Rina Roleplay

Sunucu => Araştırma & Geliştirme Ofisi => Okunmuş AR&GE => Konuyu başlatan: Üslup Hocası - 12 Aralık 2021, 23:02:29

Başlık: Neden aktifliğin tavan yaptığı saatte bakım oluyor
Gönderen: Üslup Hocası - 12 Aralık 2021, 23:02:29
Bana nasip oldu bu soruyu sormak. Gün içerisinde o kadar saat aralıkları (daha uygun aktifliğin az olduğu) varken (öğlen 12-15 , gece 01-05 gibi) Neden bu saat 7'de 11'de aktifliğin tavan olduğu saatlerde bakım yapılıyor?
Başlık: Ynt: Neden aktifliğin tavan yaptığı saatte bakım oluyor
Gönderen: Demirpooll - 12 Aralık 2021, 23:09:57
çok haklı bu arada insanların oyun zevki kalmıyor
Başlık: Ynt: Neden aktifliğin tavan yaptığı saatte bakım oluyor
Gönderen: zihinsel engelli - 12 Aralık 2021, 23:35:10
çok haklı bu arada insanların oyun zevki kalmıyor
ARTI BİR!
Başlık: Ynt: Neden aktifliğin tavan yaptığı saatte bakım oluyor
Gönderen: Rosenzwei - 13 Aralık 2021, 09:48:18
Sunucuya benim gibi sadece akşamları giren oyuncu sayısı çok fazla ve bakımın yine akşam saatlerinde yapılması kötü bir durum. Umarım böyle devam etmez gece veya sabah saatleri yapılabilir.
Başlık: Ynt: Neden aktifliğin tavan yaptığı saatte bakım oluyor
Gönderen: Ezekiel. - 13 Aralık 2021, 09:51:31
Bug bulununca yapılıcak birşey yok şimdi silah kopyalama bugunu örnek alalım hera bunu bildiği halde kapatmassa 1 haftada sunucu ekonomisi = türkiye ekonomisi olur.

Tamam 5dk bakım falan restart atılsın ama 30dk da atılmasın hera başka bir test sunucusunda test etsin bana göre.
Başlık: Ynt: Neden aktifliğin tavan yaptığı saatte bakım oluyor
Gönderen: Metaxa - 13 Aralık 2021, 13:18:24
Son yapılan bakım sanırsam zorunlu bir bakımdı. Herhangi bir bug/hata giderilmiş olabilir.
Başlık: Ynt: Neden aktifliğin tavan yaptığı saatte bakım oluyor
Gönderen: Hera - 13 Aralık 2021, 15:12:38
Merhabalar, genelde haftasonlarını tercih etmiyoruz ancak son yapılan bakımlar biraz zorunlu oldu. 2 saat içerisinde tamamladık. Emin olun bakım yaptığımız vakitlerde zaten arkaplanda o günkü bakımın çalışmaları saatler önceden saatler verilerek planı programı yapılmış ve hazırlanmış oluyor. Sunucuya aktarması ve bazı şeyleri kontrol etmek bir saate kadar veya bazen bir kaç saate kadar uzayabiliyor.

Örnek olarak son bakımda KYP'lerin iade edilmesi, herkese eksiksiz iade edilmiş mi kontrol edilmesi sunucu açıkken yapılacak bir şey değil ve aktifliğin en yoğun olmadığı saatler ve bizimde müsait olabildiğimiz saatler yapmaya gayret ediyoruz ancak işin unutulan bir kısmı var.

Bu bakımları gece 3'te yapıp sunucuyu açtıktan sonra bizim sunucuda her şey yolunda mı diye kontrol etmemiz neredeyse bir kaç saat daha sürüyor. Bu da bizim sabah 6'ya kadar uyanık kalmamızı gerektiriyor o yüzden daha az yoğun ancak daha uygun saatlerin ortasını bulup gece 11, 12'yi tercih ediyoruz.

Bu söylediğim rakamlar ve olaylar sembolik, tabi durum farklı zamanlarda şartlara göre değişkenlik gösteriyor.