Rina Roleplay
Sunucu => Politika Önerileri => Araştırma & Geliştirme Ofisi => Okunmuş Politika Önerileri => Konuyu başlatan: SHARON - 24 Haziran 2021, 01:18:05
-
Merhabalar, hile şikayetleri hakkında bir kaç konuya değinmek istedim. Günde ortalama 120-130 adet şikayet açılıyor, bunları incelemek için 40 kişiye yakın bir forum görevlisi kadrosu bulunmakta fakat hile şikayetini sadece bir yetkili inceliyor. Bu durumda hile şikayetlerinin inceleme süresi 1-2 haftaya kadar artmakta. Sürekli olarak çatışan, illegal rol yapan arkadaşların şikayet oluşturma paneli kapanmıyor, yapılan ihlallere karşılık şikayet oluşturmak ile uğraşıyoruz. Sınırlı sayıda şikayet oluşturma hakkımız bulunmasına rağmen hile şikayetinin inceleme süresinden dolayı şikayet açma sınırımız 3-2'lere düşüyor. Aktif şikayet slotu attırılabilir veya hile şikayetlerine bir kaç yetkili daha eklenebilir yada oyuncu şikayetlerinden ayrı olarak açtığımız hile şikayeti aktif şikayet sınırımıza bir etkide bulunmayabilir diye düşünüyorum. Fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.
-
En son her departmana farklı farklı şikayet hakkı tanınacaktı sanırım, ne oldu bilmiyorum.
-
Gereği yok gibi.
-
Gereği yok gibi.
sus ne gereği yok adam haklı
-
Departmana konu hakkında bilgisi olan yüksek kıdemli bir yetki daha alınabilir, uzun bir süreden bahsediyoruz. Destekledim.
-
İki kişi var zaten.