Rina Roleplay

Sunucu => Araştırma & Geliştirme Ofisi => Okunmuş AR&GE => Konuyu başlatan: all the things she said - 04 Mayıs 2023, 11:50:35

Başlık: FBI ve silah kullanımı
Gönderen: all the things she said - 04 Mayıs 2023, 11:50:35
Polis veya şerif departmanında deputy sheriff veya police officer 2 kıdemininin üstündesiniz. Baktınız FBI alımları açılmış, uzun süren bir eğitim sonrası zor bir sınava girip federal ajan olabiliyorsunuz. federal ajan ne iş yapar? soruşturma yürütür, kolluk kuvvetlerine destek olur ve ulusal istihbarat toplar. peki rina roleplayde federal ajan ne iş yapar? rol yaparken bile 350 zırh alır. 350 zırh argesi açıldığında "sadece metro ve seb personelleri alınabiliyor, 350 zırh olması normal bir şey çünkü bu kişilerde kask - yelek - dizlik gibi onlarca koruyucu ekipman var." deniliyor. peki fbi personelinde neden 350 zırh var? fbi personeli olduğunuzda herhangi bir yelek kask vesaire ekipmanınız olmasa bile 350 zırhla gezebiliyorsunuz. insanlar 350 zırh ile rol yapıyor neredeyse, bu şaka gibi ama gerçek. onun dışında trainee sürecini tamamlayan bir fbi personeli istediği her şeyi ama her şeyi yapabiliyor. size bir örnek vereyim. trainee süreci tamamlanan bir fbi personeli sivil kıyafet ve 350 zırh ile helikopter sürebiliyor, hız aracı dediğimiz cheetah sürebiliyor, kafasına göre sniper çekebiliyor ve maskeyle gezebiliyor. üstelik bu kişileri ic veya ooc olarak şikayet edebileceğimiz bir yer bile yok.

çözüm: fbi yetkisi kısıtlandırılmalı. yalnızca belirli şartlarda 350 zırh alınabilmeli. fbi personeli dedektif gibi davranmamalı. aynı fbi personeli hem 350 zırh alıp hem sniper kullanıp hem tek başına helikoptere binememeli. tıpkı polis ve şerif departmanlarında olduğu gibi fbi birliği dallandırılmalı. en önemlisi ise fbi personellerini ic ve ooc olarak şikayet edebilmemiz için şikayetler ve online işlemler bölümüne FBI bölümü eklenmeli.




2. sorun SKI politikası. Politikada açık var. Örnek olarak düşmanınızı araba ile ezdiniz ve üstünüzde M4 model silah var. Düşmanınızda da silah var ve arabanızın %100 hasar olmasını sağladı. indiniz, düşmanınıza sıktınız ve tam hastanelik edecekken polis birimiyle karşılaştınız. düşmanınızı oracıkta bırakıp arabanıza bindiniz, bir baktınız ki arabanızın hasarı %100. etrafa baktınız, kenarda bir tane bisiklet veya motoru açık motosiklet gördünüz. tek çareniz nedir? o bisiklete veya motosiklete binip kaçmak. yapamazsınız, SKI'den anında jail yersiniz. çünkü politikada "sırtınızda görünen silahlarla korkusuzca bisiklete veya motosiklete binmek yasaktır." yazıyor.

çözüm: buna istisna getirilmeli. başka çaremiz yoksa eğer silahla bisiklete binebilmeliyiz.

Başlık: Ynt: FBI ve silah kullanımı
Gönderen: Valvior - 04 Mayıs 2023, 12:32:50
fbi'da 350 zırh mı varmış la.
Başlık: Ynt: FBI ve silah kullanımı
Gönderen: 3kedy1donutu7 - 04 Mayıs 2023, 12:43:46
fbi'da 350 zırh mı varmış la.
Başlık: Ynt: FBI ve silah kullanımı
Gönderen: all the things she said - 04 Mayıs 2023, 12:45:23
evet fbi'da 350 zırh, isteğe göre birim sayısı umursanmaksızın maverick, cheetah ve sniper kullanımı yetkisi de var.

ayrıca;

350 zırh alabilen fakat almaması gereken fbi'lar gerçekte nasıldır
https://prnt.sc/ZnJ6JNMTBuGk
350 zırh alabilen ve almasında bir sorun olmayan swat - seb personelleri gerçekte nasıldır
https://prnt.sc/tFr6YvfwPxt4
Başlık: Ynt: FBI ve silah kullanımı
Gönderen: Zweisamkeit - 04 Mayıs 2023, 13:25:41
fbı dedektiflik yapmıcakta ne yapçak olm
Başlık: Ynt: FBI ve silah kullanımı
Gönderen: Melville. - 04 Mayıs 2023, 16:39:15
SKİ politikasında açık yok, bu bir sebep üzerine eklendi. Öyle bir durumda bir motora binmeniz göz ardı edilebilir birşey. Maksimum çok abartı bir durumda kasıtsız / rol gidişatına göre ilerleyen birşey olduğu için normal sürenin çok çok altında olan kasıtsız ihlalden işlem görürsünüz buda zaten küçük bir ihtimal. Kimse motora bindiğinizde sizi çok zorlamaz fakat bisiklete binmeniz o rolde saçma olur.

Fbi'ı şikayet edeceğiniz yer mevcut. Forumdan şikayeti açtığınızda bunu polis şikayeti olarak işaretlediğiniz zaman, bu şikayet NORO isimli yetkiliye atanacak ve şikayetiniz incelenecektir.
Başlık: Ynt: FBI ve silah kullanımı
Gönderen: Rinnegan - 04 Mayıs 2023, 17:26:10
Başlık: Ynt: FBI ve silah kullanımı
Gönderen: VARDAR - 04 Mayıs 2023, 18:30:22
350 zırh??  :'D
Başlık: Ynt: FBI ve silah kullanımı
Gönderen: Strawberry - 04 Mayıs 2023, 20:28:03
Merhaba,

FBI yönetimi ve Legal BM olarak yazıyorum. İddialarınızla şu an gerçekleşen olayların alakası bile yok. Geçmişte yaşanan olaylardan şu an çok bağımsız bir şekilde ilerliyor. Siz şu an hiçbir FBI birlik üyesinin söylediğiniz gibi gezdiğini göremezsiniz.

Öncelikle zırh olayına değineceğim. 350 zırh diye bir şey yok. Bu duyduğunuz sadece kulaktan dolma bilgi. 250 zırh var ve sadece soruşturma kapsamında alınıyor. Birlik içerisinde hiçbir oyuncu zevki sefa olarak 250 zırh çıkamıyor. Şu an hali hazırla 3 soruşturmamız var ve bu soruşturma bölgeleri uzaktan izleniyor. İzlenirken de öncü ajanlara (olay yerini fotoğraflayan) 250 zırh verilir ve bu da yelek aksesuarıyla tamamlayıcı hale geliyor.

Trainee sürecinden de bahsediyorum. Şu an trainee sürecindenden terfisini alan sniper alıp gezemiyor. Sniper izni olan 2-3 oyuncu var. O da çok ağır terörizm vakalarında sniper ile sahaya çıkıyor. Geldiği birlikteki bürosuna göre (hava destek, trafik vb.) hava aracını ya da Cheetah'ı kullanıyor. Maskeli ve sniperlı gördüğünüz kişileri IC ve OOC şikayet edeceğiniz ortam da şikayet ya da ticket panelidir. Sistem dahi FBI/dedektif gibi birlik rütbelerini size göstermezken forumda IC bir ortamda şikayet panelini oyunculara açık bir şekilde göstermek saçmalıktan ibaret olur.

Ayrıca FBI birliği zevk birliğidir. Yeri geldiğinde dedektif gibi davranır, yeri geldiğinde de üniformasını giyip sahaya çıkar. Tamamen o an ki rolün ne şekilde ilerlemesi gerekiyorsa o şekilde ekipman alması konusunda yönlendirmeler yapıyoruz.

Burada hiç kimse gelip buraya "Benimle ilgilenmedin." diyemez. Gerek TS, gerek discord gerek ise forum üzerinde herkese destek oluyorum. FBI konusundaki açıklamalarım bu yönde. Daha fazla bu konu altında FBI için kulaktan dolma bilgilerle ileti atmayın. Açıklamalarımla ters düşen bir oyuncu varsa da TS ya da forum (şikayet, PM, ticket) bana iletebilirsiniz.

Ek olarak ben dahi 100 zırh ile çıkıyorum. Tarih tarih birkaç örneklerini bırakıyorum aşağıya.

https://prnt.sc/yZxg_tOCmRUf
https://prnt.sc/8DI3c8VbQI_x
https://prnt.sc/vFReKETwy4ZJ
https://prnt.sc/pDKjEZC1D01E
https://prnt.sc/xsiJefN73XtB
https://prnt.sc/_c-C_5LnYobe