Artık her ünlü ismi zorunlu NC kapsamında olmamalı. Çünkü isimlerden dolayı ister istemez insanların ismi bir ünlüyle eşleşebiliyor. Bu hiç kimsenin tanımadığı bir sporcu bile olsa direkt zorunlu NC attırılıyor, bu çok saçma geliyor. Adamın kaç ayda kastığı karakter tanıtımını kimsenin duymadığı bir tenisçi ile aynı diye zorunlu NC'ye gidiyor. Tabii bilinen ünlüler kesinlikle olmamalı, ona ben de katılıyorum. Ama kimsenin duymadığı sporcu, yazar, aktör vs. gibi karakterler zorunlu NC olmamalı. Sonuçta isim isime benzeyebilir de, bunun abartmamak kaydıyla tolere edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Karakter isimleri David Beckham ya da Adriana Lima olmadığı sürece görmezden gelinebileceğini düşünüyorum. Aynı isim ve soyisimde yüzlerce insan olduğunu düşünmek gerekiyor. Yüzlerce rol saati olan bir karakterin isminin aylar sonra aratılıp NC atmaya zorlanması pek hoş bir durum olmazdı açıkcası.
Sunucuda yapay zekanın da zaten belli bir yeri var artık. İsim değişimlerinde yapay zeka denetim yaparak bunu önleyip kullanıcıların en başta hatalı isim seçmesini de önleyebilir.