(https://www.upload.ee/image/8890908/sad.png) Founded: 2015 Founder: Christopher Smoke & James Ice Location: ABD | 2015/Eylül - Başlayış ; (https://i.hizliresim.com/LD64Zo.png) (https://hizliresim.com/LD64Zo) Siyah-beyaz ırk ayrımı yapmayan, para için her türlü eleman alan bir tayfa... İnsanlar ne kadar rahat haraket etmeye çalışsada, mahallenin sol köşesindeki tayfa mahallenin huzurunu denge bakımından bozuyor. Bu tayfa atalarından gelme adet ile bu sokaklara sahip çıkıyor, manevi önem kazandırıyor. Bu tayfa geceleri genellikle sıkıntılı geceler geçirmektedir. Tayfa tehlikeli bir alan yapmıştır mahalleyi. Tayfada James isimli kişi sokaktan topladığı elemanlarıyla sokaklarda gezinmektedir, kendince kafasında plan kurup, sokağa para kazandırıp cehennem halinden cennete çevirmeye odaklanmıştır. James tayfayı topladı, mahallenin outsider elemanları artık daha güçlenmiş, ve bireyleri sokak altlarını sağlamlaştırmıştır. Bu tayfa'nın 2018'e kadar geleceği tahmin edilemezdi. Gelenekleri bozmadan sokak işlerine devam ediyordu, büyük adamlarla tanışmaya başladı herkes. Tayfa silahlara sarılmaya tercih etmeye başladı. Silahı yeni kavradıkları için en ufak sorunları silahlarıyla çözüyorlardı, bu böyle ilerlemeye devam ediyordu. Yıllarca sokak işleriyle uğraştılar,silah sattılar, uyuşturucu sattılar... Mahallenin en büyük abisi olarak bilinen Christopher mahalleye tekrardan geldi. Mahalleyi toparlayıp köşelere dağıttı, para kaynağının nereden geleceğini biliyordu. Bu konuda çok fazla tecrübe kazanmıştı. Mahallenin eski ve yeni elemanları yavaşca toplanıyordu, kimisi okulunu bırakmış,kimisi gangster özentisi. Fakat hepsi Mahalle çocuğu. Yıl ilerledikçe sokak işleri genişlemekteydi. Sokağın lakabı "Gerçek sokak" Şimdi ise Mahalleye siyah-beyaz her türlü eleman akın ediyor, para ve saygı için çalışıyordu. |
| (https://www.upload.ee/image/8894965/saf.png) | Christopher Smoke | Federalleri sevmeyen tiptir, olur olmaz yerde birden parlar lafı ikiletilirse cehennemi yaşatır. |
| (https://i.hizliresim.com/vPDDpz.jpg) (https://hizliresim.com/vPDDpz) | James Ice | Kadın ve paraya değer verir kısaca gösteriş meraklısı, sonunda ne olacağını düşünmeden çeteyi düşüncesizce suça yönlendirir. |
(https://i.hizliresim.com/8zrvNd.png) (https://hizliresim.com/8zrvNd)Los santos Polis Departmanın'dan açıklama yaptı:Şahısı bulmak için
büyük kapsamlı bir çalışma başlatıldı şehirde her ot çekip silah taşıyan çetecelik oynasaydı bu şehirin güvenliği olmazdı
Sokağın Tepkisi:Biz bu durumdan Rahatsız 54.Cadde halkı olarak ama uzun yıllardır bura çetelerin kontorölü altında olduğundan bizde alışmaya başladık Çocuklarımızı artık okula gönderemiyoruz herkes para derdine düşmüş ne yapacağımızı bilmiyorum buraların temizlenmesi istiyoruz. Biz alıştık ama çocuklarımızın alışmasını istemiyoruz sokaklarda top oynayıp bisiklet sürmesini görmek istiyoruz, mahallemizde polislere
çatışmasını değilIC kuralları yazmanı hoş görmedim, adı üstünde In Character, oyun içerisinde söyleyebilirsin, onun haricinde... OOC kuralları da kaldırmanı tavsiye ediyorum.
:(
:(Ağlamıyorum gözüme 54.Cadde Crips'i kaçtı. :(
Bunu kaldırmanı tavsiye ediyorum, IC olarak ağırlığını koyduğun zaman herkes senin mahalleni öğrenecektir. Her şeyi IC yapmanızı tavsiye diyorum. Onun haricinde, karakterlerinizle olan bölümü yani,HOOD(https://i.hizliresim.com/Q25X4A.png) (https://hizliresim.com/Q25X4A)
(https://i.hizliresim.com/g6gl4L.png) (https://hizliresim.com/g6gl4L)
Christopher Smoke Federalleri sevmeyen tiptir, olur olmaz yerde birden parlar lafı ikiletilirse cehennemi yaşatır.bu bölümü, yorum kısmına eklemeniz daha hoş bir görüntü yaratacaktır.
SS editlerken, LSRP kullanıyorsunuz. CS6 bilgin varsa, CS6 tercih ediyorum. MM editlerken, altta olan hudu kaldırın. Daha hoş bir görüntü verecek.(https://www.upload.ee/image/8903007/sa-mp-069.png)
Boş kalmasın, ekliyim de.Ortalıkta kimse yokken niye AFK kalmayayım?
Peki, "her zaman roleplay" diye bir kavram mevcut ve bu kavram, rol akışının her zaman devam ettiğini ve kafanıza göre durdurup devam ettirebileceğiniz bir faktör olmadığını belirtiyor. Öncelikli olarak, bunun bir oyun olduğunu unutmayın ve sürekli kazanma eğilimlerinden vazgeçin. İnanın bana, rolü akışına bırakınca çok daha güzel şeyler ortaya çıkıyor. Buna da açıklık getirdiğimize göre, birlik hood'unda yapabileceğimiz rolleri inceleyelim.
Zar Atmak
Zar atmak, bazı kişilere göre klişe olarak kalmış bir eylem. Fakat sunucunun ekonomisini göze alırsak, para kazanmak için yapabileceğiniz en basit rollerden birisi diyebilirim. Marketten alarak "/zar" komutuyla kullanabileceğiniz zarlar üzerinden bahse girip oynayabilirsiniz, hatta oyunun heyecanına kapılarak meblağı biraz yükseltirsiniz. Seçim sizin.
Günlük İşler
Eğer 14-18 yaşların arasında bir genç iseniz, her yerde iş imkanı bulabilirsiniz. Bir mekanda günlük olarak yer silmek, bir markette, kasadan geçen ürünleri kese kağıtlarına doldurmak, komşunuzun tahta çitlerini para karşılığı boyamak gibi. Hatta bunlardan olumsuz sebepler çıkartarak karakterinizin iş yeri sahibinden para alamaması yönünde rol yapabilirsiniz. Rolün gidişatını belirlemek tamamen size kalmış.
Evcil Hayvanlar
Reel olarak evde köpek ya da kedi besleyemiyor olabilirsiniz, aileniz bundan şikayetçi olabilir ama bunu Rina platformunda yapmanız mümkün. Fakat bu, Sokak_Kopegi adını alarak köpek skini ile ortalıkta koşturmak anlamına gelmiyor. Onu eğitebilir, besleyebilir, yürüyüşe çıkarabilir, arkadaşlarınıza gösterebilir ve onunla oyun oynayabilirsiniz. Tek yapacağınız şey /do komutuyla onun kontrolünü ele almak. Bu bir köpek, kedi ya da kuş olmak zorunda değil, eğer bu durumu ilginçleştirmek isterseniz küçük bir kutu içerisinde civciv bile besleyebilirsiniz.
Sohbet Muhabbet
Eğlenceli bulduklarımdan bir tanesi de bu. Mahalledeki dostlarınızla sohbet edip kişisel konuları tartışmak, yaşadığınız muzip ya da hüzünlü olayları anlatmak, fikir alış-verişinde bulunmak gibi çoğu konu üzerinden sohbet edebilirsiniz. Dün gece babanız sarhoş halde mi eve geldi? Kız arkadaşınızın sizi aldattığını mı düşünüyorsunuz? Karakterinizin içindekileri dökün, tartışın. Ailenizden birinin rolünü yapmanız için birine ihtiyacınız yok, sadece belirtin ve eğlenmeye bakın.
Partiler
Partiler her zaman yeni insanlarla tanışıp kaynaşabileceğiniz rahat ortamlardan birisidir. Sadece birkaç kişiyi toplayın, bira alın ve yüksek sesli müzikle mahallenin güzel kızlarına sırnaşmaya çalışın. Ya da bunu evde yapmak zorunda değilsiniz. Bahçenizde barbekü partisi düzenleyin, bir akşam arkadaşlarınızı toplayıp gece kulübüne falan gidin. Yaşınız tutmuyorsa bir akrabanızı yanınıza alın. Rolsel imkanınız olursa, sahte kimlik olayını deneyip içeriye girmeye çalışın ve heyecanı arttırın.
Kavgalar
Mahalledeki bir çocuktan güçlü olduğunuzu mu düşünüyorsunuz? Onu alt edebileceğinizi mi hissediyorsunuz? Öyleyse gardınızı alın ve tüm gücünüzle kavgaya girişin. Fakat bunu Ctrl + F ile yapmak zorunda değilsiniz, /me komutu üzerinden güreşebilmeniz ve farklı şeyler denemeniz de mümkün.
Para Yapmak
Hepimiz geçimimizi sağlamak amacıyla farklı işlerde çalışıyoruz ve bunu da, karakterimizin yapısına göre oyunda sergiliyoruz. Geceleri ev patlatarak mikrodalga, televizyon, DVD player gibi elektronik eşyaları kaldırarak satabilirsiniz ve para yapabilirsiniz. Tek amacınız sistemsel para kazanmak olmasın.
Soygunlar
Güvendiğiniz ve becerikli kişileri toplayarak zengin kişileri soyabilirsiniz. Bunu bir üst seviyeye taşıyarak dükkanları, hatta bankaları bile soyabilirsiniz. Ancak Polis Departmanı'nın bu konuda size taviz vermeyeceğini unutmamanızda fayda var. Çünkü kaçış sırasında sürekli arkanızda olacaklar. Bu sebeple çok etkili bir plan ve kaçış aracı ayarlamanız sizin yararınıza olur.
Dükkanlar
Etraftaki dükkanları gezin, kendinize yeni ürünler alın. Eğer cüzdanınız doluysa sizinle gelen arkadaşlarınıza da bir şeyler alın. Birlikte yemek yiyin, vakit öldürün. Sunucuda hizmet veren kafeler aktif olarak işliyor, onlara destek verin.
Oyun Oynamak
Karakteriniz sıkıldı mı? Öyleyse basketbol topunuzu alın ve arkadaşlarınızla birlikte maç yapın. Vakit öldürün, oyun içinde iddialaşın. Daha önceki sunucularda basketbol rolleri zar kullanılarak yapılıyordu, bu sistem /dene yerine geçti. Bizdeki futbol ise Birleşik Devletler'de basketbol kadar popüler bir spor dalı değil. Fakat bu sizi futbolla ilgilenen genç rolü yapmaktan alıkoyamaz. Bunun için de sınırları kendiniz belirleyin ve zar sistemini kullanarak şutlarda alçak rakamlarda kötü vuruş, yüksek rakamlarda ise iyi vuruş yapabilirsiniz, hatta gol olması için de sınır koyabilirsiniz.
Bunlar sadece sunucuda aktif olduğunuzda yapabileceğiniz rol fikirlerinden birkaçı. Hayal gücünüzü ve yaratıcılığınızı konuşturmak ise sizin elinizde.GANGSTER NEDİR?
Her gangster belinde silahı olan ve silahla birisini vuran değildir. Bir gangster okula giden bir çocuk da olabilir, çeteye emek vermiş saygın birisi de olabilir. Çeteden çeteye değişir ancak gangsterler hayatının her dakikasını illegal yaşamazlar. Sunucumuzda en çok yanlış yapılan durum budur. Gangster suç makinesi değildir. Suçu; yaşamak ve para kazanmak için işler.
Genellikle çetelerde çok büyük yaşta üyeler olmaz, olsa bile bunlar az sayıdadır. Bunun sebebini birçok şeye dayandırabiliriz;
- Hapishaneye girmek: Bir çete üyesi yaşadıkça daha çok suç işler. Böylece büyüdükçe hapishaneye girme olasılığı fazladır.
- Müttefik bağlantılarla suç dünyasına batmak: Sokak çetelerini kaynak olarak edinmiş birçok örgüt vardır. Örneğin Mexican Mafia'nın üyeleri genellikle Sureno'da bulunmuş kişilerdir.
- Pılını pırtını toplayıp göç etmek: Üyenin aklı başına gelirse veya tehdit alırsa yaşadığı şehirden hatta eyaletten kaçma fırsatını bulur.
Genellikle çocuk üyeler düşük rütbelidir. Çete üyesi çocuk ise yapılabilecek bir sürü rol vardır;Gençten kastım 10-16 yaşlarındaki kişilerdir.
- Okuluna gider okuldan dönünce ettiği kavga yüzünden annesinden azar işitir.
- İşittiği azardan sonra kafasını dağıtmak için babasının cüzdanından ceplediği paralarla arkadaşlarıyla keyif yapar.
- Uyuşturucu içer ve birkaç adama sataşır. Kavga çıkartır ve dövdüğü adamların paralarını cebine atar.
- Kazandığı paraları saygın kişilere verip uyuşturucu alır. Uyuşturucu ile kafayı bulur.
- Arkadaşlarıyla babasının arabasını kaçırıp gece alemi yapar.
- Eve döndüğünde ailesinden tekrar azar işitir ve odasına gidip kafa dinler.
Genellikle genç üyeler yüksek rütbelidir. Bu üyeler çete işleriyle daha ilgilidir;Yaşlıdan kastım 17-25 yaşlarındaki kişilerdir.
- Sabah kalkar ve birkaç lokma kahvaltı yapar.
- Televizyonun karşısına uzanıp sabah keyfi yapar.
- Zaman akşama doğru gelince dışarıya çıkar ve arkadaşlarıyla buluşur.
- Paraya ihtiyacı varsa birkaç arkadaşı ile gasp veya soygun yapabilir.
- Parayı kazandıklarında bunu kutlamak için uyuşturucu içer.
- Eğer düşman çete üyesini bölgelerinde görürlerse onu etkisiz hale getirmeye çalışır.
- Gecenin geç saatlerinde satış bölgelerinde uyuşturucu satar.
- Satışlar iyi geçmişse mahallelerinde geç saatlere kadar takılır.
- Sabaha doğru herkes evine dağılır ve outsiderlar için uyanma vaktidir.
Çetede saygı kazanmak çok önemlidir. Bir outsider hiçbir zaman iplenmez ve ayakçı olarak kullanılır ancak veteran bir üyeye bir şey olduğunda çete savaşı bile patlak verebilir. Çetede saygı kazanmak için suç işlemeli ve çete adına her şeyi göze almalısınız. Outsider iseniz genellikle görev alırsınız ve bunları doğru bir şekilde yaparsanız saygın kişilerin gözüne girersiniz, hatalı yaparsanız gözünüzün yaşına bile bakmazlar. Outsiderlar için verilecek görevler saymakla bitmez ancak birkaçını yazacağım;
- Git iki şişe bira alıp gel.
- Şu sigaraları yüksek fiyata okut.
- XX'i çağır gelsin.
- Şuraları gözetle, yabancı biri gelirse haber ver. (Uyuşturucu bölgeleri olabilir.)
- Sen, sen ve sen gelin benimle, şu dükkana bir bakalım.
- Bahçedeki kovayı ve fırçayı alın arabamı yıkayın.
- Bıçağın yanında mı? Şuradaki adamı görüyor musun zengin birisine benziyor. Git hallet!
- XX dükkanını biliyor musunuz? Vergi vermeyi reddetti, gidip pencerelerini indirin.
- Şu çocuğu görüyor musun? Ne istiyormuş git öğren.
- Bu torbayı XX abine teslim et. Bir şey olursa senden bilirim bak.
- Gelin, şu piç X caddesinden değil mi? Yakalayın, annesini sikeceğim onun!
Bu rehber sokak çeteleri hakkındadır. Siyahi, beyaz veya hispanik fark etmeksizin bu rehberden faydalanabilirsiniz.Uyuşturucu satışlarında kendinizi kamufle etmek ve şifrelemek için kullanılacak bir yöntem. Özellikle torbacılar için önemli bir yazı olmuştur umarım.
Marijuana
Ot
Parlak
Yeşil
Mary Jane
Bitki
Kush
Joint
Uçak
Katil yeşil
Tomurcuk
Flower
Ace
Battaniye
Kokain
Kola
Kar tanesi
Beyaz
Pudra
Darbe
Koka
Beyaz kız
Beyaz at
Cı-toz
Sakız
Metamfetamin
Kristal
Meth
Cam
Buz
Kristal cam
Sıcak Buz
Ekstazi
X
E
Muhallebi
Tablet
MDMA
Mor
Mutlu hap
Hap
X-TC
Eroin/Heroin
H
Tokat
Çöp
Nixon
Büyük H
Siyah şeyler
esmer şekerBirliğe dahil olmak hakkında birçok yanlışlar görüyorum ve bunları belirtmek istedim. Çok detaylı bir şey yapmayacağım, aklıma geldikçe eklemeler yaparım. Şuan için basit bir konu olacak.
Öncelikle denk geldiğim olaylardan biri şu, sivil kişi bir çete üyesinin yanına gidiyor:
- Siz çete misiniz?
- Size katılabilir miyim?
Bu tür kullanımlar kesinlikle yanlış, biz çeteyiz diye gezmeyide doğru bulmuyorum. Biraz realistik düşünürsek kimse sokaktan gelen birinin "Size katılabilir miyim?" demesiyle birini yanına almaz ki kimsede böyle demez. Kendinize bir karakter yaratın ve o karakter ile mahalleye gelin, takılın.
Siz çete misiniz? veya Size katılabilir miyim? gibi kullanımlar ile birliklerin yanına uğramanızı tavsiye etmem. Onun yerine -çeteyi ele alalım- karakterinizi yaratın, o karakteri yaşatın. O birliğin mahallesine/hooduna gidin ve orada bir takım roller gerçekleştirin. Karşıda bir yerde oturun, onlarla yakınlaşmaya göze girmeye çalışın. Onlarda size yaklaşacaktır. Zamanı geldiğinde onun için birkaç iş yaparsınız ve kendinizi kanıtlarsınız. Genelde birlik alımlarında outsider ön plandadır. Gerek o sokakta yaşayan bir kişinin rolünü yansıtın, evim bu sokakta gibi birçok seçeneklerle rollere dahil olmayı deneyebilirsiniz.
Ve son olarak şunu belirtmek isterim, dahil olmak istediğiniz birliğin konusunu inceleyin. O birlik hakkında bir tür bilgiler edinin. Eğer zenci birlik ise zenci karakterinizle gidin, bir hataya düşüp beyaz skini ile zenci birliğine girmeyi denemeyin. Veya hispanikte olabilir bu. Konuyu okuyup karakterinizi ona göre şekillendirin ve o şekilde rollere girin.
IC kuralları yazmanı hoş görmedim, adı üstünde In Character, oyun içerisinde söyleyebilirsin, onun haricinde... OOC kuralları da kaldırmanı tavsiye ediyorum.Abimiz nederse o, aynen aynılarını söylüyorum ayriyetten katılıyorum. :P
şu 54ü bi hispaniğe bırakın artık lütfen, zenci yuvası değil orası bak yemin ediyorum değil, yanlış yanlış bırakın şurayı artıkorası çuf çuf hoodu
Bunu kaldırmanı tavsiye ediyorum, IC olarak ağırlığını koyduğun zaman herkes senin mahalleni öğrenecektir. Her şeyi IC yapmanızı tavsiye diyorum. Onun haricinde, karakterlerinizle olan bölümü yani,HOOD(https://i.hizliresim.com/Q25X4A.png) (https://hizliresim.com/Q25X4A)
(https://i.hizliresim.com/g6gl4L.png) (https://hizliresim.com/g6gl4L)AlıntıChristopher Smoke Federalleri sevmeyen tiptir, olur olmaz yerde birden parlar lafı ikiletilirse cehennemi yaşatır.bu bölümü, yorum kısmına eklemeniz daha hoş bir görüntü yaratacaktır.
Birliğinizin ismini çok klişe buluyorum, daha güzel isimler tercih edebilirsiniz.
Onun haricinde, gözüme takılan tek şey ise, hikaye oldu. Hikaye biraz daha uzun olabilir, 2015 başlayıştan sonra, Santos faaliyetleri falan yapabilirsiniz.SS editlerken, LSRP kullanıyorsunuz. CS6 bilgin varsa, CS6 tercih ediyorum. MM editlerken, altta olan hudu kaldırın. Daha hoş bir görüntü verecek.(https://www.upload.ee/image/8903007/sa-mp-069.png)
Sakın ama sakın ingilizce slang, yani hitap kullanmayın örnek (dawg, dogg, homie, homeboy, hombre) bunlar yerine, türkçe olarak kullanın yani(serseri, kanka, moruk vs)Şunu da inceleyin.Boş kalmasın, ekliyim de.Ortalıkta kimse yokken niye AFK kalmayayım?
Peki, "her zaman roleplay" diye bir kavram mevcut ve bu kavram, rol akışının her zaman devam ettiğini ve kafanıza göre durdurup devam ettirebileceğiniz bir faktör olmadığını belirtiyor. Öncelikli olarak, bunun bir oyun olduğunu unutmayın ve sürekli kazanma eğilimlerinden vazgeçin. İnanın bana, rolü akışına bırakınca çok daha güzel şeyler ortaya çıkıyor. Buna da açıklık getirdiğimize göre, birlik hood'unda yapabileceğimiz rolleri inceleyelim.
Zar Atmak
Zar atmak, bazı kişilere göre klişe olarak kalmış bir eylem. Fakat sunucunun ekonomisini göze alırsak, para kazanmak için yapabileceğiniz en basit rollerden birisi diyebilirim. Marketten alarak "/zar" komutuyla kullanabileceğiniz zarlar üzerinden bahse girip oynayabilirsiniz, hatta oyunun heyecanına kapılarak meblağı biraz yükseltirsiniz. Seçim sizin.
Günlük İşler
Eğer 14-18 yaşların arasında bir genç iseniz, her yerde iş imkanı bulabilirsiniz. Bir mekanda günlük olarak yer silmek, bir markette, kasadan geçen ürünleri kese kağıtlarına doldurmak, komşunuzun tahta çitlerini para karşılığı boyamak gibi. Hatta bunlardan olumsuz sebepler çıkartarak karakterinizin iş yeri sahibinden para alamaması yönünde rol yapabilirsiniz. Rolün gidişatını belirlemek tamamen size kalmış.
Evcil Hayvanlar
Reel olarak evde köpek ya da kedi besleyemiyor olabilirsiniz, aileniz bundan şikayetçi olabilir ama bunu Rina platformunda yapmanız mümkün. Fakat bu, Sokak_Kopegi adını alarak köpek skini ile ortalıkta koşturmak anlamına gelmiyor. Onu eğitebilir, besleyebilir, yürüyüşe çıkarabilir, arkadaşlarınıza gösterebilir ve onunla oyun oynayabilirsiniz. Tek yapacağınız şey /do komutuyla onun kontrolünü ele almak. Bu bir köpek, kedi ya da kuş olmak zorunda değil, eğer bu durumu ilginçleştirmek isterseniz küçük bir kutu içerisinde civciv bile besleyebilirsiniz.
Sohbet Muhabbet
Eğlenceli bulduklarımdan bir tanesi de bu. Mahalledeki dostlarınızla sohbet edip kişisel konuları tartışmak, yaşadığınız muzip ya da hüzünlü olayları anlatmak, fikir alış-verişinde bulunmak gibi çoğu konu üzerinden sohbet edebilirsiniz. Dün gece babanız sarhoş halde mi eve geldi? Kız arkadaşınızın sizi aldattığını mı düşünüyorsunuz? Karakterinizin içindekileri dökün, tartışın. Ailenizden birinin rolünü yapmanız için birine ihtiyacınız yok, sadece belirtin ve eğlenmeye bakın.
Partiler
Partiler her zaman yeni insanlarla tanışıp kaynaşabileceğiniz rahat ortamlardan birisidir. Sadece birkaç kişiyi toplayın, bira alın ve yüksek sesli müzikle mahallenin güzel kızlarına sırnaşmaya çalışın. Ya da bunu evde yapmak zorunda değilsiniz. Bahçenizde barbekü partisi düzenleyin, bir akşam arkadaşlarınızı toplayıp gece kulübüne falan gidin. Yaşınız tutmuyorsa bir akrabanızı yanınıza alın. Rolsel imkanınız olursa, sahte kimlik olayını deneyip içeriye girmeye çalışın ve heyecanı arttırın.
Kavgalar
Mahalledeki bir çocuktan güçlü olduğunuzu mu düşünüyorsunuz? Onu alt edebileceğinizi mi hissediyorsunuz? Öyleyse gardınızı alın ve tüm gücünüzle kavgaya girişin. Fakat bunu Ctrl + F ile yapmak zorunda değilsiniz, /me komutu üzerinden güreşebilmeniz ve farklı şeyler denemeniz de mümkün.
Para Yapmak
Hepimiz geçimimizi sağlamak amacıyla farklı işlerde çalışıyoruz ve bunu da, karakterimizin yapısına göre oyunda sergiliyoruz. Geceleri ev patlatarak mikrodalga, televizyon, DVD player gibi elektronik eşyaları kaldırarak satabilirsiniz ve para yapabilirsiniz. Tek amacınız sistemsel para kazanmak olmasın.
Soygunlar
Güvendiğiniz ve becerikli kişileri toplayarak zengin kişileri soyabilirsiniz. Bunu bir üst seviyeye taşıyarak dükkanları, hatta bankaları bile soyabilirsiniz. Ancak Polis Departmanı'nın bu konuda size taviz vermeyeceğini unutmamanızda fayda var. Çünkü kaçış sırasında sürekli arkanızda olacaklar. Bu sebeple çok etkili bir plan ve kaçış aracı ayarlamanız sizin yararınıza olur.
Dükkanlar
Etraftaki dükkanları gezin, kendinize yeni ürünler alın. Eğer cüzdanınız doluysa sizinle gelen arkadaşlarınıza da bir şeyler alın. Birlikte yemek yiyin, vakit öldürün. Sunucuda hizmet veren kafeler aktif olarak işliyor, onlara destek verin.
Oyun Oynamak
Karakteriniz sıkıldı mı? Öyleyse basketbol topunuzu alın ve arkadaşlarınızla birlikte maç yapın. Vakit öldürün, oyun içinde iddialaşın. Daha önceki sunucularda basketbol rolleri zar kullanılarak yapılıyordu, bu sistem /dene yerine geçti. Bizdeki futbol ise Birleşik Devletler'de basketbol kadar popüler bir spor dalı değil. Fakat bu sizi futbolla ilgilenen genç rolü yapmaktan alıkoyamaz. Bunun için de sınırları kendiniz belirleyin ve zar sistemini kullanarak şutlarda alçak rakamlarda kötü vuruş, yüksek rakamlarda ise iyi vuruş yapabilirsiniz, hatta gol olması için de sınır koyabilirsiniz.
Bunlar sadece sunucuda aktif olduğunuzda yapabileceğiniz rol fikirlerinden birkaçı. Hayal gücünüzü ve yaratıcılığınızı konuşturmak ise sizin elinizde.GANGSTER NEDİR?
Her gangster belinde silahı olan ve silahla birisini vuran değildir. Bir gangster okula giden bir çocuk da olabilir, çeteye emek vermiş saygın birisi de olabilir. Çeteden çeteye değişir ancak gangsterler hayatının her dakikasını illegal yaşamazlar. Sunucumuzda en çok yanlış yapılan durum budur. Gangster suç makinesi değildir. Suçu; yaşamak ve para kazanmak için işler.
Genellikle çetelerde çok büyük yaşta üyeler olmaz, olsa bile bunlar az sayıdadır. Bunun sebebini birçok şeye dayandırabiliriz;
- Hapishaneye girmek: Bir çete üyesi yaşadıkça daha çok suç işler. Böylece büyüdükçe hapishaneye girme olasılığı fazladır.
- Müttefik bağlantılarla suç dünyasına batmak: Sokak çetelerini kaynak olarak edinmiş birçok örgüt vardır. Örneğin Mexican Mafia'nın üyeleri genellikle Sureno'da bulunmuş kişilerdir.
- Pılını pırtını toplayıp göç etmek: Üyenin aklı başına gelirse veya tehdit alırsa yaşadığı şehirden hatta eyaletten kaçma fırsatını bulur.
Genellikle çocuk üyeler düşük rütbelidir. Çete üyesi çocuk ise yapılabilecek bir sürü rol vardır;Gençten kastım 10-16 yaşlarındaki kişilerdir.
- Okuluna gider okuldan dönünce ettiği kavga yüzünden annesinden azar işitir.
- İşittiği azardan sonra kafasını dağıtmak için babasının cüzdanından ceplediği paralarla arkadaşlarıyla keyif yapar.
- Uyuşturucu içer ve birkaç adama sataşır. Kavga çıkartır ve dövdüğü adamların paralarını cebine atar.
- Kazandığı paraları saygın kişilere verip uyuşturucu alır. Uyuşturucu ile kafayı bulur.
- Arkadaşlarıyla babasının arabasını kaçırıp gece alemi yapar.
- Eve döndüğünde ailesinden tekrar azar işitir ve odasına gidip kafa dinler.
Genellikle genç üyeler yüksek rütbelidir. Bu üyeler çete işleriyle daha ilgilidir;Yaşlıdan kastım 17-25 yaşlarındaki kişilerdir.
- Sabah kalkar ve birkaç lokma kahvaltı yapar.
- Televizyonun karşısına uzanıp sabah keyfi yapar.
- Zaman akşama doğru gelince dışarıya çıkar ve arkadaşlarıyla buluşur.
- Paraya ihtiyacı varsa birkaç arkadaşı ile gasp veya soygun yapabilir.
- Parayı kazandıklarında bunu kutlamak için uyuşturucu içer.
- Eğer düşman çete üyesini bölgelerinde görürlerse onu etkisiz hale getirmeye çalışır.
- Gecenin geç saatlerinde satış bölgelerinde uyuşturucu satar.
- Satışlar iyi geçmişse mahallelerinde geç saatlere kadar takılır.
- Sabaha doğru herkes evine dağılır ve outsiderlar için uyanma vaktidir.
Çetede saygı kazanmak çok önemlidir. Bir outsider hiçbir zaman iplenmez ve ayakçı olarak kullanılır ancak veteran bir üyeye bir şey olduğunda çete savaşı bile patlak verebilir. Çetede saygı kazanmak için suç işlemeli ve çete adına her şeyi göze almalısınız. Outsider iseniz genellikle görev alırsınız ve bunları doğru bir şekilde yaparsanız saygın kişilerin gözüne girersiniz, hatalı yaparsanız gözünüzün yaşına bile bakmazlar. Outsiderlar için verilecek görevler saymakla bitmez ancak birkaçını yazacağım;
- Git iki şişe bira alıp gel.
- Şu sigaraları yüksek fiyata okut.
- XX'i çağır gelsin.
- Şuraları gözetle, yabancı biri gelirse haber ver. (Uyuşturucu bölgeleri olabilir.)
- Sen, sen ve sen gelin benimle, şu dükkana bir bakalım.
- Bahçedeki kovayı ve fırçayı alın arabamı yıkayın.
- Bıçağın yanında mı? Şuradaki adamı görüyor musun zengin birisine benziyor. Git hallet!
- XX dükkanını biliyor musunuz? Vergi vermeyi reddetti, gidip pencerelerini indirin.
- Şu çocuğu görüyor musun? Ne istiyormuş git öğren.
- Bu torbayı XX abine teslim et. Bir şey olursa senden bilirim bak.
- Gelin, şu piç X caddesinden değil mi? Yakalayın, annesini sikeceğim onun!
Bu rehber sokak çeteleri hakkındadır. Siyahi, beyaz veya hispanik fark etmeksizin bu rehberden faydalanabilirsiniz.Uyuşturucu satışlarında kendinizi kamufle etmek ve şifrelemek için kullanılacak bir yöntem. Özellikle torbacılar için önemli bir yazı olmuştur umarım.
Marijuana
Ot
Parlak
Yeşil
Mary Jane
Bitki
Kush
Joint
Uçak
Katil yeşil
Tomurcuk
Flower
Ace
Battaniye
Kokain
Kola
Kar tanesi
Beyaz
Pudra
Darbe
Koka
Beyaz kız
Beyaz at
Cı-toz
Sakız
Metamfetamin
Kristal
Meth
Cam
Buz
Kristal cam
Sıcak Buz
Ekstazi
X
E
Muhallebi
Tablet
MDMA
Mor
Mutlu hap
Hap
X-TC
Eroin/Heroin
H
Tokat
Çöp
Nixon
Büyük H
Siyah şeyler
esmer şekerBirliğe dahil olmak hakkında birçok yanlışlar görüyorum ve bunları belirtmek istedim. Çok detaylı bir şey yapmayacağım, aklıma geldikçe eklemeler yaparım. Şuan için basit bir konu olacak.
Öncelikle denk geldiğim olaylardan biri şu, sivil kişi bir çete üyesinin yanına gidiyor:
- Siz çete misiniz?
- Size katılabilir miyim?
Bu tür kullanımlar kesinlikle yanlış, biz çeteyiz diye gezmeyide doğru bulmuyorum. Biraz realistik düşünürsek kimse sokaktan gelen birinin "Size katılabilir miyim?" demesiyle birini yanına almaz ki kimsede böyle demez. Kendinize bir karakter yaratın ve o karakter ile mahalleye gelin, takılın.
Siz çete misiniz? veya Size katılabilir miyim? gibi kullanımlar ile birliklerin yanına uğramanızı tavsiye etmem. Onun yerine -çeteyi ele alalım- karakterinizi yaratın, o karakteri yaşatın. O birliğin mahallesine/hooduna gidin ve orada bir takım roller gerçekleştirin. Karşıda bir yerde oturun, onlarla yakınlaşmaya göze girmeye çalışın. Onlarda size yaklaşacaktır. Zamanı geldiğinde onun için birkaç iş yaparsınız ve kendinizi kanıtlarsınız. Genelde birlik alımlarında outsider ön plandadır. Gerek o sokakta yaşayan bir kişinin rolünü yansıtın, evim bu sokakta gibi birçok seçeneklerle rollere dahil olmayı deneyebilirsiniz.
Ve son olarak şunu belirtmek isterim, dahil olmak istediğiniz birliğin konusunu inceleyin. O birlik hakkında bir tür bilgiler edinin. Eğer zenci birlik ise zenci karakterinizle gidin, bir hataya düşüp beyaz skini ile zenci birliğine girmeyi denemeyin. Veya hispanikte olabilir bu. Konuyu okuyup karakterinizi ona göre şekillendirin ve o şekilde rollere girin.
şu 54ü bi hispaniğe bırakın artık lütfen, zenci yuvası değil orası bak yemin ediyorum değil, yanlış yanlış bırakın şurayı artıkTanımı biraz iyi okursanız sevinirim :) :)
:(