Little Seoul ile Vespucci arasındaki ana arter üzerinde akşam saatlerinde meydana gelen olay, kısa sürede ciddi bir zincirleme kazaya dönüştü. Bir motosiklet sürücüsünün polis aracına çarpmasıyla başlayan olaylar, kısa süre sonra başka bir aracın yüksek hızla kaza alanına girmesiyle daha da büyüdü.
Edinilen ilk bilgilere göre bölgede görev yapan polis memurları, yol kenarında güvenlik amacıyla durdurdukları resmi araçlarının yakınında bulunuyordu. Bu sırada seyir halindeki bir motosiklet sürücüsü henüz bilinmeyen bir nedenle kontrolünü kaybederek yol üzerinde duran polis aracına çarptı.
Çarpmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü yola savrulurken, polis memurları derhal yaralı sürücünün yardımına koştu. Olay yerinde ilk müdahale yapılırken bölgede trafik akışı kontrollü şekilde sürdürülmeye çalışıldı.