RINA ROLEPLAY
Son güncelleme: 11.07.2024 - 19:11
ILLEGAL BİRLİK KURALLARI
Birliklerden sorumlu olan kişiler birlik moderatörleri ve birlik yönetiminden sorumlu yöneticilerdir.
Birlik kurallarının ihlali halinde 'Birlik Kural İhlali' kapsamında oyun veya forum cezası uygulanabilir.
Genel Birlik Kuralları- Sistemsel mafya birlikleri iki çete arasındaki savaşlara katılamaz, çeteler savaşları kendi arasında sürdürmelidir. Mafyalar yalnızca kendi ellerinin altında bulunan çetelerin savaşı kaybetmesi durumunu kabul etmesi taktirinde, karşı tarafın buna reddetmesi durumunda savaşa dahil olabilir.(Motor çeteleri bu kurala dahil değildir.)
- İki birlik arasında olan savaşlara, farklı bir birlik sebepsiz yere giriş sağlayamaz. Savaşa katılması için gerekli bir sebebi olmalı ve bunun kanıtlarını bulundurmalıdır.
- Savaşan bir birlik pes ettiği taktirde karşı taraf bunu kabul etmiyorsa ikinci bir birliği savaş durumuna sokabilir.(Sistemsel mafya veya çete oluşumları.)
- Geçersiz ve gereksiz sebeplerden savaş başlatılması kesinlikle yasaktır. Bu tarz rollere girmeniz ve geçerli bir sebebinizin olmaması durumunda DM kapsamınca cezalandırılır.
- Bir birlik yönetim tarafından yazılan kuralları uymaması durumunda, süreklilik göstertecek şekile DM, Mixing, ve diğer denli kural ihlalleri yapması sonucunda oluşum uyarı yapılmadan kapatılabilir.
- İllegal birlikler telsiz kullanamaz. (Motor kulübü ve mafya birlikleri için geçerli değildir.)
- Birlikler kendi kazandığı hood bölgesini başkasının kullanımına açamaz. (Kişisel düşmanınız Onaylı Hood sahibi ile halihazırda aktif rolde ise inip bölgeye ateş açamazsınız fakat aktif çatışmada/kovalamada kaçıp orada beklerse ateş açma hakkına sahipsiniz. Onaylı Hood sahibi birliğin orada aktif bulunmadığına dikkat edin.)
- Saldırı yapmak istediğiniz hood onaylı birliğe saldırmadan önce birlik yöneticilerinden izin alınmalı, bu belgelenmelidir.
Yasaklanmış Birlik Konseptleri - Üst Yönetim tarafından aktif hale getirilmemiş resmi birliklerin rollerini canlandırmanız yasaktır.(LSSD,DOC,FBI vb.)
- Gerçek hayatta var olan yada dizi/film/oyunda yer almış birlikler sunucuda faaliyet gösteremezler. Ek olarak singleplayerda mevcut olan birlikler açılamaz. (İstisna: MC birlikleri gerçekte bulunan bir motor kulübünün kolu olarak varlık gösterebilirler.)
Birlik Tanıtım Kuralları - Birlik tanıtımı özgün olmalıdır. Daha önceden kullanılmış bir tanıtımı kullanmak yasaktır. Çalıntı olan herhangi bir içerik bu kurala dahildir.
- Tanıtımı aktif tutmak amacıyla spam içerikli iletiler atmak yasaktır. Tanıtımı göz önüne çıkartmak için ilgisiz iletiler atmak, atılan iletilere tek tek yanıtlar vermek de bu kuralı kapsamaktadır.
- Herhangi bir tanıtımda bir başka birliğe veya kişiye karşı hakaret, aşağılayıcı, iğneleyici, tahrik edici vb. herhangi bir durumu kapsayan iletiler atmak yasaktır. Bir tanıtım veya kişi sadece pozitif yönde yapıcı şekilde eleştirilebilir. İmalarda bulunmak veya baltalayıcı tarzda iletiler atmak da bu kuralı kapsamaktadır.
- Birlik tanıtımları her daim aktif tutulmalıdır, yöneticiler tarafından aktif tutulmadığı fark edilen konular kilitlenerek arşive kaldırılabilir. Sorumluluk kişiye aittir. Birlik tanıtımında 10 gün boyunca herhangi bir rol paylaşımı yapılmaması birliğin onaylarının alınmasına ve kapatılmasına yol açar.
- Bir birlik tanıtımı en fazla 2 kez arşivden çıkartılabilir.
- Bir birlik tanıtımı en fazla 3 kez aktarılabilir.
- Birlik tanıtımını arşivden çıkartmak için ticket açmanız gerekmektedir, ticket üzerinde sizden belirli bir kelime sayısında rol planı istenecektir.
- Çatışma, kavga vb. durumlarda yaralanan kişilere karşı yapılan rollerde yaralı kişi sansürlendiği sürece birlik tanıtımında rol paylaşımı yapılabilir. Tanıtım içerisinde paylaşılan bu role dair herhangi bir iğneleyici mesaj gönderirseniz veya karşı tarafı kışkırtırsanız yaptırım almayı kabul edersiniz. Alınan yaptırım tanıtımın kilitlenmesine ve birliğin onayının alınmasına kadar ilerleyebilir.
- Birlik tanıtımını görüntülenme kasmak amacıyla kilitlemek yasaklanmıştır. Hangi nedenle olursa olsun birlik tanıtımı keyfi olarak kilitlenemez. Bu kuralın ihlali durumunda birlik uyarısı alırsınız.
- Aynı içeriğe sahip bir rol sadece bir kişi tarafından tanıtıma atılabilir. Bir başka kişi tarafından atılabilmesi için ortamın değişmesi ve rolün ilerlemesi gerekmektedir.
- Birlik tanıtımına konseptle ilgisi olmayan medya içeriklerinin ve iletilerin atılması yasaktır.
- Birlik tanıtımına tartışma içerikli iletilerin atılması yasaktır. Tartışmaya karşılık verilmesi ve uzatılması durumunda tartışmaya dahil olan her kişi ve her birlik yaptırım almayı kabul eder. Alınan yaptırım tanıtımın kilitlenmesine ve birliğin onayının alınmasına kadar ilerleyebilir.
- Rahatsız veya rencide edici her türlü içerik yasaktır. +18 roller konseptiniz ile bağlantılıysa spoiler içinde paylaşabilirsiniz.
- Tanıtım sahibinin sistemsel birlikte olması zorunludur, olmaması durumunda birlik herhangi bir şekilde onay sahibi olamaz. Böyle bir durumda var olan tüm onaylar alınabilir ve birlik kapatılabilir.
- Aktif bir tanıtıma sahip bir birliğin lideri veya üyesi, farklı bir tanıtıma rol dışında hiçbir ileti atamaz.
- Tanıtım kurallarının sürekli olarak ihlal edilmesi alacağınız yaptırımın boyutunu artırır. Birlik Moderatörü bu konuda herhangi bir yaptırım alabilir.
- Tanıtıma gönderilen rolün, sonradan oluşabilecek herhangi bir problem nedeniyle görünmemesi durumunda, atılan rolün hiçbir geçerliliği kalmaz ve ileti silinir.
Birliğe Alım
- "Birliğimize katılmak isteyen var mı?", "Ailemize katılmak isteyen var mı?" tarzı konuşmalar ve reklamlar yapmak kurallar gereğince yasaktır, alım yapan birlik üyeleri ve katılacak olan kişi bu olaydan sorumlu tutulur.
- Holdingimize yada şirketimize şöför, koruma aranır tarzında reklam verip illegal birliğe üye almanız yasaklanmıştır.
Sistem Onaylı Birlik Lideri Hakları
- Sistem onaylı birlik liderlerinin kaçırılması halinde onur kırıcı, aşşağılayıcı roller yapılması yasaktır.
- Birlik liderleri kendi aralarında rol iptal edebilirler.
Hood Haraç Kuralları
- Sistemsel mafya, çete, mc türü içeren birlikler alabilir.
- İş yerinden en fazla 15.000$ alınabilir.
- Haraç aldığınız bölgeden tekrar alabilmeniz için en az 10 gün geçmelidir.
Savaş Kuralları
- Birlikler arası düşmanlıklar kapsamında aranızdaki çatışmalar için Ticket açarak izin almalısınız. İzin aldığınızda izleyeceğiniz yol sırasıyla Raid, PK War ve CK War şeklinde olacaktır.
- Kurallar kapsamında savaşmak için ticket açarken Birlik Tanıtımınızı, karşı tarafın Birlik Tanıtımını ve sebebinizi detaylı bir şekilde anlatmalısınız. Savaş gerekçesi yönetim tarafından kabul edilmediğinde itiraz hakkınız bulunmaz.
- Çetelerin (iki birliğin çete olması durumunda) izleyeceği rol sırası Brawl ile başlayacaktır.
- Savaş gerekçeniz yönetim tarafından geçersiz olarak sayılırsa iki birlik birbirine sıktığı taktirde DM kapsamında cezalandırılacaktır.
- Savaş sürecinde iki birlikten biri ihlal yaptığı taktirde birlik mağlup sayılır ve yaptırım uygulanabilir.
- Savaş kurallarında birlik liderleri ile görüşülüp değişiklik gösterilebilir.
- Savaşa birlik dışından kişi getirildiği taktirde, kişi ve/veya kişileri savaşa dahil eden birlik mağlup sayılır.
- Savaş kurallarında inisiyatif en az durumdadır, 1 birlik üyesinin ihlali tüm birliği etkileyebilir.
- Birlikte belirli süreyle olan bazı kişiler ticket üzerinde size bildirilecek ve savaşa dahil edilmeyecektir, edildiği görülürse birlik mağlup sayılacaktır.
- Savaş süresince birliğe üye alımı yapılması yasaktır, yapan taraf mağlup sayılır.
- Ticket üzerinde verilen izinler dışında (Raid, PK War ve CK War) düşman birliğe ateş ettiğiniz taktirde DM kapsamında ceza alacaksınız.
- Sistem onaylı birlik değilseniz Savaş Sisteminin dışında kalırsınız ve DM kapsamında cezalandırılırsınız.
Brawl:- İki tarafta çete ise izlenecek ilk yol Brawl'dır yapılan Brawl sırasında Sunucu Politikaları ve Genel Oyun Kuralları kapsamında BRAWL KURAL İHLALİ geçerli olacaktır.
RAID:- Savaşmak için ticket atan tarafın geçerli sebebi varsa karşı tarafın bölgesi kırmızı olarak işaretlenecektir.
- Açılan ticket üzerinde sizlere belirli tarih ve saat aralığı verilecektir, verilen tarih ve saat aralığında savaş açmak sizin sorumluluğunuzdadır.
- Saldırı alacak birlik alanı kırmızı işaretlendiğinde savunan taraf saldırı olacağının rolünü sergileyebilir.
PK War:- Birliklerin kendileri arasında en az 1 Raid atmış olması gerekiyor.
- Birlik üyelerinin hastaneye gönderdikleri kişileri ekran görüntüsü olarak alıp yönetime iletmesi gerekiyor.
- Savaşı kaybeden tarafın, iki hafta boyunca, diğer birliğe karşı rollerde alttan alması gerekiyor. Hiçbir şekilde agresif rol yapılamaz, yapıldığı takdirde Fear RP nedeniyle işlem uygulanacaktır. Bu durumda birliğe de işlem uygulanabilir.
CK War:- Birliklerin kendileri arasında en az 1 PK War atmış olması gerekiyor.
- Birlik üyelerinin hastaneye gönderdikleri kişileri ekran görüntüsü olarak.
- Savaşı kaybeden tarafın, iki hafta boyunca, diğer birliğe karşı rollerde alttan alması gerekiyor. Hiçbir şekilde agresif rol yapılamaz, yapıldığı takdirde Fear RP nedeniyle işlem uygulanacaktır. Bu durumda birliğe de işlem uygulanabilir.
Grafiti Kuralları
- Grafitiyi yazarken birlik isimleri, bağlı olduğu kollar yada desteklediği birliklerin isimleri, sloglanlar yada takma isimler kullanılabilir. Bunun dışında OOC kişilere yönelik hakaret/reklam/türkçe içerikler yazılamaz.
- Grafiti onayı alabilmek için sistem onayına sahip olmanız gerekmektedir.
- Grafiti onayı sistemsel olarak yarış ve çete türünde olan birliklere verilmektedir.
- Konsept dışı, rahatsız veya rencide edici türden grafitiler yapmak yasaktır.
RINA ROLEPLAY
Son güncelleme: 09.07.2024 - 23:07
RESMİ/LEGAL BİRLİK KURALLARI
Birliklerden sorumlu olan kişiler birlik moderatörleri ve birlik yönetiminden sorumlu yöneticilerdir.
Birlik kurallarının ihlali halinde 'Birlik Kural İhlali' kapsamında oyun veya forum cezası uygulanabilir.
Haber/Yayın Birliği Kuralları- Yayın birlikleri satılamaz/takas edilemez.
- Yayın birlikleri sistem dışında çekiliş yapamazlar.
- Yayın birliklerinin IC olarak sokak ortasında çekiliş diye bağırmaları, bu durum için reklam vermeleri yasaktır. /pm yolu vesaire hiçbir şekilde bu iletişime geçemez.
(Tespit edilmesi halinde birlik kalıcı olarak silinir, para iadesi yapılmaz.) - Yayın birlikleri legal altında il-legal iş yapamazlar. Tespit edilmesi halinde birlik kalıcı olarak silinir, para iadesi yapılmaz.
- Reklam Ajansları herhangi bir yayın aracı ile aktif rol bölgelerinde saatte sadece bir kere reklam verebilir.
- Reklam Ajansları oyuncuların gördüğü reklam kanalı ile ajansının reklamını saatte sadece bir kere verebilir.
- Reklam Ajansları çekiliş reklamı yapabilmek için SMS atabilir ve sistemsel reklam panolarını kullanabilir.
- Reklam Ajansları çekiliş reklamları için herhangi bir iş yeri ile anlaşıp çekiliş dahilinde etkinlik düzenleyebilir.
- Reklam Ajanslarına mensup üyeler rozetlerini gereksiz yerlerde açamazlar. Haber, röportaj veya muhabirlik durumları hariç rozetli gezmek yasaktır. (Dokunulmazlıktan faydalanmak için rozetli gezmek yasaktır.)
- Reklam Ajanslarının her 5 günde bir haberler (https://www.rina-roleplay.com/forum/index.php?board=282.0) bölümünde haber paylaşması zorunludur. Bu kurala uymayan ajanslar uyarı alabilir veya kapatılabilirler.
Fire Department birliğine karşı uyulması gereken kurallar:- LSFD bir yaralı durumuna müdahale ederken bölgeden yaralıyı alıp kaçırmanız yada LSFD üyelerini işinden alıkoymanız yasaktır.
- LSFD bir yangına müdahale ederken yangına atlamanız ve sonrasında kural dışı roller gerçekleştirmeniz yasaktır.
- LSFD ekiplerini kaçırmanız sonrasında fidye rollerine girişmeniz yasaktır.
- LSFD oluşumuna ait herhangi bir bölgede illegal rol gerçekleştirmeniz yasaktır.
- 911 hattından sahte ihbar verilerek oluşum üyelerini bölgeye çekmek yasaktır.
- İşbaşındaki LSFD memurları gasp edilemez/kaçırılamaz.
Police Department Birliğine Karşı Uyulması Gereken Kurallar:- Polislere karşı gerçek dışı kışkırtıcı roller yapmak yasaktır. (Örnek: 'Fuck the PD!' / 'PD'yi sikeyim!!!' / 'Hadi yakala beni PD')
- Aktif pursuit durumunda kaçan şüpheliyi savunucu yapılacak olan her türlü hareket ve yardımlar yasaktır. (İzinsiz vigilante rolleri / NonRP)
- Aktif pursuit durumunda polis aracını takip etmek yasaktır. (NonRP)
- Olağanüstü durumlarda alanı/bölgeyi kapatmak için kullanılan barikat/engelleyici objelerin geçilmesi/aşılması yasaktır. (NonRP)
- Kapalı olan (out of way) yollardan girilmesi engellenmiş bölgelere erişim sağlamaya çalışma yasaktır. (NonRP / NonRP driving)
- Polise karşı yapılan NON RP ve FEAR RP bazlı roller IG olarak sizleri küçük düşürmekte ve biz yönetim olarak sizlere olan bakış açımızı değiştirmektedir. Herhangi bir haklılık duygusu içerisinde, grup olan polis ekiplerine ateş etmek/saldırmak; oyun içerisinde uygulayacağımız yaptırımları kabul etmeniz anlamına gelir. Yapılmış/yapılacak olan bu taşkınlık durumlarında yönetici inisiyatifine bağlı olarak OOC olarak cezai işleme tabii tutulabilirsiniz.