Rina Roleplay
Sunucu => Araştırma & Geliştirme Ofisi => Okunmuş AR&GE => Konuyu başlatan: SakuraTanaka - 24 Mart 2024, 03:27:59
-
Bugün akşam vakti karakterimle güvenli bölgede rol yapıyordum, bir admin tarafından uyarıldım. Karakterim Motor Kulübü üyeliği yapıyor ve argo kelimeler kullanabiliyor.
Gerçek hayattaki pazarcı, polis, doktor gibi küfür edebiliyor doğal hakkı olarak ama Rina'da GBİ bölgesinde küfür etmek yasaklanmış. Bu karakterin doğal hakkını kısıtlayan bir özellik. Niçin ben rol yaparken bundan hapis yiyeceğim ki? Silah çekmedim, yükselmedim sadece "Vay a*ına k*yim vay" diyorum. Bu GBİ giriyormuş. Bence politikanın bu kadar rol kısıtlayıcı olmasına gerek duymadığımı düşünüyorum.
-
İtiraz açmayı deneye bilirsiniz. Kural şu şekilde.. Bir kişiye örneğin ‘sik₺tim seni’ demek kural ihlalidir fakat. Yine örneğin ‘siktir ya öyle mi olmuş’ tarzı söylemeler yani bireye olamayan söylemler ihlal değildir. Kavgaya sevk edecek şeyler söylenemez kısacası.
-
İtiraz açmayı deneye bilirsiniz. Kural şu şekilde.. Bir kişiye örneğin ‘sik₺tim seni’ demek kural ihlalidir fakat. Yine örneğin ‘siktir ya öyle mi olmuş’ tarzı söylemeler yani bireye olamayan söylemler ihlal değildir. Kavgaya sevk edecek şeyler söylenemez kısacası.
sohbet arasında geçen küfürlerden uyarılıyorum zaten, "seni bilmem ne yaparım" gibi şahsi edilmiş agrasif rolle küfürler değil. Ama yine de uyarılıyorum. "Boşa gitti a*ına k*yim" gibi terimler kullanırken uyarılıyoruz. Bunu kuralda da belirtmemişler, göremedim politikalarda.
-
Dediğiniz şey zaten yasak değildir diye düşünüyorum. Agresif rol yapmadığın, karşıdaki kişiyi illegal role kışkırtmadığın sürece bir problem olmaz yüksek ihtimal. Politikalarda agresif roller, kışkırtma gibi şeyler yazıyor. Dediğin gibi bir şeyde yasak ise AR-GE'yi destekliyorum.
-
Güvenli bölgedeyken yakında bulunan birini kışkırtmaya yönelik küfür etmediğiniz sürece problem yok.