Kolluk kuvvetlerinin rol gereği gerektiği vakit balistik kalkan kullanması gerekiyor, bunu taktiksel birimler üstlenirken sunucu içerisinde bunu yapabilmek için bir animasyon kullanılıyor(/a shield2 m). Bu bir animasyon olarak kullandığı için herhangi bir kapıya yanaştığı sırada veya herhangi bir animasyona girdiği vakit kalkanın animasyonu bozulabiliyor. Bu bozulma ise şunu yaşatabiliyor; herhangi bir eve baskın atıldığı sırada, bir bölgeye yönelim yapıldığı sırada her kapıdan geçtikten sonra kalkanın bozulması ve tekrardan animasyonu atmak için duraksaması. Rolsel olarak olması gereken fakat role uygun şekilde davranışımızı kısıtlıyor, herhangi bir şekilde tabanca ile bile ateş açılamıyor, sabit bir hedef olarak kalınılıyor.
Bunun için bir önerim var, kalkan mümkünse kolluk kuvvetlerine bir item şeklinde gelmeli. Birincil slota kuşanılıyor olması gerek, bu sayede kalkan kullanılırken herhangi bir şekilde tüfek vb. silahlar kullanılamayacak. Bu balistik kalkanlar ise kolluk kuvvetlerinin item olarak gerçekten bagajında bulunacak, zaten balistik kalkanın alınma rolü de bagajdan yapılıyor.
Ek olarak kalkanın üzerinde sadece POLICE yazıyor, sunucuda SEB taraflı aksiyonlar fazlaca sürüyor. Şerif taraflı bir taktiksel birimin elinde POLICE yazması da biraz garip durabiliyor.
Kısaca isteklerimiz arasında kalkan kullanılırken herhangi bir şekilde buga girmemesi, kalkanla aynı zamanda tabanca kullanmak ve bunun item olarak bulunması var. Bunlar uygun bir şekilde yapılabilirse kolluk kuvvet bunun rolünü çevirirken daha çok zevk alacağını ve daha rahat çevireceğini düşünüyorum.
Destekliyorum, keyifli roller çıkartabilir.
Destekliyorum, FiveM'a geçilmesiyle birlikte sunucumuz günden güne zirveye erişirken bu tarz eklemelerin yapılmasında zorluk çekilmeyeceğinin kanaatindeyim
:onay:
up
destekliyorum
üç kelimelik destek yorumu
sup
destekliyorum iyi fikir
evet kesınlıkle gelmelı
:like:
gelsin abi getirin buraya
destek
Kolluga tankta verin
:like:
gelme durumu :
Alıntı yapılan: Efrasiyab - 02 Kasım 2026, 23:18:58Kolluga tankta verin
kalkan ile yaklaşım rolleri güzel oluyor ve bunun sisteme dönmesini istiyoruz, tank vermek ile alakası yok