Merhaba, sunucuda birçok kişinin ihlal yaparken artık sonuçlarını yeterince önemsemediğini düşünüyorum. OOC yaptırımların 1 ay sonra silinmesinin özellikle oyuncuların ihlal yaparken caydırıcılığı daha az hissetmesine neden oluyor. Bu nedenle OOC sicilinin silinme süresinin artırılmasının, hatta tamamen silinmemesinin daha uygun olacağını düşünüyorum.
Ne düşünüyorsunuz? yorumlarda önerilerinizi okuyacağım. Yönetim en uygununu seçer, karar alır.
Sunucuda verilen cezaların yeterince caydırıcı olmadığını düşünüyorum. Maalesef kural ihlali yapmayı alışkanlık haline getiren ve düşük kalitede rol yapan oyuncu kesimi, mevcut cezalardan ders çıkarmak yerine bu durumu suistimal etmeye devam ediyor.
Bu AR-GE'yi sonuna kadar destekliyorum. OOC sicillerin 1 ay gibi kısa bir sürede silinmesi yeterli bir caydırıcılık sağlamıyor; bu sürenin en az 3 aya çıkarılması gerektiğine inanıyorum. Bu yönde daha katı bir değişikliğe gidilmesi, kural ihlallerini büyük oranda azaltacağı için tüm yetkili kadrosunun iş yükünü hafifletecek ve onları ciddi anlamda rahatlatacaktır. Siciller tamamen kalıcı olmasa bile geçerlilik süreleri kesinlikle uzatılmalıdır. DESTEK.
İsteyerek yapılan siciller için evet olabilir ama kasıtsız cr gibi veya bilgi eksikliğinden kaynaklanan ihlaller için desteklemiyorum açıkçası hatasız kul olmaz
Direkt silinmesin.
Kasıtsız yapılan ihlaller 1 ay sonra silinebilir onun dışında yapılan ihlaller en az 3 ay durmalı. NoobDM, DM yapan tayfanın da sicillerinin en az 6 ay durması gerekli.
Zaten silinmiyor ki sadece bize gözükmüyor yetkili olan kişiler 1 ay geçip normal oyunculara görünmez olan tüm cezaları görüyorlar
bu durum şöyle açıklana bilir mesela sen bir birlik liderisin ve ben 39 seviyeyim ve hiç sicilim yok güzüküyor normal olarak ama daha önceki sicillerimi görsen beni birliğe almazsın bir önyargı oluşur ama 1 ay geçen sicillerimi görmediğin için o kişiyi bu şekilde değerlendirmezsin.
Siciller zaten silinmiyor ki, yetkili kişiler bu sicilleri gorebiliyor. Bu aslında oyuncu açısından ikinci bir şans diyebiliriz. Nasıl ki, banlanan oyuncular için probation süreci varsa ihlal yapıp ceza yiyen oyuncular açısından bir aylık kendini düzeltme sürecidir bu, hepimiz insanız ve hepimizin istemeden hata yapmış ve sonuclarina katlanmışızdır. Kasıtlı dm atan veya cr atanlar haricinde konuşuyorum tabi ki. Kaldı ki bu arkadaşlar da 10-20 gün boyunca hem para cezası hem silah araç yasağı ile karşı karşıya kalıyorlar. Yapılan ihlalin boyutu arttıkça ceza ağırlaşıyor. Yani demem o ki herkes hata yapabilir ve kendini düzeltmek isteyebilir eğer ki bir aylık süreçte bize silinmiş şekilde görünmezse sunucuda çoğu kişinin sicili olucak ve bu arkadaşlar, legal oluşumlara felan giremeyecekler. Sicili çok kabarık olan ve onemsemeyenler zaten belirli bir süre de banlanarak yasaklanıyorlar. Ek olarak bu dediğin şey haricinde İC jailler de (butun suçlar dahil değil) dilekçe açtırılarak silinebiliyor mesela.
herkes hata yapabilir, anlık sinir sonucu kalıcı bir sicil almak pek mantıklı değil. belki ceza sürelerinde artışa gidilebilir, yine de son gelen pty ve blacklist sistemleri epey caydırıcı durumda. (Son zamanlarda sık yapılan FearRP ve RetardedRP ihlallerine PTY cezası eklenebilir)
Sicilin silinmesi veya belirli bir süre sonra gösterilmemesi, adını siz nasıl koyarsanız koyun, bu durumu ilk defa Rina'da görüyorum. Yönetimin bu konudaki iyi niyetinin fazlasıyla suistimal edildiğini görüyorum ve bu sistemde bir revizyona gidilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta ben bir oyuncuya şikâyet açıyorsam, bunun 1 ay sonra silinmesi veya görünmez hâle gelmesi için açmıyorum. "Nasıl olsa 1 ay sonra silinecek/görünmeyecek." düşüncesine girildiği için ihlal yapmaktan çekinmeyen çok fazla oyuncu var. Bunun önüne geçilmesi ve sistemin daha caydırıcı hâle getirilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Yorumlar için teşekkürler, yorum yapan herkesi etiketleyeyim. Nezakettendir.
Siciller kalıcı olmalı bencede ama pd alımı, yetkili alımı vb durumlarda son 3 ay dikkate alınabilir. Yda bir sicilin üstünden 3 ay gibi bir süre geçtiyse Probation başvurusu gibi bir başvuruyla biraz uğraştırıcı bir süreçten geçerek olmalı bu süre geçti silinsin değil de, bu tarz bir şey olabilir.
Yada donete olsun ya sicil sildirmek, parsı olan sildirebilsin sadece. Buda OOC bedel ödemek olduğundan kişi ben sicil alırsam sildirmek paralı almayayım diyebilir.
((Bu sonuncusu mizah amaçlı ya))
DM - CR gibi (Kasıtlı olanlar) ihlallere artık uzaklaştırma getirilmesini düşünüyorum. Adam DM atıyor, 1600dk jail bekletiyor sonrası belli. Bu adama 3-5 gün ban atarsan artık DM atmaya çekinir birisi olacaktır.
CR'de keza aynı şekilde, DM ve CR rol zevkini bozan ihllaller.
:dislike:
jailden jaile değişir
LEO ve yetkili alımlarında son 4 ayın sicilleri esas alınmalı. 1 Ayda silinmesi hiçbir şekilde caydırıcılık göstermiyor
Alıntı yapılan: schubert - 07 Ekim 2026, 11:02:47herkes hata yapabilir, anlık sinir sonucu kalıcı bir sicil almak pek mantıklı değil. belki ceza sürelerinde artışa gidilebilir, yine de son gelen pty ve blacklist sistemleri epey caydırıcı durumda. (Son zamanlarda sık yapılan FearRP ve RetardedRP ihlallerine PTY cezası eklenebilir)
Komple kalkmasına gerek yok, aylık olan süreç yıllık olarak değişebilir.
Onaylamıyorum
adminlerin son 3 ay veya son 6 ay sicil loglarını görebildiği oluyor yetkilik alımlarımda veya leo alımlarında bu loga bakılarak gidilebilir.
Alıntı yapılan: schubert - 07 Ekim 2026, 11:02:47herkes hata yapabilir, anlık sinir sonucu kalıcı bir sicil almak pek mantıklı değil. belki ceza sürelerinde artışa gidilebilir, yine de son gelen pty ve blacklist sistemleri epey caydırıcı durumda. (Son zamanlarda sık yapılan FearRP ve RetardedRP ihlallerine PTY cezası eklenebilir)
+1
Alıntı yapılan: victor - 07 Ekim 2026, 18:37:36adminlerin son 3 ay veya son 6 ay sicil loglarını görebildiği oluyor yetkilik alımlarımda veya leo alımlarında bu loga bakılarak gidilebilir.
Legalde oynayıp, illegale bulaşmayan ve illegalde hata yapma payının ne kadar fazla olduğunu bilmeden. Tek yaptıkların rolün, leo ve sosyal olup legalin korunduğu, illegalin ezildiği bir serverde şöyle açılan, arge açan oyunculara söylenecek çok şey var ama bir şey demeyeceğim.
Empati kurmadan, birlik yönetmeden, başkalarının sorumluluklarını almadan, kısacası uçurumun kıyısına varmadan bu tür bilmediğiniz konular hakkında arge açmayın.
Sunucuda illegali hakkıyla yapan çoğu oyuncu, forumda yazılı olmayan kuralların yüzde doksanına hakim. İllegale geçseniz ilk fırsatta sicil alırsınız ve sizin dediğiniz sisteme göre siciliniz ömür boyu silinmez. Böyle argeler açmadan önce 2 3 değil 10 kere düşünün. :policesiren:
Alıntı yapılan: USPero - 07 Ekim 2026, 22:25:10Legalde oynayıp, illegale bulaşmayan ve illegalde hata yapma payının ne kadar fazla olduğunu bilmeden. Tek yaptıkların rolün, leo ve sosyal olup legalin korunduğu, illegalin ezildiği bir serverde şöyle açılan, arge açan oyunculara söylenecek çok şey var ama bir şey demeyeceğim.
Empati kurmadan, birlik yönetmeden, başkalarının sorumluluklarını almadan, kısacası uçurumun kıyısına varmadan bu tür bilmediğiniz konular hakkında arge açmayın.
Sunucuda illegali hakkıyla yapan çoğu oyuncu, forumda yazılı olmayan kuralların yüzde doksanına hakim. İllegale geçseniz ilk fırsatta sicil alırsınız ve sizin dediğiniz sisteme göre siciliniz ömür boyu silinmez. Böyle argeler açmadan önce 2 3 değil 10 kere düşünün. :policesiren:
Ek olarak; Politika çok eksik, işlemlerin belli bir kısmı dönemin fm yönetiminin anlık kararına kaldığı için desteklemiyorum.
Destekliyorum :onay:
Özellikle ban durumlarında çok komik bir tablo ortaya çıkıyor. 30 günlük ban yiyen bir oyuncunun sicili, banı açıldığı anda tertemiz görünüyor. Şahsın ban yiyecek kadar "hata" yaptığını ceza loglarını takip etmiyorsanız haberiniz bile olmuyor.
HİÇ silinmemesi belki fazla acımasızca olur, ama her cezanın minimum üç ay görüntülenebilmesi gerekiyor. Ağır cezalarda bu süre artabilir.
Daha da tatlı hali, sürekli şekilde ceza yiyen şahısların bütün sicili katlanarak daha uzun süre görüntülenebilir.
Bir-iki defa "hata" yapan şahsın sicili birkaç ay sonra tekrar ceza almadan temiz şekilde oynaması halinde temizlenir, halen "hata" yapmaya devam eden arkadaşların da "hataları" görüntülenmeye devam eder.
gerek yok iyi böyle
birisi fazla demagoji yapmış, bu kadar duygusal bakmamalısınız bu argeye arkadaşlar, tekrar okuyun argeyi yok illegal yapmamış insanlar arge açıyor böyle saçma sapan diye yorumlar yaparak demagojiye yol açmayın, mantıklı pek yorum göremedim 2-3 tane dışında, bizler illegal yapmamış olabiliriz birlik yönetmemiş olabiliriz, sürekli ihlal yapmıyorsanız bu arge için bu kadar demagoji yapmanıza da gerek yok diye düşünüyorum, haa fazlaca ihlal yapıyor, hırt kesimdenseniz bu davranışlarınız normal, zaten desteklediğimi belirtmiştim, ancak demagoji yaparak ters ters yorum yapanların yorumlarını pek desteklemiyorum, az mantık çerçevesinde yorum yapmanız gerekiyor sanırım.
2012'den beri roleplay yapıyorum, roleplaye Rina'da başlayıp iki illegal rol görünce kendini duayen sananlardan değilim. O yüzden bana "illegalin ne olduğunu bilmiyorsun, empati kurmadan AR-GE açma" gibi üstten cümleler kurmadan önce kiminle konuştuğuna biraz dikkat et. Bu AR-GE'yi de yarın öbür gün illegal role girmeyi hesap ederek açıyorum zaten.
Buradaki mesele illegal rolün zorluğu değil, yaptırım sisteminin caydırıcılığı. Bir sicilin bir ay sonra silinmesinin oyuncuda "nasıl olsa bunun bir süre sonra karşılığı kalmayacak" düşüncesi oluşturup oluşturmadığını tartışıyoruz.
Buna karşı somut bir argümanınız varsa konuşabiliriz. Yoksa "empati kur, uçurumun kıyısına gel, 10 kere düşün" gibi ifadeler önerinin kendisine herhangi bir cevap vermiyor. Görüşün için teşekkürler.
böyle birşey gelirse rina kalmaz
Alıntı yapılan: MamutGG - 08 Ekim 2026, 04:25:55böyle birşey gelirse rina kalmaz
:laugh3: :onay:
Alıntı yapılan: schubert - 07 Ekim 2026, 11:02:47herkes hata yapabilir, anlık sinir sonucu kalıcı bir sicil almak pek mantıklı değil. belki ceza sürelerinde artışa gidilebilir, yine de son gelen pty ve blacklist sistemleri epey caydırıcı durumda. (Son zamanlarda sık yapılan FearRP ve RetardedRP ihlallerine PTY cezası eklenebilir)
Red
Katılmıyorum. Yönetimde bu konu hakkında size katılmayacak zaten. Blacklist sistemi ayrıca, noob DM atıldığında GYM yasağı veya yumruk yasağı gibi; DM'de de aynı şekilde silah yasağı gibi caydırıcı yasaklar var. Sunucuda ihlal yapanların sayısı haddinden fazla azaldı. Bu konuya sıcak bakmıyorum.
Era7Capone dedemin de dediği gibi:
Allah nasip etmedi legale, Era illegale.
Yirmi üç yaşımda, evet, elimde bi' mahalle (drip-)
Drip like şelale, gece geçerim faale.
Henüz konser vermedim, verdiğim kadar ifade.
Alıntı yapılan: USPero - 07 Ekim 2026, 22:25:10Legalde oynayıp, illegale bulaşmayan ve illegalde hata yapma payının ne kadar fazla olduğunu bilmeden. Tek yaptıkların rolün, leo ve sosyal olup legalin korunduğu, illegalin ezildiği bir serverde şöyle açılan, arge açan oyunculara söylenecek çok şey var ama bir şey demeyeceğim.
Empati kurmadan, birlik yönetmeden, başkalarının sorumluluklarını almadan, kısacası uçurumun kıyısına varmadan bu tür bilmediğiniz konular hakkında arge açmayın.
Sunucuda illegali hakkıyla yapan çoğu oyuncu, forumda yazılı olmayan kuralların yüzde doksanına hakim. İllegale geçseniz ilk fırsatta sicil alırsınız ve sizin dediğiniz sisteme göre siciliniz ömür boyu silinmez. Böyle argeler açmadan önce 2 3 değil 10 kere düşünün. :policesiren:
Kanka legalde de aynı sorun var ki, çatışmaya giren bir legal oluşumdaysan özellikler kural ihlali yapmadıysan bile insanlara büyük maduriyetler verdiğin için 1 haft göz altında tutmak belki mühebbete gitmesi gibi en ufak şeyinden şikayet açabiliyor insanlar. Hata payı her zaman var olay illegal yada legal olmak değil, çatışmaya girmek girmek. Hatta hata payı legalde daha fazla, bir sürü prosodür bir sürü şey var. İlegalde daha basit bunlar, politikalarda yazıyor, ne yapacağın ne eeceğin tabiki ufak ihlaller olabilir atıyorum adamı kaçıracaksın unuttun emote vermeden kucakladın pg yaptın falan illakli olabilir, olacaktır da bunlar hata payı jailleridir
Siciller OOC parayla donate üzere silinmeli
Alıntı yapılan: Baris141414 - 08 Ekim 2026, 09:12:30Siciller OOC parayla donate üzere silinmeli
MTA üzerinde 50₺'ye ban açtırabileceğin bir sunucu var. Siz sanıyor musunuz bunları uzaklaştırmadığınızca binlerce dakika jail ya da ic-ooc para cezalarıyla yılacaklar? :?l:
Alıntı yapılan: USPero - 07 Ekim 2026, 22:25:10Legalde oynayıp, illegale bulaşmayan ve illegalde hata yapma payının ne kadar fazla olduğunu bilmeden. Tek yaptıkların rolün, leo ve sosyal olup legalin korunduğu, illegalin ezildiği bir serverde şöyle açılan, arge açan oyunculara söylenecek çok şey var ama bir şey demeyeceğim.
Empati kurmadan, birlik yönetmeden, başkalarının sorumluluklarını almadan, kısacası uçurumun kıyısına varmadan bu tür bilmediğiniz konular hakkında arge açmayın.
Sunucuda illegali hakkıyla yapan çoğu oyuncu, forumda yazılı olmayan kuralların yüzde doksanına hakim. İllegale geçseniz ilk fırsatta sicil alırsınız ve sizin dediğiniz sisteme göre siciliniz ömür boyu silinmez. Böyle argeler açmadan önce 2 3 değil 10 kere düşünün. :policesiren:
Kaç yıldır illegal rol yapıyorum 1 tane ooc sicilim yok. İllegal rol yapmak ooc sicil almak değildir. Arge'yi destekliyorum ama her suç da adamın siciline yapışmamalı. Sadece bazı ihlaller için geçerli olabilir.
Alıntı yapılan: Baris141414 - 08 Ekim 2026, 09:12:30Siciller OOC parayla donate üzere silinmeli
Komikmiş kral. Parayla adminlik de gelsin hatta di' mi? :like:
RDE zaten çok fazla ihlal yapan oyuncuları takibe alıyor. Bunun dışında ticket açarak sürekli ihlal yapan, rol yapmaktan uzak ve toxic davranışlar sergileyen oyuncuların RDE tarafından izlemeye alınmasını da talep edebiliyoruz. İhlallerin devam etmesi durumunda da gerekli yaptırımlar uygulanarak oyuncular banlanıyor zaten.
İcat çıkarmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Şu anki düzende zaten yeterince caydırıcı ceza var ve bence aynen böyle kalmalı. Bu yüzden konuyu desteklemiyorum.
Alıntı yapılan: USPero - 07 Ekim 2026, 22:25:10Legalde oynayıp, illegale bulaşmayan ve illegalde hata yapma payının ne kadar fazla olduğunu bilmeden. Tek yaptıkların rolün, leo ve sosyal olup legalin korunduğu, illegalin ezildiği bir serverde şöyle açılan, arge açan oyunculara söylenecek çok şey var ama bir şey demeyeceğim.
Empati kurmadan, birlik yönetmeden, başkalarının sorumluluklarını almadan, kısacası uçurumun kıyısına varmadan bu tür bilmediğiniz konular hakkında arge açmayın.
Sunucuda illegali hakkıyla yapan çoğu oyuncu, forumda yazılı olmayan kuralların yüzde doksanına hakim. İllegale geçseniz ilk fırsatta sicil alırsınız ve sizin dediğiniz sisteme göre siciliniz ömür boyu silinmez. Böyle argeler açmadan önce 2 3 değil 10 kere düşünün. :policesiren:
iyi dedin kral
boş arge
bu arada uspero kardeş haklı
Alıntı yapılan: hissizlestim - 07 Ekim 2026, 01:31:40Merhaba, sunucuda birçok kişinin ihlal yaparken artık sonuçlarını yeterince önemsemediğini düşünüyorum. OOC yaptırımların 1 ay sonra silinmesinin özellikle oyuncuların ihlal yaparken caydırıcılığı daha az hissetmesine neden oluyor. Bu nedenle OOC sicilinin silinme süresinin artırılmasının, hatta tamamen silinmemesinin daha uygun olacağını düşünüyorum.
Ne düşünüyorsunuz? yorumlarda önerilerinizi okuyacağım. Yönetim en uygununu seçer, karar alır.
Abartmanın anlamı yok bazıları sunucuda kanıt alamıyor adamın sistemi kötü vesayre kendini savunacak durumu yok sonsuz ceza döngüsü mü istiyorsunuz yapmayın. Blacklist ve ceza sistemi yeterince iyi birazda insanın içinde olucak. Şunu yapma bunu yapma diye insanlar artık rol yapamıyor. PAYDAY cezaları ve level ile artan cezalar çok iyi. Illegal bir oyuncun ve legal bir oyuncunun ceza sakalası çok farklı legal oyuncu neredeyse 10 tane kuraldan sorumlu iken mesela illegal oyuncu mesela 40-50 kuraldan sorumlu. Yazılı olmayan kurallar var mesela bunlardan da sorumlular o yüzden ceza sistemi yeterince iyi oyuncuyu yıldıracak kadar ceza vermek saçma. Zaten kasıt ettiğiniz oyuncuların büyük bir kısımı multi accaount 10-15dk sonra görmeyeceğiz troll oyuncular için ceza skalasını yükseltmek çok saçma.
Alıntı yapılan: Baris141414 - 08 Ekim 2026, 09:12:30Siciller OOC parayla donate üzere silinmeli
O zaman direk pay2win olsun. Bu daha çok sicili artırır inan bana. Şu dediğiniz şeyin bir karşılığı yok. Partner çekenler oyuna neredeyse 10k-15k arası para gömen ooc dostlarım. Eğer böyle bir şey olucaksa bu durum trolün önünü açar. Arkadaşlar multi oynayan troll adamın ooc durumu sandığınızdan daha iyi basar parasını çıkar. Ayrıca ingame bir şeyi neden pay2play'e çevrirmek istersin ki? Bu tamamen win odağı olur. Ben herkesin keyfini kaçırayım basayım 10k çıkayım demek gibi bir şey. Şu an olan sistem iyi belli dakika sonrası olan uzaklaştırma. Blacklist , geçici banlar çok mantıklı.
Gereksiz, sunucunun şu anki ceza politikası gayet yerinde.
gereksiz yaw
Yorumlar için teşekkürler.
Sicillerin sınırsız silinmemesi veya 3-6 ay arasında OOC sicil menüsünde kalması cidden gereksiz bir durum bence. Bir birliğe dahil olacak kişilerin OOC sicilleri göz önünde bulundurularak alınıyor genelde. İllegal bir birliğin başlarından birisi olarak söylüyorum bunu. Birliğe alım yapacağımız zaman bizim için OOC sicil çok önemli bir konu haline geliyor ve DM, CrybabyQuit gibi sicili olan kişileri zaten birliğe alımını yapmıyoruz ancak bu siciller 3-6 ay gibi bir süreyle kalırsa ki -Kalması çok saçma- böyle bir durumda kişiler mağdur duruma düşer. Onun yerine şöyle bir durumu göz önüne getirtmek istiyorum.
DM, 0-10lvl=1000dk 10-20lvl=1600dk 20-30lvl=2000dk gibi bir ceza süresi ve PTY olarak 50k yerine 100k gibi bir para cezası caydırıcılığı olabilir. Brawl rollerinde aktif olarak bulunan birisi olarak diyorum bunu eğer Kas Puanı, Güç gibi konuları önemsiyorsanız zaten NoobDM ihlalinde bulunmaz çünkü levele göre 7 gün 20 gün veyahutta kalıcı Yumruk ve GYM banı atılabiliyor. Şahsen ben yanlışlıkla kanıtım olmayan bir durumdan dolayı NoobDM sicili yedim 4-5 ay öncesine kadar ve 20 gün GYM yasağı almıştım. Bence OOC sicillerin orada görünmesinin uzaltılması yerine sürelerin ve PTY cezalarının daha caydırıcı bir meblada olması gerekir.
Gereksiz bir durum, ve bu sicil olayı bu sunucuya özel politikalarda gayet yerinde.
İhlal yapmadan oyun oynamak zor bir şey değil.
Şöyle bir argeye baktımda argeyi açan da en çok bu durumdan yakınanlarda SADCR üyeleri. Arkadaşlar hapishanede adamlara hakaret edip itip kakıp dayak yiyip yediremiyorsanız rolünü daha ılımlı yapın. Ayrıca siz sırf mahkumları kontrol edemeyeceğiniz için size özel dm atma kılıfı getirmişler. Geçen kendim gözlerimle, gördüm yumruk atan adama gardiyan SMG ile sıkıyor. BU düpedüz dm ama neymiş onların silahı boncuk atıyormuş :D. Evet burası rol yapma sunucusu ama legaller bu tür yönlerden oldukça eksikler. O gardiyan dövmedir isyan çıkarmadır hepside gayet gerçek haytta bol bol örneği olan, gerçekleşen olaylar ama legallerin becerikli olmadıklarını bildiklerini için isyan çıkarmak ve gardiyanlara saldırmak, onlara fear yapmamak yasaktır tarzı kurallar getiriyorlar. Oyuncular zaten bunlardan dolayı legallerden nefret ediyor.
Yani uzun lafın kısası arkadaşlar, bu tarz durumlardan şikayetçiyseniz ilk önce bu tarz durumlar ile başa çıkabilecek seviyeye gelin. 1 - 2 haftalık, 1 aylık SADCR karakterleriniz ile illegale aylarını yıllarını vermiş oyuncuları ezemezsiniz. Ne kadar uzun süre rol deneyiminiz olsada RinaV 3 4 yıldır açık. Son dönemlerde ki en azından son 6 ay içindeki illegalde gerçekleşen olaylar ve güncellemeler hakkında bilginiz yoksa önce bunları öğrenmeniz gerek.
İyi forumlar :cheers2:
Bahsettiğim olaydan bir örnek: https://www.youtube.com/watch?v=F0Gbi4vm048
Çok kez yanlışıkla yapılan ihlaller oluyor mesela dalgınken yapılan ihlaller oluyor ve bunlar çoğu şeyi engelliyor legal geçmek/yetkili olmak gibi bence 1 ay süresi gayet iyi zaten kişi sürekli devam ediyorsa ban atiliyor.
Hadi, sana yanıt verelim.
Anlattığın hiçbir şey konumuzla alakalı bile değil. Öncelikle oyunu bu kadar ciddiye almana hiç gerek yok, gerçekten. Sonuçta bu bir oyun; kendini bu kadar yıpratmanın, her ARGE konusunu birlikler arası bir güç savaşına çevirmenin sağlığın açısından da pek iyi olduğunu düşünmüyorum. Biraz sakin kalıp konuları kişiselleştirmeden değerlendirmek gerekiyor.
SMG ile tarama meselesine gelirsek, bahsettiğin olayın zaten farkındayız. Birlik yönetimimiz Garen zaten DM sebebiyle işlem uygulayarak oluşumdan ihraç etti. Yani senin burada örnek gösterip legallerin tamamına mal etmeye çalıştığın olayın gereği zaten yapılmış. Bir kişinin yaptığı ihlal üzerinden koca bir oluşumu veya legal rol yapan oyuncuları hedef almak ne kadar mantıklı, bunu bir düşünmeni öneririm.
Hapishanede isyan çıkarmak istiyorsan kural gayet açık: Gerekli rol geçmişini kanıtlayan kayıtları ve mantıklı bir rol planını ticket üzerinden yönetime sunup izin alman gerekiyor. Kurallar ortadayken bunu kişisel beceriksizlik meselesine çevirmene gerek yok. Kurala uymakla rol yapabilmek birbirine zıt şeyler değil.
Gelelim asıl meseleye: Bir AR-GE'ye karşı çıkmak için konuyu açanların birliklerini, karakterlerinin yaşını veya illegalde kaç yıl geçirdiklerini sıralamana gerek yok. Bunlar önerinin haklı ya da haksız olduğunu belirleyen ölçütler değil. Sicil sisteminin mevcut hâlinin yeterince caydırıcı olup olmadığını tartışıyoruz; sen ise konuyu SADCR üyelerinin rol becerisine ve legallerin eksiklerine getirmişsin. Söylediklerinin AR-GE'nin kendisine nerede cevap verdiğini hâlâ göremiyorum. Tecrübene güveniyorsan bunu insanları küçümseyerek değil, ortaya koyduğun somut argümanlarla gösterebilirsin.
İhlalin legal- illegal ayrımı olmaz; ihlal kim tarafından yapılırsa yapılsın ihlaldir. İllegal rol yapıyor olmak, oyuncuya kuralları çiğneme ayrıcalığı tanımadığı gibi, illegal oyuncuların OOC sicil almasını da haklı bir durum hâline getirmez. Herkes yaptığı ihlalin karşılığını alır. lhlalin legali illegali olmaz, ihlal ihlaldir. Illegal rol yapman sana kural ihlal etme ayrıcalığı tanımıyor. Konuyla alakalı yorumun yoksa tekrar yazmana gerek yok. :59:
gereksiz, 30 gün uzun bir süre
Sayın forum kullanıcısı, cinsiyetin erkek mi, kadın mı yoksa trans mı bilmiyorum o yüzden hitap için sayın kelimesini kullanacağım.
Bu kadar oyuncuları düşünüyorsan katıl yetkili kadrosuna biraz vakit geçir bir de öyle sorgula açtığın argeleri. Oynadığın süre boyunca şu sunucuda sana kimse bir şey beğendiremedi. 3 yıl bu sunucuda adminlik yaptım ve genel olarak roleplay sunucularında 10 yıldan fazla oynadım ama senin gibi bir oyuncuyu ilk defa gördüm. Hatalı düşünce ile açılmış bir arge bence, reddedilmeli.
Alıntı YapBana yanıt vermene gerek yok, bir daha girip bu konu üzerinde sana yanıt vereceğimi sanmıyorum parmaklarını klavyede boşuna vakit geçirtme.
İletimi şikayet edeceği için bu mesaj ilgili yetkiliye ithafen; İletimde herhangi bir kaba üslup veya kavga çıkartıcı bir mesaj yoktur, şahsi fikrim ve cinsiyetini bilmediğim için hitap şeklim bulunmaktadır.
Haber edersin kuzen
Desteklemediğini söylemeden önce 2 paragraf kendini şişiren ve karşısındakini küçümsemeye çalışan arkadaşların derdini anlamadım, sicillerini de çok merak ettim.
Bir aydan uzun süre ihlal yapmamaya dikkat etmek çok mu zor geliyor?
Alıntı yapılan: USPero - 08 Ekim 2026, 22:27:50Şöyle bir argeye baktımda argeyi açan da en çok bu durumdan yakınanlarda SADCR üyeleri. Arkadaşlar hapishanede adamlara hakaret edip itip kakıp dayak yiyip yediremiyorsanız rolünü daha ılımlı yapın. Ayrıca siz sırf mahkumları kontrol edemeyeceğiniz için size özel dm atma kılıfı getirmişler. Geçen kendim gözlerimle, gördüm yumruk atan adama gardiyan SMG ile sıkıyor. BU düpedüz dm ama neymiş onların silahı boncuk atıyormuş :D. Evet burası rol yapma sunucusu ama legaller bu tür yönlerden oldukça eksikler. O gardiyan dövmedir isyan çıkarmadır hepside gayet gerçek haytta bol bol örneği olan, gerçekleşen olaylar ama legallerin becerikli olmadıklarını bildiklerini için isyan çıkarmak ve gardiyanlara saldırmak, onlara fear yapmamak yasaktır tarzı kurallar getiriyorlar. Oyuncular zaten bunlardan dolayı legallerden nefret ediyor.
Yani uzun lafın kısası arkadaşlar, bu tarz durumlardan şikayetçiyseniz ilk önce bu tarz durumlar ile başa çıkabilecek seviyeye gelin. 1 - 2 haftalık, 1 aylık SADCR karakterleriniz ile illegale aylarını yıllarını vermiş oyuncuları ezemezsiniz. Ne kadar uzun süre rol deneyiminiz olsada RinaV 3 4 yıldır açık. Son dönemlerde ki en azından son 6 ay içindeki illegalde gerçekleşen olaylar ve güncellemeler hakkında bilginiz yoksa önce bunları öğrenmeniz gerek.
İyi forumlar :cheers2:
Bahsettiğim olaydan bir örnek: https://www.youtube.com/watch?v=F0Gbi4vm048
Bir günlüğüne gardiyan olarak rol yapıp, bize karşı yapılan ihlalleri görüp, getirilen kurallara sonra yorum yapman gerektiğini düşünüyorum. İllegal rol yapıp, kayıp vermemek ne kadar gerçekçi olur ki? Rol yaptığımız yer, Afganistan'da geçmiyor.
Sen de bir taliban değilsin. Yaptığın illegal rolün sonuçlarına katlanmak zorundasın. Ayrıca SMG ile sıkma olayında zaten yapan kişi ihraç edildi, gereken ceza da uygulandı.
Alıntı yapılan: hissizlestim - 08 Ekim 2026, 21:03:34
İhlal yapmadan oyun oynamak zor bir şey değil.
Bunun benim için geçerli olduğunu sanmıyorum, oyunun donar birisine cr atarsın kayıt alamazsın CR'den işlem yersin kanıtlayamazsın olan sana olur. Veyahutta ne bileyim hesabın çalınır girerler DM atarlar. Benim arkadaşımın hesabını 2-3 kez çalarak banlatanlar çok oldu ve hala daha banı açılmıyor. Böyle durumlar yaşabilir, şuanki politika güzel
Daha önce farkli sunucularda uzun sure rol yapmış biri olarak rinaya ilk geldiğimde 1 ay sonra sicillerin silinmesi bana garip gelmişti. Geldiğim hiçbir sunucuda siciller silinmez kişide o siciller hep kalıcıydı veya 6 ayda 1 silinirdi. 1 ay çok kısa bir süre sürekli sicil alıp sağa sola DM atanlar için kolay kaçma yöntemi. Üstüne alınan alınır DM atma oyununuz değil burası rol sunucusu siciller de yaptıginız hataları gösterir. Göstermeli de siz de ben de utanmalı ve daha iyi daha dikkatli oynamaya özen gostermeliyiz. 1 ay sicil yerine 3 ay sicil olabilir. Benim de DM'den blacklist ve sicilim var fakat sadece 1 kere sonrasında dikkat ettim ve ediyorum da tüm herkesin yapması gereken de bu olmalı.
Hatta 1 sene falan dursun daha çok rahat edersiniz, senede bir kere ticket açarak silsinler öyle olmaz, arkadaşlar cezalar yeterince caydırıcı dm atan biri 10 gün kendini sorguluyor hiç bir şey yapamıyor
Kötü bir arge boş
Bir sürü kişi hatasız olmaya çalışıyor ama istenmeden oluyor. Bu konuda katılıyorum hiç bir şekilde sunucuyu beğenmmeyip sadece argeler üzerinden sunucuyu düzeltmek yerine kendini geliştirip yönetime katılabilirsin. Açtığın argeleri denk geldikçe takip ederim şuana kadar kabul edilene denk gelmedim. Edilen olmuştur ama ben görmedim açık konuşayım. Sunucudan memnun değilseniz başka sunucunun kapıları açık.
Alıntı yapılan: hissizlestim - 09 Ekim 2026, 01:12:00
Hadi, sana yanıt verelim.
Anlattığın hiçbir şey konumuzla alakalı bile değil. Öncelikle oyunu bu kadar ciddiye almana hiç gerek yok, gerçekten. Sonuçta bu bir oyun; kendini bu kadar yıpratmanın, her ARGE konusunu birlikler arası bir güç savaşına çevirmenin sağlığın açısından da pek iyi olduğunu düşünmüyorum. Biraz sakin kalıp konuları kişiselleştirmeden değerlendirmek gerekiyor.
SMG ile tarama meselesine gelirsek, bahsettiğin olayın zaten farkındayız. Birlik yönetimimiz Garen zaten DM sebebiyle işlem uygulayarak oluşumdan ihraç etti. Yani senin burada örnek gösterip legallerin tamamına mal etmeye çalıştığın olayın gereği zaten yapılmış. Bir kişinin yaptığı ihlal üzerinden koca bir oluşumu veya legal rol yapan oyuncuları hedef almak ne kadar mantıklı, bunu bir düşünmeni öneririm.
Hapishanede isyan çıkarmak istiyorsan kural gayet açık: Gerekli rol geçmişini kanıtlayan kayıtları ve mantıklı bir rol planını ticket üzerinden yönetime sunup izin alman gerekiyor. Kurallar ortadayken bunu kişisel beceriksizlik meselesine çevirmene gerek yok. Kurala uymakla rol yapabilmek birbirine zıt şeyler değil.
Gelelim asıl meseleye: Bir AR-GE'ye karşı çıkmak için konuyu açanların birliklerini, karakterlerinin yaşını veya illegalde kaç yıl geçirdiklerini sıralamana gerek yok. Bunlar önerinin haklı ya da haksız olduğunu belirleyen ölçütler değil. Sicil sisteminin mevcut hâlinin yeterince caydırıcı olup olmadığını tartışıyoruz; sen ise konuyu SADCR üyelerinin rol becerisine ve legallerin eksiklerine getirmişsin. Söylediklerinin AR-GE'nin kendisine nerede cevap verdiğini hâlâ göremiyorum. Tecrübene güveniyorsan bunu insanları küçümseyerek değil, ortaya koyduğun somut argümanlarla gösterebilirsin.
İhlalin legal- illegal ayrımı olmaz; ihlal kim tarafından yapılırsa yapılsın ihlaldir. İllegal rol yapıyor olmak, oyuncuya kuralları çiğneme ayrıcalığı tanımadığı gibi, illegal oyuncuların OOC sicil almasını da haklı bir durum hâline getirmez. Herkes yaptığı ihlalin karşılığını alır. lhlalin legali illegali olmaz, ihlal ihlaldir. Illegal rol yapman sana kural ihlal etme ayrıcalığı tanımıyor. Konuyla alakalı yorumun yoksa tekrar yazmana gerek yok. :59:
bende sana yanıt vereyim, çok gereksiz bir arge dostum 3-4 sene kalsın hatta samptan beri yediğimiz siciller kalsın bence ona göre oynayalım.
Alıntı yapılan: Peros Blancos - 09 Ekim 2026, 20:01:41Bir sürü kişi hatasız olmaya çalışıyor ama istenmeden oluyor. Bu konuda katılıyorum hiç bir şekilde sunucuyu beğenmmeyip sadece argeler üzerinden sunucuyu düzeltmek yerine kendini geliştirip yönetime katılabilirsin. Açtığın argeleri denk geldikçe takip ederim şuana kadar kabul edilene denk gelmedim. Edilen olmuştur ama ben görmedim açık konuşayım. Sunucudan memnun değilseniz başka sunucunun kapıları açık.
Gözaltı sistemi dahil bir çok alanda görüşümüzü bildirdiğimiz için gelişim kât ettik.
Çoğu politikayı revize ettik ve Elhamdülillah geliştirmeye destek veriyoruz.
Alıntı yapılan: hissizlestim - 10 Ekim 2026, 00:53:12Alıntı yapılan: Peros Blancos - 09 Ekim 2026, 20:01:41Bir sürü kişi hatasız olmaya çalışıyor ama istenmeden oluyor. Bu konuda katılıyorum hiç bir şekilde sunucuyu beğenmmeyip sadece argeler üzerinden sunucuyu düzeltmek yerine kendini geliştirip yönetime katılabilirsin. Açtığın argeleri denk geldikçe takip ederim şuana kadar kabul edilene denk gelmedim. Edilen olmuştur ama ben görmedim açık konuşayım. Sunucudan memnun değilseniz başka sunucunun kapıları açık.
Göz altında neyi geliştirdin tam olarak süreyi 24 saatten 7 güne çıkarmak mı gelişim? Rol pası yok , bir gelişme yok. Göz altınmda kimse ile rol yapamıyorsun bad copu olanlar göz altını düşürmek için rol pası bile atmıyor gelişim oyuncuları uzaklaştırmaksa tebrikler çok iyi iş çıkarıyorsun kanzi.
Gözaltı sistemi dahil bir çok alanda görüşümüzü bildirdiğimiz için gelişim kât ettik.
Çoğu politikayı revize ettik ve Elhamdülillah geliştirmeye destek veriyoruz.
He oldu yanlışlıkla ihlal yapan bir daha birliklere giremesin
burası oyun kardeş, adliye değil. kasma bu kadar rahatsızlık verene aç şikayetini geç
Roleplay geçmişinin yalnızca Rina'dan ibaret olduğunu bildiğim için bu yorumu yapmanı açıkçası doğal karşılıyorum. Yıllara dayanan tecrübenden bahsetmişsin ama bu tecrübenin tartıştığımız AR-GE'ye nasıl bir karşılığı olduğunu göremedim. Bir öneriyi reddetmek için oyuncunun kişiliğini değerlendirmek yerine önerinin neden hatalı olduğunu açıklamak gerekir. Neyse, söylediklerini bir ara değerlendiririm.
Zamanında Rey Mysterio rolü yapmak amacıyla Rey Gustario adında bir karakter açıp bunu yönetime kabul ettirmeye çalıştığını düşünürsek, roleplay tecrüben konusunda bu kadar kesin konuşman pek de tutarlı görünmüyor.
hic silinmesin
kasmayın bu kadar ya oldu olacak 5 sicilden sonra adamı idam edelim?
Alıntı yapılan: Efrasiyab - 17 Ekim 2026, 02:55:04kasmayın bu kadar ya oldu olacak 5 sicilden sonra adamı idam edelim?
idamlık bir şey yok, adama hiçbir şey olmayacak. sadece birinin ne profilde bir oyuncu olduğunu anlaman daha da kolaylaşacak ki bence gerekli bu.
Namus lekesi gibi yapışsın kalsın. Sunucuda bilinçsiz ihlaller sadece düşük seviyelerde var, çoğu oyuncu jail süresini gece yatarken bekletirim kafasıyla bilerek ihlal yapıyor zaten.
Abim yine haklı, sunucudaki cezalar caydırıcı değil. " Sicilim zaten temiz, önümüzdeki ay yaparım bir şey olmaz. " kafasına girip rahat rahat takılabiliyorlar. Sicillerin silinmesi için belli başlı şartların olması taraftarıyım. (Probation süreci gibi)
Görünür sicil 6 aya kadar filtrelenebilir artık.