekmekte. Kesinlikle karşımıza "Naber homie?" gibisinden çıkmayın. Terslenirsiniz ve pataklanırsınız. "Aile arıyorum homie." böyle bir şey de söz konusu değildir. Aile arıyorum gibi şeylerle gelmektense yaratıcılığınızı kullanarak daha sağlam bir şekilde gelmeniz sizin yararınıza olacaktır.
İngilizce terimler kullanmak yerine türkçelerini kullanın. "Homes, homie, homeboy, holmes, ese, dog, dawg, cuzz vs." böyle şeylerin bir değeri kalmadı. Türkçeleri var iken ingilizcelerini kullanmak saçmalık.
Sokağın şuan da temsili rengi yeşil diyebiliriz. Fakat rica ediyorum yeşil rengini her şeyiniz de kullanmayın. Adamın şapkasından donuna kadar her şeyi yeşil. Bunu yapmazsanız sevinirim. Bir de peçe takmayın arkadaşlar. Herif 7/24 peçeyle çantayla dolaşıyor. Böyle şeyleri dikkate alın ve gerçek hayata uygun şekilde ilerleyin.
Sokağa geldiğinizde eğer ki istenmiyorsanız büyük ihtimal yaklaşımınızdan kaynaklanıyordur. Rolünü gerçekten iyi sergileyen, bir şeyler yapmaya çalışan arkadaşlara yardımcı oluyoruz, aramıza alıyoruz. Hemen pes etmeyin, bize karşı düşman kesilmeyin. Rehberleri okuyun, çabalayın ve tekrar gelip kendinizi kanıtlamaya çalışın.
Klasik rollerden kaçının, kendinize özgü bir şeyler yaratmaya çalışın. Aşağıdaki bir kaç rehberi okuyup rollerinizi şekillendirebilirsiniz.
Genç karakterler Neler Yapabilir? Birçok insan sokak çetesi konseptinde bir oluşuma girerken yaşını 25 hatta 30-35 yapıp rol yapmaya çalışıyor. Bu yanlış, genç karakterlerle bir şey yapamayacağınızı sanıyorsunuz ama yanılıyorsunuz. On yedi yaşında bir karakterle ailenizde bulunan bir aracı gece geç saatlerde alıp bölgede dolaşabilirsiniz. Ailenizden gizli sigara ve esrar kullanırsınız, alkol tüketirsiniz. Mahalledeki yaşıtlarınızla para karşılığı zar atışırsınız, onlarla basketbol oynayabilirsiniz. Hatta playstation oynama rolü bile yapabilirsiniz. Duvar yazısı yaparsınız, uyuşturucu satarsınız ve çete büyüklerinden gelen emirleri dinleyip yerine getirirsiniz. Zaten kimseyi üç ayda genç karakterden soldier'a çekmem, rütbe atlamanız iki hafta kadar kısa bile sürebilir. Bu tamamen yaptığınız rollerle ve çete için gerçekleştirdiğiniz faaliyetlerle alakalı.
Modern Çeteci Rolleri - Credits: Ciano, Fin, Darkness, Scorpion.
Bu rehber, kültür anlatan bir rehber değildir. Genel olarak çetecileri anlatır.
Sunucuda bir çok çete rolü yapan oluşum bulunmakta. Hemen hemen hepsi de genellikle rollerini güzel şekilde idare edebiliyorlar ancak çoğu kişi bazı zamanlarda gerçeklikten uzaklaşıyor.
Öncelikle illegal bir çetenin argo tanımıyla başlayalım. Çete, aynı veya çeşitli illegal aktiviteleri yaparken beraber ve organize hareket eden gruba denir. Bir organize suç örgütü gibi kapalı kapılar ardında değil de daha amatör olarak genellikle sokaklarda takıldıkları için de sürekli sivil insanlarla ve polislerle etkileşim halinde olurlar. Bu yüzden de çete üyelerinin tipik karakteristik özellikleri vardır.
Paragöz: Rollerde de yansıtılmaya çalışıldığı gibi çeteler genellikle ghetto dediğimiz şehrin fakir, varoş kısımlarında yer alırlar. Burda yaşayan insanların çoğu derslerinde başarısız, hayattan tek beklentisi zengin veya çok güçlü olan insanlardır. Bu yüzden de en yakın arkadaşları hariç geri kalan kişilere para kaynağı olarak bakarlar. Yerde buldukları bir dolar için adam bıçaklayabilecek, mahallelerinden geçen her kişiden bozuk para isteyebilecek durumda olan insanlardır. Bencil: Çete üyeleri genellikle kendinden ve kendilerine fayda sağlayacak insanlar dışında kimseyi düşünmezler. Mahallelerinden olmayan biri mahallede vurulduğunda, bıçaklandığında veya dövüldüğünde yanlarına gidip yardım etmeye çalışmazlar, umursamadan yollarına devam ederler. (Yeteri kadar tecrübeleri varsa) Cahil: En çok atlanan özelliklerinden biri olan cehalet. Yukarda da bahsettiğim gibi bu insanlar şehrin pek de destek görmeyen kısımlarında uyuşturucu satarak, fuhuş yaptırarak, bir berberin veya bir dövmecinin yanında günlük harçlığını çıkarmaya çalışan kişilerdir. Bu yüzden fen bilimlerinden, genel kültürden falan tek bildikleri kendi tecrübeleriyle buldukları kadar veya okuldan atılmadan/okulu bırakmadan önce öğrendikleri kadardır. Paranoyak: Mahallelerinde sürekli gezen polis araçları, sivil polisler; evlerine düzenlenen zamansız baskınlar ve kayıt cihazlarıyla dinlemeleri uzun bir zaman izledikten sonra her çete üyesi ileri derecede paranoyak bir kafa yapısına ulaşır. Bu yüzden kendi gruplarına yürüyerek yaklaşan iyi giyimli kimselerle fazla muhabbet içine girmezler, uyuşturucu veya silah satmazlar, veya çok daha uzun bir uğraş sonucu satarlar. Polis Departmanı'nın çoğu birimi çete üyelerini itirafçı olmaya zorlayıp cezalarını düşürdükleri için çete üyeleri en yakın arkadaşlarına dahi bir süre sonra potansiyel köstebek gözüyle bakmaya başlarlar. Gösteriş Meraklısı: Yukarda da bahsettiğim gibi çoğu çete üyesinin hayali televizyonlarda gördüğü ünlülerin yaşadığı bir hayat tarzına sahip olmaktır. Bu yüzden de pahalı gibi gözüken aksesuarlar takabilirler. Bir çok zenci çete üyesi dişlerinin tamamını altın kaplatır, pahalı kemerler veya ayakkabılar giyerler. Kullandıkları araca ne kadar uygun olmasa da abartı derecede büyük jantlar takarlar. Ayrıca bir kamera veya benzeri bir şey gördüklerinde silahlarını gösterebilirler, çetelerinin el işaretlerini yaparlar. Bu yukarda bahsedilenler çete üyelerinin tipik özellikleridir. Hepsi böyle olmalıdır tarzı bir şey değil, ama çoğunluğu böyledir.
ÇETEYE GİRMEYE ÇALIŞAN BİRİNİN ROLÜ NASIL OLMALIDIR? Bahsettiğimiz varoş mahallelerde çeteye girme arzusu genellikle ergenlik çağlarında başlar. 13-14-15-16 yaşları, çeteye girmek için uygun yaşlardır. Çetenin üst rütbeli elemanlarına bakıldığı zaman da çok nadir olarak 25-30 yaşın üzerinde insana rastlanır.
Yaş kısmını hallettikten sonra ilk geleceğimiz kısım toyluk ve korku. Yukarda da anlatıldığı gibi çetelerin bulunduğu mahalleler genellikle polis ablukasında kalmaya, silah seslerine, ölü bedenlere alışık yerlerdir. Bunlar da ergenlik çağındaki bir çocuk için korkutucu ve bir bakıma da etkileyici şeylerdir. Bu yaşta çeteye girme arzusu olan çocuklar genellikle hırslı oldukları için çetenin üyesi olmayan, kendi yaşıtları kişilerle sürekli bir yarış halindedir, kim daha fazla saygı görecek diye. Bu yüzden de gördükleri, yaptıkları ve çete üyeleriyle kurdukları muhabbetler onlar için çok önemlidir. Bir müddet sonra çete üyelerinden saygı görmek için onların her dediklerini yapacak bir seviyeye gelirler. Ancak bu karakterin kendi yapısıyla da ilişkilidir. Örneğin karakter korkak biriyse, çete üyelerinin uyuşturucu kullanmalarını gördükten sonra evine kaçan ve o gece hiç sokağa çıkmayan biri olabilir. Korku ve rol modeli almak, çeteye yeni girecek biri için vazgeçilmez özelliklerdir. Bu konuda yapılan en büyük yanlışlık ise karakter kişisel olarak tam gelişmeden, OG rolü yapmaya çalışmaktır. 13 yaşında olmasına rağmen polislerin suratına tüküren, mahallesinden her geçeni kovalayıp dövmeye çalışan, farklı bir çete üyesi gördüğünde direk üstüne saldıran kişiler bu konuda hem gerçekliği hem de rol kalitesini bozmaktadırlar.
Bunların hepsini hallettikten sonra tek yapacağımız şey karakterimize orijinal bir özellik katmak. Karakterlerin orijinal özelliklerinin olması hem çete üyelerinin dikkatini çekme açısından hem de rol zevki açısından vazgeçilmezdir. Bu özellikler sayesinde karakterinizi kendinizle özleştirmeden daha rahat bir şekilde rol yapabilirsiniz. Bu özelliklerden aklıma gelenler; Korkak Çok Çalışkan/İnek Gerizekalı Kabadayı Çok Sıska Şişman Gösteriş Meraklısı Uyuşturucu Bağımlısı Aşırı Duygusal Beleşçi vesaire. Sanırım bu özellikleri açıklamanın bir gereği yok.
ÇETE ÜYELERİNDE UYUŞTURUCU KULLANIMI Bahsettiğimiz fakir mahallelerde uyuşturucu kullanımı aşırı derece yaygındır ve kullanıcı yaşı bir o kadar düşüktür. Bu yüzden çeteye yeni katılma çabasında olanlar, mahallede yaşayanlar ve çete üyeleri için esrar, crack, eroin, metamfetamin ve esrar gibi maddelerin sokakta veya herhangi bir yerde kullanılması şaşırtıcı bir olay değildir. Ayrıca uyuşturucu çoğu varoş mahalle sakininin ve çete üyesinin günlük hayatının bir parçasıdır. Herhangi bir üye uyuşturucu bulduğunda hemen tenha bir yerde içilir ve uyuşturucu madde etkisi altındayken muhabbet edilmeye devam eder. Uyucu elde etmenin yollarından biri satın almak iken bir diğeri iste çalmak/araklamaktır. Bu da sokaklarda yaygın bir olay olarak bilinmekte, zulaları patlatmak, uyuşturucu kullanan arkadaşına yamuk yapıp uyuşturucusunu onun haberi olmadan çalmak vesaire. Arkadaşınızdan çaldığınız uyuşturucuların yakalanırsanız size kötü olaylar doğurabileceğini unutmayın. Her olayda olduğu gibi uyuşturucu elde etmek de sizin hayal gücünüzün ne kadar geniş olduğuna göre kolaylaşabilir.
ÇETEDE YÜKSELMEK İÇİN NE YAPMALI? (JUMP-IN) Sokakta outsider olarak ayak işleri yapmaya devam ediyorsunuz ancak saygı görmek ve yükselmek istiyorsunuz. Bir çetenin içinden olmak için ya verilen işleri çok iyi yapmalısınız yada çeteye bir katkınız olmalı. Çete için bir adam öldürürseniz çetedeki üst kişiler tarafından olumlu karşılanır ve outsiderlar arasında saygı görürsünüz, bunun gibi olaylar yükselmenizde fayda sağlar (Karakteriniz humanist bir yapısı varsa birini öldürmek gibi olaylar saçma olur). Çeteden biri olduğunuzda unutmayın ki çıkışınız ancak kanla olur. Eğer boş bir adamsanız ve çeteye bir yararınız yoksa asla yükselemeyeceğinizi bilin.
Her çetenin hiyerarşisi farklıdır ve çeteden biri olmanızı sağlayan olayları farklıdır. Sureno setlerinde 13 saniye boyunca dövülürsünüz bunun sebebi dayanıklılığını test etmektir, ayrıca bir gelenektir. 18th sokak çetelerinde 18 saniye boyunca dövülürsünüz.
MODERN ÇETECİLER/ÇETELER
Bu olayın en çok atlanan konu olduğunu düşünüyorum. Bazı kişiler kendini 1993'de Compton'da gibi sanıp ona rol yapıyor. Yıl şuan 2017. İnsanlar farklı konuşuyor, farklı bölgelerde takılıp farklı müzikler dinliyor. Biliyorum ki bazılarının modern gangsterler hakkında pek bir bilgisi yok. Bu arkadaşlarımıza nasıl modern gangster rolü yapıldığını öğretmek istediğimden dolayı bu yazıyı rehbere dahil ettim. Bu yazı Afro-Amerikan'lar içindir. Yazının sonunda Hispanik rolü yapan arkadaşlarada bir kaç tavsiye vermeye çalışacağım.
SLANGLER
Slang, çok fazla değişmemiştir fakat yinede değişiklik olmuştur ve siz gençseniz tüm slangları bilmenize gerek yok.
Örnek Olarak; Ö1: Hey, köşelerden bir ton para kaldırdığını duydum, ha? Ö2: Doğru duymuşsun kardeşim, yeşillik sayesinde köşelerden parayı kaldırıyorum. Ö3: Sikeyim, başka bi' mal var mı elinde? Ö4: Naa, bende sadece yeşillik olur.
ARAÇLAR
Doğal olarak varoşlarda kalıyorsunuz ve bu yüzden maddi durumunuz çok iyi değil, hatta neredeyse batıksınız. Bu yüzden aşırı lüks arabalar kullanmamalıyız. Sultan veya Bullet gibi araçlarla gezmek gerçekçi değil. Hediyeler olabilir fakat eğer alt varoşdan biri size bunu veriyorsa bu gerçekçi değil. Genellikle aşırı pahalı olmayan araçlar sürmeniz gerekmekte.
Uygunsuz: Cheetah, Sultan, Bullet, Comet, Helikopter/Bot, Elegy, Stafford, Club, Jester, Phoenix gibi lüks araçlar ve motorlar. Alınabilecekler: Huntley, Slamvan, Landstalker, Washington, Premier, PCJ 600, Premier, Faggio vb. (Kendi uygun olabileceğini düşündüğünüz araçları da alabilirsiniz.)
NOT: Tüm araçları eklemedim. Sadece birkaç örnek.
GİYİNİŞ TARZI
Bazı arkadaşlar altın diş, pahalı hoodie giyme rolü yapıyor. Fakat varoş kesimde olduğunuzu unutmamalısınız. Ancak çetenin üst makamlarında iseniz böyle tarzınız olması çokta abartı kaçmaz. Böyle giyinmeniz, takılar takmanız diğer çetecilere üstünlüğünüzü gösterir. Para kazandığınızı gösterirsiniz.. Eğer çetenin üst makamlarında değil iseniz pahalı şeyler giymeniz mantıklı olmaz. Daha çok kaliteli, güzel gözüken ucuz t-shirtler, sıradan şortlar, sıradan pantolonlar, sıradan hoodieler. Yıl 2017 ve çoğu çete bir birlerine parasıyla cevap veriyor, silahlarla değil. Bu yüzden paraya sahipseniz ve gösteriş meraklısı bir karakteriniz varsa ucuz şeyler yerine pahalı kaliteli şeyler de alabilirsiniz.
ORJİNALLİK
Orjinalliğii asla unutmayın. Karakterinize bir çizelge belirleyin, bir hikaye yazın. Los Santos'a nasıl geldi(göçmen ise)? Ne işi var? Ne yapıyor? vs. diye kendinize sorun. Farklı şeyler deneyin. Örneğin şişko bir siyahi rolü veya kavga etmeyi beceremeyen süt çocuk rolü. Bunları deneyin. Eminim çok eğleneceksiniz. Başkalarını takip etmeyin, kendi rotanızda ilerleyin. Duygularınızı unutmayın çünkü gangsterlerde ağlar. Gangsterler duygusuz değillerdir. Sizin yapma zorunluluğu olduğunuz şey orjinalliktir. Bunu unutmayın.
GÜNLÜK YAŞANTILARI
Çoğu çeteciler kendi sokağından uzak yerlere gitmez, sokağında ve etrafında takılır. Sokakta zar atarlar, sohbet ederler ve uyuşturucu satımı gibi olaylar yaparlar. Bir kaç örnek verirsem: Sokaklarda muhabbet ederler, drive-thru yaparlar, sokakta freestyle çevirirler, sigara alıp/çalıp arkadaşlarıyla dönerler, çoğunluğu rap yapar sebebi ise parayı kırma düşüncesidir /günümüzde ne kadar çoğu piyasaya tutunamasa bile/, verilen görevleri yerine getirirler, sokakta parasına dövüşürler vesayre. Çoğu yapacağınız şey sizin yaratıcılığınıza kalmıştır.
Kuruluş:Yakın Doğu'da 1959 ve ya yakınlarında kuruldu. Geçmişten günümüze değişen isimleri:Supreme Gangsters 1959-1966; Gangster Nation 1966-1969; Gangster Stones 1969-1969; Black Gangster Disciples 1969-devam etmekte. Köken:Afro-Amerikan. Semboller:Kanatlı Kalp, Şeytan Boynuzları ve Şeytan Kuyruğu.
Swinter Jesovic-Adam Jesovic bu birlige girmeden önce mafya rolleri yapıyorlardı duşmanları çok yani kısacası.
Size duşmanlık etkisi yaratabilir
Ne yani ateş açacağın anlamına mı geliyor bu.
Neden böyle anlıyorsun anlamadım ben sadece söyledim size kişiler eski duşmanlıklarını sizin birliginize yansıtabilir diye bir yorum yaptım bunu savaş açıcam diye anlamayın
Başlık: Ynt: organikhoşaflewis
Gönderen: SHOTTAS - 07 Şubat 2019, 19:02:24
organikhoşaflewis Tamamdır kardeşim, dediklerini yapmaya ve düzeltmeye çalışacağım birdahaki sefere orada'da değişik bir şey oldu neden o kadar küçük oldu bende anlamadım ama bundan sonra daha daha dikkatli olacağım bildirimin için tekrar'dan teşekkür ediyorum sanada.
* DC de takılıyorumdur * Bir arkadaşım bir soru sormuştur Abugat sen niye liebresi kapattın? * Cevap vermişimdir Gırov oğlanları beni sattı * Gırov oğlanları ayıp etmiştir
* Liebreste in aktiflik vardır * Herkes pd gecmektedir * Grove serserileri hispanik rol bilmemek * Destek alamamak bu yüzden ayrılmak
* DC de takılıyorumdur * Bir arkadaşım bir soru sormuştur Abugat sen niye liebresi kapattın? * Cevap vermişimdir Gırov oğlanları beni sattı * Gırov oğlanları ayıp etmiştir
kanka rina roleplay de ballas diye bir çete olmadığı için ballas ile alakalı bir rol yapmaman daha iyi olur ballas normal tek oyunculu modda olan bir çete fakat rina da ballas diye bir şey yok
kanka rina roleplay de ballas diye bir çete olmadığı için ballas ile alakalı bir rol yapmaman daha iyi olur ballas normal tek oyunculu modda olan bir çete fakat rina da ballas diye bir şey yok
kanka rina roleplay de ballas diye bir çete olmadığı için ballas ile alakalı bir rol yapmaman daha iyi olur ballas normal tek oyunculu modda olan bir çete fakat rina da ballas diye bir şey yok
Fire Wildon Parti evinin ve Grove sokağının eğlenceli oğlanlarından birisi. Geçimini sokakta ki işlerle sağlıyor. Eskiden uyuşturucu satımıyla uğraşıyordu fakat mahallede yükselince bu işleri çömezlere kitliyor. Lise mezunu fakat her konuda bilgisi var. Bilmiyorsa bile biliyor gibi davranıyor, bilmişlik yapıyor. Uzun süren ilişkisi olmadı, çoğunlukla bir kaç gün takılmalık. Grove sokağında takılıyor. Yerine göre ciddi, yerine göre eğlenceli. Partysexual ve Grove'de ki ortamını hiç bir şeye değiştirmemekte kararlı. Silahını kullanmaktan çekinmiyor, tehdit gösteren heriflerin kafasını patlatıyor. İlgiye, dikkat çekmeye, övülmeye bayılan bir göt oğlanı.
dmci falan değilim öyle boktan şeylere hiç bir zaman girişmedim, girişmem bu attığım ssler mahalleye veya bana sıkan kişilerdir dmci öğk öğk diye laf yapmayın
Tartışma içerikli yorum atmayı kesin artık ticket açmaktan bıktım, sorunun ıc deyse git sık foruma taşıma ıc olarak tek isim sende değil sürekli RP kuralı diye bişey icat edilmiş yeter salın artık.
Şu IC olarak çete savaşını bizim birlik tanıtımını kötüleyerek devam ettirmeniz saçma oluyor.
Peki senin bunu burada yazıp, bu birlik tanıtımını kötülemen? En azından "Forum PM" kısmından ilgili kişiyi uyar ya da moderatöre şikayet et butonuna basman lazım, yani bence öyle..-Sence?
Şu IC olarak çete savaşını bizim birlik tanıtımını kötüleyerek devam ettirmeniz saçma oluyor.
Peki senin bunu burada yazıp, bu birlik tanıtımını kötülemen? En azından "Forum PM" kısmından ilgili kişiyi uyar ya da moderatöre şikayet et butonuna basman lazım, yani bence öyle..-Sence?
olum bedo 1 ay oldu gittiginde 30du 39 cok yavas knk umiti birak
bunun bedoyla veya başka birisiyle alakası yok rollerimiz baltalanıyor ve sürekli dm yiyoruz kendi aramızda rol dahi çeviremiyoruz herkes solo roller yapıp atıyor, ancak bu kadar oluyor
Başlık: Ynt: Ganton Disciples
Gönderen: street master - 11 Mart 2019, 17:04:41
olum bedo 1 ay oldu gittiginde 30du 39 cok yavas knk umiti birak
bunun bedoyla veya başka birisiyle alakası yok rollerimiz baltalanıyor ve sürekli dm yiyoruz kendi aramızda rol dahi çeviremiyoruz herkes solo roller yapıp atıyor, ancak bu kadar oluyor
dm mi yiyorsunuz, komik. Dm atıp düşman kazandık demiyorsunuzda
olum bedo 1 ay oldu gittiginde 30du 39 cok yavas knk umiti birak
bunun bedoyla veya başka birisiyle alakası yok rollerimiz baltalanıyor ve sürekli dm yiyoruz kendi aramızda rol dahi çeviremiyoruz herkes solo roller yapıp atıyor, ancak bu kadar oluyor
dm mi yiyorsunuz, komik. Dm atıp düşman kazandık demiyorsunuzda
gerçekten yorumunu okurken kahkaha attım dostum dm atıyorsunuz demen çok tuhaf ve gülünç kimseye sebepsiz sıkmadık, kimsenin rollerini baltalamadık kısacası boş yorum
Kendinizi bir şey sanmayın, UYARI ALACAKSINIZ kalıcaksınız öyle, milletin tüm hevesini yerle bir ediyorsunuz size ne denir bilmem tekrar ediyorum SİSTEM ONAYI KİŞİSEL BİR ÖZELLİKTİR BİRİSİ SİZiN MAHALLENİZİ ELİNDEN ALA BİLİR. oda çok yakında! ( reklamlar )
Kendinizi bir şey sanmayın, UYARI ALACAKSINIZ kalıcaksınız öyle, milletin tüm hevesini yerle bir ediyorsunuz size ne denir bilmem tekrar ediyorum SİSTEM ONAYI KİŞİSEL BİR ÖZELLİKTİR BİRİSİ SİZiN MAHALLENİZİ ELİNDEN ALA BİLİR. oda çok yakında! ( reklamlar )
merakla bekliyoruz arkadaşlar yaklaşık dokuz aydır grove de rol yapıyoruz ve dokuz ay onaylı hood olmadan rol yaptık. kimse de grove'u alamadı, alamaz zaten. onaylı hood gelince atarlanan birileri değiliz. tanıtımı daha fazla kirletmeyin, kendi tanıtımınız ile uğraşın.
Kendinizi bir şey sanmayın, UYARI ALACAKSINIZ kalıcaksınız öyle, milletin tüm hevesini yerle bir ediyorsunuz size ne denir bilmem tekrar ediyorum SİSTEM ONAYI KİŞİSEL BİR ÖZELLİKTİR BİRİSİ SİZiN MAHALLENİZİ ELİNDEN ALA BİLİR. oda çok yakında! ( reklamlar )
Kendinizi bir şey sanmayın, UYARI ALACAKSINIZ kalıcaksınız öyle, milletin tüm hevesini yerle bir ediyorsunuz size ne denir bilmem tekrar ediyorum SİSTEM ONAYI KİŞİSEL BİR ÖZELLİKTİR BİRİSİ SİZiN MAHALLENİZİ ELİNDEN ALA BİLİR. oda çok yakında! ( reklamlar )
Grow'u ele geçirdi sanan arkadaşlara selam, 1 kaç hafta sonra Grow'a büyük bir saldırı olacağından adım gibi eminim sinirden mahalleyi bırakacasksınız ( falcı Viidanjörrrr sunar )
Birlik açtıktan 1dk sonra ooc jail yiyen arkadaş buradamı peeh.
Kendinizi bir şey sanmayın, UYARI ALACAKSINIZ kalıcaksınız öyle, milletin tüm hevesini yerle bir ediyorsunuz size ne denir bilmem tekrar ediyorum SİSTEM ONAYI KİŞİSEL BİR ÖZELLİKTİR BİRİSİ SİZiN MAHALLENİZİ ELİNDEN ALA BİLİR. oda çok yakında! ( reklamlar )
Kendinizi bir şey sanmayın, UYARI ALACAKSINIZ kalıcaksınız öyle, milletin tüm hevesini yerle bir ediyorsunuz size ne denir bilmem tekrar ediyorum SİSTEM ONAYI KİŞİSEL BİR ÖZELLİKTİR BİRİSİ SİZiN MAHALLENİZİ ELİNDEN ALA BİLİR. oda çok yakında! ( reklamlar )
Kendinizi bir şey sanmayın, UYARI ALACAKSINIZ kalıcaksınız öyle, milletin tüm hevesini yerle bir ediyorsunuz size ne denir bilmem tekrar ediyorum SİSTEM ONAYI KİŞİSEL BİR ÖZELLİKTİR BİRİSİ SİZiN MAHALLENİZİ ELİNDEN ALA BİLİR. oda çok yakında! ( reklamlar )
Ciddi ciddi bu tanıtımı kirleten herifler ile muhattap olacak mısınız? Deymez.
Ağlamaya DEVAM :D
ya dostum, çok konuşuyorsun boş konuşuyorsun. yapma. ne kadar kaliteli bir geçmişin olduğu belli, açtığın konulardan vs. görebiliyoruz hani. neyse, kalite karşılaştıracak değilim.
ARKADAŞLARINA SÖYLEYİP, BİZE KÖTÜ YORUM ATTI SİZE ATIN DİYENLERE SELAM OLSUN
bak şahsen ben görüpte geldim, senin yazdığın şeyler harbi boş, bak gerçekten boş şeyler. "birisi mahallenizi sizden ala bilir" öncelikle, ala bilir değil, alabilir olarak yazılır. ikinci olarak sana tavsiyem, oyun içerisinde bir problem yaşadıysan bunu oyun içerisinde hallet. milletin tanıtımında laga luga yapmaya hakkın yok senin.
merakla bekliyoruz arkadaşlar yaklaşık dokuz aydır grove de rol yapıyoruz ve dokuz ay onaylı hood olmadan rol yaptık. kimse de grove'u alamadı, alamaz zaten. onaylı hood gelince atarlanan birileri değiliz. tanıtımı daha fazla kirletmeyin, kendi tanıtımınız ile uğraşın.
Alıntı yapılan yerlere isimler eklendi. Rehberi ilk sayfada bulabilirsiniz.
Sokağa katılım ve sergileyebileceğiniz roller;
Öncelikle birliğin hooduna gelerek rol yapmanız gerekmekte. Kesinlikle karşımıza "Naber homie?" gibisinden çıkmayın. Terslenirsiniz ve pataklanırsınız. "Aile arıyorum homie." böyle bir şey de söz konusu değildir. Aile arıyorum gibi şeylerle gelmektense yaratıcılığınızı kullanarak daha sağlam bir şekilde gelmeniz sizin yararınıza olacaktır.
İngilizce terimler kullanmak yerine türkçelerini kullanın. "Homes, homie, homeboy, holmes, ese, dog, dawg, cuzz vs." böyle şeylerin bir değeri kalmadı. Türkçeleri var iken ingilizcelerini kullanmak saçmalık.
Sokağın şuan da temsili rengi yeşil diyebiliriz. Fakat rica ediyorum yeşil rengini her şeyiniz de kullanmayın. Adamın şapkasından donuna kadar her şeyi yeşil. Bunu yapmazsanız sevinirim. Bir de peçe takmayın arkadaşlar. Herif 7/24 peçeyle çantayla dolaşıyor. Böyle şeyleri dikkate alın ve gerçek hayata uygun şekilde ilerleyin.
Sokağa geldiğinizde eğer ki istenmiyorsanız büyük ihtimal yaklaşımınızdan kaynaklanıyordur. Rolünü gerçekten iyi sergileyen, bir şeyler yapmaya çalışan arkadaşlara yardımcı oluyoruz, aramıza alıyoruz. Hemen pes etmeyin, bize karşı düşman kesilmeyin. Rehberleri okuyun, çabalayın ve tekrar gelip kendinizi kanıtlamaya çalışın.
Klasik rollerden kaçının, kendinize özgü bir şeyler yaratmaya çalışın. Aşağıdaki bir kaç rehberi okuyup rollerinizi şekillendirebilirsiniz.
Genç karakterler Neler Yapabilir? Birçok insan sokak çetesi konseptinde bir oluşuma girerken yaşını 25 hatta 30-35 yapıp rol yapmaya çalışıyor. Bu yanlış, genç karakterlerle bir şey yapamayacağınızı sanıyorsunuz ama yanılıyorsunuz. On yedi yaşında bir karakterle ailenizde bulunan bir aracı gece geç saatlerde alıp bölgede dolaşabilirsiniz. Ailenizden gizli sigara ve esrar kullanırsınız, alkol tüketirsiniz. Mahalledeki yaşıtlarınızla para karşılığı zar atışırsınız, onlarla basketbol oynayabilirsiniz. Hatta playstation oynama rolü bile yapabilirsiniz. Duvar yazısı yaparsınız, uyuşturucu satarsınız ve çete büyüklerinden gelen emirleri dinleyip yerine getirirsiniz. Zaten kimseyi üç ayda genç karakterden soldier'a çekmem, rütbe atlamanız iki hafta kadar kısa bile sürebilir. Bu tamamen yaptığınız rollerle ve çete için gerçekleştirdiğiniz faaliyetlerle alakalı.
Modern Çeteci Rolleri - Credits: Ciano, Fin, Darkness, Scorpion.
Bu rehber, kültür anlatan bir rehber değildir. Genel olarak çetecileri anlatır.
Sunucuda bir çok çete rolü yapan oluşum bulunmakta. Hemen hemen hepsi de genellikle rollerini güzel şekilde idare edebiliyorlar ancak çoğu kişi bazı zamanlarda gerçeklikten uzaklaşıyor.
Öncelikle illegal bir çetenin argo tanımıyla başlayalım. Çete, aynı veya çeşitli illegal aktiviteleri yaparken beraber ve organize hareket eden gruba denir. Bir organize suç örgütü gibi kapalı kapılar ardında değil de daha amatör olarak genellikle sokaklarda takıldıkları için de sürekli sivil insanlarla ve polislerle etkileşim halinde olurlar. Bu yüzden de çete üyelerinin tipik karakteristik özellikleri vardır.
Paragöz: Rollerde de yansıtılmaya çalışıldığı gibi çeteler genellikle ghetto dediğimiz şehrin fakir, varoş kısımlarında yer alırlar. Burda yaşayan insanların çoğu derslerinde başarısız, hayattan tek beklentisi zengin veya çok güçlü olan insanlardır. Bu yüzden de en yakın arkadaşları hariç geri kalan kişilere para kaynağı olarak bakarlar. Yerde buldukları bir dolar için adam bıçaklayabilecek, mahallelerinden geçen her kişiden bozuk para isteyebilecek durumda olan insanlardır. Bencil: Çete üyeleri genellikle kendinden ve kendilerine fayda sağlayacak insanlar dışında kimseyi düşünmezler. Mahallelerinden olmayan biri mahallede vurulduğunda, bıçaklandığında veya dövüldüğünde yanlarına gidip yardım etmeye çalışmazlar, umursamadan yollarına devam ederler. (Yeteri kadar tecrübeleri varsa) Cahil: En çok atlanan özelliklerinden biri olan cehalet. Yukarda da bahsettiğim gibi bu insanlar şehrin pek de destek görmeyen kısımlarında uyuşturucu satarak, fuhuş yaptırarak, bir berberin veya bir dövmecinin yanında günlük harçlığını çıkarmaya çalışan kişilerdir. Bu yüzden fen bilimlerinden, genel kültürden falan tek bildikleri kendi tecrübeleriyle buldukları kadar veya okuldan atılmadan/okulu bırakmadan önce öğrendikleri kadardır. Paranoyak: Mahallelerinde sürekli gezen polis araçları, sivil polisler; evlerine düzenlenen zamansız baskınlar ve kayıt cihazlarıyla dinlemeleri uzun bir zaman izledikten sonra her çete üyesi ileri derecede paranoyak bir kafa yapısına ulaşır. Bu yüzden kendi gruplarına yürüyerek yaklaşan iyi giyimli kimselerle fazla muhabbet içine girmezler, uyuşturucu veya silah satmazlar, veya çok daha uzun bir uğraş sonucu satarlar. Polis Departmanı'nın çoğu birimi çete üyelerini itirafçı olmaya zorlayıp cezalarını düşürdükleri için çete üyeleri en yakın arkadaşlarına dahi bir süre sonra potansiyel köstebek gözüyle bakmaya başlarlar. Gösteriş Meraklısı: Yukarda da bahsettiğim gibi çoğu çete üyesinin hayali televizyonlarda gördüğü ünlülerin yaşadığı bir hayat tarzına sahip olmaktır. Bu yüzden de pahalı gibi gözüken aksesuarlar takabilirler. Bir çok zenci çete üyesi dişlerinin tamamını altın kaplatır, pahalı kemerler veya ayakkabılar giyerler. Kullandıkları araca ne kadar uygun olmasa da abartı derecede büyük jantlar takarlar. Ayrıca bir kamera veya benzeri bir şey gördüklerinde silahlarını gösterebilirler, çetelerinin el işaretlerini yaparlar. Bu yukarda bahsedilenler çete üyelerinin tipik özellikleridir. Hepsi böyle olmalıdır tarzı bir şey değil, ama çoğunluğu böyledir.
ÇETEYE GİRMEYE ÇALIŞAN BİRİNİN ROLÜ NASIL OLMALIDIR? Bahsettiğimiz varoş mahallelerde çeteye girme arzusu genellikle ergenlik çağlarında başlar. 13-14-15-16 yaşları, çeteye girmek için uygun yaşlardır. Çetenin üst rütbeli elemanlarına bakıldığı zaman da çok nadir olarak 25-30 yaşın üzerinde insana rastlanır.
Yaş kısmını hallettikten sonra ilk geleceğimiz kısım toyluk ve korku. Yukarda da anlatıldığı gibi çetelerin bulunduğu mahalleler genellikle polis ablukasında kalmaya, silah seslerine, ölü bedenlere alışık yerlerdir. Bunlar da ergenlik çağındaki bir çocuk için korkutucu ve bir bakıma da etkileyici şeylerdir. Bu yaşta çeteye girme arzusu olan çocuklar genellikle hırslı oldukları için çetenin üyesi olmayan, kendi yaşıtları kişilerle sürekli bir yarış halindedir, kim daha fazla saygı görecek diye. Bu yüzden de gördükleri, yaptıkları ve çete üyeleriyle kurdukları muhabbetler onlar için çok önemlidir. Bir müddet sonra çete üyelerinden saygı görmek için onların her dediklerini yapacak bir seviyeye gelirler. Ancak bu karakterin kendi yapısıyla da ilişkilidir. Örneğin karakter korkak biriyse, çete üyelerinin uyuşturucu kullanmalarını gördükten sonra evine kaçan ve o gece hiç sokağa çıkmayan biri olabilir. Korku ve rol modeli almak, çeteye yeni girecek biri için vazgeçilmez özelliklerdir. Bu konuda yapılan en büyük yanlışlık ise karakter kişisel olarak tam gelişmeden, OG rolü yapmaya çalışmaktır. 13 yaşında olmasına rağmen polislerin suratına tüküren, mahallesinden her geçeni kovalayıp dövmeye çalışan, farklı bir çete üyesi gördüğünde direk üstüne saldıran kişiler bu konuda hem gerçekliği hem de rol kalitesini bozmaktadırlar.
Bunların hepsini hallettikten sonra tek yapacağımız şey karakterimize orijinal bir özellik katmak. Karakterlerin orijinal özelliklerinin olması hem çete üyelerinin dikkatini çekme açısından hem de rol zevki açısından vazgeçilmezdir. Bu özellikler sayesinde karakterinizi kendinizle özleştirmeden daha rahat bir şekilde rol yapabilirsiniz. Bu özelliklerden aklıma gelenler; Korkak Çok Çalışkan/İnek Gerizekalı Kabadayı Çok Sıska Şişman Gösteriş Meraklısı Uyuşturucu Bağımlısı Aşırı Duygusal Beleşçi vesaire. Sanırım bu özellikleri açıklamanın bir gereği yok.
ÇETE ÜYELERİNDE UYUŞTURUCU KULLANIMI Bahsettiğimiz fakir mahallelerde uyuşturucu kullanımı aşırı derece yaygındır ve kullanıcı yaşı bir o kadar düşüktür. Bu yüzden çeteye yeni katılma çabasında olanlar, mahallede yaşayanlar ve çete üyeleri için esrar, crack, eroin, metamfetamin ve esrar gibi maddelerin sokakta veya herhangi bir yerde kullanılması şaşırtıcı bir olay değildir. Ayrıca uyuşturucu çoğu varoş mahalle sakininin ve çete üyesinin günlük hayatının bir parçasıdır. Herhangi bir üye uyuşturucu bulduğunda hemen tenha bir yerde içilir ve uyuşturucu madde etkisi altındayken muhabbet edilmeye devam eder. Uyucu elde etmenin yollarından biri satın almak iken bir diğeri iste çalmak/araklamaktır. Bu da sokaklarda yaygın bir olay olarak bilinmekte, zulaları patlatmak, uyuşturucu kullanan arkadaşına yamuk yapıp uyuşturucusunu onun haberi olmadan çalmak vesaire. Arkadaşınızdan çaldığınız uyuşturucuların yakalanırsanız size kötü olaylar doğurabileceğini unutmayın. Her olayda olduğu gibi uyuşturucu elde etmek de sizin hayal gücünüzün ne kadar geniş olduğuna göre kolaylaşabilir.
ÇETEDE YÜKSELMEK İÇİN NE YAPMALI? (JUMP-IN) Sokakta outsider olarak ayak işleri yapmaya devam ediyorsunuz ancak saygı görmek ve yükselmek istiyorsunuz. Bir çetenin içinden olmak için ya verilen işleri çok iyi yapmalısınız yada çeteye bir katkınız olmalı. Çete için bir adam öldürürseniz çetedeki üst kişiler tarafından olumlu karşılanır ve outsiderlar arasında saygı görürsünüz, bunun gibi olaylar yükselmenizde fayda sağlar (Karakteriniz humanist bir yapısı varsa birini öldürmek gibi olaylar saçma olur). Çeteden biri olduğunuzda unutmayın ki çıkışınız ancak kanla olur. Eğer boş bir adamsanız ve çeteye bir yararınız yoksa asla yükselemeyeceğinizi bilin.
Her çetenin hiyerarşisi farklıdır ve çeteden biri olmanızı sağlayan olayları farklıdır. Sureno setlerinde 13 saniye boyunca dövülürsünüz bunun sebebi dayanıklılığını test etmektir, ayrıca bir gelenektir. 18th sokak çetelerinde 18 saniye boyunca dövülürsünüz.
MODERN ÇETECİLER/ÇETELER
Bu olayın en çok atlanan konu olduğunu düşünüyorum. Bazı kişiler kendini 1993'de Compton'da gibi sanıp ona rol yapıyor. Yıl şuan 2017. İnsanlar farklı konuşuyor, farklı bölgelerde takılıp farklı müzikler dinliyor. Biliyorum ki bazılarının modern gangsterler hakkında pek bir bilgisi yok. Bu arkadaşlarımıza nasıl modern gangster rolü yapıldığını öğretmek istediğimden dolayı bu yazıyı rehbere dahil ettim. Bu yazı Afro-Amerikan'lar içindir. Yazının sonunda Hispanik rolü yapan arkadaşlarada bir kaç tavsiye vermeye çalışacağım.
SLANGLER
Slang, çok fazla değişmemiştir fakat yinede değişiklik olmuştur ve siz gençseniz tüm slangları bilmenize gerek yok.
Örnek Olarak; Ö1: Hey, köşelerden bir ton para kaldırdığını duydum, ha? Ö2: Doğru duymuşsun kardeşim, yeşillik sayesinde köşelerden parayı kaldırıyorum. Ö3: Sikeyim, başka bi' mal var mı elinde? Ö4: Naa, bende sadece yeşillik olur.
ARAÇLAR
Doğal olarak varoşlarda kalıyorsunuz ve bu yüzden maddi durumunuz çok iyi değil, hatta neredeyse batıksınız. Bu yüzden aşırı lüks arabalar kullanmamalıyız. Sultan veya Bullet gibi araçlarla gezmek gerçekçi değil. Hediyeler olabilir fakat eğer alt varoşdan biri size bunu veriyorsa bu gerçekçi değil. Genellikle aşırı pahalı olmayan araçlar sürmeniz gerekmekte.
Uygunsuz: Cheetah, Sultan, Bullet, Comet, Helikopter/Bot, Elegy, Stafford, Club, Jester, Phoenix gibi lüks araçlar ve motorlar. Alınabilecekler: Huntley, Slamvan, Landstalker, Washington, Premier, PCJ 600, Premier, Faggio vb. (Kendi uygun olabileceğini düşündüğünüz araçları da alabilirsiniz.)
NOT: Tüm araçları eklemedim. Sadece birkaç örnek.
GİYİNİŞ TARZI
Bazı arkadaşlar altın diş, pahalı hoodie giyme rolü yapıyor. Fakat varoş kesimde olduğunuzu unutmamalısınız. Ancak çetenin üst makamlarında iseniz böyle tarzınız olması çokta abartı kaçmaz. Böyle giyinmeniz, takılar takmanız diğer çetecilere üstünlüğünüzü gösterir. Para kazandığınızı gösterirsiniz.. Eğer çetenin üst makamlarında değil iseniz pahalı şeyler giymeniz mantıklı olmaz. Daha çok kaliteli, güzel gözüken ucuz t-shirtler, sıradan şortlar, sıradan pantolonlar, sıradan hoodieler. Yıl 2017 ve çoğu çete bir birlerine parasıyla cevap veriyor, silahlarla değil. Bu yüzden paraya sahipseniz ve gösteriş meraklısı bir karakteriniz varsa ucuz şeyler yerine pahalı kaliteli şeyler de alabilirsiniz.
ORJİNALLİK
Orjinalliğii asla unutmayın. Karakterinize bir çizelge belirleyin, bir hikaye yazın. Los Santos'a nasıl geldi(göçmen ise)? Ne işi var? Ne yapıyor? vs. diye kendinize sorun. Farklı şeyler deneyin. Örneğin şişko bir siyahi rolü veya kavga etmeyi beceremeyen süt çocuk rolü. Bunları deneyin. Eminim çok eğleneceksiniz. Başkalarını takip etmeyin, kendi rotanızda ilerleyin. Duygularınızı unutmayın çünkü gangsterlerde ağlar. Gangsterler duygusuz değillerdir. Sizin yapma zorunluluğu olduğunuz şey orjinalliktir. Bunu unutmayın.
GÜNLÜK YAŞANTILARI
Çoğu çeteciler kendi sokağından uzak yerlere gitmez, sokağında ve etrafında takılır. Sokakta zar atarlar, sohbet ederler ve uyuşturucu satımı gibi olaylar yaparlar. Bir kaç örnek verirsem: Sokaklarda muhabbet ederler, drive-thru yaparlar, sokakta freestyle çevirirler, sigara alıp/çalıp arkadaşlarıyla dönerler, çoğunluğu rap yapar sebebi ise parayı kırma düşüncesidir /günümüzde ne kadar çoğu piyasaya tutunamasa bile/, verilen görevleri yerine getirirler, sokakta parasına dövüşürler vesayre. Çoğu yapacağınız şey sizin yaratıcılığınıza kalmıştır.
Milletin tanıtımına sallıyacağına az rol yap AFK HOODU Jamal Lewis +10AFK Allison Strange +10AFK
AFK kalmamız seni ne kadar alakadar ediyor? Hafta içleri çalışan insanlarız, akşam saatlerinde girip rol yapıyoruz. Buraya gelip boş boş sallama, kendi rollerinle uğraş.
Milletin tanıtımına sallıyacağına az rol yap AFK HOODU Jamal Lewis +10AFK Allison Strange +10AFK
Başkalarının tanıtımına salladığımız falan yok. Ama sen şuan yaptığın gibi herkese yapıyorsun, biz rol yapıyoruz evet oyunda afk kalıyoruz SS çünkü SS editliyoruz emek veriyoruz, hafta içleri çalışıyoruz geceleri anca aktif oluyoruz. Başkalarının tanıtımına da rollerini geliştirmeleri ve ya başarılı oldukları için yorum yapıyoruz. Bir daha flaming içerikli yorum atmazsan hoşnut olacağım 1 kez attın 2. ye gerek yok.
Milletin tanıtımına sallıyacağına az rol yap AFK HOODU Jamal Lewis +10AFK Allison Strange +10AFK
bati ben seni nerde görsem birine sallıyon hep olm kafan mı güzel düşman değl dost edin ama ben gibi de kız skini alıp hatun dedikden sonra heriflerin hoodun da ozel skin çekme
hiçbirisi bir fiona etmez oğlum ne becermiştim beee
sayfa kasmaya calisma
Şimdi beni iyi dinle sorunlu çocuk. Gerçekten senin zeka sorunun olduğunu düşünüyorum. Normal bir zeka seviyesine sahip bir insanın yapmayacağı şeyleri yapıyorsun. Sence sayfa kasmaya ihtiyacımız mı var? Sayfaların hepsi rol ssleriyle dolu, bir çoğu senin aklının yetmeyeceği ve beceremeyeceğin roller. Şu platformda veya gerçek yaşantında bir bok kanıtlayamamış, hiç bir şey becerememiş andavalın tekisin. Yaptığın şeylere bakıyorum ve kayda değer bir bok yok, hepsi çöp. Bu tanıtıma gelip saçma şeyler yazmaktan vazgeç. Bunu yapman sadece seni küçük düşürüyor küçük dostum. Böyle şeyler yazınca cool falan olmuyorsun yani. Daha fazla güzel öğütler duymak istiyorsan discorda beklerim.
Başlık: Ynt: Ganton Disciples
Gönderen: Rick - 17 Nisan 2019, 14:32:30
hiçbirisi bir fiona etmez oğlum ne becermiştim beee
sayfa kasmaya calisma
Şimdi beni iyi dinle sorunlu çocuk. Gerçekten senin zeka sorunun olduğunu düşünüyorum. Normal bir zeka seviyesine sahip bir insanın yapmayacağı şeyleri yapıyorsun. Sence sayfa kasmaya ihtiyacımız mı var? Sayfaların hepsi rol ssleriyle dolu, bir çoğu senin aklının yetmeyeceği ve beceremeyeceğin roller. Şu platformda veya gerçek yaşantında bir bok kanıtlayamamış, hiç bir şey becerememiş andavalın tekisin. Yaptığın şeylere bakıyorum ve kayda değer bir bok yok, hepsi çöp. Bu tanıtıma gelip saçma şeyler yazmaktan vazgeç. Bunu yapman sadece seni küçük düşürüyor küçük dostum. Böyle şeyler yazınca cool falan olmuyorsun yani. Daha fazla güzel öğütler duymak istiyorsan discorda beklerim.
Gereksiz yazmışsın @Fayır gerçekten anlayabileceğini sanmıyorum :(
Oğlum sizin gibi seviyesiz herifler yüzünden yorum sildirmekten bıktık. Bir bok başaramamış, hiç bir şeye yaramayan bir küçük çocuk için bu kadar yazı yazıyorum. Şuan belki beni kudurttuğunu düşünüyorsun fakat gerçekten bir bok elde edemezsin. Bu yazdıkların sadece senin adına üzülmemi sağlıyor. Seni normal bir zeka seviyesine getirmek için, bir şeylerin farkına varman için bu kadar şey yazıyorum. Belki yazdıklarımdan bir şey çıkarırsın ve normal insan haline gelirsin. Umarım başarabilirsin.
Bedirhan(Vidanjor)'ün katkılarıyla gerçekten güzel bir birlik. Tam tamına 52 kişi olmuş birlik. Gerçekten de güzel ve bu sayıyı hakediyor kesinlikle... Bunun dışında kaliteli roller dönüyor birlikte, birliğe dahil olmamış olsam da bir çok kez rol yaptım bu arkadaşlar ile ve gerçekten kaliteli insanlar. Birlikteki herkesi seviyorum ve sayıyorum... Ganton Disciples!
Bedirhan(Vidanjor)'ün katkılarıyla gerçekten güzel bir birlik. Tam tamına 52 kişi olmuş birlik. Gerçekten de güzel ve bu sayıyı hakediyor kesinlikle... Bunun dışında kaliteli roller dönüyor birlikte, birliğe dahil olmamış olsam da bir çok kez rol yaptım bu arkadaşlar ile ve gerçekten kaliteli insanlar. Birlikteki herkesi seviyorum ve sayıyorum... Ganton Disciples!
Birlik üyelerinin bana göstermiş olduğu tavır benim rollerimi şekillendirdi, bunun için çok teşekkür ediyorum hepinize. Farklı oyunlar tavsiye ettiniz, birlikte vakit geçirdik, bu sizin ne kadar samimi insanlar olduğunuzu gösterdi bunun için de teşekkür ederim. Birliğinizde değilim, tekrardan gelmek isterim fakat geri kalanları sesli olarak konuşmamız gerekecektir.
Tanıtımın başarılı ilerlemesini ve sistemsel özelliklere sahip olmanız dileğiyle iyi günler dilerim.
Birlik üyelerinin bana göstermiş olduğu tavır benim rollerimi şekillendirdi, bunun için çok teşekkür ediyorum hepinize. Farklı oyunlar tavsiye ettiniz, birlikte vakit geçirdik, bu sizin ne kadar samimi insanlar olduğunuzu gösterdi bunun için de teşekkür ederim. Birliğinizde değilim, tekrardan gelmek isterim fakat geri kalanları sesli olarak konuşmamız gerekecektir.
Tanıtımın başarılı ilerlemesini ve sistemsel özelliklere sahip olmanız dileğiyle iyi günler dilerim.
Teşekkür ederim, umarım yaptığın işte başarılı olursun.
Başlık: Ynt: Ganton Disciples
Gönderen: düşman götüne kurşun - 13 Haziran 2019, 17:45:00
7V2 = 3gün forum ban 250 fear - 350 fear = Simit yine çıkarlı ama hera onu adının yanın da dm yazıyor diye 100 dk atıyor... belki hatırlarsın vidanjör hiç unutamıyom ya
Rolerinizi severek takip ediyorum çok güzel rol yapıyorsunuz ama bazı arkadaşlar tek kişi rol yapıtığını gördüm Bu kadar güzel birlik tek kişi rol yapması biraz saçma olmuş adamlarınız iyi rol yapıyor sizide ooc ıc severek takip ediyorum biraz daha rolerinize özen gösterirseniz daha iyi yerlere geleceğinizi biliyorum İyi Roler İyi Oyunlar.
Rolerinizi severek takip ediyorum çok güzel rol yapıyorsunuz ama bazı arkadaşlar tek kişi rol yapıtığını gördüm Bu kadar güzel birlik tek kişi rol yapması biraz saçma olmuş adamlarınız iyi rol yapıyor sizide ooc ıc severek takip ediyorum biraz daha rolerinize özen gösterirseniz daha iyi yerlere geleceğinizi biliyorum İyi Roler İyi Oyunlar.
Sokakta ki süspansiyonlu arabaların tamponu alta sürtüyor hem o gıcırtı sesi hem kıvılcım yaratmasıyla, geç saatlerde R&B dinlenmesiyle etrafta ki komşular rahatsız oluyordu. Sokak hiç böyle görülmemişti. Sabah Ganton lokalinde ki kişiler uyandığında ise her yerde GD yazısını görüyorlardı. Belli ki artık sokakları sahiplenen bir çete yükselişe geçmişti. Anlamışlardı artık, yakınlarında ki bir çete vahşiyi oynayacaktı.
Sokakta ki süspansiyonlu arabaların tamponu alta sürtüyor hem o gıcırtı sesi hem kıvılcım yaratmasıyla, geç saatlerde R&B dinlenmesiyle etrafta ki komşular rahatsız oluyordu. Sokak hiç böyle görülmemişti. Sabah Ganton lokalinde ki kişiler uyandığında ise her yerde GD yazısını görüyorlardı. Belli ki artık sokakları sahiplenen bir çete yükselişe geçmişti. Anlamışlardı artık, yakınlarında ki bir çete vahşiyi oynayacaktı.
Başlık: Ynt: Ganton Disciples
Gönderen: Mert Sangrento - 10 Temmuz 2019, 17:25:03
Umarım önceki birlikler gibi anlaşamamazlık durumu olmaz ve kaliteli roller eşliğinde piyasa gelişir. Üretim rolleri yapmaya bakın tanıtımınıza girdiğimde uyuşturucu üretimiyle alakalı rol göremedim ayrıca satışlar çeşitlendirilerek " Toz " şeklinde olmaz.
Çabaladığımız uyuşturucu onayını sonunda aldık. Atılan ve atılacak tüm yorumlar için şimdiden teşekkür ederim. Uyuşturucu üretme rollerine yeni yeni girişeceğiz, bu konuda tecrübeli arkadaşlar forumdan ileti yoluyla beni bilgilendirebilir.
Umarım önceki birlikler gibi anlaşamamazlık durumu olmaz ve kaliteli roller eşliğinde piyasa gelişir. Üretim rolleri yapmaya bakın tanıtımınıza girdiğimde uyuşturucu üretimiyle alakalı rol göremedim ayrıca satışlar çeşitlendirilerek " Toz " şeklinde olmaz.
O toz olayı mahalle içinde sadece jargon olarak olacak. Sonuç olarak bir outsiderin farklı uyuşturucu isimlerini bilmesi saçma, jargona hitaben "kristal, ot, toz" diyebilir yani. Tabi ki üretim rolü olmayacak çünkü bu süreçte olmadı uyuşturucu onayımız daha yeni geldi ve bu duruma sevindik. Merak etme dediklerin dikkate alınacak iyi forumlar :).
1-2 gün sonra birliği yeni bir yapılanma içerisine sokacağım. Detaylarını şimdi belirtmeyi düşünmüyorum. Sokakta Huntley, bullet, Sultan tarzı araçlar görünce ön yargıyla yaklaşmamanız için bu yazıyı yazma gereği duydum.
1-2 gün sonra birliği yeni bir yapılanma içerisine sokacağım. Detaylarını şimdi belirtmeyi düşünmüyorum. Sokakta Huntley, bullet, Sultan tarzı araçlar görünce ön yargıyla yaklaşmamanız için bu yazıyı yazma gereği duydum.
1-2 gün sonra birliği yeni bir yapılanma içerisine sokacağım. Detaylarını şimdi belirtmeyi düşünmüyorum. Sokakta Huntley, bullet, Sultan tarzı araçlar görünce ön yargıyla yaklaşmamanız için bu yazıyı yazma gereği duydum.
daha erken moruk, yapma bence
Bu karakter uzun süredir yaşıyor. Birden fazla oluşumun başında oldu ve bir rap klibi çıkarttı. Buna ek olarak uyuşturucu işinden parayı iyice katladı. Zamanı geldi ve geç kaldık canım.
1-2 gün sonra birliği yeni bir yapılanma içerisine sokacağım. Detaylarını şimdi belirtmeyi düşünmüyorum. Sokakta Huntley, bullet, Sultan tarzı araçlar görünce ön yargıyla yaklaşmamanız için bu yazıyı yazma gereği duydum.
daha erken moruk, yapma bence
Bu karakter uzun süredir yaşıyor. Birden fazla oluşumun başında oldu ve bir rap klibi çıkarttı. Buna ek olarak uyuşturucu işinden parayı iyice katladı. Zamanı geldi ve geç kaldık canım.
oluşum gelişimi yapacaksın, karakter gelişimi demiyosun. karakterinin gelişimi tanıtıma yansıyo zaten. oluşum gelişimi için bence erken ama sen bilirsin
1-2 gün sonra birliği yeni bir yapılanma içerisine sokacağım. Detaylarını şimdi belirtmeyi düşünmüyorum. Sokakta Huntley, bullet, Sultan tarzı araçlar görünce ön yargıyla yaklaşmamanız için bu yazıyı yazma gereği duydum.
daha erken moruk, yapma bence
Bu karakter uzun süredir yaşıyor. Birden fazla oluşumun başında oldu ve bir rap klibi çıkarttı. Buna ek olarak uyuşturucu işinden parayı iyice katladı. Zamanı geldi ve geç kaldık canım.
oluşum gelişimi yapacaksın, karakter gelişimi demiyosun. karakterinin gelişimi tanıtıma yansıyo zaten. oluşum gelişimi için bence erken ama sen bilirsin
Zaten yapacağım açıklamada yazıcak, istiyosan özelden de yazayım sanada.
yok olum öyle bir şey, neyse bir şey demiyorum. kafanıza göre
lsrp gibi ingilizce rol yapılan yerlerde çete rolleri yapan insanlar ayı gibi harf yutuyor. mesela homie demek yerine homey diyorlar. bunun sebebi eğitim görmemiş çetecilerin diksiyonunun zayıf olduğunu role yansıtması. son birkaç aydır ona benzer bir şey burada da yapılıyor, neler yapıyorsun demek yerine nabıyo'n falan diyorlar. bana göre doğru bir şey, çeteci adam dört dörtlük ingilizce konuşamaz.
yok olum öyle bir şey, neyse bir şey demiyorum. kafanıza göre
lsrp gibi ingilizce rol yapılan yerlerde çete rolleri yapan insanlar ayı gibi harf yutuyor. mesela homie demek yerine homey diyorlar. bunun sebebi eğitim görmemiş çetecilerin diksiyonunun zayıf olduğunu role yansıtması. son birkaç aydır ona benzer bir şey burada da yapılıyor, neler yapıyorsun demek yerine nabıyo'n falan diyorlar. bana göre doğru bir şey, çeteci adam dört dörtlük ingilizce konuşamaz.
yok olum öyle bir şey, neyse bir şey demiyorum. kafanıza göre
lsrp gibi ingilizce rol yapılan yerlerde çete rolleri yapan insanlar ayı gibi harf yutuyor. mesela homie demek yerine homey diyorlar. bunun sebebi eğitim görmemiş çetecilerin diksiyonunun zayıf olduğunu role yansıtması. son birkaç aydır ona benzer bir şey burada da yapılıyor, neler yapıyorsun demek yerine nabıyo'n falan diyorlar. bana göre doğru bir şey, çeteci adam dört dörtlük ingilizce konuşamaz.
Uzun süredir yürüttüğüm bu serüvende yanımda olan herkese teşekkürler. Nirvana'ya ulaştığımızı düşünüyorum. Bir birliğin sistemsel olarak alabileceği tüm onayları elde ettik. Bunun için emeği geçenlere teşekkür ediyorum, yönetimin de bize destek çıktığı için de teşekkürlerimi sunarım. Roller aynı tadı verdiği için bir süre buralarda olmayacağız, birliği Fire'a devrettim. O da en iyi şekilde birliği ilerletecektir, hepinize iyi günler.
Uzun süredir yürüttüğüm bu serüvende yanımda olan herkese teşekkürler. Nirvana'ya ulaştığımızı düşünüyorum. Bir birliğin sistemsel olarak alabileceği tüm onayları elde ettik. Bunun için emeği geçenlere teşekkür ediyorum, yönetimin de bize destek çıktığı için de teşekkürlerimi sunarım. Roller aynı tadı verdiği için bir süre buralarda olmayacağız, birliği Fire'a devrettim. O da en iyi şekilde birliği ilerletecektir, hepinize iyi günler.
Uzun süredir yürüttüğüm bu serüvende yanımda olan herkese teşekkürler. Nirvana'ya ulaştığımızı düşünüyorum. Bir birliğin sistemsel olarak alabileceği tüm onayları elde ettik. Bunun için emeği geçenlere teşekkür ediyorum, yönetimin de bize destek çıktığı için de teşekkürlerimi sunarım. Roller aynı tadı verdiği için bir süre buralarda olmayacağız, birliği Fire'a devrettim. O da en iyi şekilde birliği ilerletecektir, hepinize iyi günler.
Uzun süredir yürüttüğüm bu serüvende yanımda olan herkese teşekkürler. Nirvana'ya ulaştığımızı düşünüyorum. Bir birliğin sistemsel olarak alabileceği tüm onayları elde ettik. Bunun için emeği geçenlere teşekkür ediyorum, yönetimin de bize destek çıktığı için de teşekkürlerimi sunarım. Roller aynı tadı verdiği için bir süre buralarda olmayacağız, birliği Fire'a devrettim. O da en iyi şekilde birliği ilerletecektir, hepinize iyi günler.
Uzun süredir yürüttüğüm bu serüvende yanımda olan herkese teşekkürler. Nirvana'ya ulaştığımızı düşünüyorum. Bir birliğin sistemsel olarak alabileceği tüm onayları elde ettik. Bunun için emeği geçenlere teşekkür ediyorum, yönetimin de bize destek çıktığı için de teşekkürlerimi sunarım. Roller aynı tadı verdiği için bir süre buralarda olmayacağız, birliği Fire'a devrettim. O da en iyi şekilde birliği ilerletecektir, hepinize iyi günler.
attığınız güzel yorum, grove bizde fayır gibi bir şey olması lazım. aşırı güzelmiş he, adama böyle yaklaşacaksın ve sana ayy sizin olsun kardeşim benim demesini falan mı bekliyon
attığınız güzel yorum, grove bizde fayır gibi bir şey olması lazım. aşırı güzelmiş he, adama böyle yaklaşacaksın ve sana ayy sizin olsun kardeşim benim demesini falan mı bekliyon
attığınız güzel yorum, grove bizde fayır gibi bir şey olması lazım. aşırı güzelmiş he, adama böyle yaklaşacaksın ve sana ayy sizin olsun kardeşim benim demesini falan mı bekliyon
Kadro güzel,roller hoş gibi,fakat insanlar artık gerçekten il-legal rol görmek istiyor. Biz de artık o sokaklarda büyüyen serseriler,uyuşturucu satan haydutların rollerini görmek istiyoruz. Size güveniyorum umarım başarılı roller çıkartırsınız,yolunuz açık olsun.
Rolleriniz gayet iyi, fakat uyuşturucu onayı elde etmek istiyorsanız uyuşturucu rollerine yonelmenizi tavsiye ederim, cs6 uzerinden yapan arkadaşlar sanırım kontur 2 fontsize - kullanıyor; bu yüzden yazılarınız simsiyah gibi gözüküyor düzeltilirse hiçbir sıkıntı kalmaz. Tanıtım gayet güzel olmuş, hood bölgenizde görebileceğimiz grafittiler eklenebilir, daha güzel ve dolu durur. Birliğinizin bulunduğu yer gta'nın en gözde yerlerinden, yaşayacağınız sorunlar bu sefer yıldırmaz umarım, başarılar.
Rolleriniz gayet iyi, fakat uyuşturucu onayı elde etmek istiyorsanız uyuşturucu rollerine yonelmenizi tavsiye ederim, cs6 uzerinden yapan arkadaşlar sanırım kontur 2 fontsize - kullanıyor; bu yüzden yazılarınız simsiyah gibi gözüküyor düzeltilirse hiçbir sıkıntı kalmaz. Tanıtım gayet güzel olmuş, hood bölgenizde görebileceğimiz grafittiler eklenebilir, daha güzel ve dolu durur. Birliğinizin bulunduğu yer gta'nın en gözde yerlerinden, yaşayacağınız sorunlar bu sefer yıldırmaz umarım, başarılar.
Uzun zamandır o sokakta rol yapıyoruz yaklaşık 1.5 yıl kadar, yeni gelen arkadaşlar var onlara editlemeyi öğreteceğim. Bu işler zamanla oluyor, şu anlık kafamda onay alma derdi yok tek hedefim rol yapıp güzel zaman geçirmek. Bunlar olduğu zaman da onay verilir zaten.
4 kişilik bir ortamda story değil de chati koyabilirdiniz aslında bir de mahallede niye ateş yakıyonuz aga
1- Bence chatte özel bir konu olduğu için konulmamış olabilir. 2- Soğuk havada ısınmak için... Sonuçta dışarıda oturuyorsun ve geceler serin olabiliyor genelde. Kamp ortamı gibi düşün ama mahalledeki hali.
4 kişilik bir ortamda story değil de chati koyabilirdiniz aslında bir de mahallede niye ateş yakıyonuz aga
1- Bence chatte özel bir konu olduğu için konulmamış olabilir. 2- Soğuk havada ısınmak için... Sonuçta dışarıda oturuyorsun ve geceler serin olabiliyor genelde. Kamp ortamı gibi düşün ama mahalledeki hali.
Başlık: Ynt: Ganton Disciples
Gönderen: kan davası - 12 Ekim 2019, 12:54:12
fayır denilen arkadaşım ped.ifp aşırı kötü textleri karakterlere yaklaştırmayın yüzlerinizi göremiyoruz farklı açılardan sslerinizi almaya çalışın zorda kalmadığınız durumda textler aşırı yukarıda biraz ortalayın bunları sizi eleştirmek için yardım etmek amacıyla diyorum
fayır denilen arkadaşım ped.ifp aşırı kötü textleri karakterlere yaklaştırmayın yüzlerinizi göremiyoruz
son aldığım ssde açıdan ve araba modundan dolayı yolcu koltuğunda olanların yüzleri gözükmüyordu bu yüzden chati onların üzerine yerleştirdim öneri için thx
Probation ile alakası yok gerçekten çok eskiye dayanıyorsunuz ve gerçekten rolleriniz akıcı ve güzel insan sizle rol yaparken gram sıkılmıyorum. Rolleriniz ve yaptığınız kurduğunuz cümleler gerçekten güzel ve ro kapsamından bana göre çok akıcı bunları tüm içtenliğimle söylüyorum başarıların devamı gerçekten Rinanın hak ettiği bir birlik.
Quavious Henson; okulda serserilik yapan, insanlardan haraç toplayan, ödevlerini zorla yaptıran, zorbalıkta ustalık yapmış göt oğlanı. On yedi yaşında bir lise öğrencisi. Ailesinin durumu kötü. Çocuğun cebine zorbalık yaparak para giriyor. Arkadaşı TreyShawn'ın bahsettiği Grove Sokağına geldi. Sokakta kendini kanıtlamak ve para kazanmak istiyor.
hikayeniz ve hikayenize uyumlu olan resimleriniz gayet kaliteli göze hoş geliyo rollerinizde bi o kadar güzel onayınızı hakeden birliksiniz böyle devam edin kolay gelsin başarılar
hikayeniz ve hikayenize uyumlu olan resimleriniz gayet kaliteli göze hoş geliyo rollerinizde bi o kadar güzel onayınızı hakeden birliksiniz böyle devam edin kolay gelsin başarılar
Probation ile alakası yok gerçekten çok eskiye dayanıyorsunuz ve gerçekten rolleriniz akıcı ve güzel insan sizle rol yaparken gram sıkılmıyorum. Rolleriniz ve yaptığınız kurduğunuz cümleler gerçekten güzel ve ro kapsamından bana göre çok akıcı bunları tüm içtenliğimle söylüyorum başarıların devamı gerçekten Rinanın hak ettiği bir birlik.
Normalde çok sağol. Yapıyoruz bazen çok iyi roller ben biliyorum, rinanın hakettiği birlik. Sağol seni güzel insan rol kerken gram sıkıntı yok her şey gidiyor. Teşekkürler orayeva nandeska.
Başlık: Ynt: Ganton Disciples
Gönderen: Kaneki Ken - 19 Ekim 2019, 16:51:32
Acıktım ve bu birlik açlığıma iyi geldi. Başarılar.
Birliğin ismini biraz daha genişletip daha ayrıntılı bir şeyler koyabilirsiniz, bu size kalmış. Bana kalırsa hood bölgesi gayet güzel. Oraya biraz daha obje ekletip güzel bir şey haline getirebilirsiniz. Rollerde Ey' falan yazmak yerine Hey. Gibisinden slangler kullanabilirsiniz, bu da size kalmış.
Başlık: Ynt: Ganton Disciples
Gönderen: efe n da hood - 01 Kasım 2019, 20:11:18
biraz göz gezdirdim rolleriniz çok yaratıcı ve başarılı gerçek hayatı aratmıyorsunuz 8) başarılar dilerim. umarım en kısa zamanda hood onayı alırsınız :-\
biraz göz gezdirdim rolleriniz çok yaratıcı ve başarılı gerçek hayatı aratmıyorsunuz 8) başarılar dilerim. umarım en kısa zamanda hood onayı alırsınız :-\
Çok uzun zaman oldu sizle tanışalı gerçekten rol yapıyorsunuz ve hakkını veriyorsunuz o kadar dm yemenize rağmen yinede pes etmediniz ve pes etmediğiniz başarıları tek tek topluyorsunuz başarılarının başarılarınızın devamını diliyorum arkadaşlar - yıldıray
Çok uzun zaman oldu sizle tanışalı gerçekten rol yapıyorsunuz ve hakkını veriyorsunuz o kadar dm yemenize rağmen yinede pes etmediniz ve pes etmediğiniz başarıları tek tek topluyorsunuz başarılarının başarılarınızın devamını diliyorum arkadaşlar - yıldıray
Selamlar, ssler gayet düzenli ve editi güzel yapılmış. Tanıtım hikayesi de gayet iyi, hikaye içeriği güzel yazılmış, tanıtım tasarımı ve arkaplanı vesaire güzel yapılmış. Bu birliği baya eskiden beri biliyordum, hâlâ devam ediyor sanırım, başarılarınızın devamını dilerim her şeyin en iyisini hak ediyorsunuz. Zamanında içinde bulunduğum bir birlik Ganton Disciples az roller döndürmedik, rest in peace icee
Selamlar, ssler gayet düzenli ve editi güzel yapılmış. Tanıtım hikayesi de gayet iyi, hikaye içeriği güzel yazılmış, tanıtım tasarımı ve arkaplanı vesaire güzel yapılmış. Bu birliği baya eskiden beri biliyordum, hâlâ devam ediyor sanırım, başarılarınızın devamını dilerim her şeyin en iyisini hak ediyorsunuz. Zamanında içinde bulunduğum bir birlik Ganton Disciples az roller döndürmedik, rest in peace icee
IC olarak senin karaktere son yaşananı duymuştum. Saygılar Ice reis. ;D
Jaishawn, on dokuz yaşında bir üniversite öğrencisi. Üniversitenin Amerikan Futbol takımında yer alıyor, koşuculuğu(HB/TB) üstlenmiş durumda. Sporcu olmasının yanında keşin teki. Babasıyla annesi ayrı, annesinin yanında kalmayı tercih etti. Annesiyle birlikte Ganton Bulvarına yerleştiler, kiraların ucuz olması onlar için büyük bir etken. Futbol da başarılı ilerliyor, Tazı lakabını taşıyor. Parası olmamasına rağmen parası varmış gibi davranıyor, hava basmayı seviyor. Üniversite ortamlarında az çok boy gösteriyor, tanınıyor.
Başlık: Ynt: Ganton Disciples
Gönderen: en ucuz sigara ne kadar - 15 Kasım 2019, 00:33:50
Jaishawn, yirmi yaşında bir üniversite öğrencisi. Üniversitenin Amerikan Futbol takımında yer alıyor, koşuculuğu(HB/TB) üstlenmiş durumda. Sporcu olmasının yanında keşin teki. Babasıyla annesi ayrı, annesinin yanında kalmayı tercih etti. Annesiyle birlikte Ganton Bulvarına yerleştiler, kiraların ucuz olması onlar için büyük bir etken. Futbol da başarılı ilerliyor, Tazı lakabını taşıyor. Parası olmamasına rağmen parası varmış gibi davranıyor, hava basmayı seviyor. Üniversite ortamlarında az çok boy gösteriyor, tanınıyor.
Joel Lowry on yedi yaşında sokaklarda sürten bir tip. Lisede okul tuvaletinde uyuşturucu kullanmak suçundan atıldı. Sonrasında gelen babasının ölümü onu berbat bir hayata sürükledi. Annesi ise Joel ile daha fazla uğraşmak istemeyip onu evinden şutladı. Evinin olmaması üzerine sokaklarda yatıp kalkan birisi haline gelen Joel uyuşturucu için yapmadığı iş kalmıyor her şeyi göze alıyor. Beş parasız bir şekilde tehlikeli sokaklarda gezip ayak işleri yapan birisi haline geliyor.
Merhabalar, OOC alımları açıyorum. Genç rolü yapmak isteyen arkadaşlar bana ulaşabilirler, rol bilmeyip de öğrenmek isteyenler olursa bildiğim kadarıyla yardımcı olurum, birlikteki diğer kişiler de olur. Bunu yapmamın sebebi yeni bir rol planı çıkartmış olmam. Yeni sisteme geçiş sağlayacağımız için kişi sayısı da gerekiyor, bunun için OOC alımlar bi süre açık olacak. Map işleri yüzünden bir süre pasif kalmıştık, bunun için de özür diliyoruz. Görülmesi adına tanıtım bir süre kilitli.
Carl McRae sokakta değer verdiği kardeşleri için bir not bırakıp bir süre Los Santos'tan ayrılmak için yola koyulur. (https://resmim.net/f/0cxlSZ.png)
Beyler bir süre hiç bir yerde rol yapmayacağım çünkü önemli bir rol planımdan dolayı meslek kasmam gerekiyor ve zaten genelde de müsait birisi değilim. Bu rol size özel göndermeydi tekrar saygılar ve başarılar diliyorum. ;D
Merhabalar, OOC alımları açıyorum. Genç rolü yapmak isteyen arkadaşlar bana ulaşabilirler, rol bilmeyip de öğrenmek isteyenler olursa bildiğim kadarıyla yardımcı olurum, birlikteki diğer kişiler de olur. Bunu yapmamın sebebi yeni bir rol planı çıkartmış olmam. Yeni sisteme geçiş sağlayacağımız için kişi sayısı da gerekiyor, bunun için OOC alımlar bi süre açık olacak. Map işleri yüzünden bir süre pasif kalmıştık, bunun için de özür diliyoruz. Görülmesi adına tanıtım bir süre kilitli.
Merhabalar, OOC alımları açıyorum. Genç rolü yapmak isteyen arkadaşlar bana ulaşabilirler, rol bilmeyip de öğrenmek isteyenler olursa bildiğim kadarıyla yardımcı olurum, birlikteki diğer kişiler de olur. Bunu yapmamın sebebi yeni bir rol planı çıkartmış olmam. Yeni sisteme geçiş sağlayacağımız için kişi sayısı da gerekiyor, bunun için OOC alımlar bi süre açık olacak. Map işleri yüzünden bir süre pasif kalmıştık, bunun için de özür diliyoruz. Görülmesi adına tanıtım bir süre kilitli.
sayfa kasmanin yolunu bulmussunuz nasil 170 sayfa oldugu belli sohbet iyimi ?
Burada yanılıyorsun, yapmadığımı bir şeyden dolayı böyle söz söyletmem. Bir sayfaya bakarak böyle bir tanıya varamazsın. Bu yaptığın yanlış bir şey, diğer sayfalara bakarsan 16 yorumun en az 7-8 tanesi rol görüntüsünden oluşuyor. Eleştiri yapmadan önce söyleyeceğin şeyi haklı çıkarmalısın.
sayfa kasmanin yolunu bulmussunuz nasil 170 sayfa oldugu belli sohbet iyimi ?
Burada yanılıyorsun, yapmadığımı bir şeyden dolayı böyle söz söyletmem. Bir sayfaya bakarak böyle bir tanıya varamazsın. Bu yaptığın yanlış bir şey, diğer sayfalara bakarsan 16 yorumun en az 7-8 tanesi rol görüntüsünden oluşuyor. Eleştiri yapmadan önce söyleyeceğin şeyi haklı çıkarmalısın.
OOC alımları kapattık. Aramıza katılan arkadaşlara elimizden geldiğince bir şeyler katmaya çalışıyoruz. Düzenledikleri görüntülerde veya oyun içi yaptıkları rol hatalarını direk yüzlerine vurmaktansa alttan alın, yardımcı olmaya çalışın. Yapılan yorumlar için teşekkürler.
OOC alımlar kapandı diye birliğe katılım sağlayamazsınız diye bir şey yok. Sokağa gelerek, rol yaparak birliğe katılım sağlayabilirsiniz.
Şimdi game admin oldu diye tüm onaylar verilir fln, kolay gelsin
Bizde tam şuan hangi onayı versek diye düşünüyorduk, mesela ben Senior Adminim yalnızca sistem onayım var üzüldüm bu duruma, bir de birlik moderatörü olacağım Allah beni kahretsin :(
Şimdi game admin oldu diye tüm onaylar verilir fln, kolay gelsin
Graffiti onayı hariç tüm onayları Vidanjör admin olmadan önce aldık. Admin olması bir şeyi değiştirmiyor, birliğin kalitesi ortada. Konuyu daha fazla uzatmaya ve boş yapmana gerek yok.
Şimdi game admin oldu diye tüm onaylar verilir fln, kolay gelsin
Bizde tam şuan hangi onayı versek diye düşünüyorduk, mesela ben Senior Adminim yalnızca sistem onayım var üzüldüm bu duruma, bir de birlik moderatörü olacağım Allah beni kahretsin :(
sömürü yapıyon hacı, tüm emektar birliklerin onaylarını aldın kral adamsın.
Şimdi game admin oldu diye tüm onaylar verilir fln, kolay gelsin
Bizde tam şuan hangi onayı versek diye düşünüyorduk, mesela ben Senior Adminim yalnızca sistem onayım var üzüldüm bu duruma, bir de birlik moderatörü olacağım Allah beni kahretsin :(
sömürü yapıyon hacı, tüm emektar birliklerin onaylarını aldın kral adamsın.
Onayı alınan herkes neden alındığının farkında ve bilgilendiriliyor, bunun sonucunda onayınız alınmışsa sizlerde ticket açarak nedenini öğrenebilirsiniz bu sömürü değil.
Başlık: Ynt: Ganton Disciples
Gönderen: S W I N T E R - 07 Aralık 2019, 17:35:23
Bana kalırsa en güzel çeteci rolleri yapan birliksiniz sizin ile birçok rol yaptım ve zevk alıyorum bir kaç ay pasiftiniz millet pasif yağmuruna tutmuştu size fakat şimdi rolleriniz aşııırı mükemmel. Böyle devam edin. Çok gelişmişsiniz mahalledeki rolleriniz, takılmalar, yeni gelen mahalle sakinleriyle falan rol yapıyorsunuz bu hoşuma gidiyor. Ayrıca 1-2 level oyuncularıda dışlamayıp role girebiliyorsunuz buda ayrı güzel bir huyunuz :) Onun dışında tanıtımınız gayet güzel attığınız rol, konsept ilerleyişi de farklı bir efsane zaten. Böyle olmaya devam edin sizin de çatışma ikinci seçenek de (hatta hiç yok sizde.) Rollerinizde başarılar İyi Roller iyi Forumlar. Swinter Jesovic
Bana kalırsa en güzel çeteci rolleri yapan birliksiniz sizin ile birçok rol yaptım ve zevk alıyorum bir kaç ay pasiftiniz millet pasif yağmuruna tutmuştu size fakat şimdi rolleriniz aşııırı mükemmel. Böyle devam edin. Çok gelişmişsiniz mahalledeki rolleriniz, takılmalar, yeni gelen mahalle sakinleriyle falan rol yapıyorsunuz bu hoşuma gidiyor. Ayrıca 1-2 level oyuncularıda dışlamayıp role girebiliyorsunuz buda ayrı güzel bir huyunuz :) Onun dışında tanıtımınız gayet güzel attığınız rol, konsept ilerleyişi de farklı bir efsane zaten. Böyle olmaya devam edin sizin de çatışma ikinci seçenek de (hatta hiç yok sizde.) Rollerinizde başarılar İyi Roller iyi Forumlar. Swinter Jesovic
Yorumun için sağol kanka <3
Başlık: Ynt: Ganton Disciples
Gönderen: S W I N T E R - 07 Aralık 2019, 18:20:12
Bana kalırsa en güzel çeteci rolleri yapan birliksiniz sizin ile birçok rol yaptım ve zevk alıyorum bir kaç ay pasiftiniz millet pasif yağmuruna tutmuştu size fakat şimdi rolleriniz aşııırı mükemmel. Böyle devam edin. Çok gelişmişsiniz mahalledeki rolleriniz, takılmalar, yeni gelen mahalle sakinleriyle falan rol yapıyorsunuz bu hoşuma gidiyor. Ayrıca 1-2 level oyuncularıda dışlamayıp role girebiliyorsunuz buda ayrı güzel bir huyunuz :) Onun dışında tanıtımınız gayet güzel attığınız rol, konsept ilerleyişi de farklı bir efsane zaten. Böyle olmaya devam edin sizin de çatışma ikinci seçenek de (hatta hiç yok sizde.) Rollerinizde başarılar İyi Roller iyi Forumlar. Swinter Jesovic
Birlik tanıtımına baktığımda güzel bir birliğe benziyor. Baktığım roller çok güzel ve yaratıcı olmuş elinize sağlık. Rol screenshotlarında görüntü kalitesi çok düşük geliştirirseniz daha iyi olur. Birlik tanıtımı ise daha ayrıntılı olabilir geliştirilmeli. Foruma baktığım zaman çok az rol görüyorum bence foruma daha sık rol screenshot atılmalı. Rollerde çok güzel ama dediğim gibi çözünürlüğü arttırırsanız daha iyi olur. Onun dışında güzel bir birliğe benziyor elinize sağlık başarılarınızın devamını dilerim yolunuz açık olsun.
Konuya baktığımda güzel bir birliğe benziyor. Rol screenshotlarında görüntü kalitesi çok düşük geliştirirseniz daha iyi olur birlik tanıtımı ise daha ayrıntılı olabilir geliştirilmeli. Foruma daha sık rol screenshot atılmalı. Rollerde çok güzel ama dediğim gibi çözünürlüğü arttırırsanız daha iyi olur. Onun dışında güzel bir birliğe benziyor başarılarınızın devamını dilerim yolunuz açık olsun.
Görüntü kalitesini editleyen kişi kendi zevkine göre yapıyor. Tanıtım hakkında dediklerini dikkate alacağım. Yorumun için thx
Birlik tanıtımına baktığımda güzel bir birliğe benziyor. Baktığım roller çok güzel ve yaratıcı olmuş elinize sağlık. Rol screenshotlarında görüntü kalitesi çok düşük geliştirirseniz daha iyi olur. Birlik tanıtımı ise daha ayrıntılı olabilir geliştirilmeli. Foruma baktığım zaman çok az rol görüyorum bence foruma daha sık rol screenshot atılmalı. Rollerde çok güzel ama dediğim gibi çözünürlüğü arttırırsanız daha iyi olur. Onun dışında güzel bir birliğe benziyor elinize sağlık başarılarınızın devamını dilerim yolunuz açık olsun.
Birlik tanıtımına baktığımda güzel bir birliğe benziyor. Baktığım roller çok güzel ve yaratıcı olmuş elinize sağlık. Rol screenshotlarında görüntü kalitesi çok düşük geliştirirseniz daha iyi olur. Birlik tanıtımı ise daha ayrıntılı olabilir geliştirilmeli. Foruma baktığım zaman çok az rol görüyorum bence foruma daha sık rol screenshot atılmalı. Rollerde çok güzel ama dediğim gibi çözünürlüğü arttırırsanız daha iyi olur. Onun dışında güzel bir birliğe benziyor elinize sağlık başarılarınızın devamını dilerim yolunuz açık olsun.
Tavsiyelerin için teşekkür ederiz Probation kardeş.
Başlık: Ynt: Ganton Disciples
Gönderen: B E R A T B E Y - 11 Aralık 2019, 18:43:32
Ss editlerini gördüm bazıları Cs6 ile yapıyor, Lspd yerine cs6 kullanılırsa daha iyi olur tanımınızı beğendim fakat buna bir özen gösterirseniz sevinirim saygılar Vidanjör bey ve hayırlı akşamlar...
Işık olma yolunda ilerleyin, daha iyisini başarmak en zorundan başlamaktır!
Ss editlerini gördüm bazıları Cs6 ile yapıyor, Lspd yerine cs6 kullanılırsa daha iyi olur tanımınızı beğendim fakat buna bir özen gösterirseniz sevinirim saygılar Vidanjör bey ve hayırlı akşamlar...
lspd değil o lsrp CS6 yapmayan kim var kanka göstersene
Ss editlerini gördüm bazıları Cs6 ile yapıyor, Lspd yerine cs6 kullanılırsa daha iyi olur tanımınızı beğendim fakat buna bir özen gösterirseniz sevinirim saygılar Vidanjör bey ve hayırlı akşamlar...
Işık olma yolunda ilerleyin, daha iyisini başarmak en zorundan başlamaktır!
Lsrp kullanan yok. Herkes ss atmadan önce benden ve Vidanjör'den onay alıyor ve elimizden geldiğince dikkatli davranıyoruz, takip ediyoruz. Yorumun biraz anlamsız olmuş ama yeni olabilirsin o yüzden pek bir şey söylemek istemiyorum. Önerin için thx
Ganton Disciples setinde kendine yer edinmiş çete üyesi kurşunlanarak ölü bulundu. Olayın şahiti olmadığı gibi polis tarafından incelemeleri sürüyor. Ganton'un doğusunda yer alan Grove çıkmazı olayı kızıştıranlar olarak anılıyor. Sette kendisine yer edindiği bilgisi öğrenildi, bu cinayete teşebbüs edenlerin araştırması halen devam ediyor. Dedektiflerin yöneldiği doğu yakasında olaylar bitmek bilmiyor. Grove çıkmazı üzerinde olan faaliyetlerden bir kaçı ise dedektiflerin listelediğine göre uyuşturucu/silah ticareti, fuhuş, gasp ve kapkaç olarak biliniyor. Ara sokakta olduğu için kanıt bulunması imkansız gibi görünüyor ancak polis departmanı incelemelerini halen yüksek tutuyor. Sırada spor haberleri var..
Ganton Disciples setinde kendine yer edinmiş çete üyesi kurşunlanarak ölü bulundu. Olayın şahiti olmadığı gibi polis tarafından incelemeleri sürüyor. Ganton'un doğusunda yer alan Grove çıkmazı olayı kızıştıranlar olarak anılıyor. Sette kendisine yer edindiği bilgisi öğrenildi, bu cinayete teşebbüs edenlerin araştırması halen devam ediyor. Dedektiflerin yöneldiği doğu yakasında olaylar bitmek bilmiyor. Grove çıkmazı üzerinde olan faaliyetlerden bir kaçı ise dedektiflerin listelediğine göre uyuşturucu/silah ticareti, fuhuş, gasp ve kapkaç olarak biliniyor. Ara sokakta olduğu için kanıt bulunması imkansız gibi görünüyor ancak polis departmanı incelemelerini halen yüksek tutuyor. Sırada spor haberleri var..
Başarılar, rollerden kareler ve yazdığınız metinler gayet güzel olmuş. Verdiğiniz bilgilerde yapılacak roller ve girmek içinde güzel bilgiler bulunmakta. IC de ise gördüğüm kadarı ise çok nadiren rol bilgisi zayıf ve tek amacı DM olan kişiler bulunmakta, buda birliğin kalitesini göstermekte. IC de çok kez çete üyeleri ile role girdim ve gerçekten çok iyi rol bilen üyeler bulunmakta. Sadece ekran görüntüleri daha kaliteli ve roller daha uzun tutulabilir, bana göre 1 cümlelik bir şeyi ekran görüntüsü alıp atmak pekte rol değil. Yinede başarılı bir tanıtım, başarılar diliyorum size.
Başarılar, rollerden kareler ve yazdığınız metinler gayet güzel olmuş. Verdiğiniz bilgilerde yapılacak roller ve girmek içinde güzel bilgiler bulunmakta. IC de ise gördüğüm kadarı ise çok nadiren rol bilgisi zayıf ve tek amacı DM olan kişiler bulunmakta, buda birliğin kalitesini göstermekte. IC de çok kez çete üyeleri ile role girdim ve gerçekten çok iyi rol bilen üyeler bulunmakta. Sadece ekran görüntüleri daha kaliteli ve roller daha uzun tutulabilir, bana göre 1 cümlelik bir şeyi ekran görüntüsü alıp atmak pekte rol değil. Yinede başarılı bir tanıtım, başarılar diliyorum size.
Teşekkürler probation kardeş, dmci harici dediklerini dikkate alıyorum. :D
Başarılar, rollerden kareler ve yazdığınız metinler gayet güzel olmuş. Verdiğiniz bilgilerde yapılacak roller ve girmek içinde güzel bilgiler bulunmakta. IC de ise gördüğüm kadarı ise çok nadiren rol bilgisi zayıf ve tek amacı DM olan kişiler bulunmakta, buda birliğin kalitesini göstermekte. IC de çok kez çete üyeleri ile role girdim ve gerçekten çok iyi rol bilen üyeler bulunmakta. Sadece ekran görüntüleri daha kaliteli ve roller daha uzun tutulabilir, bana göre 1 cümlelik bir şeyi ekran görüntüsü alıp atmak pekte rol değil. Yinede başarılı bir tanıtım, başarılar diliyorum size.
Teşekkürler probation kardeş, dmci harici dediklerini dikkate alıyorum. :D
Yok o nadiren Dm amacı olanlar anlamında, sonradan bende okuyunca yanlış okunacağını düşündüm :D
Başlık: Ynt: Ganton Disciples
Gönderen: efe n da hood - 16 Aralık 2019, 22:47:28
Jamal'ın ayakçısı, adam öldürmeye teşebbüs ve yaralamadan 8 yıl içeride yattı. İşlediği cinayetlerin üstünü bu zamana kadar örtmeyi başardı. Akciğer kanser hastası, çete savaşlarının patlak verdiği dönemlerde aldığı kurşun hasarı yüzünden sol bacağını kullanmakta güçlük çekiyor. 27 yaşında, sokak kültürüne bağlı, kendi çıkarlarını umursamıyor.
Jamal'ın ayakçısı, adam öldürmeye teşebbüs ve yaralamadan 8 yıl içeride yattı. İşlediği cinayetlerin üstünü bu zamana kadar örtmeyi başardı. Akciğer kanser hastası, çete savaşlarının patlak verdiği dönemlerde aldığı kurşun hasarı yüzünden sol bacağını kullanmakta güçlük çekiyor. 27 yaşında, sokak kültürüne bağlı, kendi çıkarlarını umursamıyor.
Of, of, yeni eleman harbiye benziyor.
Başlık: Ynt: Ganton Disciples
Gönderen: efe n da hood - 20 Aralık 2019, 20:17:29
Luke Parker sunucudan ayrıldı yazısı arada kaynamış.
Arkadaşlar Fayır ın birisi hesabınj çalıp bütün mal varlığını sisteme satıp ck çekti sonra yönetime sövüp bam yedirdi olaylar Fayır ın dışında gelişiyor işten gelmesini bekliyoruz hesabı geri alıcağız.
Normalde savaş görüntülerine son vermiştik, şartlar bunu gerektirdi. (https://cdn.discordapp.com/attachments/628235236152442880/658411884613206016/cuantanamo.jpg)
Başlık: Ynt: Ganton Disciples
Gönderen: efe n da hood - 27 Aralık 2019, 16:46:04
Hank Lorenzo, 16 yaşındadır. 10 yıl evvel, V. Hank'ı bir anasınıfının önünde anasınıfı öğrencilerine bakarken buldu. Onun ailesi olmadığını öğrendi, besledi, okuttu ve büyüttü. Hank, kendisine Kazu denmesinden hoşlanıyor. V.'nin olmadığı zaman, işleri o hallediyor/halletmeye çalışıyor. V.'yi ağabeyi kadar seviyor.
daha çok erp, shikish rolleri ve yoldan geçenleri kaçırma rolü istiyorum
Mustafa abiye başarılar
yorumun için teşekkürler bizde tanıtımimizda daha az gereksiz insanlar, boş yorumlar ve konuşmak için konuşan cahil insanlar istiyoruz tekrardan teşekkürler. (Mobil)
daha çok erp, shikish rolleri ve yoldan geçenleri kaçırma rolü istiyorum
Mustafa abiye başarılar
yorumun için teşekkürler bizde tanıtımimizda daha az gereksiz insanlar, boş yorumlar ve konuşmak için konuşan cahil insanlar istiyoruz tekrardan teşekkürler. (Mobil)
ne oldu? kural ihlallerini yüzüne vurduğumuzda "cahil" niteliğinde mi sınıflandırıldık? hoşt.
Başlık: Ynt: Ganton Disciples
Gönderen: efe n da hood - 30 Aralık 2019, 17:19:36
daha çok erp, shikish rolleri ve yoldan geçenleri kaçırma rolü istiyorum
Mustafa abiye başarılar
yorumun için teşekkürler bizde tanıtımimizda daha az gereksiz insanlar, boş yorumlar ve konuşmak için konuşan cahil insanlar istiyoruz tekrardan teşekkürler. (Mobil)
ne oldu? kural ihlallerini yüzüne vurduğumuzda "cahil" niteliğinde mi sınıflandırıldık? hoşt.
öncelikle üslubunu takın, tanıtımımızı kirletmeye hakkın yok. Senin gibi ukala ve cahil-i cühala bu tanıtıma yorumda bulunabilme kapasitesinde değil, her insan hata yapar bende elbette yaparım, şuana kadar hata yaptığımı düşünmüyorum. Sen hata yaptığımı dile getirip şikayet açtın açmış olduğun şikayet reddedildi, reddedilmesinin sebebi bomboş bir kişiliğin bomboş bir şikayeti, üzücü ve utanç verici durumdasın lütfen daha fazla yorumda bulunma. *hoşt*
daha çok erp, shikish rolleri ve yoldan geçenleri kaçırma rolü istiyorum
Mustafa abiye başarılar
yorumun için teşekkürler bizde tanıtımimizda daha az gereksiz insanlar, boş yorumlar ve konuşmak için konuşan cahil insanlar istiyoruz tekrardan teşekkürler. (Mobil)
ne oldu? kural ihlallerini yüzüne vurduğumuzda "cahil" niteliğinde mi sınıflandırıldık? hoşt.
öncelikle üslubunu takın, tanıtımımızı kirletmeye hakkın yok. Senin gibi ukala ve cahil-i cühala bu tanıtıma yorumda bulunabilme kapasitesinde değil, her insan hata yapar bende elbette yaparım, şuana kadar hata yaptığımı düşünmüyorum. Sen hata yaptığımı dile getirip şikayet açtın açmış olduğun şikayet reddedildi, reddedilmesinin sebebi bomboş bir kişiliğin bomboş bir şikayeti, üzücü ve utanç verici durumdasın lütfen daha fazla yorumda bulunma. *hoşt*
Raymond; Crenshaw lisesinde okuyan 17 yaşında genç. Amerikan futbolu oynuyor, koşucu rolünü üstleniyor. Ailesi yok, devlet desteğinden yararlanıyor. Platonik olduğu kız için Grove sokağında takılıyor. Boş günlerinde, saatlerinde market işlerine yardım ediyor, günlük kazanç elde ediyor. Hem kazanç elde edip, hem kızı görme fırsatını elinde tutuyor.
Başlık: Ynt: Ganton Disciples
Gönderen: efe n da hood - 02 Ocak 2020, 23:53:07
Hood onayının gitmesi bizim için pek bir şey ifade etmiyor. Eğlencemize, zevkimize bağlı olan bir ekibiz. Sıkılırsak zaten kapatırız. Birlik tarafımca devam edecek. Rol planı kısa sürede belirlenir. Belirlendiği zaman ss atmaya eskisi gibi devam edeceğiz. - Fayır
Başlık: Ynt: Ganton Disciples
Gönderen: A M C A - 05 Ocak 2020, 23:35:16
İnsanları vurup ss ini atmak yasak bir şeydir yeni kuralları okumanızı tercih ederiz tamam vurup rp yapın ama vuruğunuzda silah tutup ss alıp tantıma atmmamız gerekmekte :), İyi Roller arkadaşlar.
İnsanları vurup ss ini atmak yasak bir şeydir yeni kuralları okumanızı tercih ederiz tamam vurup rp yapın ama vuruğunuzda silah tutup ss alıp tantıma atmmamız gerekmekte :), İyi Roller arkadaşlar.
Gerekli şeyleri söyledim ve ileti kaldırılıyor, merak etme. Bilgilendirdiğin için sağ ol.
(https://www.upload.ee/image/10941059/filmtadinda1.png) (https://www.upload.ee/image/10941067/filmtadinda2.png) (https://www.upload.ee/image/10941073/filmtadinda33.png) (https://www.upload.ee/image/10941075/filmtadinda44.png) (https://www.upload.ee/image/10941080/filmtadinda55.png) (https://www.upload.ee/image/10941083/filmtadinda66.png) Birliğini seyrini değiştirdiğimiz rolü attığımız için bir süre kilit. /arşive falan atılmasın/
Tebrikler! Yeni bir karakter açtınız. (https://resmim.net/f/XkjKBW.png)
Alıntı
Jeremy, ortamlarda Rush adı altında seslenilen birisi. Crenshaw lisesinde okuyan bir öğrenci, babası ile annesinin ayrı olmasından dolayı annesi ile kalıyor üvey bir babaya sahip. Üvey babasından gördüğü dışlanma yüzünden kendini dışarıya attı. Ganton Bulvarının ucuz kiraları sokağa tanışmasına sebebiyet getirdi. Oldukça hızlı konuşan, hiperaktif bir tip.
Tebrikler! Yeni bir karakter açtınız. (https://resmim.net/f/XkjKBW.png) Jeremy, ortamlarda Rush adı altında seslenilen birisi. Crenshaw lisesinde okuyan bir öğrenci, babası ile annesinin ayrı olmasından dolayı annesi ile kalıyor üvey bir babaya sahip. Üvey babasından gördüğü dışlanma yüzünden kendini dışarıya attı. Ganton Bulvarının ucuz kiraları sokağa tanışmasına sebebiyet getirdi. Oldukça hızlı konuşan, hiperaktif bir tip.
Tebrikler! Yeni bir karakter açtınız. (https://resmim.net/f/XkjKBW.png) Jeremy, ortamlarda Rush adı altında seslenilen birisi. Crenshaw lisesinde okuyan bir öğrenci, babası ile annesinin ayrı olmasından dolayı annesi ile kalıyor üvey bir babaya sahip. Üvey babasından gördüğü dışlanma yüzünden kendini dışarıya attı. Ganton Bulvarının ucuz kiraları sokağa tanışmasına sebebiyet getirdi. Oldukça hızlı konuşan, hiperaktif bir tip.
özel skin yavru((: KayDee Strong
Tamamdır düzelteceğim şimdi gördüm bu sslik böyle olsun.
Başlık: Ynt: Ganton Disciples
Gönderen: efe n da hood - 08 Ocak 2020, 23:40:18
/me yeni imajı ile sokağında ''altın kolyesi, altın rolexi ve küpesi'' ile ön planda. Arkasındaki yazı dikkat çekici [59] (https://cdn.discordapp.com/attachments/631539960020992000/664568790612181003/sddsadss.jpg)
Başlık: Ynt: Ganton Disciples
Gönderen: en ucuz sigara ne kadar - 09 Ocak 2020, 20:15:33
(https://i.hizliresim.com/P7LQY8.png)
Alıntı
Connor 21 yaşında, şehirin kuzeyinde yaşayan bir Amerikan futbolu oyuncusu, Lise ve Üniversite'de Tazı ile okul takımında birlikte oynamış bir oyun kurucu. Tazı'nın kendisini çağırması üzerine mahallede arkadaşının yanında yaşamaya başladı, sert bir uyuşturucu bağımlısı, geçimini maçlardan sağlıyor.
Başlık: Ynt: Ganton Disciples
Gönderen: Sivaslı Yiğido Fatih - 09 Ocak 2020, 20:38:28
Pip sonunda kurtuldu şu adidas eşofmanlı çeteciden :D
Adam kendi karakterini bu şekilde yönetiyorsa beni veya diğer arkadaşları ilgilendiren bir durum yok. Herkes istediği karakter şeklini yansıtıyor. Irkçılık konusuna gelirsek ben bu dönemde yapılmasını saçma buluyorum. Fakat TraVone karakteri bir şeyler yaşamış, bir şeyler izlemiş ve bunlardan etkilenmiş olabilir. Eleştirin için sağ ol.
Foruma attığınız roller gibi oyun içinde yaptığınız rollerde harika. Bu zamana kadar herzaman takip ettiğim ve destek verdiğim bi birlik olmuşsunuzdur başarılar dilerim.
Başlık: Ynt: Ganton Disciples
Gönderen: efe n da hood - 16 Ocak 2020, 18:09:41
Foruma attığınız roller gibi oyun içinde yaptığınız rollerde harika. Bu zamana kadar herzaman takip ettiğim ve destek verdiğim bi birlik olmuşsunuzdur başarılar dilerim.
Ganton Disciples'in legal görünerek kaçak yollardan uyuşturucu sevkiyatına yardımcı olma amacıyla kurulan 360Burger, Adolf Rasmussen ve Louis Saint tarafından yönetilecek ve Peep Wildon ile işbirliği içerisinde olacak. Louis Saint'in babası Adolf'un eski iş ortağıydı fakat ani bir ölümle tüm serveti ve mirası tek oğlu Louis'e geçti. Çocukluğundan itibaret Louis'i bu işler için eğiten babası, onu hazır hale getirmeye çabaladı fakat Adolf onu şimdilerde hâlâ yetersiz bulduğundan dolayı tecrübe edinmesi sebebiyle onu her alanda yanında taşıyor, öğretiyor, geliştiriyor. Louis genç yaşına rağmen her şeyden haberdar ve amcası ve tek dayanağı gördüğü Adolf'a her zaman yardımcı ve onun ortağı olarak her taşın altına elini koymaktan çekinmeyen birisi. Gözü kara bir genç ve orta yaşlı bir iş adamının hikayesi.
Ganton Disciples'in legal görünerek kaçak yollardan uyuşturucu sevkiyatına yardımcı olma amacıyla kurulan 360Burger, Adolf Rasmussen ve Louis Saint tarafından yönetilecek ve Peep Wildon ile işbirliği içerisinde olacak. Louis Saint'in babası Adolf'un eski iş ortağıydı fakat ani bir ölümle tüm serveti ve mirası tek oğlu Louis'e geçti. Çocukluğundan itibaret Louis'i bu işler için eğiten babası, onu hazır hale getirmeye çabaladı fakat Adolf onu şimdilerde hâlâ yetersiz bulduğundan dolayı tecrübe edinmesi sebebiyle onu her alanda yanında taşıyor, öğretiyor, geliştiriyor. Louis genç yaşına rağmen her şeyden haberdar ve amcası ve tek dayanağı gördüğü Adolf'a her zaman yardımcı ve onun ortağı olarak her taşın altına elini koymaktan çekinmeyen birisi. Gözü kara bir genç ve orta yaşlı bir iş adamının hikayesi.
(https://i.hizliresim.com/8X9R2n.jpg)
(https://i.hizliresim.com/YVjZW2.jpg)
dewamkeee
Başlık: Ynt: Ganton Disciples
Gönderen: en ucuz sigara ne kadar - 05 Mart 2020, 05:04:54
Doğu yakasında bir bölgeyi ele alarak Ganton Disciples adını veren sokak çetecilerinden ilerigelen bir sokak lideri olan TraVone Gaines (V.) Willowfield yakasından yürürken, kameralara net olarak yüzleri yansımayan sokak serserileri tarafından saldırıya uğradı. TraVone Gaines, saldırı sonucu sırtından ve ense kökünden toplamda 6 tane ağır AK-47 model silahın kurşununu isabet aldı. Aldığı kurşunların etkisi ile TraVone Gaines, naciz bedenini öylece yere bıraktı ve kanlar içinde olay yerinde yığılı kaldı. Daha önce de bu tür bir saldırıda adı geçen TraVone Gaines, bu sefer suçu işleyen taraf değil, suçu işleyen tarafların kurbanı oldu. Yakınlarına sabır diliyoruz, ülkemizde ve şehrimizde bu tür olaylar görmek oldukca üzücü...
TraVone Gaines olduğunu idda eden bazı Facebook kullanıcılarının yayınladığı ceset fotoğrafı. (https://cdn.discordapp.com/attachments/556051688889516032/685194052190208040/hqdefault.jpg)
Başlık: Ynt: Ganton Disciples
Gönderen: ruthless servant of god - 07 Mart 2020, 20:02:41
1.84 boyunda, 71 kilo ağırlığında. Afro-Amerikan kökenli, Peep'in universiteden çok yakın bir arkadaşı. 5 yıldır cezaevindeydi, tahliyesi 07.03.2020 19.35'de verildi. İçeriye girme sebebi adam yaralama&canına kast etmek. Sert, bağımlı, birazda saf bir tip. (https://cdn.discordapp.com/attachments/671833764212768789/685894653660495901/Jamisonn.jpg)
Başlık: Ynt: Ganton Disciples
Gönderen: en ucuz sigara ne kadar - 07 Mart 2020, 20:15:49
(https://i.hizliresim.com/uHhFiQ.png) Merhabalar Bratva ailesi olarak başarılar dileriz umarım istediğiniz yerlere gelirsiniz başarılar, iyi roller rollerde görüşmek üzere...
Başlık: Ynt: Ganton Disciples
Gönderen: en ucuz sigara ne kadar - 11 Mart 2020, 00:02:23
(https://i.hizliresim.com/uHhFiQ.png) Merhabalar Bratva ailesi olarak başarılar dileriz umarım istediğiniz yerlere gelirsiniz başarılar, iyi roller rollerde görüşmek üzere...
Cuma mesajı gibi tüm birliklere bu mesajı attığın için tebrik ederim, yorumun için sağol.
(https://i.hizliresim.com/uHhFiQ.png) Merhabalar Bratva ailesi olarak başarılar dileriz umarım istediğiniz yerlere gelirsiniz başarılar, iyi roller rollerde görüşmek üzere...
Cuma mesajı gibi tüm birliklere bu mesajı attığın için tebrik ederim, yorumun için sağol.
Burda sonuçta bi emek var ve sen cuma mesajı filan demişinsin neyse iyi roller
(https://i.hizliresim.com/uHhFiQ.png) Merhabalar Bratva ailesi olarak başarılar dileriz umarım istediğiniz yerlere gelirsiniz başarılar, iyi roller rollerde görüşmek üzere...
Cuma mesajı gibi tüm birliklere bu mesajı attığın için tebrik ederim, yorumun için sağol.
Burda sonuçta bi emek var ve sen cuma mesajı filan demişinsin neyse iyi roller
bu mesajı görünce millet oha koskoca bratva bizi tebrik etti falan demiyo haberin olsun
Arkadaşlar birliğinizin özel map ihtiyacı varsa istediğiniz yere, istediğiniz şekilde her hangi bir mapı yapabilirim. Maks 3 günde teslim ederim. Ödemenin %25lik kısmını map başlamadan kapora olarak %75'lik kısmı map bitince alıyorum. Ödemeyi illa ic $ ile değilde silah,araç ve ev olarakta yapabilirsiniz. Referanslarım ve yaptığım örnek maplar mevcut ilgilenenler pm atabilirler.
Arkadaşlar birliğinizin özel map ihtiyacı varsa istediğiniz yere, istediğiniz şekilde her hangi bir mapı yapabilirim. Maks 3 günde teslim ederim. Ödemenin %25lik kısmını map başlamadan kapora olarak %75'lik kısmı map bitince alıyorum. Ödemeyi illa ic $ ile değilde silah,araç ve ev olarakta yapabilirsiniz. Referanslarım ve yaptığım örnek maplar mevcut ilgilenenler pm atabilirler.
Yol+yemek fiyata dahilmi
Burası reklam yeri ya da tartışma yeri falan değil, birlik tanıtımı. Tanıtımı kirletmekten başka hiçbir şey yapmıyorsunuz.
Başlık: Ynt: Ganton Disciples
Gönderen: en ucuz sigara ne kadar - 12 Mart 2020, 17:13:20
kardeş iyi güzel rol yapmasını öğrenmişsin de biriyle kavga ediyorsun kavga ettiğin herif televizyon kumandasıyla araç kitliyor rozetini bırakıp seninle dövüşüyor ikinizde dayak yiyorsunuz sonra yerde birbirinize bakarak gülüyorsunuz barışıyorsunuz böyle birşey yok aq adama yetmelerimi alamazsın diye saldırıyorsun adamlara yetme diyorsun onlar için dövüşüyorsun bari kardeşlerim dostlarım de hangi og yetmeleri için savaşır dövüşür allah aşkına yaptığın role bak. Taşşaklı adamlar vardı burda hepsi bırakmış herhalde sizin gibi mallara kalmış buralar mta falan sanıyorsun herhalde sen oynadığın yeri. Bide uzun süredir seni takip ediyorum og demek sert biri demek değil haberin olsun ilahmışsın gibi rol yapıyorsun karakterine birtakım özellikler falan ekle saf,zeki,aptal gibi herkese Jason Statham gibi davranma
Başlık: Ynt: Ganton Disciples
Gönderen: en ucuz sigara ne kadar - 19 Mart 2020, 21:13:58
kardeş iyi güzel rol yapmasını öğrenmişsin de biriyle kavga ediyorsun kavga ettiğin herif televizyon kumandasıyla araç kitliyor rozetini bırakıp seninle dövüşüyor ikinizde dayak yiyorsunuz sonra yerde birbirinize bakarak gülüyorsunuz barışıyorsunuz böyle birşey yok aq adama yetmelerimi alamazsın diye saldırıyorsun adamlara yetme diyorsun onlar için dövüşüyorsun bari kardeşlerim dostlarım de hangi og yetmeleri için savaşır dövüşür allah aşkına yaptığın role bak. Taşşaklı adamlar vardı burda hepsi bırakmış herhalde sizin gibi mallara kalmış buralar mta falan sanıyorsun herhalde sen oynadığın yeri. Bide uzun süredir seni takip ediyorum og demek sert biri demek değil haberin olsun ilahmışsın gibi rol yapıyorsun karakterine birtakım özellikler falan ekle saf,zeki,aptal gibi herkese Jason Statham gibi davranma
(https://i.hizliresim.com/HCixSk.png) Rolü tekrar attım, istek üzerine silmiştim fakat alıntılanarak beni taşlamaya çalışan birisi olduğunu yeni fark ettim. O yüzden tekrar yüklüyorum, forumdan yan hesap açmanıza gerek yok. Devammm. :D
farkettiniz mi sürekli döngü içerisindesiniz aynı bokun grisi gibi
bir mahallede yapılan roller zaten klasiktir ot sat zar çevir sokağı etiketle sokağa para sağla karakter yarat karakter öldür vesaire vesaire
jack daniels profili koyan vizyonsuz bir kertenkelenin bu yorumu yapması doğru değil biraz vizyon kazan gel de fosfor üretmeyen beynini şamarlamiiim
az önce eleştiriye açık bir birliğiz dedini gördüm bende eleştirdim eğer kafanın içindeki küçük şeye oksijen gitseydi daha farklı rollerle karşımıza çıkabilirdin dosum. başkada bişey yazmicam
Başlık: Ynt: Ganton Disciples
Gönderen: en ucuz sigara ne kadar - 24 Mart 2020, 15:37:44
farkettiniz mi sürekli döngü içerisindesiniz aynı bokun grisi gibi
bir mahallede yapılan roller zaten klasiktir ot sat zar çevir sokağı etiketle sokağa para sağla karakter yarat karakter öldür vesaire vesaire
jack daniels profili koyan vizyonsuz bir kertenkelenin bu yorumu yapması doğru değil biraz vizyon kazan gel de fosfor üretmeyen beynini şamarlamiiim
az önce eleştiriye açık bir birliğiz dedini gördüm bende eleştirdim eğer kafanın içindeki küçük şeye oksijen gitseydi daha farklı rollerle karşımıza çıkabilirdin dosum. başkada bişey yazmicam
*Felton Hayden Ganton Disciples bölgesine doğru geçti, Peep Wildon'u tanımak istiyor, onu bekliyor. (https://i.gyazo.com/fa97c411b20e02d5583b237070578b72.gif)
Tanıtım tamamen değiştirildi. Olumlu/olumsuz tüm eleştiriler bizim için önemli. Eleştirilerinizi bildirirseniz sevinirim. Bir süre gözükmesi için kilitli kalacak, arşive atılmasın.
Tanıtım tamamen değiştirildi. Olumlu/olumsuz tüm eleştiriler bizim için önemli. Eleştirilerinizi bildirirseniz sevinirim. Bir süre gözükmesi için kilitli kalacak, arşive atılmasın.
olumsuz eleştri atann amk bekocuğum çok güzel tanıtım olmuş
Başlık: Ynt: Gangster Disciples Boulevard Mafia
Gönderen: xan love - 15 Nisan 2020, 20:29:45
Tanıtım tamamen değiştirildi. Olumlu/olumsuz tüm eleştiriler bizim için önemli. Eleştirilerinizi bildirirseniz sevinirim. Bir süre gözükmesi için kilitli kalacak, arşive atılmasın.
olumsuz eleştri atann amk bekocuğum çok güzel tanıtım olmuş
Hood onayını hakeden nadir birliklerdensiniz arada mahalenize göz atıyorum hep aktif bir rol var.Yeni tanıtımınızda harika olmuş umarım uyuşturucu onayını en kısa sürede alırsınız.
Hood onayını hakeden nadir birliklerdensiniz arada mahalenize göz atıyorum hep aktif bir rol var.Yeni tanıtımınızda harika olmuş umarım uyuşturucu onayını en kısa sürede alırsınız.
mafya ismini çeteler, sadece bir gösterge, korkutmak için kullanır. Rollere aynı şekilde devam ediyoruz değişen bir şey olmayacak. Gd'nın gerçekte herhangi bir mafia seti yok, bunu yansıtmak istediğimiz için böyle bir karar aldık. Yorumun için sağol. Ayrıca de ayrı yazılır. (059 Mob dışında)
bu birlikten olduğum için yazmıyorum, birlikten ayrılıp yeni seti kurmaya çalıştığımda gördüklerimi söyleyeceğim
Gangster Disciples e ne zaman gitsem rol dönüyorken başka bölgelerde 50 tane birlik olmasına rağmen aktif bir rol ortamına denk gelmedim. Rol kitlesinin hangi düzeyde olduğunu fark ettim, bu beni sunucuyu bırakmaya kadar itti. Birliğin kapanışının rinada kaliteli ve aktif bir kitlenin eksilmesi demek. Umarım birliğin değeri bilinir, başarılar kardeşler.
bu birlikten olduğum için yazmıyorum, birlikten ayrılıp yeni seti kurmaya çalıştığımda gördüklerimi söyleyeceğim
Gangster Disciples e ne zaman gitsem rol dönüyorken başka bölgelerde 50 tane birlik olmasına rağmen aktif bir rol ortamına denk gelmedim. Rol kitlesinin hangi düzeyde olduğunu fark ettim, bu beni sunucuyu bırakmaya kadar itti. Birliğin kapanışının rinada kaliteli ve aktif bir kitlenin eksilmesi demek. Umarım birliğin değeri bilinir, başarılar kardeşler.
Bedo ne kadar kavga etsekte başarıların devamını dilerim kardeşim iyi roller. :)
Tamam, alp birliğe alındın
Amacım birliğe girmek değil moruk kendi ekibim zaten var dönücek olsak her türlü döneriz kaptınmı şimdi bedonun zararı olmadı bana karşı bu yüzden böyle bir yorum attım sanada herkese iyi roller.
Benim burada kimseyi savunduğum yok ilk önce şunu söyleyeyim. Madem hiç zararı olmadı adama neden o kadar sövdün? Yüzsüzlüğünü belli ediyorsun :D :D :D
İki yüzlülere kanmamanız, arkanızdan küfür edip tanıtımınıza sorunum yok diye yüzsüzce gelip yazanlara rastlamamanız dileğiyle dostlarım, iyi roller hayırlı ramazanlar 8) 8)
Başlık: Ynt: Gangster Disciples Dunda Crew
Gönderen: banaqde the conqueror - 13 Mart 2022, 18:21:22
SAFE ROAD
Çok değerli Santos halkı, son zamanlarda yaşanan #kritiktrafik kazalarına dikkat çekmek için pazar akşamı akrep ve yelkovan 19.00'ı işaret ettiğinde Palomino Creek kasabasında tüm şehrin katılabileceği, kortej şeklinde ilerleyecek olan toplu bir motosiklet sürüşü gerçekleşecek. Polis ve şerif departmanları, şehir içinde ve şehir dışında bu devasa boyutlardaki sürüşün güvenliğini sağlamak için bütün akşam sizler için sürüşe eşlik edecekler. Sürüşün sonlarına doğru rota LSFD binasına doğru yönelecek ve trafik kazasında ağır yaralanan insanlara umut olmak için hep birlikte kan bağışı yapacağız... #birdamlakanbirdamlagozyasi (https://cdn.discordapp.com/attachments/742757165818707998/950869373021716530/unknown.png)
Billboard üzerlerinde ve afişlerde gördüğünüz bir poster.